Προς το περιεχόμενο

600 εκ. λίρες θα εξοικονομούν οι Άγγλοι με χρήση open source

gdp77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
timekeeper,

Εδώ δεν τίθεται θέμα επανάστασης. Η εκπαίδευση σε περιβάλλον και εφαρμογές Open Source θα ήταν επιθυμητή ακόμα κι αν δε γίνει εν τω μεταξύ κάποια επανάσταση που να καταργήσει τις οικονομικές ανισότητες.

Σχετικά με την άποψη που προκρίνει την εκπαίδευση σε περιβάλλον MS Windows επειδή "αυτό θα βρουν τα παιδιά μπροστά τους". Ο στόχος της εκπαίδευσης δεν είναι τόσο μονοσήμαντος. Τα παιδιά δεν πρέπει να είναι προετοιμασμένα μόνο για να κληρονομήσουν τον κόσμο που τους δίνουμε ως έχει αλλά και να είναι σε θέση να τον αλλάξουν προς το καλύτερο ή όπως εκείνα κρίνουν τέλος πάντων. Η αλλαγή και η καινοτομία δεν ευνοείται από μαύρα κουτιά που όσο καλά κι αν δουλεύουν, δεν παύουν να εμπεριέχουν τη φιλοσοφία και τους σκοπούς αυτού που τα κατασκεύασε και που δεν είναι καθόλου απαραίτητο τώρα ή στο μέλλον να συγκλίνει με τις προθέσεις του εκπαιδευτικού συστήματος.

Αντίθετα, η ίδια η φιλοσοφία του Open Source δε δέχεται παθητικούς κληρονόμους αλλά προστατεύει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει κανείς δημιουργικά την κληρονομιά για τις παρούσες και μελλοντικές του ανάγκες.

Όλα αυτά που ανέφερες με βρίσκουν 100% σύμφωνο! Προσωπικά, ειδικά στην python, όσα ξέρω τα έμαθα από open source προγράμματα. H υπογραφή μου τα λέει όλα. Αυτά που έγραψα περί επανάστασης είχαν να κάνουν με προηγούμενο post περί αλλαγής του κόσμου μέσα από την χρήση open source. Οπότε αυτό το κλείνουμε εδώ.

Από την άλλη, βλέπω μια τάση οι υπέρμαχοι του *NIX να ξεχνάνε ότι το PC μπήκε στα σπίτια των πολλών ως εργαλείο για να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες και όχι ως αυτοσκοπός. Πολλοί όμως μένουν στο γεγονός ότι το Linux είναι καλύτερο από τα Windows... Και ρωτάω, και λοιπόν; Αν θέλω απλά να βλέπω το e-mail μου θα πρέπει να το κάνω μέσω Linux; Αυτός ο fanboy-ισμός μόνο κακό κάνει στο UNIX γιατί το παρουσιάζει σαν κάτι ουτοπικό που δουλεύει τέλεια και όλα καλά, και με το πρώτο σφάλμα όλοι κοιτούν την οθόνη σαν χάνοι. Η πιο δημοφιλής έκδοση Linux σήμερα είναι το Ubuntu γιατί ακριβώς μασκαρεύεται σαν κάτι απλό και οικείο (όπως τα Windows για τον πολύ κόσμο). Ας μην παρουσιάζουμε λοιπόν την χρήση Linux σαν αυτοσκοπό. Είναι ένα παντοδύναμο εργαλείο - ΝΑΙ, αλλά στα σωστά χέρια.

Όσα γράφω είναι καθαρά προσωπικές θέσεις, τις οποίες δεν προσπαθώ ούτε να επιβάλω, αλλά ούτε διεκδικώ και το αλάθητο. Απλά απολαμβάνω την δουλειά μου, δουλεύω και σε open source και σε κλειστό κώδικα, και σε UNIX και σε Windows.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α) Ξεφεύγουμε από το θέμα. Το θέμα αφορά στην εξοικονόμηση χρημάτων από τη χρήση open source

β) (Ως απάντηση στον timekeeper) Εγώ προσωπικά εκτός των άλλων δυνατοτήτων του linux, θεωρώ τη χρήση του και ως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ σε ευρεία και εκτεταμένη κλίμακα για έναν καλύτερο ψηφιακό κόσμο

Είδες πόσο πώρωση με το προϊόν πέφτει τελικά; Καλά, από που ως που η Red Hat, μια αμερικάνικη ΕΤΑΙΡΙΑ (= μεγιστοποίηση του κέρδους) με έδρα την Αμερική (= καταπάτηση κάθε στοιχειώδους έννοιας ελευθερίας ανά την υφήλιο με το έτσι θέλω) χρησιμοποιεί ρήση του Γκάντι;;;;;; Και εμείς το δεχόμαστε επειδή μας φώτισε το Linux;;;; Η Intel επένδυσε στην Red Hat γιατί είδε και αυτή το φως το αληθινό ή γιατί ήθελε να έχει πρόσβαση στο development ώστε το Red Hat να βγαίνει κουρδισμένο για τους επεξεργαστές της για servers; Δηλαδή αρκεί να τρέχω Linux και ας παίζω και πασιέντζα...

