Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Samsung Electronics Co. ανακοίνωσε την Πέμπτη, αυτό που όπως υποστηρίζει, αποτελεί τον πρώτο σκληρό δίσκο ο οποίος εμπεριέχει τρία πλατό καθένα από τα οποία έχει χωρητικότητα 500Gb.

Ο σκληρός EcoGreen F2EG παραδίδει χωρητικότητα μέχρι και 1.5Tb σε τρία διαφορετικά πλατό. Επειδή ο σκληρός διαθέτει λιγότερα πλατό –και συνεπώς λιγότερα κινούμενα τμήματα- η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο δίσκος είναι πιο αξιόπιστος από τους κατά κόρον μεγάλης χωρητικότητας σκληρούς με πολλαπλά πλατό.

Η Samsung δήλωσε ότι ο 3.5 ιντσών serial ATA δίσκος αποδίδει μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων 140MBps, τρέχει σχεδόν αθόρυβα, διατηρεί χαμηλότερες θερμοκρασίες και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια σε σχέση με παλαιότερα μοντέλα μεγάλης χωρητικότητας.

Παραδείγματος χάριν, η έκδοση 1.5Tb του F2EG καταναλώνει 6.3 watts κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης/μεταφοράς δεδομένων και 5.1 όταν βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας.

Ο EcoGreen F2EG, ο οποίος είναι διαθέσιμος σε χωρητικότητες 500Gb, 1Tb και 1.5Τb και με buffer στα 16Μb ή 32Mb, προορίζεται όχι μόνο για χρήση σε κέντρα δεδομένων αλλά και desktops, ως δίσκος για backup. DVR καθώς και για συστήματα παρακολούθησης μέσω βίντεο.

Η Samsung, επίσης, προμοτάρει τον συγκεκριμένο δίσκο ως το πλεόν φιλικό προς το περιβάλλον μοντέλο της αφού δεν χρησιμοποιείται μόνωση αλογόνου και συμβιβάζεται με τις ρυθμίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απαγόρευση ορισμένων βλαβερών ουσιών σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (RoHS).

Η έκδοση του EcoGreen στα 1.5Tb θα στοιχίζει περίπου 120 ευρώ

Source.png Πηγή: pcw.gr

Επεξ/σία από dimitris2006
  • Moderators
Δημοσ.

500GB platters εχει ηδη ανακοινωσει η Seagate (και μαλιστα κυκλοφορει ο 7200.12 500GB στα 55€ ο οποιος εχει ενα και μοναδικο 500GB platter).

Απλα μενει να ενσωματωσουν σε εναν δισκο τρια τετοια Platters.

Παντως τα 140Mbps καλο ειναι να διορθωθουν σε 140 MBps ή 140 MB/s, γιατι τα 140Mbps = 17,5MB/s κατι που σαφως δεν ισχυει.

• Super Moderators
Δημοσ.

πρώτη ανακοίνωσε η Seagate μετά η WD και τέλος η Samsung αλλά πρώτη έβγαλε στην αγορά η WD και μετά η Seagate :P

EcoGreen, 5400rpm? :-(

Δημοσ.

Μια χαρα τιμη καιρος για αλλαγη του back up σκληρου μου αντι για 2 των 500G

ενας και καλος και ταχυτατος.

κατι παροποιο δεν μπορουν να κανουν και για τους 2.5' μονο για τους 3.5 ρε γαμωτο ?

δηλαδη πρεπει να δωσουμε 200 ευρω για να βαλουμε ενα 500αρη στο λαπτοπ

αμαν πια.

σε κατι απλα πραματα η τεχνολογια τρεχει με ετη φωτος και σε αλλα πολλη αργα

Δημοσ.
Τα περισσοτερα η λιγοτερα platters επηρεαζουν καθολου την ταχυτητα του δισκου?

τα λιγότερα τον κάνουν ποιο γρήγορο.

• Super Moderators
Δημοσ.

τα λιγότερα με προϋπόθεση ότι θα είναι και μεγαλύτερα...

αλλά σε περίπτωση που είναι ίδιου μεγέθους τι παίζει?

άρα μάλλον αυτό που ρωτάει είναι αν ένας δίσκος 1ΤΒ (2χ500gb platters) είναι πιο γρήγορος ή όχι από έναν 1.5ΤΒ (3x500gb platters)

δεν είμαι σίγουρος αν παίζει ρόλο ή αν μετά από κάμποσα platters και πάνω μειώνεται η ταχύτητα...

