Προς το περιεχόμενο

Πληροφορίες mp3 αρχείων

w4tt4n4b3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο προηγούμενο λειτουργικό XP Home όταν ακουμπούσα τον κέρσορα πάνω σε ένα mp3 αρχείο εκτός από το μέγεθος του αρχείου μου εμφάνιζε και τη διάρκεια του κομματιού. Επίσης κάτω από το όνομα των αρχείων εμφανίζονταν και άλλες πληροφορίες, όπως το όνομα του συγκροτήματος ή του δίσκου. Τωρα δε φαίνεται τίποτα και όταν ακουμπάω τον κέρσορα το μονο που εμφανίζει είναι τα mb του αρχείου...

Πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση στα windows για να μου εμφανίζει και τις υπόλοιπες πληροφορίες όπως παλαιότερα;

Δημοσ.
Start > Run... > cmd.exe και δώσε:

>regsvr32 shmedia.dll

Σε ευχαριστώ, parsifal. Στα XP Home δεν είχα κάνει κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση και οι πληροφορίες έμφανίζονταν.

Είναι φυσιολογικό αυτό για τα XP pro 64 ή έκανα κάτι λάθος εγώ;

Δημοσ.

Δε γνωρίζω για τα 64μπιτα Pro, πάντως στα 32μπιτα η λειτουργία αυτή είναι από default ενεργοποιημένη (βασικά, το shmedia.dll είναι by default registered στο σύστημα) όπως και στα Home. Αλλά συμβαίνει μερικές φορές να «σκανδαλίζει» και να σταματά να λειτουργεί όπως πρέπει. Τώρα για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό (παρεμβαίνουν άλλα προγράμματα/utilities που εγκαθίστανται; Τρώνε φρίκη από μόνα τους τα Windows; ), θα σε γελάσω. Windows είναι αυτά... :P

Δημοσ.

Ο συνδυασμός πάντως XP pro 64, soundblaster audigy 2 και ίσως MSI KA790GX (amd) είναι ίσως λίγο δυστροπος, δυσκολος... Νομίζω ο κυριος ένοχος είναι το 64 και η Microsoft η οποία τα έβγαλε και τα άφησε στο έλεος φυσικά λόγω Vista...

Δε γνωρίζω για τα 64μπιτα Pro, πάντως στα 32μπιτα η λειτουργία αυτή είναι από default ενεργοποιημένη (βασικά, το shmedia.dll είναι by default registered στο σύστημα) όπως και στα Home. Αλλά συμβαίνει μερικές φορές να «σκανδαλίζει» και να σταματά να λειτουργεί όπως πρέπει. Τώρα για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό (παρεμβαίνουν άλλα προγράμματα/utilities που εγκαθίστανται; Τρώνε φρίκη από μόνα τους τα Windows; ), θα σε γελάσω. Windows είναι αυτά... :P

Την εντολή την πάτησα, έκανα restart αλλά τίποτα. Κάτι άλλο πρέπει να είναι...

Έχω και στο SysWoW64 φάκελο ένα shmedia.dll αρχείο. Εκανα και αυτο register αλλά τίποτα.

Δημοσ.

Χμμμ...Ίσως είναι πρόβλημα των XP64 τελικά:

http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=62274

http://www.planetamd64.com/index.php?showtopic=28380

Υπάρχουν μερικά προγράμματα που εγκαθιστούν δικό του shell extension για την εμφάνιση των πληροφοριών αυτών, αλλά τα πιο γνωστά (π.χ. MP3-Info Extension) έχει καιρό που σταμάτησαν να αναπτύσσονται και δεν πρέπει να υποστηρίζουν 64μπιτα Windows. Βλέπω πως το MediaInfo παρέχει x64 builds, αλλά χωρίς GUI version προς το παρόν...

