Προς το περιεχόμενο

Γλυκιά Θεσσαλονίκη :)

Physics_Rulez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεθάβω, γιατί έφαγα το καλύτερο παγωτό γιαούρτι στην πλατεία των αμπελοκήπων. Ναι! στην πλατεία των αμπελοκήπων! σε ένα μικρό γωνιακό μαγαζάκι.

Τολμάω να πω καλύτερο από το διεθνές στα Γιάννενα...

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

καλά όλα αυτά... Karavan στη μαμημένη συμπρωτεύουσα γιατί δεν είχα 7 χρόνια???

best Caravan (με C, με K... ότι νάναι...) στον Κορυδαλλό.

Δημοσ.
Γύρος Γιώτης στην Μπότσαρη. Ο καλύτερος στην Θεσσαλονίκη κατά την γνώμη μου, οπότε και στην Ελλάδα.

(Ως γύρο για τους φίλους εκ νότου εννοώ το είδος κρέατος που μπαίνει μέσα στην πίτα και όχι γενικά την κάθε πίτα και με άλλα περιεχόμενα, γιατί υπάρχει μια διαφορά στην ορολογία από όσο ξέρω)

Mόνο και μόνο που βάζει κάτι ψητά σε ένα δοχείο με διαφανές πλαστικό κάλυμα που ιδρώνει κ στάζει κιόλας μου προσβάλλει την αισθητική.Γενικά η όψη του μαγαζιού του,και το πιάσιμο των υλικών με τα χέρια,προμηνύει επισκέψεις στη τουαλέτα μετά το φαί.

Δημοσ.

Εγώ συμφωνώ ότι ο γύρος του γιώτη είναι ο καλύτερος της τούμπας (πρωτεύουσα του γύρου) άρα και της Θεσσαλονίκης (μητρόπολη του γύρου) άρα και της Ελλάδας.

Δημοσ.

Μια διευκρίνηση: Ο μητροπολιτικός γύρος είναι μια πίτα τυλιγμένη η οποία περιέχει κομματάκια κρέας (χοιρινού ή κοτόπουλου, ενδεχόμενος και/ή σκύλου-γάτας) και εξτρά πράματα όπως σος, κρεμμύδι, πατάτες κλπ;

Όχι τίποτα άλλο, να ξέρω από που να πάρω αν βρεθώ εκεί κάποια στιγμή.

Δημοσ.

- "Αγαπητος"(τσιμισκη και σταση ιασωνιδου στην εγνατια). Δε μου αρεσει τιποτα παρα μονο ενα μικρο αριστουργημα που λεγεται Μαρκησια(παστα σοκολατας, πλεον κυκλοφορει και σε κουτακια στον Μασουτη).

Ρε παιδιά δεν ξέρω για την τσιμισκή πάντως στην εγνατία και στο cosmos όλα τα γλυκά του αγαπητού που πήρα ήταν μπαγιάτικα!!! Αφού να φανταστείς έπιανε τις πάστες με το χέρι και αντί να παραμορφώνονται ( όπως γίνεται με τισ φρέσκιες) τις σήκωνε σαν τούβλα.. Τζάμπα ένα σωρό λεφτά έδωσα και τισ 2 φορές και δεν ξαναπατάω στο κωλοζαχαροπλαστείο :mad:

Δημοσ.
Καλά γιατί ρωτάς πως είναι ο μητροπολιτικός? Υπάρχουν και γύροι που δεν είναι όπως το περιέγραψες?

Υπάρχει διαφορά στις ορολογίες και βρώμικα παιχνίδια στις ονομασίες απ' ότι γνωρίζω.

Δηλαδή αν πήγαινα Θεσσαλονίκη και ζήταγα ένα σουβλάκι με γύρο απ' όλα, τι θα μου έδιναν;

Δημοσ.

Αυτό που λες δεν υπάρχει. Εδώ το σουβλάκι είναι αυτό, ο γύρος είναι αυτό

και το καλαμάκι είναι αυτό.

