Προς το περιεχόμενο

24 ή 22 οθόνη και ποια???

MasterX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετα από σχεδόν 7 χρόνια πρέπει αναγκαστικά να αντικαταστησω το crt monitor 17" Sony G220 που με άφησε ευχαριστημενο με την ποιότητα του και συντοφευσε 2 μηχανηματά μου απο το 2002.... τιμη αγοράς τότε 450 € και ήταν απο τα καλά τότε..

Τώρα, οι ουτε καν 17 ιντσες του και η 1024χ768 αναλυση με ταλαιπωρούν και ειναι επιτακτική η αντικατάστασή του καθώς τώρα κάνω και καποια δουλειά στο PC.. 'Εχω βαρεθεί το scrolling!!! :cry:

Ανάγκες: Μεγάλη αναλυση για χρήση στο desktop και λογω δουλειάς πλέον. Σε δευτερη μοιρα προβολή ταινιών και τρίτη τα παιχνίδια..

Πήγαινα για τις mainstream 22" αλλά είδα και 24αρια τώρα τελευταια και μπηκα στον πειρασμό!! Στα 24" θα έχω ανάλυση 1200 που είναι σημαντικό για σελίδες Ιντερνετ και αρκετά άλλα..

Απ'οτι ειδα στο 24αρι δεν προβληματίζει το dpi.. Βέβαια είναι μεγάλο το μονιτορ και οταν πρεπει να κοιτάξεις τις άκρες πρέπει να γυρίζεις λίγο το κεφάλι. Αυτο δεν ειναι και απόλυτα κακό, μάλλον γυμναστική για τον αυχένα μου φαίνεται..:-) Πείτε γνώμες όσοι έχετε. Είναι κουραστικό? Απόσταση που θα βρέσκεται απο τα μάτια μου 90-100 πόντους.. Πιστευω να βλέπω..

Ένα προβληματισμό που έχω για το 24αρι έχει να κάνει με τα παιχνίδια. Δεν προκειται να παιξω πολυ games, αλλά το ερώτημα παραμένει.. PC θα αλλάξω μετα απο μερικούς μηνες και τωρα έχω AMD ATHLON 64 3000+ και Nvidia 6600 GT..

Φυσικά θα σέρνονται σε μεγάλες αναλύσεις. Αναρωτιέμαι, αν παιζω σε μικρες αναλύσεις και οχι στη native αναλυση του μονιτορ, δεν θα εχει το κλασσικο φαινόμενο όπως στο desktop που τα γράμματα φαίνονται με σκιες/θολά?

Σκέφτομαι πως θα ήταν πολυ ενδιαφερον αν μπορούσαμε να επιλέγουμε μικροτερη ανάλυση και να βλέπαμε ακριβώς τα συγκεκριμένα pixel, με ένα πλαισιο γυρω, σαν να ειχαμε μικροτερη οθόνη.. Γινεται αυτό?????

Budget γυρω στα 350, αλλά το βλέπουμε και για παραπάνω.. Ισως κάτι σε Samsung...

Ακούω γνώμες......

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ρε παιδια sorry κιολας αλλα 350€ για οθονη;

Και μαλιστα 100€ πανω για μια Ιντσα;

Δεν θελω να κανω διαφημιση (δεν εχω σχεση με αυτη την εταιρια)

Αλλα μου εχουν κατσει πολυ αυτες οι οθονες μιας και ειμαι και εγω ετοιμος να παρω ενα 2ο Monitor

http://www.winshop.gr/product_info.php?cPath=24_69_72_677&products_id=5670

http://www.winshop.gr/product_info.php?cPath=24_69_72_677&products_id=5671

Tωρα αν κοιταμε το Design και την μαρκα οκ παω πασο!

Αλλα και την οθονη που εχω τωρα (LG W226TQ-PF 22'') και την χρυσοπληρωσα τι καταλαβα;

Παντως με την 22αρα εγω σε λιγοτερο απο 100 ποντους που λες δεν εχω προβλημα και στα games δεν θα εχεις προβλημα εκτος ισως απο καποιες μαυρες μπαρες πανω κατω.

Δημοσ.

