Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αρκεί να υπάρχει η επιλογή αν θέλουμε να εγκαταστήσουμε τον IE και όλα θα ειναι οκ.

Αυτός που δεν ξέρει τι ειναι ο Firefox κτλ και δουλεύει με τον IE, θα τον εγκαταστήσει κανονικά και θα κάνει τη δουλειά του.

Αυτός ο οποίος προτιμά κάποιον εναλλακτικό browser, είτε θα εγκαταστήσει τον IE μόνο και μόνο για να κατεβάσει τον εναλλακτικό browser, είτε δεν θα τον εγκαταστήσει καν και θα έχει το setup του browser σε ένα stick κτλ.

Και το να ξοδέψεις 5' στο να εγκαταστήσεις τον IE, να κατεβάσεις έναν εναλλακτικό browser και να απεγκαταστήσεις μετά τον IE, δεν πιστεύω ότι ειναι κάτι τόσο ζόρικο.

Πάντως, το κουφό ειναι ότι το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο με πριν. Το θέμα είναι να μάθουν αυτοί που δεν ξέρουν, ότι υπάρχουν κι άλλοι browsers εκτός του IE. Το να έχει μια επιλογή που να σε ρωτάει αν θες να τον εγκαταστήσεις ή όχι, δεν πιστεύω ότι αλλάζει κάτι.

Συμφωνα αλλα δυστυχως ολοι μας σε αυτου του ειδους τα forums κανουμε παντα το ιδιο λαθος. Σκεφτομαστε και μιλαμε με ανεση για πραγματα τα οποια και φυσικα γνωριζουμε, και αφηνουμε εξω το μεγαλυτερο ποσοστο του κοσμου, οι οποιοι οχι μονο δεν ξερουν τι σημαινει browser, ποσοι υπαρχουν, γιατι αυτος κι οχι εκεινος, αλλα δεν θελουν και ουτε προκειται να μαθουν, γιατι απλα πηραν τον υπολογιστη για δουλεια και οχι για ευχαριστηση που τον εχουμε εμεις εδω. Και για να κανουν τη δουλεια τους, προφανως και πληρωνουν καποιον αλλον να τους βαλει στον καθε επαγγελματια το αναλογο προγραμμα.

Σκεψου ενα δικηγορο, που δεν εχει ξαναασχοληθει με υπολογιστες, να παρει ενα λαπτοπ, και να του πεις "α' θα βαλεις κι ενα browser, και το office (η openoffice να χαρουν και οι linuxades :-) ), και τους drivers του εκτυπωτη κλπ κλπ. Θα σε κοιταει σαν χανος. Προτιμαει να πληρωσει καποιον να του τα κανει αυτα. Αρα η επιλογη του αναλογου browser δεν θα ειναι δικη του, αλλα καποιου τεχνικου, και αν εγω πχ στην πολη μου ειναι γαματος τεχνικος, κι εχω πολυ μεγαλη πελατεια, και παραλληλα ψυχωση με τον ie (οχι οτι εχω, αλλα βιτσια παντα υπαρχουν), παει στραφι η προσπαθεια επιλογης :-).

Εστω οτι μια εταιρια αυτοκινητων (πχ η toyota μιας κι εχει αρκετα μεγαλες πωλησεις), παραλληλα κατασκευαζει και μπουζι, και λαστιχα τα οποια βαζει στα αυτοκινητα της. Φτανει λοιπον στο σημειο να ενοχλειται η ΕΕ για μονοπωλιακες τακτικες στα λαστιχα και στα μπουζι της εν λογω εταιριας, και αυτη αναγκαζεται να τα βγαλει απο τη βασικη εκδοση.

Πας λοιπον να παρεις ενα yaris το παιρνεις χωρις φορεμενα λαστιχα και χωρις βαλμενα μπουζι, φευγοντας σου δινει ο πωλητης 3-4 τετραδες λαστιχα και καμμια 10αρια μπουζι να διαλεξεις, σε χτυπαει και φιλικα στην πλατη, και σου λεει "κατσε βαλτα μονος σου τωρα".