Απόρώ γιατί εκεί λέτε το σουβλάκι (= μικρή σούβλα) καλαμάκι (= μικρό καλάμι) και γιατί λέτε σουβλάκι οποιοδήποτε κρεάς σε πίτα.

Οπότε στην περίπτωσή σου θα σου έδιναν μια πίτα με γύρο και "καλαμάκι" μέσα και στο απόλα δεν θα είχε τζατζίκια, γιαούρτια και μλκιες.

Δημοσ.

Ο κλασικός γύρος γίνεται με "γιαουρτοειδή" σως και όχι με κέτσαπ-μουστάρδα.Just for the Record.

Το κλασικό χοτ-ντογκ γίνεται με αυτά.

Δημοσ.

Υπάρχει μια σύγχυση στις τεχνικές ορολογίες.

Εδώ η τροφή που αποτελείται από πίτα τυλιγμένη, κρέας και εξτρά πράγματα λέγεται σουβλάκι. Εναλλακτικά μπορείς να το πεις και πίτα Χ, όπου Χ βάζεις το κρέας που θες.

πχ

"Θέλω ένα σουβλάκι με μπιφτέκι απ' όλα" ή "Θέλω ένα πίτα μπιφτέκι απ' όλα".

Στο γύρο δε, είθισται να χρησιμοποιείται το "πίτα" ή το "πιτόγυρο", σπάνια δηλαδή ακούω κάποιον να λέει "Θέλω ένα σουβλάκι με γύρο απ' όλα".

Το καλαμάκι είναι το κρέας που έχει περαστεί από το μυτερό ξυλαράκι (καλαμάκι χοιρινό, κοτόπουλο, κοτομπέικον).

Δημοσ.
Αυτό που λες δεν υπάρχει. εδω το σουβλάκι είναι αυτό, ο γύρος είναι αυτό

και το καλαμάκι είναι αυτό.

Απόρώ γιατί εκειλέτε το σουβλάκι (= μικρή σούβλα) καλαμάκι (= μικρό καλάμι) και γιατί λέτε σουβλάκι οποιοδήποτε κρεάς σε πίτα.

Οπότε στην περίπτωσή σου θα σου έδιναν μια πίτα με γύρο και "καλαμάκι" μέσα και στο απόλα δεν θα είχε τζατζίκια, γιαούρτια και μλκιες.

Υπάρχει μια σύγχυση στις τεχνικές ορολογίες.

εδω η τροφή που αποτελείται από πίτα τυλιγμένη, κρέας και εξτρά πράγματα λέγεται σουβλάκι. Εναλλακτικά μπορείς να το πεις και πίτα Χ, όπου Χ βάζεις το κρέας που θες.

πχ

"Θέλω ένα σουβλάκι με μπιφτέκι απ' όλα" ή "Θέλω ένα πίτα μπιφτέκι απ' όλα".

Στο γύρο δε, είθισται να χρησιμοποιείται το "πίτα" ή το "πιτόγυρο", σπάνια δηλαδή ακούω κάποιον να λέει "Θέλω ένα σουβλάκι με γύρο απ' όλα".

Το καλαμάκι είναι το κρέας που έχει περαστεί από το μυτερό ξυλαράκι (καλαμάκι χοιρινό, κοτόπουλο, κοτομπέικον).

σε διαφορετικους κοσμους ζειτε?

και προσεξτε μην παει για κλειδωμα το θεμα...

ετοιμος ειναι o lucifer να το κλειδωσει ;p

Δημοσ.

Έλα κόφτε το με τα καλαμάκια και τα σουβλάκια...

Για γλυκά μιλάμε σε αυτό το thread!

εκτός αν το προφιτερόλ το λέτε καλαμάκι εκεί κάτω... oh wait... οδοντογλυφίδα ίσως;

Αυτό ήταν, δεν έχει άλλο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...