πάντως ο 150gb Velociraptor (1χ150gb) είναι ίδιος με τον 300gb (2x150gb) Velociraptor σε επιδόσεις αν θυμάμαι καλά...

Δημοσ.
τον πρώτο σκληρό δίσκο ο οποίος εμπεριέχει τρία πλατό καθένα από τα οποία έχει χωρητικότητα 500Gb...

Επειδή ο σκληρός διαθέτει λιγότερα πλατό –και συνεπώς λιγότερα κινούμενα τμήματα- η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο δίσκος είναι πιο αξιόπιστος από τους κατά κόρον μεγάλης χωρητικότητας σκληρούς με πολλαπλά πλατό.

Συγχαρητήρια! συγκινήθηκα τώρα... :cry:

φτιάξτε τώρα ενα σάντουιτς με 6 τέτοια πλατό, γιατι θελω δισκο 3 τέρρα και δεν έχω αλλο χώρο στο κουτί για τις ψείρες τους 500αρηδες. κι ας ειναι "λιγότερο αξιόπιστος" :lol:

παιρνω δύο.

• Super Moderators
Δημοσ.

ο 2ΤΒ WD Caviar Green κάνει 260-300 euro (που να ήταν και στις 7200rpm Caviar Black), δεν θέλω να σκεφτώ πόσο θα έχει ο 3ΤΒ

Δημοσ.
Συγχαρητήρια! συγκινήθηκα τώρα... :cry:

φτιάξτε τώρα ενα σάντουιτς με 6 τέτοια πλατό, γιατι θελω δισκο 3 τέρρα και δεν έχω αλλο χώρο στο κουτί για τις ψείρες τους 500αρηδες. κι ας ειναι "λιγότερο αξιόπιστος" :lol:

παιρνω δύο.

Τι τα θες τόσα πολλά?? Πέρνα και τίποτα σε DVD:-)

Δημοσ.

ΜΕ 120 ευρώ δεν νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερη συζήτηση, απο εκει και πέρα το γεγονός ότι έχει λιγότερα platters σημαίνει ότι η αναζήτηση δεδομένων θα διεξάγεται ταχύτερα με ότι συνεπάγεται αυτό για ένα σύστημα γεμάτο απο αρχεία. Σίγουρα θα δούμε και άλλες τέτοιες προτάσεις στο μέλλον..

Δημοσ.

</21century></21century></21century></21century>

</21century></21century></21century>

</21century></21century>

</21century>

Εντάξει, η σελίδα είναι καθαρή από εδώ και πέρα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Τι τα θες τόσα πολλά?? Πέρνα και τίποτα σε DVD:-)

ναι και μετά αν θες κάτι θα κάθεσαι να ψάχνεις το χάος με τα dvds...

άμεση πρόσβαση σε δίσκο> ALL !!!

Δημοσ.
τα λιγότερα με προϋπόθεση ότι θα είναι και μεγαλύτερα...

αλλά σε περίπτωση που είναι ίδιου μεγέθους τι παίζει?

άρα μάλλον αυτό που ρωτάει είναι αν ένας δίσκος 1ΤΒ (2χ500gb platters) είναι πιο γρήγορος ή όχι από έναν 1.5ΤΒ (3x500gb platters)

δεν είμαι σίγουρος αν παίζει ρόλο ή αν μετά από κάμποσα platters και πάνω μειώνεται η ταχύτητα...

πάντως ο 150gb Velociraptor (1χ150gb) είναι ίδιος με τον 300gb (2x150gb) Velociraptor σε επιδόσεις αν θυμάμαι καλά...

Μεχρι τωρα πιστευα οτι τα περισσοτερα πλατερ θα βελτιωναν την αποδοση αφου θα γραφει σε περισσοτερες επιφανειες ταυτοχρονα (ιδιας πυκνοτητας φυσικα). Δηλαδη θα περιμενα ο 1.5 (3χ500) να ειναι πιο γρηγορος απο τον 1 ΤΒ (2χ500). Προφανως δεν ισχυει αυτο.

Επισης, μου κανει εντυπωση τωρα, με αυτα που διαβασα πως ειναι δυνατον ο ραπτορ με το πλατερ 150GB να ξεπερναει σε επιδοσεις εναν 500GB του ενος πλατερ (πανω απο 3πλασια πυκνοτητα), μονο και μονο επειδη ειναι 40% πιο γρηγορος στις στροφες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...