Προς το περιεχόμενο

Τι εκδοση Linux να βαλω στο acer aspire one???

maz8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τι εκδοση Linux να βαλω στο acer aspire one??? ειναι τοσες πολλες που εχω χασει την μπαλα..... βλεπω και διαβαζω σε forums που εχουν και πολλα προβληματα μετα την εγκατασταση με το wifi την ethrnet..... και τρομαζω.....μηπως μπορει καποιος να με βοιηθισει?????:-):-):-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2602939&postcount=2

απ' ότι είδα

mandriva 2008 k 2009

και ubuntu

δουλεύουν

αν έχεις εξωτερικό cd drive, θα είναι εύκολο να δοκιμάσεις

με live cd και να κάνεις την εγκατάσταση μετά

γράψε τα χαρακτηριστικά του μηχανήματός σου

μη τρομάζεις ! :mrgreen:

υγ:κάνουμε ένα πόστ στο κατάλληλο μέρος

καλώς ήρθες

.

lol......ναι ημουν αφηρημενος......ναι κοιταξα για fodera......βρηκα επισης και την εκδοση eeeubuntu......... και διαβαζα δεν αντιμετοπισε κανενας προβλημα με wifi, ethernet kai ηχο...... ξερεις αν ισχυει το ιδιο και για το fedora??????

Επεξεργαστής............Intel Atom N270 1.60GHz

Μνήμη.....................1024MB DDR2

Χωρητικότητα Σκληρού Δίσκου.........160GB

αυτα ειναι τα βασικα χαρακτηριστικα του

Εγώ δοκίμασα το Mandriva 2009 και το SUSE 11.1. Το πρώτο, αναγνώρισε τα πάντα, το δεύτερο δεν αναγνώρισε την κάμερα. Επίσης, η ρύθμιση του ασύρματου δικτύου με το Mandriva ήταν παιχνιδάκι, ενώ με το SUSE κάποια στιγμή εγκατέλειψα την προσπάθεια (ok, δε μάτωσα στο ψάξιμο κι όλας, έχω ενσύρματο internet). Αλλά η αστάθεια και τα συχνά κρασαρίσματα του Mandriva, ήταν τελικά που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του SUSE.

Παρεμπιπτόντως, βλέποντας πόσο καλά πάει μέχρι τώρα το Debian 5.0 στο Desktop PC, ίσως να εξετάσω κάποια στιγμή και την εγκατάστασή του στο laptop.

Πάντως και η έκδοση που έχει το acer μια χαρά είναι για το προορισμό του μηχανήματος. Για μένα καλύτερα να χρησιμοποιείς τις mobile διανομές παρά μια κανονική καθώς αυτές έχουν προσαρμοστεί να είναι λειτουργικές σε μικρές οθόνες.

Το είχαν στο plaisio και το δοκίμασα λίγο και νομίζω ότι έχει τα πάντα για την δουλειά που πρέπει να κάνει ένα netbook. Πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσουμε τον προορισμό των netbook και τι ακριβώς κάνουν και αυτοί που τα αγοράζουν πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πέρνουν ένα pc η ένα ολοκληρωμένο laptop αλλά ένα μηχάνημα για να έχουν άμεση πρόσβαση στο internet να μπορούν να γράψουν ένα κείμενο και να μεταφέρουν κάποια αρχεία τους.

Το linpus τα καταφέρνει άψογα. Εχεί τα πάντα που χρειάζετε ένας χρήστης γιαυτή την δουλειά και το λειτουργικό είναι και προσαρμοσμένο στην μικρή οθόνη του accer και δεν σε κουράζει καθόλου.

Το είχαν στο plaisio και το δοκίμασα λίγο και νομίζω ότι έχει τα πάντα για την δουλειά που πρέπει να κάνει ένα netbook. Πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσουμε τον προορισμό των netbook και τι ακριβώς κάνουν και αυτοί που τα αγοράζουν πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πέρνουν ένα pc η ένα ολοκληρωμένο laptop αλλά ένα μηχάνημα για να έχουν άμεση πρόσβαση στο internet να μπορούν να γράψουν ένα κείμενο και να μεταφέρουν κάποια αρχεία τους.

Το linpus τα καταφέρνει άψογα. Εχεί τα πάντα που χρειάζετε ένας χρήστης γιαυτή την δουλειά και το λειτουργικό είναι και προσαρμοσμένο στην μικρή οθόνη του accer και δεν σε κουράζει καθόλου.

Nαι, οκ, αλλά άμα σου τη σπάει το μενού που θυμίζει το έξυπνο comuter της AS για παιδιά, να το βράσω και το optimization κι όλα. Κι άμα το μηχανηματάκι μπορεί να παίξει και κανένα low end game και να χρησιμεύσει και ως μκρή παιχνιδομηχανή, γιατί να μην το κάνει περιοριζόμενο από ένα πετσοκομμένο OS? Τώρα γράφω από το Α110 με nlited XP SP3 (300ΜΒ iso file) και γερό tweaking. Για browser χρησιμοποιώ k-meleon και για im το pidgin, αμφότερα πανάλαφρα και γρήγορα. Από ταχύτητα πάει άψογα, ακόμη και με 512ΜΒ μνήμη. Γιατί λοιπόν να αφήσω το υπάρχον σπαστικό linpus? Σε λίγο καιρό θα βάλω Fedora, θέλω να διαβάσω κανένα tutorial πρώτα για διάφορα σχετικά θέματα. Από live USB πάντως που έτρεξα τη Fedora 10, μου φάνηκε πιο αργή από τα πειραγμένα ΧΡ κι επειδή δεν έχω τρελή εμπειρία από linux (μόνο λίγο Ubuntu 8.04), το σκέφτομαι για τη μετάβαση. Αξίζει λέτε?

@ mits@kos: Νομίζω ότι το gnome/kde είναι πιο βαρύ από tweaked xp (από προσωπική εμπειρία με nlited xp, ubuntu και fedora σε asus eee 900).

@ OP: Απ'όσα διαβάζω, fedora 10 και eeebuntu δουλεύουν out of the box (χωρίς έξτρα ρυθμίσεις). Διαλέγεις οτι σου αρέσει (το netbook remix απενεργοποιείται αν δεν σου αρέσει).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...