Προς το περιεχόμενο

HP Compaq nx6110


konstadis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εδω κ περιπου 3 χρονια αυτο το labtop.

http://search.hp.com/gwgrgre/query.html?charset=Windows-1253&lk=1&la=el&nh=10&st=1&rf=0&qs=&hpvc=sitewide&uf=1&qr=1&qt=HP+compaq+nx6110&cqt=HP+compaq+nx+6110&sp=1

 

Το τι εχω τραβηξει δεν μπορειτε να φανταστειτε. Το μεγαλο του μειονεκτημα ειναι οτι ειναι εξαιρετικα αργο!!! κανα 10 λεπτο για να ανοιξει κανα 1 λεπτο για να ανοιξει τον mozilla , εννοειτε οτι δεν εχω παιξει ποτε παιχνιδι, τον χρησιμοποιω απλα για ιντερνετ, μουσικη κ γενικα σε μερες που δεν εχω κοντα τον σταθερο μου. (ταξιδια κ ολα τα σχετικα)

 

Περσυ μου παρουσιασε προβλημα ο σκληρος του κ τον αλλαξα. 70€

πριν κανα 8μηνο του εβαλα extra μνημη 1GB στα 42€

γενικα ομως εξακολουθει να κιμαινεται σε εξαιρετικα αργες ταχυτητες που καταντανε εκνευριστηικές!!! Ειχα δωσει τοτε 1500€ για να τον παρω. Τον λυπαμε να τον πεταξω, κ τον κρατω πιο πολυ για πειραματοζωο!! Αφου σκεφτομαι μελλοντικα να τον ανοιξω κιολας κ ο θεος βοηθος.(αλλα σε κανα 2 χρονια που θα ειναι εντελως για πεταμα, αν δουλευει κιολας)

Απο θερμοκρασιες?? Φοβαμε να τον ακουμπησω στα πλαγια γιατι θα καω. γενικα οι θερμοκρασιες του ειναι αστα να πανε. Επισης μεσα απο το task manager παρατηρω συνεχεια τον επεξεργαστη να κυμαινεται απο το 80% μεχρι το 100%!! σπανια να πεφτει απο εκει. Η μνημη που του εβαλα δεν λεω βοηθησε καθως παλια(πριν τη extra μνημη) ηταν σε πολυ χειροτερη μοιρα.

 

Ερωτηση?? τι μπορω να κανω , αν μπορω κιολας! Σε οποιοδηποτε τομεα ωστε να αναβαθμιστει λιγακι!! Ξερω οτι ειναι δυσκολο αλλα γνωμες αποψεις θα ηταν αρκετες!

Αν το ζητησετε μπορω να ανεβασω screenshots.

Αν βοηθησει καποιος, θα του αναψω λαμπαδα!

 

Οποιος εχει ιδιο labtop αντιμετωπιζει αυτα που αντιμετωπιζω κ εγω? δεν ξερω τι να κανω!

Δημοσ.

Έδωσες 1500Ε για το nx6110 ? Μάλλον μπορούσες να πάρεις κάτι καλύτερο.... Τα ευχάριστα είναι ότι οι επιδώσεις του θα ανεβούν πολύ αν αλλάξεις τον επεξεργαστή απο celeron σε centrino. Ένας 1.8GHz θα σου κοστίσει 50Ευρώ περίπου. Οι υψηλή θερμοκρασία είναι σημαντικό πρόβλημα και πρέπει να συντηρηθεί άμεσα το σύστημα ψύξης του (όχι μόνο εξωτερικό φύσιμα). Το δυσάρεστο είναι ότι το nx6110 δεν έχει καπάκι πάνω από τον επεξεργαστή οπότε για να φτάσεις εκεί πρέπει να τον λύσεις σχεδόν εντελώς.

Δημοσ.

οταν τον ειχα αγορασει τοτε δεν ηξερα πολλα απο labtops αλλα ουτε κ η τεχνολογια ηταν τοσο εξελιγμενη για labtop. Ειδα την ιδεα που ειχες με τον επεξεργαστη. Προτεινε μου κατι απο e-shop ή πλαισιο γιατι αμα ειναι για 50€ τα δινω γιατι βλεπω οτι ο επεξεργαστης δεν τραβαει. Κ το μεγαλο θεμα ειναι πως θα τον αλλαξω... μπορω η θα του βγαλω τα ματια??

 

πρεπει να ειναι μεγαλη μαπα το celeron εεε?

Δημοσ.

