Προς το περιεχόμενο

Πώς μπορούν να τρέξουν αρχεία .exe σε windows mobile???

tzoull

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρε παιδιά, μπορεί να μου πει κάποιος πώς στην ευχή μπορεί να τρέξει ένα αρχείο .exe (που τρέχει ακόμα και σε windows 95) σε windows mobile?? Είμαι λίγο άσχετη απ' αυτά, αλλα κάποιος μου είχε πει ότι γίνεται.. PLS HELP!! :confused::confused::confused:

Δημοσ.
Βρε παιδιά, μπορεί να μου πει κάποιος πώς στην ευχή μπορεί να τρέξει ένα αρχείο .exe (που τρέχει ακόμα και σε windows 95) σε windows mobile?? Είμαι λίγο άσχετη απ' αυτά, αλλα κάποιος μου είχε πει ότι γίνεται.. PLS HELP!! :confused::confused::confused:

Κατ' αρχήν καλώς ήλθες. Τα εκτελέσιμα αρχεία (.exe) των Windows 3.x/9x/NT/2000/XP/2003/Vista x86 & x64 είναι αδύνατο να τρέξουν σε Windows Mobile συσκευές. Χρειάζεσαι έκδοση γραμμένη ειδικά για Windows Mobile και κατά προτίμηση όσο πιο κοντά (και προς τα πίσω) με την έκδοση που έχεις πχ αν η συσκευή σου έχει WM6 μπορείς να τρέξεις εφαρμογές για WM6 (προφανώς) και αρκετές εφαρμογές γραμμένες για WM5.

Δημοσ.

Το θέμα μεταφέρθηκε από την ενότητα Software στην ορθή ενότητα του forum. Παρακαλώ πριν να ανοίξετε νέο θέμα, να ελέγχετε τις περιγραφές της κάθε ενότητας στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας.

Δημοσ.

Αν και όχι και τόσο ευχάριστα τα νέα, σ' ευχαριστώ! Μήπως ξέρεις όμως πώς μπορούν να τρέξουν σε pda με windows mobile τα windows 98??

Δημοσ.

Οι Windows Mobile συσκευές δε διαθέτουν x86-συμβατούς επεξεργαστές αλλά διαφορετικής αρχιτεκτονικής (ARM, SH3 κ.ά.). Τα Windows 95, 98 κλπ απαιτούν x86 επεξεργαστές για να τρέξουν.

Δημοσ.
Κατ' αρχήν καλώς ήλθες. Τα εκτελέσιμα αρχεία (.exe) των Windows 3.x/9x/NT/2000/XP/2003/Vista x86 & x64 είναι αδύνατο να τρέξουν σε Windows Mobile συσκευές. Χρειάζεσαι έκδοση γραμμένη ειδικά για Windows Mobile και κατά προτίμηση όσο πιο κοντά (και προς τα πίσω) με την έκδοση που έχεις πχ αν η συσκευή σου έχει WM6 μπορείς να τρέξεις εφαρμογές για WM6 (προφανώς) και αρκετές εφαρμογές γραμμένες για WM5.

Σ' ευχαριστώ και για το καλωσόρισμα και για τα όχι και τόσο ευχαριστα νέα:-)! Αφού αυτό είναι αδύνατον, μήπως υπάρχει τρόπος να τρέξουν τα windows 98 σε pda με windows mobile??

Δημοσ.
Σ' ευχαριστώ και για το καλωσόρισμα και για τα όχι και τόσο ευχαριστα νέα:-)! Αφού αυτό είναι αδύνατον, μήπως υπάρχει τρόπος να τρέξουν τα windows 98 σε pda με windows mobile??

