timekeeper Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 @gdp77 Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις εξηγώ κοντολογίς τι θέλω να πω: Σου απάντησα καυστικά γιατί δεν δέχομαι εξίσωση κανενός προϊόντος (λειτουργικό, χαρτί υγείας κτλ) με ανθρώπους που κάνανε προσωπικές θυσίες στην ζωή τους για να βελτιώσουν την ζωή των άλλων (βλέπε Γκάντι). Το σποτάκι ακριβώς αυτό έκανε!!! Επειδή είχα αντίθετη άποψη, μου είπες να κοιτάψω πρώτα την πάρτη μου που χρησιμοποιεί Windows (;;;; ) αντί να κατηγορώ μια εταιρία επειδή είναι αμερικανική. Σε αυτά που σου γράφω για την ίδια την RedHat βέβαια δεν έχεις να μου πεις ούτε κουβέντα. Και από την Χιλή να ήταν το ίδιο μου κάνει. Η θέση μου, ορθά και κοφτά (αφού δεν έγινε σαφής) είναι ότι η χρήση UNIX είναι μέσο και όχι αυτοσκοπός όπως παρουσιάζεται. Το UNIX είναι πλέον προϊόν όπως τόσα άλλα και ΟΧΙ ΜΕΣΣΙΑΣ. Το κόβω εδώ, γιατί το θέμα έχει γίνει προσωπική αντιπαράθεση και δεν οδηγεί πουθενά. Δεν έχω να χωρίσω τίποτα μαζί σου. Το αντίθετο μάλιστα. Πάω να σηκώσω τον CUPS τώρα γιατί το Ubuntu αποφάσισε να με αφήσει χωρίς εκτυπωτή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
status Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 για το δικό μας ψάχνουμε statusευπρόσδεκτος στα "μέρη" μας ! . Έχω την εντύπωση ότι με παρακολουθείς μόνο στο offtopic:P Είμαι στα μέρη σας χρόνια τώρα αλλά μπορώ να έχω άποψη από την αγορά. Με εννοείς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 timekeeper Πίσω από το Linux, κρύβονται 1000άδες προγραμματιστές και πολλαπλάσια άτομα μιας κοινότητας, μεγάλο ποσοστό της οποίας χωρίς κανένα οικονομικό κίνητρο προσπαθεί να βελτιώσει τις ζωές άλλων (σε διαφορετικό επίπεδο βέβαια από τον Γκάντι). Δε νομίζω ότι θα είχε κανένα πρόβλημα ο Γκάντι να χρησιμοποιηθούν οι ατάκες του σε ένα τέτοιο σπότ. Όσο για την Red Hat, δεν εκφέρω γνώμη γιατί δεν έχω ασχοληθεί με το ποιόν της (ούτε έχω δοκιμάσει ποτέ διανομή της). Το σποτάκι αναφερόταν στο linux και μου άρεσε πάρα πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Έχω την εντύπωση ότι με παρακολουθείς μόνο στο offtopic:P Είμαι στα μέρη σας χρόνια τώρα αλλά μπορώ να έχω άποψη από την αγορά. Με εννοείς; εκεί κρυφά εδώ φανερά ! σ' εννοώ φίλε status και τον πρόεδρο φυσικά ! άλλωστε για αλληλοκατανόηση συζητάμε εννοείται . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
status Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Χχεχεε ακριβώς.. Αλλά κακό πράγμα ο φανατισμός φίλτατε gtroza.! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Αλλά κακό πράγμα ο φανατισμός φίλτατε gtroza.! λίγη υπερβολή και πάθος στη ζωή μας δεν βλάπτει το πολύ, είναι λίγο πρόβλημα τα ίδια και για το, πολύ cool . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Αυτός ο πολιτισμένος διάλογος μας έχει φάει... κάνα σπρώξιμο; καμιά ψιλή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
status Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Αυτός ο πολιτισμένος διάλογος μας έχει φάει... κάνα σπρώξιμο; καμιά ψιλή; Αύριο στο ζήπεδο αν θες :Ρ ΑΑΑ ρε μλκ...πούλησες το macbook κι βγήκε το San Andreas για OSX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 ζημιάααααα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
status Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 ζημιάααααα.... Ξέρω, ξέρω θα βάλεις το e-pet σου να κλαίει ;Ρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Σε ένα παιδί του δημοτικού θα του μάθεις να κάνει ένα πράγμα στο pc και το "Πέρις και Κάτια" θέλει ινσταλ! Όλες οι εκδόσεις του "Πέρης & Κάτια" τρέχουν σε Linux (δες συνημμένη εικόνα), και μάλιστα μπορεί να γίνει και με πολύ καλύτερο πακετάρισμα από ένα install (ΑΝ είχαμε άδεια αναδιανομής - τώρα ο καθένας μπορεί να το κάνει μόνο για προσωπική χρήση). Και ναι δε μπορείς να έχεις την απαίτηση να μάθει ένα παιδί λίνουξ ούτε να μάθει να το δουλεύει παράλληλα με τα windows. Τώρα σ' αυτό μάλλον δεν θα έπρεπε να σχολιάσω, γιατί μπορεί να θεωρηθεί ότι έχω όρεξη για αντιπαραθέσεις και δεν έχω καμία, αλλά τέλος πάντων μιας και έχω εμπειρία από πρώτο χέρι ας την καταθέσω: χρησιμοποιώ αποκλειστικά Linux εδώ και 2 χρόνια στο σχολείο και από περίπου 200 παιδιά μόνο 2 προτιμούσαν τα Windows (δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες γιατί είμαστε σε δημόσιο χώρο). Το ένα από αυτά βασικά εννοούσε ότι προτιμούσε το Office αντί του OpenOffice (δεν ξεχώριζε ακόμα τη σουίτα γραφείου από το λειτουργικό), αλλά μόλις της κλείδωσε το demo 2 μηνών του Office που είχε, μου ζήτησε το OpenOffice για να το βάλει σπίτι της... Μακάρι να είχαμε στα εργαστήρια όποιο λογισμικό θέλαμε. Δυστυχώς π.χ. για το εργαστήριό μου θα χρειαζόταν πάνω από 10.000 ευρώ για εμπορικό λογισμικό, και φυσικά θα χρειαζόταν ανανέωση κάθε λίγα χρόνια, και αυτά τα χρήματα εννοείται ότι θα τα πληρώναμε εμείς οι φορογούμενοι. Χωρίς να υπολογίσουμε ότι οι ίδιοι οι μαθητές θα έπρεπε να δίνουν ένα σωρό χρήματα για να προμηθευτούν τα προγράμματα που διδάσκονται στο σχολείο... (Και αφού κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να γλυτώσουμε λεφτά από την τσέπη του Τρίτωνα, τον ακούμε και να μας λέει και διάφορα... ) (Τα υπόλοιπα, ότι π.χ. το Linux αποδείχτηκε στην πράξη πιο εύχρηστο για το σχολικό περιβάλλον, δεν τα σχολιάζω γιατί θα βγω εκτός θέματος). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.