γεια σου φίλε... :-)

εχω το samsung 245b+ 24" και το δουλευω στα 1920*1200, πριν ειχα 19" (5:4)

θα σου προτεινα ανεπιφυλακτα τα 24" η ακομα και τα 26" (ακομα καλυτερα)

με την VGA που εχεις ομως θα εχεις προβλημα, και θα πρεπει να παιζεις τα παιχνιδια σε μικροτερες αναλυσεις (παντα σε 16:10 καδρο)

οπως 1280*800, 1440*900, και 1680*1050, και παντα χωρις μαυρο πλαισιο γυρω γυρω με αυτες της αναλυσεις

και φυσικα οσο μικροτερη η αναλυση τοσο χειροτερη η απεικονιση

παντως σε καθε περιπτωση δεν ειναι ουτε κουραστικο ουτε ενοχλητικο να δουλευεις σε μια μεγαλη οθονη (σε οποια αποσταση)

ισα ισα ειναι ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ !!! B)

σου προτείνω ανεπιφυλακτα λοιπον να πας σε 24+ οθονη, δεν θα το μετανιώσεις

προσωπικα εαν ξανα αγοραζα σημερα οθονη, θα επαιρνα 26+

edit:

και η προτασεις του φιλου sotosgl δεν ειναι κακες για πιο οικονομικα budget

Δημοσ.

Πήρα την Samsung Syncmaster T240, 24" 1920χ1200.

Την χρησιμοποιώ για web design & development με Expression Blend & Visual studio 2008 (+SQL 2008).

Έχω βρει την υγεία μου, επιτέλους αρκετός χώρος εργασίας.

Σχετικά με τα παιχνίδια, δυστυχώς θα φαίνονται πιο θολά τα πάντα σε μικρότερες αναλύσεις όπως και σε όλες τις οθόνες, εκτός αν επιλέξεις την ρύθμιση να μην κάνει strech την εικόνα αλλά να χρησιμοποιεί 1:1 pixel maping. Τότε όμως θα έχεις μαύρο πλαίσιο γύρω από την εικόνα.

Δημοσ.

Την χρησιμοποιώ για web design & development με Expression Blend & Visual studio 2008 (+SQL 2008).

Σχετικά με τα παιχνίδια, δυστυχώς θα φαίνονται πιο θολά τα πάντα σε μικρότερες αναλύσεις όπως και σε όλες τις οθόνες, εκτός αν επιλέξεις την ρύθμιση να μην κάνει strech την εικόνα αλλά να χρησιμοποιεί 1:1 pixel maping. Τότε όμως θα έχεις μαύρο πλαίσιο γύρω από την εικόνα.

Ωραίος, αυτά ήθελα να ακούσω.. Και εγώ για Web την θέλω και διάφορα άλλα και γενικά θέλω πολύ χωρο... Και αφού κάνουν 1:1 pixel maping δεν με πειράζει να παίζω games σαν να έπαιζα σε μια 20αρα...

Την οθόνη σου την έχω στα υποψιν! Θέλω να σε ρωτησω κανα 2 πράγματα, αλλά πρέπει να φύγω τώρα..

Επίσης για τον φίλο που ρώτησε 350 € δεν είναι πολλά,οταν η προηγούμενη κόστισε 100 παραπάνω, αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη και επισης θα κανω δουλεια, δηλαδη θα τα βγάλει τα λεφτα της...

Δημοσ.

edit:

και η προτασεις του φιλου sotosgl δεν ειναι κακες για πιο οικονομικα budget

Thanks AGNUSDel αλλα δεν μπορω να το καταλαβω...

SAMSUNG SYNCMASTER T240

# Τύπος Οθόνης: 24'' Έγχρωμη TFT-LCD Wide.

# Ανάλυση: 1920 x 1200 (WUXGA).

# Χρόνος απόκρισης: 5ms.

# Γωνίες θέασης: Οριζόντια: 160 μοίρες, Κατακόρυφα: 160 μοίρες.

# Κοντράστ: 20.000:1 (δυναμικό) - 1000:1 (τυπικό).

# Φωτεινότητα: 300 cd/m².

SAMSUNG SYNCMASTER 245B+ 24'' WIDESCREEN 5ms HDCP

Τύπος Οθόνης: 24" με 16.7 εκατομμύρια χρώματα. TN Panel, 16:10 Format.

· Aνάλυση: 1920x1200.

· Μέγεθος κουκίδας: 0.27mm.

· Κοντράστ: 8000:1.

· Φωτεινότητα: 400cd/m².

· Είσοδος Σήματος: 15 Pin D-sub. DVI.

· Χρόνος απόκρισης: 5ms.

