Προς το περιεχόμενο

1 ρούτερ - 2 υπολ. με WiFi (σύνδεση μόνο στο ίντερνετ) - Όχι δίκτυο!

Jimmy_BlinD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα ρούτερ Thomson 545v7 ασύρματο, ένα laptop με ασυρματο, ένα desktop με το wireless usb adaptor της linksys. παρεμβάλλονται 2 τοίχοι ανάμεσα σε Router και τους 2 υπολογιστές.

Αυτό που θέλω είναι να μπαίνουν και οι 2 υπολογιστές στο ίντερνετ. Δεν θέλω δίκτυο. Με ενδιαφέρει δηλαδή όταν ο ένας είναι κλειστός ο άλλος να μπαίνει στο διαδίκτυο και αντίστροφα. Εγκατέστησα στο laptop το ρούτερ και το cd του και το έφτιαξα να μπαίνει ασύρματα στο ίντερνετ βάζοντας του ip την 192.168.0.64 και gateway: αυτή του ρούτερ και ρωτάω για τον υπολογιστή desktop θα βάλω 192.168.0.62 και gateway: αυτή του ρούτερ κάνοντας και εκεί εγκατάσταση του ρούτερ με το cd με τις ίδιες ρυθμίσεις όπως το λάπτοπ?? ή πρέπει να κάνω άλλη ρύθμιση? τι χρειάζεται?

το μόνο δηλαδή που πειράζω είναι Συνδέσεις δικτύου -> Ασύρματη σύνδεση (του κάθε υπολογιστή) -> ιδιότητες -> tcp/ip ιδιότητες

Επισης υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε όταν το ένα μηχάνημα κατεβάζει με μotorrent και "μπουκώνει" τη γραμμή , το άλλο να μπορεί να μπαίνει άνετα στο ίντερνετ χωρίς να επηρεάζεται σημαντικά απο το 1ο που κατεβάζει?

καμία ιδέα???

Δημοσ.

α.πρωτο pc 192.168.1.2 subnet 255.255.255.0 gateway 192.168.1.254

β.δευτερο pc 192.168.1.3 subnet 255.255.255.0 gateway 192.168.1.254

oyte cd ουτε τιποτα.το καθενα θα μπαινει ξεχωριστα.για το τελευταιο μειωσε τα max connectios και στις επιλογες του mtrorrent πρεπει να σου εχει επιλογη για το ποσο θα κατεβαζει και ποσο θα ανεβαζει στο συνολο.περιορισε τα λιγο.max upload 30 και κατεβασμα αναλογα.το ιδιο γινετε και με το προγραμμμα Net limiter.

Δημοσ.
α.πρωτο pc 192.168.1.2 subnet 255.255.255.0 gateway 192.168.1.254

β.δευτερο pc 192.168.1.3 subnet 255.255.255.0 gateway 192.168.1.254

oyte cd ουτε τιποτα.το καθενα θα μπαινει ξεχωριστα.για το τελευταιο μειωσε τα max connectios και στις επιλογες του mtrorrent πρεπει να σου εχει επιλογη για το ποσο θα κατεβαζει και ποσο θα ανεβαζει στο συνολο.περιορισε τα λιγο.max upload 30 και κατεβασμα αναλογα.το ιδιο γινετε και με το προγραμμμα Net limiter.

με τα dns (primary/secondary) να βάλω αυτά που δίνει η Forthnet ή να τις αφήσω κενές?

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ. το έκανα και οι 2 μπαίνουν τώρα κανονικά στο ίντερνετ αλλά με πολύ χαμηλή ταχύτητα. Ενω με ethernet πιάνει 7αρα γραμμή με ασύρματο (απο desktop μέσω usb adaptor linksys και pcmcia στο laptop) έχει τρομερή αργή ταχύτητα και σκέψου κατεβάζει rapidshare,microsoft με 25-28 kb/s !!! είναι απιστευτα χαμηλή η ταχύτητα στο internet. Ξερεις τι μπορεί να φταίει? μήπως το πρόβλημα είναι απο την Forthnet και μόνο?

Δημοσ.

αμα ηταν στην forthent τοτε και με καλωδιο θα πρεπε να επιανες πολυ αργη ταχυτητα.οποτε σιγουρα δεν φτεει η forthnet Που δεν παιζει γρηγορα το ασυρματο σου.δεν μπορουν να σου πειραξουν κατι.δοκιμασε με αλλο κλειδωμα, δοκιμασε se g mode μονο δοκιμασε με αλλους drivers για την ασυρματη καρτα .δοκιμασε firmware update στον ρουτερ.δοκιμασε σε αλλο καναλι.και δοκιμασε με τον ρουτερ διπλα στα pc χωρις εμποδια επισης.

