Προς το περιεχόμενο

Γλυκιά Θεσσαλονίκη :)


Physics_Rulez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα γενικά δεν μου αρέσουν τα τρίγωνα και μου είναι αδιάφορα.. Όμως...

Τρομερό παγωτό στο plaisir/ble/fregio... Όλα τα λεφτά!

Πάστες απο τον Αλεξούδα..

Και κουλουράκια/τάρτες κτλ απο την "εστία".

Ανάθεμα σας τώρα θα πάω να ψάχνω σοκολατοειδή παντού...

  • Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Τρομερό παγωτό στο plaisir

 

Μια φορά μπήκα μέσα να ρωτήσω αν είχαν παγωτό φράουλα και με χρεώσαν. Πολύ κωλοπιασάρικο το γ@μημ#νο...

Δημοσ.

To blue στη εγνατία δε το πάω μία γιατί έχει όλο περίεργα παγωτά,πανάκριβα και ακόμα οι παγωτοθήκες είναι αδιάφανες και πρέπει να τα ρωτάς ένα ένα.Προτιμάω τα παγωτα του Αγαπητού αποφεύγοντας κ παλι το μαγαζί που έχει στην εγνατία λόγω χάλια εξυπηρέτησης.

Δημοσ.

Α. Τώρα που λέτε για προφιτερόλ. Το μαρασκίνο έχει επίσης καταπληκτικό προφιτερόλ και ακόμη καταπληκτικότερη τάρτα βύσσινο και παγωτό μαρασκίνο. Κάποτε θα πουλούσα την ψυχή μου για τάρτα βύσσινο. Μετά βρήκα το Νεντίμ =ρ

Δημοσ.

Να αναφέρω κι εγώ ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά, έιναι τα "βραχάκια" όπως τα λένε αυτοί, κατά κόσμον ανώμαλα, τα φτιάχνουν με σοκολάτα γάλακτος και απλά τα σπάνε. Θα τα βρείτε σ' ένα ζαχαροπλαστείο που το λένε Ms's Candys το οποίο είναι πάνω στην Γ.Παπανδρέου (πρώην Ανθέων) ένα τετράγωνο πριν το φανάρι της Μαρτίου. Καλό ζάχαρο!!!

 

edit: επίσης φάτε βάφλες με παγωτό ή χωρίς,, στο μαγαζί στο odeon, το οποίο ποτέ δε θυμάμαι πως το λένε.

Δημοσ.
Τί έθνικ γλυκά έχει το Habanera;

 

φασουλάδα...

 

 

 

εντάξει μωρέ δεν έχει εθνικ γλυκά αλλά είναι το αγαπημένο μου εστιατοριο

Δημοσ.

μια που αναφερθηκε, το habanera απο τιμες τι λεει? γιατι θελω απο καιρο να παω αλλα ψιλοκολαω μηπως δεν μου αρεσει το φαγητο και μου τον ποιασουν κι ολας. αν ξερει καποιος ποσο περιπου βγαινει το ατομο θα βοηθουσε.

Δημοσ.

Πραγματι, ήταν καλά τα ζαχαροπλαστεία που αναφάρατε.

Και λέω ''ήταν'' διότι πλέον όλοι τους έχουν χάσει το μέτρο της φθηνοζάχαρης, του βουτύρου και άλλων πρώτων υλών. Από σοκολατα δε, έχουν καθιερωθεί οι χειρότερες και φθηνότερες σκόνες κακάου. Η πραγματική σοκολάτα είναι είδος πολυτελείας για αυτούς.

 

Με αυτές τις φθηνές και βλαβερές, όλο τριγλικερίδια, πρώτες ύλες συνεχίζουν και αυξάνουν τις τιμές τους. Μία παστα από 2,5 εως 5 ευρώ. Έτσι αυτοί άρχισαν να αντιμετωπίζουν την κρίση τους.:P

 

Το αποτέλεσμα? Χρυσοπληρώνεις ένα παστάκι μινιατούρα των 40 γραμμαρίων, για το οποίο όμως από την έντονη γλύκα του, χρειάζεσαι μια κανάτα νερό για να επανέλθεις.

 

Και έχω φάει τους τελευταίους μήνες αρκέτες τέτοιες απαίσιες πάστες από τα ζαχαροπλαστεία που αναφέρατε, που στο παρελθόν είμουν τακτικός πελάτης τους.

 

Προτείνω, λοιπόν, ή να πειραματιστειτε στην κουζίνα σας και να την βγάλετε και πολύ φθηνά με πρώτες ύλες που εμπιστέυεστε ή αν δεν έχετε χρόνο πχ θέλετε γλυκά για δώρο, να κοιτάξετε στο Carrefur τις black forest (2 πάστες περίπου 3,5 ευρώ)

Δοκιμάστε και στου Χατζή, που από ότι φαίνεται χρησιμοποιεί γάλα βουβαλιού και καλά:lol:, αλλά τα γλυκά του μάλλον υπολείπονται πολλής ζάχαρης.

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον αποπάνω. Ποτέ δεν πατάω σε ζαχαροπλαστεία. Οποτε τρώω γλυκό απ'έξω αρρωσταίνω. Υφή και γεύση πλαστικού, είδικά με τη "σοκολάτα" που χρησιμοποιούν το έχουν παραγαιδουρίσει. Για να μην αναφέρω αυτά που έχουν στη βιτρίνα, τους ρωτάς αν είναι φρέσκα, σου λένε "μα και βέβαια", τα αγοράζεις και μόλις πάς να τα φάς διαπιστώνεις οτι απέξω είναι σαν πλαστικοποιημένα και μέσα μπαγιάτικα. Παλιά ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα.

 

Πάντως, για να είμαι και οντόπικ, στη σαλόνικα φτιάχνουν τον καλύτερο γλυκό φραπέ, είναι το το τέλειο αντίδοτο για το χανγκόβερ από ρετσίνες.

Δημοσ.
λοιπον οποιος ειναι θεσ/νικη και δεν εχει φαει τριγωνακια και προφιτερολ απο τον ηλιο δεν εχει φαει τιποτα!! ειναι υπευθυνος για καμια 10αρια κιλα μου στανταρ! ειναι στην αντιγονιδων λιγο πιο πανω απο την εγνατια ανεβαινοντας αριστερα (αν θυμαμαι καλα γωνια αντιγονιδων με βαλαωριτου), φατε και θα με θυμηθειτε!

 

επαυξάνω για τα τριγωνα του ήλιου! τα καλύτερα! Προφιτερόλ όμως από Τάσο στο πανόραμα.... άπιαστο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...