ACER 23" X233Hb X3 series FullHD

SCREEN SIZE 23" 16:9 FullHD,

RESOLUTION 1920x1080,

CONTRAST RATIO 40000:1,

BRIGHTNESS 300 cd/m2,

RESPONSE TIME 5ms,

Ok δεκτο το Comment οτι η Αcer αποτελει μια Value for Money oθονη για low budget αγορες αλλα...

Τα 141€ συν για μια ιντσα παραπανω (στεκομαι σε αυτο γιατι τα Specs της SAMSUNG SYNCMASTER T240 ειναι υποδεεστερα) και 124€ συν για την SAMSUNG SYNCMASTER 245B+ 24'' WIDESCREEN 5ms HDCP που εκτος απο τα +100cd/m² με κοστος το κοντραστ δεν εχει τιποτα αλλο να δειξει,δεν μου καθεται καλα...

Μηπως τελικα πληρωνουμε την Μαρκα και το Design?

Το λεω γιατι με την LG καηκα για τα καλα...

Δημοσ.
Thanks AGNUSDel αλλα δεν μπορω να το καταλαβω...

SAMSUNG SYNCMASTER T240

# Τύπος Οθόνης: 24'' Έγχρωμη TFT-LCD Wide.

# Ανάλυση: 1920 x 1200 (WUXGA).

# Χρόνος απόκρισης: 5ms.

# Γωνίες θέασης: Οριζόντια: 160 μοίρες, Κατακόρυφα: 160 μοίρες.

# Κοντράστ: 20.000:1 (δυναμικό) - 1000:1 (τυπικό).

# Φωτεινότητα: 300 cd/m².

SAMSUNG SYNCMASTER 245B+ 24'' WIDESCREEN 5ms HDCP

Τύπος Οθόνης: 24" με 16.7 εκατομμύρια χρώματα. TN Panel, 16:10 Format.

· Aνάλυση: 1920x1200.

· Μέγεθος κουκίδας: 0.27mm.

· Κοντράστ: 8000:1.

· Φωτεινότητα: 400cd/m².

· Είσοδος Σήματος: 15 Pin D-sub. DVI.

· Χρόνος απόκρισης: 5ms.

ACER 23" X233Hb X3 series FullHD

SCREEN SIZE 23" 16:9 FullHD,

RESOLUTION 1920x1080,

CONTRAST RATIO 40000:1,

BRIGHTNESS 300 cd/m2,

RESPONSE TIME 5ms,

Ok δεκτο το Comment οτι η Αcer αποτελει μια Value for Money oθονη για low budget αγορες αλλα...

Τα 141€ συν για μια ιντσα παραπανω (στεκομαι σε αυτο γιατι τα Specs της SAMSUNG SYNCMASTER T240 ειναι υποδεεστερα) και 124€ συν για την SAMSUNG SYNCMASTER 245B+ 24'' WIDESCREEN 5ms HDCP που εκτος απο τα +100cd/m² με κοστος το κοντραστ δεν εχει τιποτα αλλο να δειξει,δεν μου καθεται καλα...

Μηπως τελικα πληρωνουμε την Μαρκα και το Design?

Το λεω γιατι με την LG καηκα για τα καλα...

φιλε sotosgl...

εγω δεν προτείνω σε καμια περιπτωση την samsung 245b+ η οποια να πω επι τη ευκαιρια, οτι εχει διακριθεί σε τεστ του περιοδικου PC Magazine την εποχη που την αγορασα ως πρωτη στην κατηγορια τον 24" στο contrast (πραγματικο) και πρωτη στην ομοιομορφια φωτεινοτητας

σημερα ομως σε κάθε περίπτωση ειναι ενα παρωχημένο μοντελο, και δεν το προτείνω καθόλου

εγω απλως κατέθεσα την εμπειρια μου απο οθονη 24", και αυτο ειναι ολο :-)

κατα τα αλλα δεν ειναι κακες οι προτασεις σου, σε λογο τιμης : αποδοσης

Δημοσ.

Xαχαχα δεν επεσα να σας φαω απλα επειδη ψηνομαι και εγω να τσιμπησω την Acer θελω να ακουσω και αλλες γνωμες..

Αν μεινουμε στα νουμερα η Acer ειναι η καλυτερη αγορα ασχετα με την τιμη και με προβληματιζει αρκετα αυτο.

