MasterX Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Προτείνεις δηλαδή τις κλασσικες λάμπες πυρακτώσεων με το "κιτρινωπό" χρώμα σε σχέση με τολευκό χρώμα που βγάζουν οι λαμπες οικονομιας? Πάντως το λευκό χρώμα είναι πιο κοντα στο λευκό που βγάζει η οθόνη πχ στον Browser ή στο Word... Προσωπικά, γενικότερα, προτιμώ το λευκό φως ημέρα που βγαζουν οι λαμπες οικονομίας... Μου φαίνεται καλύτερο, τι να πω..
Street-Fighter Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Προτείνεις δηλαδή τις κλασσικες λάμπες πυρακτώσεων με το "κιτρινωπό" χρώμα σε σχέση με τολευκό χρώμα που βγάζουν οι λαμπες οικονομιας?Πάντως το λευκό χρώμα είναι πιο κοντα στο λευκό που βγάζει η οθόνη πχ στον Browser ή στο Word... Προσωπικά, γενικότερα, προτιμώ το λευκό φως ημέρα που βγαζουν οι λαμπες οικονομίας... Μου φαίνεται καλύτερο, τι να πω.. Οχι μπορείς να βρεις λάμπες οικονομίας σε κιτρινωπό χρώμα Δεν είναι καλύτερο το λευκό φως γιατί πολύ απλά θα κάνεις μια τρυπά στο νερό όταν το έχεις απο πίσω ενα απαλό χρώμα όπως το κίτρινο ξεκουράζει τα μάτια Οσο για της οικονομιας ειναι πιο ισχυρο το φως τους πραγμα που εστι οτι δεν μπρορεις να πετύχεις χαμηλό φωτισμό σε ορισμένες περιπτώσεις όχι σαν αυτή που μιλάμε τώρα
fabiawrc Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 λαμπες οικονομιας υπαρχουν σε 2 θερμοκρασιες.λευκο και κιτρινο..ειναι θεμα θερμοκρασιας λευκου.4000kelvin κιτρινο και 6000 kelvin λευκο που μπλεδιζει
eSATA Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 http://www.skroutz.gr/s/39812/Samsung-SyncMaster-2693HM-26%22.html την εχει ενας φιλος αυτη...αστερι ειναι:p:p
MrWhite Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Δημοσ. 7 Απριλίου 2009 Λαθος!! Οι λαμπες οικονομιας, εχουν φως που προέρχεται απο το φαινόμενο του φθορισμου. Και εξαρτάται το φως που πέρνεις απο το εξωτερικό περίβλημα. οι θερμοκρασίες που ανέφερες αντιστοιχουν σε θερμοκρασίες μέλανου σώματος, αν και! το λευκο δεν υπαρχει σαν χρωμα.
MasterX Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 http://www.skroutz.gr/s/39812/Samsung-SyncMaster-2693HM-26%22.html την εχει ενας φιλος αυτη...αστερι ειναι:p:p Αυτή πήρα! Και μεχρι στιγμής μου φαίνεται αρκετά καλή.. Α, και μια παρατήρηση... Αρκετες μερες πριν κοιταγα την τιμή της στο e-shop και Πλαίσιο.. καρφωμένη στα 365.. Με το που την αγοράζω τελικά απο το e-shop, την επόμενη μερα έριξαν την τιμή στα 363.5 περίπου.. Μετα απο 3-4 μέρες την πήγαν 362 και την ίδια τιμή την έβαλε αμεσα και το Πλαίσιο!!! Αμεσος ανταγωνισμός μεταξύ των 2 καταστημάτων... Και εκτος των άλλων οταν δινουν κάποια κομμάτια γίνεται αναπροσαρμογή στην τιμή γαι κάποιους λογους, πρεπει να έχει σχεση με το στοκ τους και τι τιμές εχουν αγοράσει.... Τελικά με τις λάμπες τι γίνεται? Τωρα εχω βάλει οικονομίας που αντιστοιχει σε 110 βατ απλής και μου φαίνεται μια χαρά (και θυμίζω, στην οθονη εχω βάλει την φωτεινότητα στο 25% και την αντιθεση στο 30%)
