Προς το περιεχόμενο

Format σε γεμάτο σκληρό δίσκο

mihachris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω δύο σκληρούς δίσκους 250GB ο καθένας. Θέλω να χρησιμοποιήσω τον δεύτερο (ο δίσκος που δεν είναι εγκαταστημένα τα Vista) για να εγκαταστήσω σε αυτόν τα Windows 7. Αναρωτιέμαι λοιπόν: άμα βάλω τα Windows θα χαθούν όλα τα αρχεία που έχω εκεί μέσα (τα οποία και χρειάζομαι); Αν ναι, τι μπορώ να κάνω για να μην τα χάσω;

Έχω δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή Partition Magic, αλλά εξαιτίας των Vista αντιμετώπιζε κάποιες ασυμβατότητες που δεν επέτρεπαν την ολοκλήρωση της δημιουργίας του partition.

Παρακαλώ απαντήστε στην πολύ απλή μου απορία!:lol:

Δημοσ.

partition κανεις και μεσα απο τα vista δε χρειαζεσαι προγραμμα, και ναι θα χαθουν ολα αν πας να περασεις νεο λειτυοργικο και αν ισχυουν για τα 7 οτι ισχυουν για τα αλλα windows

Δημοσ.

Κατέβασε κανένα άλλο προγραμματάκι.Πιο εύκολα θα τα βρεις νομίζω.Π.χ. το acronis.Μη το αγοράσεις,ζήτα το απο τον θείο.Σίγουρα θα το έχει,ασχολείται με τέτοια :-)

Δημοσ.

Νομίζω πως το Acronis δεν είναι συμβατό με Vista. Ή κάνω λάθος;

Αυτήν τη στιγμή κατεβάζω το GParted με το οποίο έχω εργαστεί με επιτυχία και παλαιότερα. Πιστεύω πως θα κάνει τη δουλειά, έτσι δεν είναι;

EDIT:

Παιδιά, έκανα ενα λάθος στον τίτλο:P:p

Ήθελα να γράψω partition και έγραψα format. Τώρα το παρατήρησα!

Όταν το δει κάποιος moderator αν μπορεί ας το διορθώσει!

Δημοσ.

αν πας στο computer management στο disk management αν κανεις δεξι κλικ σε καθε δισκο εχει επιλογες συρρικνωση ή επεκταση τομου. Στην περιπτωση σου συρρικνωση, το προβλημα ειναι οτι ισως να μη σε αφησει να χωρισεις οσο θες γι αυτο κανε και ενα defragment πριν. Αν εχεις αποριες γραφτες ή εδω ή στο google που θα βρεις ο,τι σου χρειαστει

Δημοσ.

Έχω δύο σκληρούς δίσκους 250GB ο καθένας. Θέλω να χρησιμοποιήσω τον δεύτερο (ο δίσκος που δεν είναι εγκαταστημένα τα Vista) για να εγκαταστήσω σε αυτόν τα Windows 7. Αναρωτιέμαι λοιπόν: άμα βάλω τα Windows θα χαθούν όλα τα αρχεία που έχω εκεί μέσα (τα οποία και χρειάζομαι); Αν ναι, τι μπορώ να κάνω για να μην τα χάσω;

Εγκατάσταση Windows δεν σημαινει αυτόματα και φόρματ ή σβήσιμο αρχείων.

Το φορματ συστήνεται, αν εκει που κανεις εγκατασταση υπάρχει αλλη εγκατασταση win. Αλλα και αυτο δεν ειναι υποχρεωτικό. Οπως γράφεις, στον 2ο δεν εχεις λειτουργικό.

Εσυ επιλέγεις, στην αρχή τις εγκαταστασης αν θέλεις φορματ.

απλά θελεις τον ανάλογο ελευθερο χώρο στον δευτερο 250αρι, να μπουν τα win.

τα win7 καταλάμβανουν περιπου 10-15 γίγα, αλλα κατα τη διάρκεια της εγκαταστασης θελει καμια 10αριά ακόμα για να κανει την αποσυμπίεση, οποτε υπολογισε οτι θελεις γυρω στα 30 ελευθερα για να εισαι ανετος.

και.. προσπάθησε τα αρχεία που δεν θελεις να σβηστουν απο τον 2ο δισκο, να μην τα έχεις σε φακελους με ονοματα οπως: Windows, Users, Program Files, ProgramData, Documents and Settings, κλπ :-)

Δημοσ.

πραγματικα δε θυμαμαι αν σε δισκο χωρις windows σου βγαζει υποχρεωτικη επιλογη για format, εχω χρονια να βαλω δευτερη εγκατασταση windows στο ιδιο pc

Δημοσ.

Τα αρχεία που χρειάζομαι βρίσκονται στο φάκελο Program Files και πιάνουν κάτι λιγότερο από ενα 1GB χώρο, οπότε ο χώρος δεν είναι πρόβλημα. Άμα δηλαδή βάλω τα win7 θα χαθούν αυτα τα αρχεία;

Όσον αφορα το partition μέσω των Windows, δοκίμασα να το κάνω και, ναι μεν δημιουργήσε ένα partition αλλά μέσα σε αυτό έγραφε "Δεν έχει εκχωρηθεί".

Το GParted δεν θα κάνει δουλειά;

Δημοσ.

ναι αυτο πρεπει να γραφει, τωρα πρεπει να του δωσεις γραμμα για να λειτουργησει και να γινει format σε αυτο το αδιαμορφωποιητο διαμερισμα

Δημοσ.
ναι αυτο πρεπει να γραφει, τωρα πρεπει να του δωσεις γραμμα για να λειτουργησει και να γινει format σε αυτο το αδιαμορφωποιητο διαμερισμα

Αα, δηλαδή το μόνο που μου έμενε ήταν να ονομάσω το partition; Δεν το ξερα!!!

Οπότε θα ξανακάνω τη διαδικασία και θα σας πω άμα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα.

Άμα δημιουργήσω το partiton στον D: θα χαθούν τα υπόλοιπα αρχεία που έχω μέσα;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας μέχρι τωρα!

Δημοσ.

αν καταλαβα καλα θες να παρεις ελευθερο χωρο απο το D: και να κανεις νεο partition

Ο,τι εχεις στο D: θα μεινει απειραχτο εκτος κι αν κανεις εσυ κατι αψυχολογητο:P

Δημοσ.

Αν κανω ενα διαμερισμα σε ενα σκληρο και μεσα εχω ενα λειτουργικο αλλα το βαρεθω καποια στιγμη και δεν το χρειαζομαι.Μπορω να το διαγραψω? ...Επισης,εγω πιο παλια που ειχα κανει ενα παρτιτιον στον σκληρο μου, μου εβγαζε οτι δεν ειχε εκχωρεθει αλλα δεν το ειχα κανει φορματ εβαλα κατευθειαν τα Βιστα?Πειραζει?Παντως δεν ειχα προβλημα...Αλλα δεν υπαρχει τωρα το ειχα κανει σε παλιο pc και δεν θυμαμαι πως το ειχα κανει διαγραφη(το παρτιτιον)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...