Αλλα οπως ειδαμε και στην περιπτωση της Samsung 245b+ το ακριβοτερο δεν ειναι αναγκαια καλυτερο ;)

Με τα τωρινα standars παντα..

Και αλλο 50€ διαφορα και αλλο 100€ +

Δημοσ.

Επειδη ψαχνομαι και εγω για οθονη για development μπορεις να μας πεις αν ειναι ξεκουραστη σε πολυωρη εργασια?

Επισης ποσο την πηρες και απο που?

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Φίλε Sotosgl δεν θεωρώ οτι 350 ειναι πολλά για οθόνη, καθώς έχω αλλάξει 4 PC τα τελευταια 12 χρονια και 3 οθόνες.. η τελευταια που αναφερω πιο πανω με εβγαλε για 2 μηχανηματα, καθως ηταν αρκετα καλη και τελικως αξιζε τα λεφτα της.

Δεν λεω οτι με αυτη που θα παρω τωρα θα μεινω αλλα 7 χρονια. Σιγουρα δεν θα την κρατησω πανω απο 2-3.

Αλλά η οθόνη είναι κατι παραπάνω απο μια καρτα με τσιπακια. Οταν κάποιος δινει 300 για καρτα γραφικών ας πουμε, δεν θεωρω 350 για οθονη υπερβολη..

Αυτες που προτείνες ειναι value for money, αλλα οπως και να το κανεις ειναι φτηνιαρικες και θα εχουν καποια παραπάνω μειον... Ισως να μην εχουν και DVI αν και σε 23 δεν θα επρεπε, αλλα η τιμη ειναι πολυ χαμηλη.

Εμενα με ενδιαφέρει και το 1200 οπως ειπα, που σε σχεση με το 1080 εχει να μου προσφέρει.

Και στο Firefox, και στα Word, Adobe reader, Reason και δεν μου έρχονται και ποσα αλλα προγράμματα που πρεπει να σκρολαρεις προς τα κατω...!

Φίλε StavrosD πες μου λιγο για την T240.

Ειναι εργονομική γενικά? Τι προβληματα τυχον αντιμετώπισες? Ξέρω οτι το φινιρισμά της ενώ ειναι ομορφο, τραβάει σα μαγνητης τη σκονη, και πρεπει να την περνας με ενα πανακι 5 φορες τη μερα..σωστα? Επισης το κατω μερος (το πλαισιο στο κατω μερος της οθονης) που καμπυλώνει μηπως αντανακλά τα φωτα του δωματιου μες στα ματια σου?

Και οποιος άλλος εχει να προτείνει κάποιο άλλο μοντέλο..

Πάντως ακομα και με τα SAMSUNG που κοιτάω, εχει τουλάχιστον 5 μοντελα στις 24" με συνέπεια να μην ξερεις τι να διαλέξεις...

Το SAMSUNG SYNCMASTER 2494HS στα 339.00 € τι λέει???

(τώρα ειδαι ομως οτι εχει 1920x1080p.. ειναι λογικα καλυτερο και νεωτερο μοντελο?)

Δημοσ.
οπως και να το κανεις ειναι φτηνιαρικες και θαεχουν καποια παραπάνω μειον... Ισως να μην εχουν και DVI

Απο επιχειρηματα σκιζουμε! :D

Τεσπα δεν ειμαι χτεσινος στο θεμα οθονης οταν εσκασα και εγω 350 για την τωρινη μου οθονη μολις πρωτοβγηκε!

Μην εισαστε τοσο αρνητικοι μιλησα με Facts δεν λεω αερολογιες και μπουρδες ουτε παιρνω ποσοστα απο την Acer.

Ελπιζω οποια και αν ειναι η επιλογη σου να εισαι ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα και μακρια απο καμμενα Pixels!

Καληνυχτα!

Δημοσ.

Φίλε Sotosgl, ενταξει δεν ηταν τρομερο το επιχείρημα, αλλά και απο την άλλη τα θεωρητικά specs τυπου Κοντράστ δεν μας δινουν καμια απολυτως εικονα..

Πιο πολυ νομιζω καποιος που τις εχει δοκιμασει στην πραξη μπορει να μας πει καμια γνωμη...

Φίλε AGNUSDeI φυσικα και δεν με ζαλισες.. Αλλωστε γνωμες ζητησα και ειναι ολες σεβαστές.