Πρόσεξες όμως ότι σε όλη τη διαφήμιση δεν αναφέρεται το όνομα της RedHat, αλλά του linux? Στον κόσμο του linux ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ... Δε σου αρέσει η RedHat; Βάζεις άλλη διανομή...

Υ.Γ. Όλα αυτά τα λέει (για αμερικανιές κτλ.) κάποιος που έχει στον υπολογιστή του win ? Κάνε την ιδεολογία σου πράξη και μετά μίλα...Ή τουλάχιστον αγωνίσου γι΄αυτό το σκοπό...

Πρόσεξες όμως ότι σε όλη τη διαφήμιση δεν αναφέρεται το όνομα της RedHat, αλλά του linux? Στον κόσμο του linux ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ... Δε σου αρέσει η RedHat; Βάζεις άλλη διανομή...

Ρε συ Gdp77 όλα για το κέρδος είναι (έμμεσο ή άμεσο.) μην το ψάχνεις.

Θα μου βλέπετε το linux θα έχω και εγώ (H Red Hat) άμεσα προσβάσιμα τα repos στη περίπτωση που κάτσει στραβή και έτσι θα έχω development ΤΖΑΜΠΑ!.

Και άσε τον Σταλμαν να κουρεύεται..

Υ.Γ. Όλα αυτά τα λέει (για αμερικανιές κτλ.) κάποιος που έχει στον υπολογιστή του win ? Κάνε την ιδεολογία σου πράξη και μετά μίλα...Ή τουλάχιστον αγωνίσου γι΄αυτό το σκοπό...

Φίλε μου γιατί περνάς σε προσωπικό επίπεδο; Και που ξέρεις ότι τρέχω Windows; Ακόμη όμως και να έτρεχα Windows, τι; Άγγιξες (και πολύ καλά έκανες) ένα θέμα που έχει να κάνει με ανοικτά, διαπερατά και τροποποιήσιμα από όλους προγράμματα και συστήματα. Γιατί βάζεις στον εαυτό σου και σε εμένα ταμπέλες; Είμαι υπολογιστικά αναλφάβητος επειδή το λες εσύ; Πότε σήκωσες το πρώτο linux σύστημά σου; Γιατί εγώ το έκανα το 1999. Και στο κάτω-κάτω, είσαι τόσο πωρωμένος, που αντί να κατακρίνεις οτιδήποτε που με στόχο το κέρδος και το χρήμα οικειοποιείται και παρουσιάζει ως σημαία του, φράσεις που σε άλλους στοίχησαν την ελευθερία τους ή την ίδια τους την ζωή, την λες σε εμένα ως αμερικανόφιλο επειδή έτσι νομίζεις εσύ; Δηλαδή αν έβαζα Zeus Linux (αν ξέρεις τι είναι) θα έκανα πράξη τον αντίλογό μου;

την λες σε εμένα ως αμερικανόφιλο επειδή έτσι νομίζεις εσύ;

Λυπάμαι, αλλά κάτι δεν στέκει καλά στην επιχειρηματολογία σου.

Είδες πόσο πώρωση με το προϊόν πέφτει τελικά; Καλά, από που ως που η Red Hat, μια αμερικάνικη ΕΤΑΙΡΙΑ (= μεγιστοποίηση του κέρδους) με έδρα την Αμερική (= καταπάτηση κάθε στοιχειώδους έννοιας ελευθερίας ανά την υφήλιο με το έτσι θέλω) χρησιμοποιεί ρήση του Γκάντι;;;;;

Από τη μία "την λες" επειδή η Red Hat είναι αμερικανική εταιρεία

την λες σε εμένα ως αμερικανόφιλο επειδή έτσι νομίζεις εσύ;

Και από την άλλη επιτίθεσαι όταν σου απαντούν με το ίδιο νόμισμα.

Δηλαδή αν έβαζα Zeus Linux (αν ξέρεις τι είναι) θα έκανα πράξη τον αντίλογό μου;

Σύμφωνα με τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ επιχειρήματα, ναι...

Αποφάσισε...

(Εγώ προσωπικά δεν έχω καταλάβει ποια η θέση σου σε αυτό το thread. )

Κατά τα άλλα, ειρήνη ημίν...

Ρε συ Gdp77 όλα για το κέρδος είναι (έμμεσο ή άμεσο.) μην το ψάχνεις.

για το δικό μας ψάχνουμε status

ευπρόσδεκτος στα "μέρη" μας ! :mrgreen:

timekeeper

δεν ερμηνεύουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο την εικόνα του κόσμου που έδειξες

...Καλά, από που ως που η Red Hat, μια αμερικάνικη ΕΤΑΙΡΙΑ (= μεγιστοποίηση του κέρδους) με έδρα την Αμερική (= καταπάτηση κάθε στοιχειώδους έννοιας ελευθερίας ανά την υφήλιο με το έτσι θέλω) χρησιμοποιεί ρήση του Γκάντι;;;;;; Και εμείς το δεχόμαστε επειδή μας φώτισε το Linux;;;; Η Intel επένδυσε στην Red Hat γιατί είδε και αυτή το φως το αληθινό ή γιατί ήθελε να έχει πρόσβαση στο development ώστε το Red Hat να βγαίνει κουρδισμένο για τους επεξεργαστές της για servers;...

.

ειρήνη ημίν...

... με GNU/Linux ! :mrgreen:

.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...