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αν εξαιρέσουμε το ζήτημα του ανταγωνισμού, και για το οποίο η microsoft σκοπέυει να αφαιρέσει τον εν λόγω φυλλομετρητή (δεν παίζομαι ε;) δε νομίζω οτι είναι τραγικό να υπάρχει ο εξπλορερ στα παράθυρα....Προσωπικα βρίσκω οτι υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα που θα έπρεπε να μη υπήρχαν στα windows, ή τουλάχιστον να είχα τη δυνατότητα να επιλέξω αν θα εγκατασταθούν....πχ msn explorer, messenger, windows media player, net meeting, card space, media center, tablet pc και ένα κάρο ακόμα άκυρα προγραμματάκια που ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει

Δημοσ.

Αυτή η λύση που προτείνεις ειναι η καλύτερη, παντως θα βάζουμε την αλεπου και θα ξενοιαζουμε μια για πάντα...

Δημοσ.
Να υποθεσω οτι κανενας δεν εχει παραπανω απο 1 σκληρο, παραπανω απο 1 partition, δεν εχει ουτε 1 cd ή dvd, δεν εχει ουτε ενα flashακι, ουτε εναν εξωτερικο σκληρο, που να εχει εκει το setup ενος αλλου browser...???

Δεν έχει custom set up στην εγκατάσταση των 7, μετάαα που θα εγκαταστήσεις το λειτουργικό και αφού κατεβάσεις τον browser της αρεσκείας σου ΤΟΤΕ μπορείς να κάνεις "uninstall" τον explorer 8.

Δημοσ.
Δεν έχει custom set up στην εγκατάσταση των 7, μετάαα που θα εγκαταστήσεις το λειτουργικό και αφού κατεβάσεις τον browser της αρεσκείας σου ΤΟΤΕ μπορείς να κάνεις "uninstall" τον explorer 8.

αν δεν σου αρέσει κύριος να βάλεις linux... :P

Δημοσ.

Σπαζεστε για τα 70mb που τρωει ο FF και δεν σπαζεστε για τα mb που κατακρεογουν τα windows?

Και στο κατω κατω τι ειναι 70mb μπροστα στα GigaBytes RAM που εχουν οι περισσοτεροι υπολογιστες?

:):):)

Δημοσ.

Φανταζομαι οτι περισσοτερο καλο ειναι οτι θα εχεις την δυνατοτητα να βγαλεις ενα προγραμμα που δε χρησιμοποιεις. Δεν ειναι τα 10-20ΜΒ χωρου, ουτε η μνημη που δεσμευει οταν τρεχει. Ειναι η δυνατοτητα στο χρηστη που θελει, να βγαλει οτι δεν θελει.

Δημοσ.
Σπαζεστε για τα 70mb που τρωει ο FF και δεν σπαζεστε για τα mb που κατακρεογουν τα windows?

Και στο κατω κατω τι ειναι 70mb μπροστα στα GigaBytes RAM που εχουν οι περισσοτεροι υπολογιστες?

:):):)

70 ειναι για να σου πει καλημερα :-) απο κει και περα,εμενα αισιως (το αφηνω βεβαια ισως και μερες ανοικτο), μου εχει φτασει μεχρι τα 760μβ (ως εκει εχω παρατηρησει).

Οπως και να εχει, η διαχειριση μνημης που κανει ο ff ειναι επιεικως απαραδεκτη. Ανοιγεις 50 παραθυρα, σου φτανει η μνημη στα 500μβ, τα κλεινεις αφηνοντας μονο το πρωτο με τη σελιδα του γουγλε, και παραμενουν δεσμευμενα τα 500.

Δημοσ.
........

Εστω οτι μια εταιρια αυτοκινητων (πχ η toyota μιας κι εχει αρκετα μεγαλες πωλησεις), παραλληλα κατασκευαζει και μπουζι, και λαστιχα τα οποια βαζει στα αυτοκινητα της. Φτανει λοιπον στο σημειο να ενοχλειται η ΕΕ για μονοπωλιακες τακτικες στα λαστιχα και στα μπουζι της εν λογω εταιριας, και αυτη αναγκαζεται να τα βγαλει απο τη βασικη εκδοση.

Πας λοιπον να παρεις ενα yaris το παιρνεις χωρις φορεμενα λαστιχα και χωρις βαλμενα μπουζι, φευγοντας σου δινει ο πωλητης 3-4 τετραδες λαστιχα και καμμια 10αρια μπουζι να διαλεξεις, σε χτυπαει και φιλικα στην πλατη, και σου λεει "κατσε βαλτα μονος σου τωρα".

Χαχα... +1000

Δημοσ.