Τις 26" θεωρω καπως παραπανω απο αυτο που χρειαζομαι καθως η αναλυση δεν ανεβαινει πανω απο τα 1920 x 1200. Το μονο καλο ειναι οτι ειναι τα παντα πιο μεγαλα στην οθονη και μπορεις να βλεπεις και απο πιο μακρια. Αλλα ο χώρος μου ειναι περιορισμένος και με δυσκολια θα στριμώξω την 24 στο γραφειο μου.. Οχι οτι ειναι πολυ μεγαλύτερες (3-4 εκατοστα πιο μεγαλες οριζοντια ειναι). Θα το σκεφτω και για αυτες παντως. Σε ευχαριστώ.

Δημοσ.
Επειδη ψαχνομαι και εγω για οθονη για development μπορεις να μας πεις αν ειναι ξεκουραστη σε πολυωρη εργασια?

Επισης ποσο την πηρες και απο που?

Ευχαριστω.

Την πήρα 314€ από το eshop με ΦΠΑ (το οποίο θα το γλιτώσω επειδή την πήρα για δουλειά).

Συνήθως είμαι στον υπολογιστή 12-18 ώρες την μέρα. Είναι πολύ ξεκούραστη, ιδιαίτερα αν λάβεις υπ'όψιν ότι την έχω συνδέσει με VGA και όχι με DVI επειδή ο φορητός μου έχει μόνο VGA. Σε μερικούς μήνες που θα την έχω συνδεδεμένη σε υπολογιστή με DVI θα έχει σίγουρα καλύτερη εικόνα.

Μου έκανε θετική εντύπωση η επιλογή sharpness που έχει το πρόγραμμα της οθόνης. Την έβαλα στο τέρμα και το κείμενο έγινε αισθητά πιο καθαρό, σαν να την είχα συνδέσει με DVI. Με το sharpness στο τέρμα έβλεπα κάτι σαν ίχνη σε μαύρο φόντο, σε overlay, αλλά δεν εμφανίζονται σε κείμενο.

Για development είναι σίγουρα καλή, και προσαρμόστηκα άνετα από την Dell 20" που είχα. Νόμιζα ότι 1680χ1050 ήταν αρκετά, αλλά τώρα είδα ότι έκανα λάθος. Τα 1920χ1200 είναι ακόμα καλύτερα, και μόλις πέσουν οι 30" στα 500€ θα πάω για 30".

Μοναδικό ίσως μειονέκτημα της Τ240 είναι η βάση. Θέλει και κόπο και τρόπο για να την γείρεις μπροστά ή πίσω. Στην αρχή νόμιζα ότι δεν αλλάζει η κλίση.

Δεν έχει ρύθμιση ύψους και επιλογή περιστροφής (όπως έχει η dell μου)

Να σας πω τώρα που έχω όρεξη και στην πράξη τα πλεονεκτήματα της μεγάλης ανάλυσης γενικότερα, όχι μόνο για την Τ240.

1) Στο Visual Studio 2008. Έχω ταυτόχρονα όλα τα απαραίτητα tabs ανοιχτά (solution explorer, toolbox, designer, properties, κτλ) ΧΩΡΙΣ να ενεργοποιήσω το auto hide, και έχω αρκετό χώρο για να γράφω κώδικα.

2) Όταν κάνω debugging, μπορώ να έχω ανοιχτό ένα παράθυρο με την εφαρμογή που κάνω και ταυτόχρονα έχω δίπλα το watch window. Δεν χρειάζομαι πλέον το alt+tab.

3) Στον SQL Server βλέπω τα database diagram πολύ πιο άνετα.

4) Στο Expression Blend έχω τα toolbars ανοιχτά, το canvas σε 1:1 zoom και δεν χρειάζεται να κάνω scroll αριστερά δεξιά, το βλέπω ολόκληρο το canvas.

Δημοσ.

απο καμενα πιξελ ειχες τιποτα?

Η Samsung SyncMaster 2493HM ξερει κανεις τι λεει? Ειναι παλιο μοντελο?

Εχει και pivot βλέπω, που θα με ενδιέφερε..

Επίσης θελω να ρωτησω τι γινεται με την κατακόρυφη σαρωση στις TFT.. Ολες παιζουν στα 60Hz? Ειναι οκ αυτό? Δεν παιζει ρολο όπως στις crt που θέλαμε να είναι τουλάχιστον 72Hz?

Επίσης τα 5ms δημιουργουν προβλημα σε ταινίες και παιχνιδια?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...