Δημοσ.
Χμμμ...Ίσως είναι πρόβλημα των XP64 τελικά:

http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=62274

http://www.planetamd64.com/index.php?showtopic=28380

Υπάρχουν μερικά προγράμματα που εγκαθιστούν δικό του shell extension για την εμφάνιση των πληροφοριών αυτών, αλλά τα πιο γνωστά (π.χ. MP3-Info Extension) έχει καιρό που σταμάτησαν να αναπτύσσονται και δεν πρέπει να υποστηρίζουν 64μπιτα Windows. Βλέπω πως το MediaInfo παρέχει x64 builds, αλλά χωρίς GUI version προς το παρόν...

Σε ευχαριστώ, parsifal.

>"%windir%\SysWOW64\explorer.exe" /separate

Υπάρχει κάποιος τρόπος να το ενσωματώσω στο σύστημα να ανοίγει αυτό ώστε να μη χρειάζεται να το κάνω χειροκίνητα κάθε φορά;

Kάποιος έκανε και κάτι άλλο. Μετέφερε ένα shmedia.dll αρχείο από άλλο υπολογιστή με Xp 32 στο φάκελο των Xp και αντικαθιστώντας το παλιό με κάποιο τρόπο δούλεψε...

Δημοσ.
>"%windir%\SysWOW64\explorer.exe" /separate

Υπάρχει κάποιος τρόπος να το ενσωματώσω στο σύστημα να ανοίγει αυτό ώστε να μη χρειάζεται να το κάνω χειροκίνητα κάθε φορά;

Στις 64μπιτες εκδόσεις Windows, τα εκτελέσιμα που βρίσκονται σε αυτόν τον κατάλογο είναι οι αντίστοιχες 32μπιτες εκδόσεις των native 64 bit εκτελέσιμων. Με λίγα λόγια, αυτό που ζητάς είναι να τρέχεις τον 32μπιτο Windows Explorer, αντί για τον 64μπιτο. Μπορείς να «πειράξεις» τα properties στο shortcut που χρησιμοποιείς για να τρέχεις τον Windows Explorer, βάζοντας το παραπάνω ως path+filename. Για άλλες περιπτώσεις εκκίνησης του Windows Explorer (όπως π.χ. ο συνδυασμός πλήκτρων WinKey+E) δε γνωρίζω αν μπορεί να γίνει αντικατάσταση με εύκολο τρόπο.

Kάποιος έκανε και κάτι άλλο. Μετέφερε ένα shmedia.dll αρχείο από άλλο υπολογιστή με Xp 32 στο φάκελο των Xp και αντικαθιστώντας το παλιό με κάποιο τρόπο δούλεψε...

Νομίζω πως το workaround που αναφέρεις υπονοεί μείξη κώδικα που δε μπορεί να γίνει (64μπιτες διεργασίες που καλούν 32μπιτο κοινόχρηστο κώδικα από DLLs/OCXs). Αν εκτελείς όμως την 32μπιτη εκδοχή του Windows Explorer, ίσως να λειτουργήσει. Σε κάθε περίπτωση, η μεταφορά αρχείων από άλλη εγκατάσταση Windows (και ακόμη περισσότερο, η μόνιμη αντικατάσταση native DLLs του συστήματός σου με αυτά) ακούγεται άσχημο hack και προσωπικά δεν θα το πρότεινα.

Δημοσ.

Κι εμένα η μίξη μου φάνηκε μπακάλικη λύση.

Ως προς το πείραγμα, εννοείς να φτιάξω μια συντόμευση κάπου ή οποία όταν την πατάω να εκτελεί των 32μπιτο explorer;

Πάντως εμένα μου δείχνει τρομερή τσαπατσουλιά να το πω να φτιάχνεις ενα 64μπιτο λειτουργικό για να δώσεις κάποια πλεονεκτήματα και να μην μπορείς να φτιάξεις έναν explorer όπως στη 32μπιτη έκδοση. Δηλαδή όταν βγήκαν τα service pack δεν μπορούσαν να το διορθώσουν με κάποιο τρόπο;

Πατώντας το παρακάτω

>%windir%\SysWOW64\explorer.exe /separate, /root, X:

X being the drive or folder path

θα μου ανοίγει τον καθε δίσκο/drive.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...