Προς το περιεχόμενο

FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4

1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όποιος ξέρει τι σημαίνει ας πει. Ψάχνω, ψάχνω αλλά δε βρίσκω τίποτα.

Γενικά υπάρχουν πουθενά επεξηγήσεις για αυτά τα σφάλματα του ORTHOS;

"1:Test 8, 6500 Lucas-Lehmer iterations of M10885759 using 640K FFT length.

2:FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4

2:Hardware failure detected, consult stress.txt file.

2:Torture Test ran 1 hours, 58 minutes 2 seconds - 1 errors, 0 warnings.

2:Execution halted."

Δημοσ.

Φαντάζομαι σε αυτό το σημείο ο ένας πυρήνας θα είχε μεγαλύτερη απόκλιση (από κάποια επιτρεπόμενη) στους υπολογισμούς από τον άλλον.

Με blend είναι αυτό;

Δημοσ.

Το Orthos είναι στην ουσία το Prime με Gui οπότε τα errors είναι ίδια με του prime95, επίσης παράτα το orthos και τρέξε το prime95 το ίδιο

το συγκεκριμένο error αναφέρετε σε chipset/memory οπότε εκεί έχεις το πρόβλημα, τρέξε ένα memtest να δεις αν οι μνήμες σου την παλεύουν εκεί που είσαι και πες μας μία και τα settings σου

Δημοσ.

Αν ηταν error απ το cpu και οχι των μνημων, θα ελεγε κατι αλλο αντι του rounding κλπ? Εχεις κανα λινκ με τα error του prime ωστε να ξερουμε σε τι να ψαχνουμε αν κρασαρει? Επισης μιας και αναφερες για σφαλμα του τσιπσετ, ποτε καταλαβαινεις οτι χρειαζεται πιο πολυ ρευμα το northbridge (και το vtt fsb που εχει η μητρικη μου) ? Εμπειρικα μονο και με το ματι? Thanks και σορυ που εχωσα τοσα ερωτηματα απανωτα απλα το παλευω και γω τελευταια στο o/c.

Δημοσ.

όχι δεν λεει άλλα απλά αλλάζει το 0.χ που περίμενε με το 0.χ που βγήκε, λινκ δεν έχω έναν πολύ καλό γνώστη ξέρω μόνο προσωπικά που έμαθα πολλά και εγώ από αυτόν...

για τα ρεύματα μόνο εμπειρικά βλέπεις πώς συμπεριφέρεται το pc ε και με μία μικρή αναλογία fsb mhz volts

Δημοσ.

Και εγώ για chipset το κόβω και αυτό γιατί σε small ffts παιρνάει αέρας, large επίσης και μου τη κάνει όλο σε κάτι τέτοια νούμερα. (640,512 κλπ.)

Από την άλλη έτρεξα Memtest86 3.5 και μου έδωσε 9 πεντακάθαρα pass. (default timings 7,7,7,20 με 1.90, strap 333, 1424ΜΗz).

Το θέμα είναι πως είμαι σε 1.46 στο ΝΒ και όπως το κόβω θα φτάσω 1.50. Αντέχει; Τι λέει η εμπειρία;

Και ένα τελευταίο, termination το έχω στο 1,30 με 1.352V μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Πολύ η λίγο;

Δημοσ.

Λοιπόν,

καταλήγω στο συμπέρασμα πως όταν έχουμε τέτοιου είδους σφάλμα: "0.498046875, expected less than 0.4" κάτι τρέχει με τα ρεύματα στη CPU. Με λίγα λόγια ο υπολογιστής εδώ: 0.498046875, expected less than 0.4 έδωσε λάθος απάντηση.

Είτε είναι ρεύμα (Vcore) είτε είναι κακός συντονισμός των GTL Referense της CPU & NB.(δηλ. πάλι ρεύμα αλλά για την ακρίβεια "συντονισμός" )

Αν λοιπόν δώσουμε ρεύμα αυτό κάθε αυτό και δεν υπάρξει διόρθωση τότε καλό είναι να αρχίσουμε να συντονίζουμε σωστά το κύκλωμα CPU, Memory, NB (εννοώ στα ρεύματα) με τα GTLs. Φυσικά όλο αυτό θα είναι απαραίτητο σε μεγάλο fsb, άνω των 425 και σύμφωνα με το divider αλλά και τα MHz που χρησιμοποιούμε στις μνήμες. (ουσιαστικά αρχίζουμε τις ασκήσεις ακριβείας)

Ελέγχουμε ποιος πυρήνας έκανε το λάθος και ανάλογα διορθώνουμε.

Για τα GTL Reference και το πως ρυθμίζονται μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://67.90.82.13/forums/showthread.php?t=202292

Τώρα, όταν λάβουμε: Rounding was 0.5, expected less than 0.4 τότε μέσα σε όλα, πρέπει να εξετάσουμε αν το NB σε σχέση πρώτα με τις μνήμες μας τα λένε όπως πρέπει. Αν δηλ. πάρουμε τέτοιο σφάλμα στα πρώτα λεπτά είναι βέβαιο πως πρέπει να σετάρουμε από την αρχή το όλο πακέτο. (μνήμες, NB, CPU)

Aν πάλι φάμε τέτοιο σφάλμα στις 8-10 ώρες, μάλλον χρειαζόμαστε μικρο-διορθώσεις που θα τις τσεκάρουμε επιλέγοντας να επαναλάβουμε τη συγκεκριμένη κατηγορία τεστ από όπου πήραμε το σφάλμα. (στις 8-10 ώρες θα είναι κάπως έτσι τα τέστ που πρέπει να επαναλάβουμε: 2:Test 6, 1200 Lucas-Lehmer iterations of M53477375 using 3072K FFT length. ή 2:Test 2, 1900 Lucas-Lehmer iterations of M38748737 using 2048K FFT length. κλπ και έχουν να κάνουν με τις μνήμες).

Από την άλλη..

ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ!! :-(

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Φαντάζομαι σε αυτό το σημείο ο ένας πυρήνας θα είχε μεγαλύτερη απόκλιση (από κάποια επιτρεπόμενη) στους υπολογισμούς από τον άλλον.

Με blend είναι αυτό;

Ακριβώς!!

Ναι με blend. Tα Gromacs τι είναι γνωρίζεις;

post-99475-12906298986_thumb.jpg

Δημοσ.

Όταν έχεις τέτοιου είδους σφάλματα, κάτι φταίει με από τα παρακάτω:

ρεύματα (cpu/chipset/ram)

ψύξη (cpu/chipset/ram)

ρολόγια (cpu/chipset/ram)

Καλή τύχη.

Tip : Η RAM είναι εύκολο να αποκλειστεί με memtest

Δημοσ.
Όταν έχεις τέτοιου είδους σφάλματα, κάτι φταίει με από τα παρακάτω:

ρεύματα (cpu/chipset/ram)

ψύξη (cpu/chipset/ram)

ρολόγια (cpu/chipset/ram)

Καλή τύχη.

Tip : Η RAM είναι εύκολο να αποκλειστεί με memtest

Δεν άφησες και τίποτα απ'έξω..! :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...