Το προβλημα σου ειναι το χαλασμενο συστημα ψυξης ή γεματο σκονη καθως κ ισως η κακη κατασταση της εγκαταστασης των windows..

Δημοσ.

η εγκατασταση αποκελεται να ειναι χαλια. χρησιμοποιω τα ιδια windows σε 4 pc κ ειναι ολα τα ιδιο.αρα τα windows αποκλειεται να φταινε. παμε αλλου...

 

ααα και κατι αλλο. η μνημη τωρα που εχει ειναι

1 GB SuperTalent [2,5-3-3-7 (166 ΜHz)]

και (η μανισια)

256 MB Hynix [2.5-3-3-7 (166 ΜHz)]

 

ειναι καλα? μακαρι να μπορουσα να βγαλω την 256 αλλα δεν ξερω που ειναι πρεπει κ πρεπει να το ανοιξω!!! οποιος ξερει ας με βοηθησει...

 

βασικα μαρεσε πολυ η ιδεα για αλλαγη επεξεργαστη αν βεβαια ειναι εφικτο αυτο...

Δημοσ.

Είναι εφικτό αλλά δεν νομίζω ότι στο e-shop θα πουλάνε ακόμη centrino και σίγουρα όχι με 50Ευρώ.... Μιλούσα για μεταχειρισμένο. Δεν χρειάζεται να βγαλεις την 256ΜΒ καθώς δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Η αλλαγή δεν είναι εύκολη. Αν δεν είσαι πολύ εξικοιωμένος καλύτερα να το πας σε κάποιο σχετικό εργαστήριο. Λογικά με 20Ευρώ επιπλέον θα το αναλάβουν... Σε ποιά πόλη βρίσκεσαι?

Δημοσ.

αθηνα...

βασικα γενικα δεν υπαρχει κανας επεξεργαστης απο πλαισιο ή e-shop που να ταιριαζει ωστε να τον δω τουλαχιστον πανω κατω ? ανεξαρτητως τιμης

 

οταν πηγα κ πηρα μνημη το πλαισιο δεν αναλαμβανε να μου βαλει την μνημη!!! μου ειπαν εμεις δεν ασχολουμαστε με HP. αρα πλαισιο αποκλεεται να γινει αυτο. τελικα την μνημη την εβαλα μονος μου ηταν σχετικα πανευκολο!

 

γενικα τι επεξεργαστης μπορει να μπει πανω?

Δημοσ.

Γενικά πάντως για την χρήση που γράφεις φορητός με CPU τον M740 και τουλάχιστον 1GB RAM είναι σχετικά ικανοποιητικός σε ταχύτητα και μάλλον το πρόβλημα είναι το λειτουργικό σύστημα.

 

(Δεν πιστεύω ότι σε υπολογιστή 3ετίας αξίζει να δώσεις χρήματα για αναβάθμιση πλέον. Οτι άλλαξες. Μόνο αν χαλάσει κάτι. Μη νομίσεις ότι θα πετάει μετά. Εχω ένα Toshiba με ίδιο επεξεργαστή και 512ΜΒ μνήμης και είναι μια χαρά, όταν όμως τα ΧΡ αρχίζουν τα δικά τους τότε το σύστημα βαραίνει σαν 80χρονος καπνιστής με άσθμα...)

 

Κάνεις εργασίες συντήρησης τακτικά?

 

Check a drive for errors

 

Defragment (Diskeeper, Defraggler, JkDefrag)

 

Disk Cleanup

 

Updates

 

Antivirous scan

 

Registry scan (CCleaner, Advance System Care 3)

 

 

Όσο αφορά το θέμα της θερμοκρασίας θα σε ρωτήσω αν έχεις ανοίξει ποτέ για καθαρισμό τον υπολογιστή? (too late)

Δημοσ.

επιμενω κ ξανα επιμενω οτι θεμα windows δεν τιθεται.

Check a drive for errors -> πως το κανω αυτο?

 

Defragment (Diskeeper, Defraggler, JkDefrag)-> defragmnet εχω κανει

 

Disk Cleanup -> οχι

 

Updates-> στα windows εννοεις? ναι

 

Antivirous scan -> ναι κ ειναι εντελως καθαρο!!!

 

Registry scan (CCleaner, Advance System Care 3) ->ναι ccleaner

 

και παμε στο τελευταιο... καθαρισμο?? οχι ποτε... τι εννοεις να τον ανοιξω?? πως?

 

οι ταχυτητες του αν κ με τη μνημη εξακολουθει να ειναι τραγικες παντως...

