Προς το περιεχόμενο

24 ή 22 οθόνη και ποια???

MasterX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποιος το είχε αναφέρει πρόσφατα ότι η T240HD έχει αρκετά μεγαλύτερο χρόνο απόκρισης. Αν κάνεις ένα search θα το βρεις.

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μου φαινεται λογικό το T240HD να εχει κατωτερα χαρακτηριστικά σαν μονιτορ απο το T240 και τελικα αυτό εχω καταλάβει οτι ισχύει..

Επίσης το οτι η 2493HM έχει χαμηλό Κοντράστ: 3000:1(Dynamic), 1000:1 typ. σε σχεση με την T260 που εχει Αντίθεση: DC 20000:1, νομιζω οτι δεν ειναι σημαντικό έτσι? Μάλλον πιο πολυ νουμερα εντυπωσιασμού ειναι αυτά... Είναι έτσι?

Και το ότι στη 2493HM γράφουν Χρώμα: Μαύρο High-gloss. τι σημαινει άραγε? προφανως το χρωμα του σασί,αλλά γιατι ενας τυπος στο youtube έλεγε οτι εχει ματ φινιρισμα? Δεν νομιζω να έχει καμια απο αυτες glossy οθόνη

Δημοσ.

To dynamic contrast ειναι καθαρα θεμα marketing.

Δες εδω πραγματικες μετρησεις contrast(στο contrast measurements).

Glossy panel δεν εχει καμια απ'αυτες.Το high-gloss που λες ειναι για το πλαστικο γυρω γυρω που οντως γυαλιζει.

Δημοσ.
Επίσης θελω να ρωτησω τι γινεται με την κατακόρυφη σαρωση στις TFT.. Ολες παιζουν στα 60Hz? Ειναι οκ αυτό? Δεν παιζει ρολο όπως στις crt που θέλαμε να είναι τουλάχιστον 72Hz?

και με τη Κατακόρυφη συχνότητα: 56 - 75 Hz. τελικα τι παιζει ?

Δημοσ.

Τελικά θα πάω για την 26αρα SAMSUNG SYNCMASTER 2693HM....:-)

Μαλλον θα με βολεψει να βλέπω καλυτερα (λογω και μιας μικρης μυωπιας) στο 1 μετρο αποσταση που θα την εχω..

Δημοσ.
και με τη Κατακόρυφη συχνότητα: 56 - 75 Hz. τελικα τι παιζει ?

...

Επίσης θελω να ρωτησω τι γινεται με την κατακόρυφη σαρωση στις TFT.. Ολες παιζουν στα 60Hz? Ειναι οκ αυτό? Δεν παιζει ρολο όπως στις crt που θέλαμε να είναι τουλάχιστον 72Hz?

Τα Hz των TFT δεν έχουν σχέση με τα Hz των CRT.

Aν μια οθόνη υποστηρίζει π.χ. συχνότητα 60Hz, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ανανεώσει την εικόνα 60 φορές ανά δευτερόλεπτο.

Στις CRT η εικόνα σχηματίζεται από μία δέσμη ηλεκτρονίων. Η δέσμη εστιάζεται σε ένα σημείο και εμφανίζει ένα pixel. Για να σχηματιστεί η εικόνα που βλέπουμε στην CRT, η δέσμη κινείται από αριστερά προς τα δεξιά για να εμφανίσει τα pixel μιας γραμμής. Από την ένταση της δέσμης εξαρτάται και το πόσο έντονο είναι το χρώμα. Ύστερα προχωράει στην παρακάτω γραμμή, κτλ. Η διαδικασία αυτή γίνεται πολύ γρήγορα και θεωρητικά το μάτι δεν την αντιλαμβάνεται, παρά βλέπει την συνολική εικόνα. Στην πράξη αν η συχνότητα ανανέωσης της εικόνας ήταν κάτω από 60Hz, φαινόταν ένα τρεγμόπαιγμα που ήταν κουραστικό. Γενικά αποδεκτή ήταν η συχνότητα των 75Hz, ενώ προσωπικά πάντα είχα 100Hz και πάνω.

Πάμε στις TFT τώρα (περιλαμβάνω plasma, lcd, κτλ). Για το κάθε pixel υπάρχουν 3 subpixels, ένα για κάθε βασικό χρώμα και με συνδυασμό της ένατασής τους βγαίνουν τα υπόλοιπα. Επειδή τα transistor δεν έχουν ενδιάμεσες καταστάσεις παρά on και off, για να έχουν την δυνατότητα να εμφανίζουν τόνους των χρωμάτων αναβοσβήνουν γρήγορα χιλλιάδες φορές ανά δευτερόλεπτο. Τα 60Hz δεν αναφαίρονται στον χρόνο που ανανεώνεται το κάθε pixel (όπως στις CRT), αλλά στο πόσες φορές μπορεί να ανανεώσει η οθόνη την εικόνα που δείχνει. Για κάθε Hz της εικονας περνάνε πολλά Hz του κάθε pixel, οπότε η εικόνα φαίνεται σταθερή.

Δημοσ.

Eγω σκέφτομαι να αλλάξω τι 226bw με μια απο τις Τ240 η τ260 ποια ειναι η άποψη σας?

Αξίζει η να κρατήσω αυτή?

Θέλω ποιο μεγάλη για να βλέπω άνετα ταινίες και να μεταφέρω το μπαούλο τον 29' στο σαλόνι.

Θα είναι τουλάχιστον ίδιες σε απ΄κριση στα games και στη ποιότητα εικόνας με τι 226bw?

Γιατι θέλω να την αλλάξω μονο και μόνο για να μεταβω σε ποιο μεγάλο μόνιτορ...

Δημοσ.

Έχω την Samsung T220 22" και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος

αλλά το ψήνω πάρα πολύ να πάω σε 24+

Σκέφτομαι να πάρω το ίδιο μοντέλο σε 24 η 26

αλλά είμαι σε απόσταση το πολύ 1m

για 24 δεν το συζητώ μια χαρά θα είναι

αλλά 26 θα μπορώ να παίζω games; (cod, crysis κτλ) η θα μου βγουν τα μάτια;

Δημοσ.

Εγω επαιζα Dota se 32αρα σε αποσταση λιγοτερο απο 60cm!:eek::eek:1 βδομαδα αντεξα...Και δεν αντεχα παραπανω απο μια ωρα μπροστα!Τωρα βεβαια εσυ μιλας για 26αρα αλλα εγω πιστευω πως οτι παραπανω απο 24 για gaming ειναι υπερβολη...Και προτιμω τις 22αρες...

Δημοσ.
Εγω επαιζα Dota se 32αρα σε αποσταση λιγοτερο απο 60cm!:eek::eek:1 βδομαδα αντεξα...Και δεν αντεχα παραπανω απο μια ωρα μπροστα!Τωρα βεβαια εσυ μιλας για 26αρα αλλα εγω πιστευω πως οτι παραπανω απο 24 για gaming ειναι υπερβολη...Και προτιμω τις 22αρες...

Λογικό.... 32" σε 60 ποντους.... τι περιμενες?

Αλλά 26" στο 1 μετρο πρεπει να ειναι ΟΚ...για Windows τουλαχιστον.. για παιχνιδια δεν ξερω..

Δημοσ.

Nαι το ξερω αλλα το κανα γιατι επρεπε να βαλω καπου την 32αρα μεχρι να μετακομισω...Εγω και στην 22αρα βολευομαι ανετα...Δεν νομιζω να αξιζει να πας σε παραπανω ιντσες....Δεν ειναι παντου το Bigger is better...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...