Δημοσ.

@poulinos μια και το ανεφερες, ξερεις αν υπαρχει περιπτωση να φταιει για τη ταχυτητα ο τυπος κλειδωματος του wifi?

δηλαδη μπορει να φταιει γενικα το κλειδωμα και οταν ειναι ξεκλειδωτο να πηγενει πιο γρηγορα?

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι από ότι γνωρίζω το encryption κόβει ταχύτητα από το wi-fi, αλλά και πάλι είναι ικανοποιητική (με WPA 2 που παίζει το netbook δεν έχω παράπονο)

Δημοσ.
δοκιμασε με αλλο κλειδωμα δοκιμασε se g mode μονο δοκιμασε με αλλους drivers για την ασυρματη καρτα.

ωχ με έστειλες! την αλλαγή στο κλείδωμα του g mode την κάνω μέσα απο το interface του ρούτερ? εννοείς να το κάνω DSL Type:G.992.5 annex A ?? (το είδα απο μια αλλη ιστοσελίδα) .τι drivers θα πρέπει να ψάξω ??να υποστηρίζουν κλείδωμα σε g? επίσης στο Linksys USB Wireless adaptor που έχω τι να κάνω με αυτό το ζήτημα?

**για την αλλαγή στο g mode κάτι βρήκα σχετικά (αν μπορείς να το δεις και να μου πεις τι να κάνω..)

Πρέπει να μπεις με CLI.

Start -> Run -> cmd (enter) -> telnet 192.168.1.254 (enter) -> Βάλε κωδικούς και μετά δίνε μια μια τις παρακάτω εντολές (ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις) και πάτα enter. Στο τέλος μην ξεχάσεις να γράψεις saveall και enter για να κρατήσει τις ρυθμίσεις.

Για gdmt

xdsl debug multimode config=g992.1_annex_a

Για επιστροφή σε adsl2+

xdsl debug multimode config=g992.5_annex_a

Γενικά οι επιλογές είναι

t1.413issue2

g992.1_annex_a

g992.2

g992.3_annex_a

g992.3_annex_l

g992.3_annex_m

g992.5_annex_a

g992.5_annex_m

δοκιμασε firmware update στον ρουτερ.

έχω το 7.4.4.7 που απ ότι έψαξα είναι το τελευταίο και καλύπτει όπως λένε οι περισσότεροι τις προηγούμενες εκδόσεις.

δοκιμασε σε αλλο καναλι

τι εννοείς εδώ? απο που και σε τι να το αλλάξω?

Σε ευχαριστώ για τη βοηθεια

Δημοσ.
@poulinos μια και το ανεφερες, ξερεις αν υπαρχει περιπτωση να φταιει για τη ταχυτητα ο τυπος κλειδωματος του wifi?

δηλαδη μπορει να φταιει γενικα το κλειδωμα και οταν ειναι ξεκλειδωτο να πηγενει πιο γρηγορα?

eixan πει οτι ξεκλειδωτο παει πιο γρηγορα αλλα λενε πλεον οτι και wpa να βαλεις αναλαμβανει το hardware του ρουτερ να κανει τα παντα και οτι η απωλεια ειναι ποολυ μικρη.εσενα βεβεα δεν δικαιολογειται.οταν λεμε μικρη εννοουμε με καλωδιο να εισαι στα 1000 kilobytes και με ασυρματο 900 η και παραπανω.οχι στα 30.

οσο για τον φιλο απο πανω.εννοωω να βαλει στο ασυρματο να παιξει μονο με g mode στο wireless και οχι b/g μηπως αλλαξει κατι.αυτο που λες εσυ ειναι για αλλαγη πρωτοκολλου.δεν το πειραζεις αυτο.drivers απο την linksys αν υπαρχουν πιο καινουριοθ αν και απο την αλλη εφοσον και οι 2 καρτες σου κανοιυν το ιδιο λιγο δυσκολο να φταινε και οι 2.για firmware αστο δεν υπαρχει κατι καλητερο.υπαρχει η εκδοση 8 αλλα δεν ειναι τοσο καλη λενε.oi drivers ειναι για g. απλα ειπανα δωσεις στον ρουτερ να παιζει μονο με g.αν και για αρχη ξεκινα να δοκιμασεις με καποιιο pc να ειναι διπλα στον ρουτερ για να δεις τι γινετε και με αλλα κλειδωματα και ασε τους drivers και g mode.

sta alla που εγραψες thanxs Που τα εγραψες για να τα εχω μαζεμενα για τα πρωτοκολλα αλλα εσενα δεν θα σου χρειαστουν πουθενα για το δικο σου θεμα εφοσον με καλωδιο κατεβαζεις κανονικα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...