Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Α γεια σου. Η όποια απόφαση λοιπόν της Ένωσης, δεν σημαίνει ότι αν αγοράσει κάποιος άσχετος χρήστης καινούργιο υπολογιστή ότι αυτός δεν θα έχει κάποιον browser μαζί. Μην ξεχνάμε ότι και όλοι οι υπόλοιποι browsers (μαζί και ο Opera εδώ και κάτι χρόνια) είναι δωρεάν. Παρόλα αυτά υπάρχει μια ολόκληρη αγορά πίσω από τους Browsers που σπρώχνει την εξέλιξή τους. "Σπρώξιμο" στο οποίο ο Internet Explorer έχει την πολυτέλεια να "μην νιώθει". Και γι αυτό έχει μείνει πίσω...

η apple όμως δε βάζει safari by default; Κυνηγάνε και αυτή έτσι;

διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Δεν είναι παράνομο να δένεις μαζί με το λειτουργικό ένα Browser. Ούτε και παράνομο να είσαι μονοπώλιο. Αυτό που είναι παράνομο είναι ο συνδυασμός. Η Apple δίνει μαζί τον Safari, αλλά δεν κατέχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά των λειτουργικών για να συγκρίνουμε τα δυο επί ίσοις όροις. Αυτά με πολύ απλά λόγια. =]

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
No, not really. Κατά πάσα πιθανότητα ο τελικός αντιπρόσωπος θα έχει επιλέξει δικά του default μπουζιά/λάστιχα και θα δίνει την επιλογή στον τελικό πελάτη να επιλέξει yaris με bosch ή pirelli (όπως γίνεται και σήμερα δηλαδή με επιλογές για αερόσακο ή όχι, αλουμινίου ζάντες, κλπ). Ο μόνος που θα χρειαστεί να μπει στη διαδικασία να περάσει μόνος του browser, θα είναι αυτός που θα κάνει format. Αλλά όλοι πιστεύω μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αυτός που κάνει format μόνος του, είναι αρκετά ευφυής ώστε να μπορέσει να εγκαταστήσει έναν browser.

Αυτό που θα έκανε η ένωση με την υποχρέωση της MS να μην συμπεριλαμβάνει τον IE ή με το να συμπεριλάβει περισσότερες επιλογές για browsers θα ήταν να "υποχρεώσει" την επιλογή browser, είτε σε επίπεδο OEM, είτε σε επίπεδο τελικού χρήστη (ανάλογα τι θα αποφασιστεί και πως θα υλοποιηθεί λύση στο αδιέξοδο). Ως αναφορά την είδηση, επιφυλάσσομαι να πάρω θέση, γιατί θεωρώ οποιαδήποτε θέση αυτή τη στιγμή πρώιμη...

Και όπως λέει και ο parsifal (βάλε πάλι τον Al avatar... -.-), το συμπέρασμα του άρθρου μάλλον μυρίζει fanboyισμό...

Αρα και παλι, η ολη επιλογη θα γινεται στις μεγαλες αλυσιδες συναρμολογησεως υπολογιστων πρωτιστως, αλλα και στα γωνιακα μικρομαγαζα που "δενουν" και 10 υπολογιστες το μηνα, παραλληλα με τις πωλησεις αναλωσιμων κλπ.

Και αν οπως ειπα και στο πανω παραδειγμα, ο τεχνικος ειναι ωχαδερφιστης, η ψυχακιας, η αν πχ, ειναι μεγαλη εταιρια, και ριξει και καμμια συμφωνια κατω απο το τραπεζι με την ms "κανε μου την ταδε εκπτωση κι εγω θα θα βαζω μονο ie στα νεα μηχανηματα", παλι ie θα βαλει.

Στην τελικη δηλαδη, εγω στα χερια μου θα παραλαβω ενα υπολογιστη με ie, και αν ειμαι ανιδεος, ετσι θα τον αφησω μεχρι να ψοφησει απο 1.234.213.122 ιους (και θα εχω βαλει και οτι σκ@το toolbar κυκλοφορει με αποτελεσμα να βλεπω τη μιση οθονη απο οτι αρχικα ειχε :-) ). Αν απο την αλλη, εχω καποιες γνωσεις, και παραλληλα θελω να μην χρησιμοποιησω τον ie, οπως τοσα χρονια, ετσι και τωρα, απλα μετα την εγκατασταση της vga, θα μπω με ie στο http://www.mozilla.com, θα κατεβασω τον ff, και ουτε που θα ξαναασχοληθω με τον ie (και ουτε αυτος με εμενα πιστευω).