Δε γνωρίζω συσκευή WM που να μπορεί να τρέξει Win 9x λειτουργικό και θεωρώ ότι μάλλον είναι αδύνατο λόγω διαφορετικής αρχιτεκτονικής και αδυναμίας hardware. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε η M$ έχει αναπτύξει ειδικά για φορητές συσκευές pda τα WM. Έχω δει σε κάποιο forum κάποια συζήτηση για εγκατάσταση DOS/Win 3.x/9x σε Nokia Nseries (ίσως και εδώ - δε θυμάμαι και δεν είμαι σίγουρος αν είναι σε Nokia) αλλά μην περιμένεις και πολλά πράγματα.

Πραγματικά θα ήθελα να μας πεις για ποιό λόγο θέλεις να τρέξεις εφαρμογές κανονικής έκδοσης windows σε WM συσκευή. Δε μπορείς να βρεις κάτι αντίστοιχο γραμμένο για τα WM?

Δημοσ.

Ο λόγος που το ψαχνω είναι γιατί χρειάζομαι για τη δουλειά μου μια μικρή συσκευή την οποία να μπορώ να κουβαλάω στην τσέπη μου όπου και να πηγαίνω (πχ κινητό τηλέφωνο ή κάτι ανάλογο) κι επειδή απ' όσο γνωρίζω δεν υπάρχει στην αγορά τέτοια συσκευή (που να ανοίγει προγράμματα .exe) είπα μήπως γίνεται το αντίθετο.. Παρ' όλα αυτά, ευχαριστώ παρα πολυ!

Δημοσ.
Ο λόγος που το ψαχνω είναι γιατί χρειάζομαι για τη δουλειά μου μια μικρή συσκευή την οποία να μπορώ να κουβαλάω στην τσέπη μου όπου και να πηγαίνω (πχ κινητό τηλέφωνο ή κάτι ανάλογο) κι επειδή απ' όσο γνωρίζω δεν υπάρχει στην αγορά τέτοια συσκευή (που να ανοίγει προγράμματα .exe) είπα μήπως γίνεται το αντίθετο.. Παρ' όλα αυτά, ευχαριστώ παρα πολυ!

Μισό λεπτό να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Τα WM μπορούν να τρέξουν αρχεία exe αλλά γραμμένα ειδικά για αυτά. Δε μπορούν να τρέξουν αρχεία exe που είναι γραμμένα για τα "μεγάλα" windows. Αυτό σου εξηγούσα με τα προηγούμενα μηνήματα.

Κατά τα άλλα, όλα τα WM κινητά μπορούν να τρέξουν πολλές light εκδόσεις εφαρμογών που υπάρχουν στα κανονικά windows όπως pocket word/excel ακόμα και SQL Server (CE). Πες μας τί ακριβώς εφαρμογές θέλεις να τρέξεις.

Δημοσ.
Μισό λεπτό να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Τα WM μπορούν να τρέξουν αρχεία exe αλλά γραμμένα ειδικά για αυτά. Δε μπορούν να τρέξουν αρχεία exe που είναι γραμμένα για τα "μεγάλα" windows. Αυτό σου εξηγούσα με τα προηγούμενα μηνήματα.

Κατά τα άλλα, όλα τα WM κινητά μπορούν να τρέξουν πολλές light εκδόσεις εφαρμογών που υπάρχουν στα κανονικά windows όπως pocket word/excel ακόμα και SQL Server (CE). Πες μας τί ακριβώς εφαρμογές θέλεις να τρέξεις.

Εχεις δικιο και sorry που παρέλειψα να το αναφέρω απ' την αρχή, πρόκειται για συγκεκριμένο πρόγραμμα που τρέχει μόνο στα κανονικά ή "μεγάλα" windows(95/98/2000/XP/Vista κτλ) όπως τα λες. Το πρόγραμμα αυτό δεν υπάρχει σε έκδοση για WM και δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει, τουλάχιστον σύντομα. Προς το παρον έχω ένα UMPC της OQO αλλά κι αυτό είναι αρκετά βαρύ (500gr) και όπως καταλαβαίνεις δεν κουβαλιέται εύκολα στην τσέπη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...