Προς το περιεχόμενο

Δεν μπορώ να εγκαταστήσω διανομή σε laptop

ggeo1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

Προσπαθώ να εγκαταστήσω τα Ubuntu , Mint σε Toshiba Satellite αλλά δεν προχωρά η εγκατάσταση.Σταματά κάπου και από ότι καταλαβαίνω έχει πρόβλημα με το display.Και στις δυο διανομές το ίδιο πράγμα.

Τί μπορώ να κάνω?

Ύπάρχει περίπτωση να έχει κάποια δικλείδα ασφαλείας?Το laptop έχει Windows Vista.

Η κάρτα γραφικών είναι ATI Radeon HD2600

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ασε να μαντεψω...

Παρολο που δεν αναφερεις το μοντελο του φορητου, μηπως εχει ati καρτα γραφικων?

Το mint ειναι παραγωγο του ubuntu, οποτε στην ουσια δοκιμαζεις μια διανομη (ubuntu) και μια παραλλαγη της ιδιας διανομης (mint).

Υπαρχει προβλημα με τις ati και τον xorg 1.5

Μερικες γνωστες διανομες με xorg 1.5 ειναι οι

- ubuntu 8.10

- fedora 10

- opensuse 11.1

- archlinux

καθως και τα παραγωγα αυτων πχ ubuntu ultimate, mint κλπ.

Ειναι η 2η φορα σημερα που λεω περι αυτου. Αν δεις λιγο πιο κατω, σε ενα θεμα περι εγκαταστασης σε usb stick, το προβλημα ειναι ιδιο. Οποτε υπαρχουν 2,5 επιλογες

1) Κανεις εγκατασταση με το alternative installation cd του ubuntu 8.10 που σε βγαζει σε desktop ιδιο με αυτο του κανονικου cd και μετα βαζεις καποιον απο τους radeon/radeonhd. Για fglrx (ο μαμα driver της ati) ουτε λογος.

ή

2) Βαζεις ubuntu 8.04 που εχει xorg 1.4. Αν δεν εχεις καποιο σοβαρο λογο να εχεις ubuntu 8.10, πχ να θες το νεοτερο πυρηνα που προσφερει υποστηριξη για καποιο ασυρματο τσιπακι, βαζεις ubuntu 8.04. Επισης θα εχεις ακομα λιγοτερους πονοκεφαλους μετα, αφου δεν θα εχεις τον προβληματικο network manager 0.7 του ubuntu 8.10.

ή

2,5) Βαζεις μια αλλη διανομη, εκτος ubuntu και παραγωγων, που να εχει το xorg 1.4.

Ειμαι με debian testing που εχει το xorg 1.4 και εχω μια 3850.

Εχω δοκιμασει σε livecd ubuntu 8.10, fedora 10 και xbmc 8.10 (διανομη - media center, βασισμενη στο ubuntu 8.10) και καμια δεν με εβγαλε σε γραφικο περιβαλλον!

Οκ

Ευχαριστώ

Θα το ψάξω λίγο για το πώς να κάνω την εγκατάσταση..

(Δε βρίσκω αυτό το alternative cd που μου λες,,μπορείς να μου δώσεις κάοιο link?)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...