Κι εγω κατα των μονοπωλιων ειμαι αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση το βρισκω πολυ λαθος το ολο θεμα (ισως να μην το βλεπω σωστα). Γνωμη μου οτι θα ηταν προτιμοτερο να πιεστει η κατασταση ωστε να μην εχει ασυμβατοτητα με τους αλλους, παρα αυτο το χασιμο χρονου.

Δημοσ.

Βασικά το πρόβλημα είναι η έλλειψη επιλογής εγκατάστασης. Ο ΙΕ θα εξακολουθεί να έρχεται μαζί με τα Windows, απλά θα έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις αν θα εγκατασταθεί ή όχι, και, αν επιλέξεις να εγκατασταθεί, θα μπορείς ανά πάσα στιγμη να τον απεγκαταστήσεις. Όπως συμβαίνει σε Linux/Mac με FF/Opera/Safari δηλαδή...

Δημοσ.

Το βασικότερο πρόβλημα με τον ΙΕ δεν είναι το οτι στον πασάρουν με το ζόρι. Θα ταν ηλίθιο να μην υπάρχει ένας browser. Και στο κάτω κάτω αμα δε σου αρέσει χρησιμοποιείς φουφου ή όπερα ή lynx ή οτι σου κάνει κέφι. Δε στο απαγορεύει κανείς.

Το ζόρι που τραβάνε με τον ΙΕ είναι οτι αποτελεί κομμάτι του πυρήνα των windows και επηρεάζει όλη τη λειτουργία του συστήματος. (Αν π.χ είναι offline ο ΙΕ , είναι αυτόματα offline όλα τα windows). Και το ζητούμενο είναι να γίνει ανεξάρτητη εφαρμογή ωστε αμα γουστάρει κάποιος να μπορεί να τον αφαιρέσει τελείως απ το σύστημα.

Δημοσ.
Αρα και παλι, η ολη επιλογη θα γινεται στις μεγαλες αλυσιδες συναρμολογησεως υπολογιστων πρωτιστως, αλλα και στα γωνιακα μικρομαγαζα που "δενουν" και 10 υπολογιστες το μηνα, παραλληλα με τις πωλησεις αναλωσιμων κλπ.

Και αν οπως ειπα και στο πανω παραδειγμα, ο τεχνικος ειναι ωχαδερφιστης, η ψυχακιας, η αν πχ, ειναι μεγαλη εταιρια, και ριξει και καμμια συμφωνια κατω απο το τραπεζι με την ms "κανε μου την ταδε εκπτωση κι εγω θα θα βαζω μονο ie στα νεα μηχανηματα", παλι ie θα βαλει.

Στην τελικη δηλαδη, εγω στα χερια μου θα παραλαβω ενα υπολογιστη με ie, και αν ειμαι ανιδεος, ετσι θα τον αφησω μεχρι να ψοφησει απο 1.234.213.122 ιους (και θα εχω βαλει και οτι σκ@το toolbar κυκλοφορει με αποτελεσμα να βλεπω τη μιση οθονη απο οτι αρχικα ειχε :-) ). Αν απο την αλλη, εχω καποιες γνωσεις, και παραλληλα θελω να μην χρησιμοποιησω τον ie, οπως τοσα χρονια, ετσι και τωρα, απλα μετα την εγκατασταση της vga, θα μπω με ie στο http://www.mozilla.com, θα κατεβασω τον ff, και ουτε που θα ξαναασχοληθω με τον ie (και ουτε αυτος με εμενα πιστευω).

Κι εγω κατα των μονοπωλιων ειμαι αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση το βρισκω πολυ λαθος το ολο θεμα (ισως να μην το βλεπω σωστα). Γνωμη μου οτι θα ηταν προτιμοτερο να πιεστει η κατασταση ωστε να μην εχει ασυμβατοτητα με τους αλλους, παρα αυτο το χασιμο χρονου.

Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Πολύ φανερά γίνονται οι συμφωνίες για shipping επιπλέον λογισμικού μαζί με κάποιον υπολογιστή. Δες τα Nero / Acrobat Reader /..

Απλά χωρίς τον IE By default στον υπολογιστή θες δεν θες, θα αναγκαστούν να επιλέξουν browser. Πολύ πιθανό ο browser που θα επιλέξουν να είναι ο Firefox, με βάση τα στατιστικά στοιχεία που παρατηρούν στο site τους. Μπορεί πάλι να επιλέξουν να σου πασάρουν IE. Ο σκοπός της όποιας απόφασης της Ένωσης δεν είναι η χαντάκωση προϊόντος της microsoft, αλλά η δημιουργία δίκαιου πεδίου ανταγωνισμού για τις εταιρείες. Κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό εν όσο εταιρείες σαν την microsoft εκμεταλλεύονται την δεσπόζουσα θέση τους.