 

αρα κατι δεν παει καλα. μπορει να εχει χαλασει κατι κ να μην το εχω παρει πρεφα. σιγουρα παντως κατι δεν παει καλα αλλα δεν μπορω να βρω τι! υπαρχει περιπτωση να φταει η καρτα γραφικων? πως μπορω να το ελενξω?

Δημοσ.

Ο υπολογιστής σου καθαρίζεται αρκετά δύσκολα από το εσωτερικό του. Πρέπει να ανοιχτεί ουσιαστικά στη μέση. Καλύτερα να τον πας σε κάποιο εξειδικευμένο εργαστήριο. Αν φοράει τον Μ740 τότε δεν χρειάζεται αναβάθμιση του επεξεργαστή.

Δημοσ.

ναι Μ740 στα 1733 ΜΗz φοραει... βασικα να ρωτησω... υπαρχει τροπος να δω αν δουλευει καλα η καρτα γραφικων σε εναν υπολογιστη?

 

οκ τα καταφερα κ τον ανοιξα κ τον καθαρισα. ειχε ενα στρωμα πιχτης σκονης οπου εμποδιζε τον αερα να μπει κ να βγει. τωρα μπορω να πω οτι απο θερμοκρασια ειναι οκ. Το μεγαλο θεμα μπορω να πω οτι παραμενει να ειναι η ταχυτητα του. τι αλλο να δοκιμασω??? τι να φταει ρε παιδια?

επισης να πω οτι αλλαξα θεση στη μνημη ωστε αμα θελησω να παρω ακομη μια 1GB μνημη να μπορω ευκολα να την αλλαξω. αλλα ενταξει τι διαφορα θα υπαρξει στη ταχυτητα αν απο 1256 παει στα 2GB??? μαλλον καμια. η ταχυτητα του πως να βελτιωθει...

Δημοσ.

Αν συνεχιζει ,οπως λες, η χρηση της cpu να ειναι αυξημενη χωρις λογο , τοτε κατι φταιει στο λογισμικο κ αυτος ειναι ο λογος που ειναι αργος..

 

Πως περιμενεις να ειναι γρηγορος οταν δειχνει οτι η cpu ειναι απασχολημενη?

Δημοσ.

η χρηση της cpu οπως ειπα κυμαινεται στα 80%-100% συνεχεια κ σπανια πεφτει. γιαυτο το λογο σημερα σε καμια ωρα απο τωρα θα κανω format για να δουμε μετα αν θα βελτιωθει καθόλου!!! αν και ξερω το αποτελεσμα αλλα δεν χανω κ τπτ. :-) αμα φταει κατι τετοιο , που ευχομαι να ισχιει αν κ δεν το πιστευω , τι να πω φιλε...θα ενημερωσω αμεσως μολις γινει

Δημοσ.

Παντως αυτην την στιγμη σου γραφω απο εναν compaq με επεξεργαστη M725 1.6GHz σε windows xp sp3, εχω ανοιχτο τον firefox, msn,βλεπω ενα επισοδειο lost, κατεβαζει ταυτοχρονα torrent κ η χρηση της cpu ειναι κατω απο 40% .

Αν κλεισω το video κ βαλω απλως να ακουω μουσικη μαζι με firefox, torrent, msn, η χρηση της cpu ειναι στο 10-20% ..

 

 

Αρα αν καθαρισες καλα το συστημα ψυξης, ωστε να δουλευει σε κανονικη συχνοτητα ο επεξεργαστης(μπας κ λογω ζεστης εριχνε πριν την συχνοτητα για να μην παθει ζημια), δεν θα πρεπει να εχεις κανενα προβλημα μετα το format.

Δημοσ.

θα εισαι ον φιλε σε καμια ωριτσα?ηδη βρισκομαι στα μισα του φορματ... αν τα κανω ολα αυτα που κανεις εσυ θα ειναι μονιμος στο 100% κ θα σερνεται τελειως. απλα επειδη δεν μπορω να πιστεψω οτι το προβλημα ειναι λογισμικο, ψαχνομαι κ σκεφτομαι τι μπορει αλλο να φταει. μπορει κατι να υπολειτουργει, να υπαρχει αστοχια υλικου. 1002 μπορει να υπαρχουν.

τωρα βαζω windows XP Pro με SP3 , τα οποια , σε τρια Pc που τα εχω βαλει δουλευουν αψογα!!!(δεν ειχα αυτα πριν) μακαρι να φταιγανε τα windows μονο. τα πολλα λογια ειναι φτωχεια , τα αποτελεσματα κ τα συμπερασματα μετα το format.:whistle::whistle::whistle:;););):rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...