tectonator Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) Δίνοντας μία σύγχρονη... εκδοχή της εγκράτειας κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, ρωμαικαθολικές επισκοπές στην Ιταλία καλούν τους πιστούς σε high-tech «νηστεία» έως το Πάσχα, ζητώντας αποχή από την αποστολή γραπτών μηνυμάτων, τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης τύπου Facebook, τα MP3 και άλλους πειρασμούς... Η εκστρατεία άρχισε από την επισκοπή της Μόντενα και επεκτάθηκε σε άλλες ιταλικές πόλεις με αποκορύφωμα τις εκκλησιαστικές αρχές του Ρίβολι, οι οποίες συνέστησαν στους πιστούς να μη βλέπουν ούτε τηλεόραση και να καλύψουν τη συσκευή με μαύρο πέπλο. Η επισκοπή της Μόντενα καλεί, μεταξύ άλλων, τους πιστούς να απέχουν από τα γραπτά μηνύματα κάθε Παρασκευή, αναφέροντας ότι η «ημέρα χωρίς sms» έχει στόχο να εστιάσει την προσοχή στην πολυετή σύρραξη στο Κονγκό, την οποία τροφοδοτεί εν μέρει η μάχη για τον έλεγχο των μεταλλείων τανταλίου, ορυκτού που χρησιμοποιείται ως υλικό στα κινητά τηλέφωνα. Στη βορειοδυτική πόλη του Τρέντο η εκκλησία δημιούρηγσε μάλιστα ένα «ημερολόγιο τρόπου ζωής» με προτάσεις για αλλαγές στην καθημερινή ζωή των πιστών κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Ενδεικτικά η επιτροπή προτείνει: Αφήστε τα αυτοκίνητα στο σπίτι και πάρτε το ποδήλατο ή το λεωφορείο, σταματήστε να πετάτε τσίχλες στους δρόμους και αρχίστε να ανακυκλώνετε τα απορρίμματα. Χαρείτε τη σιωπή μίας εβδομάδας χωρίς το Διαδίκτυο και χωρίς iPods. Πάντως, στην Αγία Έδρα επικρατεί σκεπτικισμός για τις προτροπές των ρωμαιοκαθολικών επισκοπών, αν και φαίνεται ότι η οδηγία έχει την έγκριση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ'. Πηγή: in.gr Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2009 από privateer
j11h Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Στην πυρα το interneτ!Να βαλουμε φωτια και το insomnia γιατι ειναι η κακια μαγισσα του χριστιανικου net και μας οδηγει σε πολλους πειρασμους!!! Μα τι καθονται και κανουν ρε παιδι μου.Αυτη η εκκλησια ωρες ωρες ειναι ολα τα λεφτα(ειτε καθολικη ειτε ορθοδοξη)!!! Φαντασου λεει να πας για εξωμολογιση και να πεις οτι αμαρτησες επειδη μπηκες και ποσταρες στο insomnia!
Land_Of_Banania Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Το Πάσχα δηλαδή μαζί με το αρνί θα παίρνουμε και 12ωρα σε νετκαφέ για να γιορτάσουμε το τέλος της νηστείας.. Αν και μου αρέσει σαν δοκιμή να δω αν μπορώ να μείνω χωρίς Internet τόσο διάστημα, μου φαίνεται τελείως χαζό το να το προτείνει η εκκλησία.. Τι τους κόφτει αυτούς δηλαδή?
vagpap Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Η επισκοπή της Μόντενα καλεί, μεταξύ άλλων, τους πιστούς να απέχουν από τα γραπτά μηνύματα κάθε Παρασκευή, αναφέροντας ότι η «ημέρα χωρίς sms» έχει στόχο να εστιάσει την προσοχή στην πολυετή σύρραξη στο Κονγκό, την οποία τροφοδοτεί εν μέρει η μάχη για τον έλεγχο των μεταλλείων τανταλίου, ορυκτού που χρησιμοποιείται ως υλικό στα κινητά τηλέφωνα. Ταιριάζει ή δεν ταιριάζει εδώ το legendary facepalm????