Είναι σε πολύ καλό δρόμο η Ευρωπαϊκή ένωση αν θέλεις την άποψή μου. Μένει να δούμε ακριβώς τι θα αποφασίσουν στην Ένωση και πως θα υλοποιηθεί από την microsoft η όποια λύση για να αποφύγουν προβλήματα με το νόμο.

Δημοσ.
Για όσους θέλουν να κατεβάσουν το FF χωρίς τον IE,by Parsifal :-)

Δεν νομιζω να αναγκαστουμε να φτασουμε σε αυτο το σημειο (το να το κανουμε για το χαβαλε μας, οκ), γιατι αν καταντησουμε ετσι, παει στραφι η προσπαθεια της ΕΕ (θεορωντας παντα οτι εχει "αγνους" σκοπους).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω διαβασει απειρες **διεγραμμένο περιεχόμενο** σε αυτο το thread.

η κορυφαια ειναι οτι θα αναγκαστουν οι διανομες λινουξ να καταργησουν τον default browser. ρε παιδια, κλειστε το το ρημαδι, λετε μαλακιες....

Επεξ/σία από dimitris2006
Δημοσ.
ρε παιδια, κλειστε το το ρημαδι, λετε μαλακιες....

το νήμα, το στόμα, ή τα δάχτυλα ; (λόγω πληκτρολογίου):mrgreen:

υπάρχει και ο Dillo

http://www.dillo.org/

δεν είδα να αναφέρεται

.

Δημοσ.
Για όσους θέλουν να κατεβάσουν το FF χωρίς τον IE,by Parsifal :-)

Χεχε. Το post εκείνο το έγραψα για το χαβαλέ, υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος:

ftp://ftp.mozilla.org + Enter μέσα στην address bar ενός παραθύρου Windows Explorer...

Δημοσ.

Microsoft has confirmed that users will be able to remove its IE8 browser, as well as several other integrated applications, from Windows 7. Jack Mayo, a group program manager on the Windows team, listed in a blog post the applications that can be switched off. They include Internet Explorer 8, Fax and Scan, handwriting recognition, Windows DVD Maker, Windows Gadget Platform, Windows Media Player, Windows Media Center, Windows Search, and XPS Viewer and Services. He explained that the files associated with those applications and features are not actually deleted from the hard drive. The public beta of Windows 7 does not include the ability to 'kill' said apps. But a pirated copy of Windows 7 Build 7048 includes the new removal options, and has been leaked on the Internet." (We mentioned the reported ability to turn off IE8 yesterday as well.)

πηγη

ελληνικα

Δημοσ.
Microsoft has confirmed that users will be able to remove its IE8 browser, as well as several other integrated applications, from Windows 7. Jack Mayo, a group program manager on the Windows team, listed in a blog post the applications that can be switched off. They include Internet Explorer 8, Fax and Scan, handwriting recognition, Windows DVD Maker, Windows Gadget Platform, Windows Media Player, Windows Media Center, Windows Search, and XPS Viewer and Services. He explained that the files associated with those applications and features are not actually deleted from the hard drive. The public beta of Windows 7 does not include the ability to 'kill' said apps. But a pirated copy of Windows 7 Build 7048 includes the new removal options, and has been leaked on the Internet." (We mentioned the reported ability to turn off IE8 yesterday as well.)

πηγη

ελληνικα

Yeap!!!Το ξερουμε.Θετικες κινησεις παντως..

Δημοσ.
Χεχε. Το post εκείνο το έγραψα για το χαβαλέ, υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος:

ftp://ftp.mozilla.org + Enter μέσα στην address bar ενός παραθύρου Windows Explorer...

Μα κι ετσι, internet explorer (ie-engine) χρησιμοποιείς! :-) :P

Αν καταργηθεί πραγματικά ο internet explorer δεν θα δουλέψει ουτε αυτο. Παντως ως την τελευταία beta εκδοση των win7 βλεπω να λειτουργεί η ie engine μια χαρα κι αυτα τα πράγματα δεν γίνονται απο σημερα ως τον Απρίλιο (win7 RC). Η ie engine ειναι δομικό στοιχειο του λειτουργικού της ms πλεον.. :fear:

Δημοσ.
Μα κι ετσι, internet explorer (ie-engine) χρησιμοποιείς! :-) :P

Δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό, ίσως έχεις δίκιο. Συγκεκριμένα για FTP transactions, δε νομίζω ότι χρησιμοποιείται η Trident engine, δεν υπάρχει πουθενά HTML που πρέπει να γίνει render. Όπως και να 'χει, δεν εκτελείται καθόλου η διεργασία iexplore.exe (δηλαδή ο IE). Ακόμη κι αν αυτό το αρχείο λείπει από το σύστημα, τα παραπάνω θα δουλέψουν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...