Βασικά είναι λίγο αρχαία ιστορία η απεγκατάσταση του explorer...και μου έφερε γέλιο όταν το είδα αυτό το thread

arxaia.th.jpg

αν δεν σου αρέσει κύριος να βάλεις linux... :P

Τροφοδοτικό άλλαξα, απεργία πείνας έκανα...λες να βάλω κ από αυτό ή να πάω με τι μια σε mac!?:P

Δημοσ.
Συμφωνα αλλα δυστυχως ολοι μας σε αυτου του ειδους τα forums κανουμε παντα το ιδιο λαθος. Σκεφτομαστε και μιλαμε με ανεση για πραγματα τα οποια και φυσικα γνωριζουμε, και αφηνουμε εξω το μεγαλυτερο ποσοστο του κοσμου, οι οποιοι οχι μονο δεν ξερουν τι σημαινει browser, ποσοι υπαρχουν, γιατι αυτος κι οχι εκεινος, αλλα δεν θελουν και ουτε προκειται να μαθουν, γιατι απλα πηραν τον υπολογιστη για δουλεια και οχι για ευχαριστηση που τον εχουμε εμεις εδω. Και για να κανουν τη δουλεια τους, προφανως και πληρωνουν καποιον αλλον να τους βαλει στον καθε επαγγελματια το αναλογο προγραμμα.

Σκεψου ενα δικηγορο, που δεν εχει ξαναασχοληθει με υπολογιστες, να παρει ενα λαπτοπ, και να του πεις "α' θα βαλεις κι ενα browser, και το office (η openoffice να χαρουν και οι linuxades :-) ), και τους drivers του εκτυπωτη κλπ κλπ. Θα σε κοιταει σαν χανος. Προτιμαει να πληρωσει καποιον να του τα κανει αυτα. Αρα η επιλογη του αναλογου browser δεν θα ειναι δικη του, αλλα καποιου τεχνικου, και αν εγω πχ στην πολη μου ειναι γαματος τεχνικος, κι εχω πολυ μεγαλη πελατεια, και παραλληλα ψυχωση με τον ie (οχι οτι εχω, αλλα βιτσια παντα υπαρχουν), παει στραφι η προσπαθεια επιλογης :-).

No, not really. Κατά πάσα πιθανότητα ο τελικός αντιπρόσωπος θα έχει επιλέξει δικά του default μπουζιά/λάστιχα και θα δίνει την επιλογή στον τελικό πελάτη να επιλέξει yaris με bosch ή pirelli (όπως γίνεται και σήμερα δηλαδή με επιλογές για αερόσακο ή όχι, αλουμινίου ζάντες, κλπ). Ο μόνος που θα χρειαστεί να μπει στη διαδικασία να περάσει μόνος του browser, θα είναι αυτός που θα κάνει format. Αλλά όλοι πιστεύω μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αυτός που κάνει format μόνος του, είναι αρκετά ευφυής ώστε να μπορέσει να εγκαταστήσει έναν browser.

Αυτό που θα έκανε η ένωση με την υποχρέωση της MS να μην συμπεριλαμβάνει τον IE ή με το να συμπεριλάβει περισσότερες επιλογές για browsers θα ήταν να "υποχρεώσει" την επιλογή browser, είτε σε επίπεδο OEM, είτε σε επίπεδο τελικού χρήστη (ανάλογα τι θα αποφασιστεί και πως θα υλοποιηθεί λύση στο αδιέξοδο). Ως αναφορά την είδηση, επιφυλάσσομαι να πάρω θέση, γιατί θεωρώ οποιαδήποτε θέση αυτή τη στιγμή πρώιμη...

Και όπως λέει και ο parsifal (βάλε πάλι τον Al avatar... -.-), το συμπέρασμα του άρθρου μάλλον μυρίζει fanboyισμό...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
ή τουλάχιστον να είχα τη δυνατότητα να επιλέξω αν θα εγκατασταθούν....πχ msn explorer, messenger, windows media player, net meeting, card space, media center, tablet pc και ένα κάρο ακόμα άκυρα προγραμματάκια που ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει

Η πλακα ειναι οτι ολα αυτα που ειπες απενεργοποιουνται στην 7048!!!!!!!

http://windows7news.com/2009/03/06/even-more-features-can-be-turned-off-in-windows-7/

Επεξ/σία από tritonas00
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...