nukem111 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Η επισκοπή της Μόντενα καλεί, μεταξύ άλλων, τους πιστούς να απέχουν από τα γραπτά μηνύματα κάθε Παρασκευή, αναφέροντας ότι η «ημέρα χωρίς sms» έχει στόχο να εστιάσει την προσοχή στην πολυετή σύρραξη στο Κονγκό, την οποία τροφοδοτεί εν μέρει η μάχη για τον έλεγχο των μεταλλείων τανταλίου, ορυκτού που χρησιμοποιείται ως υλικό στα κινητά τηλέφωνα. Βρε ΖΩΑ! Βρε ΗΛΙΘΙΟΙ ανθρωποι! Βρε ΦΑΓΑΝΕΣ που τρωτε με χρυσα κουταλια! Το τανταλιο χρησιμοποιειται για την κατασκευη κινητων, οχι για την αποστολη SMS!!! Απο τη στιγμη που ο αλλος αγορασε κινητο ειναι τελειωμενη υποθεση για το σκεπτικο σας!!! Γενικα η ειδηση ειναι για πολλα γελια...Μαλλον θελουν να δουν ποσο πιο πολυ μπορει να επιδρασει η εκκλησια στους ''πιστους''... Συμφωνω με τον προλαλησαντα για το facepalm! Ενδεικτικά η επιτροπή προτείνει: Αφήστε τα αυτοκίνητα στο σπίτι και πάρτε το ποδήλατο ή το λεωφορείο.... Να δω τον Παπα να παιρνει το ποδηλατο ή το λεωφορειο και θα γινω Καθολικος!
nske Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 [...] Χαρείτε τη σιωπή μίας εβδομάδας χωρίς το Διαδίκτυο [...] ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΙΔΕΑ! Μόνο παιδιά... αυτό για τη μια εβδομάδα... μην το πάρετε και τοις μετρητοίς, εντάξει; Αν μπορείτε να απέχετε και επ' αόριστον ακόμα καλύτερα! Εσείς θα μαζεύετε περισσότερα ένσημα για τον παράδεισο και το διαδίκτυο θα απολαμβάνει βελτιωμένο SNR
teo64x Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δίνοντας μία σύγχρονη... εκδοχή της εγκράτειας κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, ρωμαικαθολικές επισκοπές στην Ιταλία καλούν τους πιστούς σε high-tech «νηστεία» έως το Πάσχα, ζητώντας αποχή από την αποστολή γραπτών μηνυμάτων, τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης τύπου Facebook, τα MP3 και άλλους πειρασμούς...
alexzzz Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Εγώ που έχω το ipod γεμάτο εκκλησιαστικά πιάνομαι;
gtroza Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Εγώ που έχω το ipod γεμάτο εκκλησιαστικά πιάνομαι; οι ηγέτες δεν πιάνονται .
spartacus Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 όταν και αυτοί την σαρακοστή πάψουν να τον παίρνουν απο πι.ω τότε και οι πιστοί ας ακολουθήσουν τις προτροπές τους, ρε ουστ
liopyr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Ενδεικτικά η επιτροπή προτείνει: Αφήστε τα αυτοκίνητα στο σπίτι και πάρτε το ποδήλατο ή το λεωφορείο, σταματήστε να πετάτε τσίχλες στους δρόμους και αρχίστε να ανακυκλώνετε τα απορρίμματα. Χαρείτε τη σιωπή μίας εβδομάδας χωρίς το Διαδίκτυο και χωρίς iPods. Διαβάζοντας μόνο το παραπάνω, ποιος μπορεί να το ξεχωρίσει από σατυρικής μορφής κείμενο?
nske Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Εγώ που έχω το ipod γεμάτο εκκλησιαστικά πιάνομαι; No mater what, buddy... Ipod κατά τη μεγάλη εβδομάδα will win you...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα