konstadis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Εχω ενα υπολογιστη (τον αγορασα το 2004 σεπτεμβριο) οπου εχει πανω επεξεργαστή AMD Athlon 64 3200+ socket 754 και συνδέεται πανω στη motherboard ASUS K8 N-E Deluxe... Εχει πανω DDR μνημη 512MB. καρτα γραφικων GeForce5700 θέλω να του κανω μια μικρη ανανεωση κ οσο το δυνατον πιο φτηνη... Τι να αλλαξω? αξιζει γενικα η μπα ,τσαμπα θα πανε τα λέφτα? Ξεκιναω απο extra μνημη? Ιδεες κ προτασεις για μνήμη ή για γενικα κατι αλλο???(ωστε να κανει το Pc λιγακι πιο γρηγορο) [εδω θα πω οτι το τελευταιο 5 μηνο μου κανει κατι περιεργα να μαυριζει η οθονη ενω αυτο συνεχιζει την λειτουργια κανονικα(οποτε αναγκαστικα restart απο το κουμπι απο κατω) ή κανει restart απο μονο του!!!]:confused:
Manos83 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Εχω ενα υπολογιστη (τον αγορασα το 2004 σεπτεμβριο) οπου εχει πανω επεξεργαστή AMD Athlon 64 3200+ socket 754 και συνδέεται πανω στη motherboard ASUS K8 N-E Deluxe... Εχει πανω DDR μνημη 512MB. καρτα γραφικων GeForce5700 θέλω να του κανω μια μικρη ανανεωση κ οσο το δυνατον πιο φτηνη... Τι να αλλαξω? αξιζει γενικα η μπα ,τσαμπα θα πανε τα λέφτα? Ξεκιναω απο extra μνημη? Ιδεες κ προτασεις για μνήμη ή για γενικα κατι αλλο???(ωστε να κανει το Pc λιγακι πιο γρηγορο) [εδω θα πω οτι το τελευταιο 5 μηνο μου κανει κατι περιεργα να μαυριζει η οθονη ενω αυτο συνεχιζει την λειτουργια κανονικα(οποτε αναγκαστικα restart απο το κουμπι απο κατω) ή κανει restart απο μονο του!!!]:confused: Για το restart απο μόνο του μπορεί να φταίει το τροφοδοτικό σου ή οι μνήμες ram.
phanispal Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Περισσότερη μνήμη θα δώσει σημαντική πνοή στο σύστημα. Αναλόγως με το πόσα μπορείς να δώσεις, πράττεις αναλόγως. (μπορείς να κοιτάξεις και από ebay μεριά για πιο φθηνές λύσεις) Δες εδώ μερικές επιλογές: http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%CC%CD%C7%CC%C7+RAM&category2=DDR-1 http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?HYMNIMITIPOS=DDR+DIMM+PC3200&category=69977727&catalog=20&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE34B5C798FF3210F64E12F2C99196A19448C9C4B6AE4466865AF3C83364CFEE8BE95D19E1793B9327DDFB3138BD2B9747A3676B4BBE7BAE52EB96FA7A3C6F8989F17089BE62E586918DD93FF40F0756A40830648AD1EA3B03AA46FE083CBB15C18D08F27E60FFF5996F6424931190DB58B8A5F723F4348343A070271400DA87CA Από εκεί και πέρα, δε μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα...
caution Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 2GB ram από ebay (όπως είπε ο phanispal), καθαρή εγκατάσταση OS, defragmentation στον HDD... για τα restart memtest->θερμοκρασίες->ρεύματα
konstadis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 γυρω στα 70-90€ μπορω κ αξιζει πιστευω να δωσω. παραπανω δεν νομιζω οτι αξιζει. τωρα παμε στη μνημη! λετε να βοηθήσει αρκετα η μνήμη 2GB...?? [χρονισμο στα 400 αναγκαστικα εε? αφου δεν παει παραπανω] οσο για τα σβησηματα κ τα κολληματα της οθονης... για τα οσα ειπε ο φιλος θα προσπαθησω να τα κανω αλλα επειδη σε μερικα πραγματα ειμαι ασχετος, δεν εχω καθολου ιδεα! οποτε αν μπορειτε να με βοηθησετε επεξηγωντας τα λιγακι?? τι ειναι κ πως τα ελενχω... 1.καθαρή εγκατάσταση OS(τι ειναι το OS??) 2.defragmentation στον HDD...(deftagmentation τι ειναι, πως το κανω , θελει πρόγραμμα???) κ οσο για τα restart 1.memtest(τι ειναι κ πως τα ελενχω, θελει πρόγραμμα??) 2.θερμοκρασίες(πως τα ελενχω) 3.ρεύματα (πως τα ελενχω) εχω μια υπονοια οτι ανεβαζει θερμοκρασιες Γενικα τι προτεινεται να αλλαξω(αν αξιζει φυσικα) εκτος απο μνημη που θελει οπωσδηποτε...
caution Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Η μνήμη θα βοηθήσει αρκετά. Με αυτά τα λεφτά θα μπορούσες να βάλεις έναν ωραίο καινούργιο δίσκο + φρέσκια εγκατάσταση windows. Κατά τα άλλα: 1) Operating System (I take a guess Windows XP). 2) Ανασυγκρότηση Δεξί κλικ πάνω στον δίσκο -> Ιδιότητες -> Εργαλεία. 1) Πρόγραμμα είναι και μάλιστα bootable. Άφησε το να τρέξει μερικές ώρες 2) Μπορείς να δεις με το everest. 3) Και πάλι με το everest.
konstadis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 I take a guess Windows XP(τι εννοεις?) ουσιαστικα να κανω format και να βαλω παλι τα windows XP? οσο για το προγραμματακι... τι σημαινει bootable? δεν τα παω καλα με της αγγλικες εννοιες. κ πιο προγραμματακι ειναι αυτο που κανει memory test?(οποτε εδω πρεπει να μου πειτεκ τι καταφερνω με αυτο) κ τελος δηλαδη εκτος απο την μνημη που ενταξει θα βαλω , αμεσως μετα το καλυτερο που μπορω να αλλαξω ειναι ο σκληρος???:shifty: για το everest εχω την εκδοση 2.20. ποια προτεινεις?? για την θερμοκρασια μια ματια που εριξα στο πεδιο sensor του everest ειδα 46(η μητρικη) κ 47 ο σκληρος δισκος.. ειναι καλες???? γιατι δεν ξερω καθολου απο αυτα
caution Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 "I take a guess Windows XP " = "Υποθέτω ότι έχεις Windows XP" Αν έχεις πολλή καιρό να κάνεις format τα windows γίνονται όλο και πιο "αργά", βαραίνουν γιατί τα "βάλε - βγάλε" των διαφόρων προγραμμάτων αφήνουν "σκουπίδια" στο μητρώο (και όχι μόνο) των Windows. Ένα format θα τα διορθώσει αυτά. -Στο everest (έκδοση 4.5 που έχω μπροστά μου) πας στο Tools->System Stability Test και πατάς start. Θα δεις ότι σιγά - σιγά η θερμοκρασία της CPU (επεξεργαστής) ανεβαίνει. Αν φτάσει πάνω από 70 C είναι πολύ πιθανό αυτός να είναι ο λόγος της αστάθειας. -Το memtest, το οποίο πρέπει να γράψεις σε ένα cd και να ξεκινήσεις τον υπολογιστή σου με αυτό (αυτό πάει να πει bootable), είναι ένα πρόγραμμα που θα ελέγξει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις μνήμες σου. Είναι καλό να το αφήσεις να τρέξει για αρκετή ώρα. Σου πρότεινα να βάλεις και ένα νέο δίσκο γιατί αφενός θα βοηθήσει, αφ εταίρου μπορείς να τον κρατήσεις για το επόμενο σύστημα και επιπλέον με τα χρήματα που αναφέρεις δεν μπορείς να κάνεις κάτι πιο ουσιαστικό (επεξεργαστή, κάρτα γραφικών και τα λοιπά...). Τι δίσκο έχεις τώρα;
konstadis Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 WD 120GB τωρα στροφες δεν ξερω. 5400 η 7200... Φορματ παντως εχω κανει σχετικα προσφατα (κανα χρονο δηλαδη)... Το memtest, το οποίο πρέπει να γράψεις σε ένα cd και να ξεκινήσεις τον υπολογιστή σου με αυτό (αυτό πάει να πει bootable), είναι ένα πρόγραμμα που θα ελέγξει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις μνήμες σου. Είναι καλό να το αφήσεις να τρέξει για αρκετή ώρα. Οταν λες να το κανω bootable εννοεις να το κανω σαν format? δλδ να ανοιξω το υπολογιστη κ να τον βαλω να διαβασει κατευθειαν απο το cd? καπως ετσι? οσο για το everest , δλδ αυτες οι θερμοκρασιες που σου ειπα δεν ειναι οι αληθινες εε? θα κατεβασω καποια καινουργια εκδοση κ θα απαντησω αυριο για το τι θερμοκρασιες πιανει περιπου. Σκεφτομουν παντως για μια καρτα γραφικων (γιατι τα συμπτωματα που δειχνει ειναι οτι κατι δεν παει καλα με την καρτα[σβηνει η οθονη ενω το Pc παραμενει ανοικτο κ δουλευει κανονικα])
caution Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 για το bootable καλά το κατάλαβες, πες μας θερμοκρασίες και βλέπουμε για τα υπόλοιπα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.