spakman Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Παράθεση: Αρχικά καταχωρημένο από eSATA Εμφάνιση Μηνύματος http://www.skroutz.gr/s/39812/Samsun...3HM-26%22.html την εχει ενας φιλος αυτη...αστερι ειναι Αυτή πήρα! Και μεχρι στιγμής μου φαίνεται αρκετά καλή.. Καλησπέρα, σε παρακαλώ θα σου ήταν εύκολο να μου πεις η οθόνη αν αποδίδει καλά σε εφαρμογές γραφείου και αν έχει σε αυτόν τον τομέα καλή εστίαση (καθαρότητα) γιατί εντάξει τα multimedia αλλά στις εφαρμογές γραφείου θέλω να την δουλέψω. Σε ρωτάω γιατί είμαι μεταξύ 24 και 26 ιντσών και κάπου διάβασα πως στις 26 ίντσες σε ανάλυση 1920Χ1200 ο κόκκος είναι μεγάλος και υπάρχει κακή εστίαση. Να πω την αλήθεια είδα μια οθόνη τέτοια να παίζει ταινία δίπλα με ένα φορητό 15,4 και η μεγάλη έμοιαζε αρκετά πιο θολή οπότε σε ρωτάω γιατί σε εφαρμογές γραφείου δεν μπορώ να την δω. Επίσης μπορείς να δεις 4 Α4 σελίδες ταυτόχρονα σε word; Σε τέτοια οθόνη δεν σε φοβίζει που δεν έχεις εγγύηση 0 pixels η LG δίνει νομίζω μέχρι τις 24 ίντσες Ευχαριστώ πολύ
MasterX Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Φίλε, τις λίγες μέρες που την έχω δουλέψει, κυρίως σε εφαρμογές γραφείου, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Απλετος χώρος εργασίας, βασικό για μένα. Οσον αφορά στην εστίαση, δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούν, εγώ δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα..Λογικά αν την είδες σε συγκριση με την 15αρα του φορητου απο κοντα, θα σου φανηκε χειρότερη η 26αρα.. Θεωρώ οτι το καλύτερο να την δουλεύεις ειναι σε αποσταση 1 μέτρου και ισως και λιγο παραπάνω (1.10-1.20). Και εγώ κατέληξα στις 26" για να βλέπω καλύτερα απο αποσταση 1 μέτρου.. Τελικά ομως στο γραφείο που την έχω τώρα είναι στα 80 εκατοστά απο τα μάτια μου, αλλά κανένα πρόβλημα. Για την εγγύηση δεν το πολυσκέφτομαι.. Απ' ότι ακουσα δεν ειναι συχνο φαινόμενο πλέον, αλλά και αν προκύψει, θα το συνηθίσω νομίζω. Τέλος μια παρατήρηση σχετικά με τις γωνίες θέασης.. Αρκετά καλές στα πλαϊνα και επάνω.. Η κάτω όμως ειναι κλασσικα είναι η χειρότερη. Απο μικρή γωνία προς τα κάτω αν την δεις αρχίζει και μειωνεται η φωτεινότητα, οχι πολύ όμως.. Συνολικά καλή ειναι και σε αυτόν τον τομέα.
spakman Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Για το δικό σου το μονιτορ ή το Τ240 ή Τ260 κλείνω αλλά και το 2452 της LG αν και κάποιος πωλητής μου είπε πως δεν έχει γιατί δεν παράγεται πια. Αν μπορείς πες μου και για το word που σε ρώτησα, γιατί είμαι μπερδεμένος με ενδιαφέρει να βλέπω ταυτόχρονα αρκετές σελίδες και κάτι άλλο στην παρούσα κατάσταση θα έχω το μονιτορ το πολύ 50 εκατοστά μακριά μου. Θεωρείς ότι το 26αρι είναι υπερβολή σε τέετοια απόσταση;
MasterX Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Α, σορυ, ξέχασα να σου πω για το Word... Οχι δεν υπαρχει περιπτωση να δεις 4 σελίδες ταυτόχρονα (εκτος και αν κανεις αρκετη σμίκρυνση).. Δυο σελίδες βλέπεις διπλα δίπλα και μάλιστα εγώ που τις βλέπω στο Word 2003 χάνω λιγο απο το κατω μέρος... Δεν ξέρω στο Word 2007 που νομίζω ειναι μικρότερος ο χώρος που χανεται πάνω κάτω απο τις toolbars και τα μενου, αν ειναι καλύτερα... Βέβαια υπαρχουν λύσεις να εξοικονομήσεις λιγο χώρο ακόμα, οπως πχ να κάνεις την taskbar autohide... Οσον αφορα τις ίντσες θα πρότεινα να κανεις οτι και γώ... Πήγαινε σε ένα καταστημα και κοιτα μια 24 και μια 26 απο το μισο μέτρο και θα δεις ποια σε βολέυει καλύτερα.. Νομίζω για αποσταση το πολύ μισου μέτρου που θα την εχεις είναι καλύτερα η 24αρα.. δεν νομιζω να μην μπορεις να δεις την λεπτομέρεια απο τοσο κοντα.. Εγω δυσκολευόμουν (απο το 1 μετρο που ηθελα να την εχω) να δω στο 24αρι (έχω και λιγο μυωπία και συνηθως δεν φοράω γυαλιά) Ελπίζω να βοήθησα... PS: στις φωτο δεν φαίνεται και πολύ μεγάλη.. Υπόψην ότι και τα ηχεία δίπλα της, είναι μεσαίου μεγέθους, δεν είναι μικρα..
spakman Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια σου, είσαι πολύ σωστός. Σίγουρα μιλάμε για σμίκρυνση και σε πλήρη προβολή. Καλές όλες οι πληροφορίες αλλά εδώ που τα λέμε αν δεν την πάρεις στο σπίτι σου την οθόνη και δεν την δοκιμάσεις εσύ πάνω στις ανάγκες και δεν κάνεις όλες τις ρυθμίσεις δεν βγάζεις εύκολα άκρη. Πήγα σήμερα στην Θεσσαλονίκη σε ένα media markt και είδα απο κοντά τις 24 της samsung και LG. Ο πωλητής πολύ εξυπηρετικός ενώ έπαιζαν βίντεο μου τις έβαλε σε κανονική λειτουργία η εστίαση ήταν χάλια και για τις 2 (ενώ ένα EIZO ήταν ΟΚ). Η ρύθμιση όμως ήταν 1024 Χ 768 και λογικά αυτό έφταιγε. Εσύ την δουλεύεις στην μέγιστη 1900Χ1200;;; Τελικά αρχίζω να καταλήγω πως αφού υποστηρίζουν την ίδια ανάλυση και θα την δουλεύω από τόσο κοντά μια 24αρα είναι η 26αρα σου μόνο που εσύ μπορείς να την παρακολουθείς από λίγο μεγαλύτερη απόσταση όπως ήταν και το αρχικό σου πλάνο.
MasterX Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2009 με σμικρυνση 50% στο Word βλέπεις 4 ολόκληρες σελίδες και αλλες 4 σχεδον ολόκληρες... Εποπτικα βέβαια, διοτι σχεδον δεν διακρίνεις τα γραμματα.. κοιτα και στη φωτο. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοεςίς λεγοντας "η εστίαση ήταν χάλια"... Σίγουρα στα 1024 Χ 768 δεν θα βλέπεις σωστα στα windows. Θα φαίνεται μια θολουρα και οχι λεπτομερεια. Στις TFT πρεπει να έχει ρυθμισμένη την μεγιστη αναλυση (την native οπως λέμε) για να βλέπεις καθαρα, που στις 24" και 26" είναι 1920χ1200... Εκει την εχω μονιμα και για αυτο εχεις απλετο χωρο στο desktop... Για την περιπτωσή σου επιμενω στις 24"
spakman Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Δημοσ. 12 Απριλίου 2009 Τελικά την Παρασκευή αποφάσισα μετά και την συζήτηση μας να επιλέξω την LG W2452. Ως εδώ καλά. Ένας γνωστός μου που έχει κατάστημα ηλεκτρονικών την παρήγγειλε από την Info Quest σαν W2452V. Λίγη ώρα μετά όμως ανακάλυψα πως ενώ η Info Quest δίνει το μοντέλο W2452V το Πλαίσιο και το e-shop την μάλλον νεότερη έκδοση W2452V-PF (και σε καλύτερη τιμή). Η μόνη διαφορά στα χαρακτηριστικά που βρίσκω είναι ότι το PF έχει καλύτερη γωνία θέασης 176/170 αντι 160/160. Επίσης στο ιντερνετ βρήκα ότι το PF είναι μάλλον γυαλιστερό. Ο γνωστός μου πήρε τηλ αλλά την Παρασκευή το απόγευμα είχαν κλείσει τα κεντρικά. Τώρα περιμένω αύριο να δω αν είναι PF και το μονιτορ της Quest. Πληροφορικά η LG στην ιστοσελίδα της δεν αναφέρει πουθενά τον τύπο W2452V-PF. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ο δικός μου μου είπε πως η Quest τα παίρνει από την αντιπροσωπεία απευθείας. Το e-shop μάλλον τα κάνει εισαγωγή γιατί μου είπαν πως αν πάθει κάτι θα το αλλάξουν οι ίδιοι, για το Πλαίσιο δεν ξέρω τι παίζει, πάντως και οι δυο τους έχουν καλύτερη τιμή από Quest. Το λέω αυτό γιατί ξέρω τι παίζει με τις αντιπροσωπείες και τις παραεισαγωγές και φοβάμαι μην μπλέξω. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου και ελπίζω να απαντήσουν και άλλοι φίλοι για τα ερωτήματα που έθεσα.
semi58 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα την γνώμη σας για αγορά οθόνων LG 32'' η SAMSUNG 32''100 mhz θα ηθελα να μου πείτε την αποψή σας.πιο απω τα δυο να παρω ,,,Ευχαριστω,,,Καλω Πασκα να εχετε.. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:40 ---------- LG 32LH3000 LCD TV 32'' η Samsung LE32B650T2 LCD TV 32''
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.