waves Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία των ματιών, που μπορεί να έχουν οι οθόνες των φορητών υπολογιστών. Αναφέρω αυτές τις οθόνες, κυρίως, λόγω του μικρού μεγέθους τους. Αν κάποιος αναγκάζεται να εργάζεται 8 και ώρες σε οθόνη π.χ. 13 ιντσών τί επιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν. Πολλοί εργάζονται και σε 12άρες οθόνες. Τί πρέπει να γνωρίζουμε για αυτό το θέμα; π.χ. αποστάσεις κ.λπ.
cassidy Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία των ματιών, που μπορεί να έχουν οι οθόνες των φορητών υπολογιστών. Αναφέρω αυτές τις οθόνες, κυρίως, λόγω του μικρού μεγέθους τους. Αν κάποιος αναγκάζεται να εργάζεται 8 και ώρες σε οθόνη π.χ. 13 ιντσών τί επιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν. Πολλοί εργάζονται και σε 12άρες οθόνες. Τί πρέπει να γνωρίζουμε για αυτό το θέμα; π.χ. αποστάσεις κ.λπ. Το βασικό πρόβλημα δεν είναι το μέγεθος, είναι η στάση του σώματος όταν δουλεύεις σε φορητό. Η οθόνη είναι πάντα χαμηλά και πρέπει να σκύβεις. Τσέκαρε αυτό αν θες Computer Posture - Laptop Workstations, How To Make Your Laptop Workstation ERGONOMIC
waves Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Άρα μιλάς κυρίως για σπονδυλική στήλη, που είναι πολύ βασικό. Η μικρή οθόνη κατά πόσο μπορεί να βλάψει τα μάτια;
kirimis Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Η μικρή οθόνη κατά πόσο μπορεί να βλάψει τα μάτια; Καθολου! Μια μικρη οθονη ουτως η αλλως την δουλευεις απο ποιο κοντα...
deminho11 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Για το ότι πολλοί ακουμπάμε το λάπτοπ πάνω στην κοιλιά και κοντλα στα γενιτικά όργανα παίζει κάποιοι ρόλο, γιατί πολλά έχω ακούσει....
snik Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Ειχε ακουστει παλια οτι με την θερμοκρασια μπορει να υπαρχει προβλημα αλλα δεν ξερω αν ισχυει κατι τετοιο τελικα.
panos2171 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Για αυτο με τα γενετικα οργανα ειχα διαβασει παλαιοτερα πως ενας ερευνητης επειδη ηταν αναγκασμενος να δουλευει πολλες ωρες στον υπολογιστη τον ειχε και στα ποδια του και το αποτελεσμα ηταν να βγαλει εγκαυματα σε εκεινη την περιοχη. Οσο για τα ματια δεν παιζει ρολο το μεγεθος της οθονης,αναλογα με το μεγεθος οριζεις και την αποσταση πχ δεν μπορεις να εχεις την ιδια αποσταση αναμεσα σε μια 13'' και σε μια 19''.
Zderg Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Αυτο που ξερω δεν εχει να κανει με το μεγεθος της οθονης αλλα με το ποση ωρα βρισκομαστε μπροστα σε αυτη χωρις διαλειματα. Αν τα ματια εστιαζουν σε μικρη αποσταση (ακομα και 50cm δλδ) χωρις διαλειματα μπορει να εμφανιστει μυοπια. Γι'αυτο πρεπει να κανουμε συχνα διαλειματα δηλαδη καθε 15-20 λεπτα να κοιταμε για λιγο (δεν χρειαζεται πολυ) εξω απο το παραθυρο ωστε τα ματια να εστιασουν κ σε μακρινα αντικειμενα.
De@th L0rd Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Αυτο που ξερω δεν εχει να κανει με το μεγεθος της οθονης αλλα με το ποση ωρα βρισκομαστε μπροστα σε αυτη χωρις διαλειματα. Αν τα ματια εστιαζουν σε μικρη αποσταση (ακομα και 50cm δλδ) χωρις διαλειματα μπορει να εμφανιστει μυοπια. Γι'αυτο πρεπει να κανουμε συχνα διαλειματα δηλαδη καθε 15-20 λεπτα να κοιταμε για λιγο (δεν χρειαζεται πολυ) εξω απο το παραθυρο ωστε τα ματια να εστιασουν κ σε μακρινα αντικειμενα. Αυτά δεν ισχύουν.Τα μάτια απλά κουράζονται και δε βλέπουν καλά για ένα διάστημα.Αν ήταν να χαλούσαν έτσι εύκολα τα μάτια ζήτω που καήκαμε.Γενικά από όσα λέγονται οτι κάνουν κακό στα μάτια ούτε το 90% δεν ισχύει.Αυτά που ισχύουν και κάνουν σίγουρα κακό είναι η υπεριώδης ακτινοβολία και τα laser.
cassidy Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Ούτε εγώ έχω διαβάσει για μυωπία. Όποιος ενδιαφέρεται ας ρίξει μια ματιά στις παρακάτω καταχωρήσεις της wikipedia Computer Vision Syndrome (όταν καθόμαστε για πολύ ώρα μπροστά στην οθόνη τείνουμε να ανοιγοκλείνουμε τα μάτια λιγότερο, με αποτέλεσμα ξηρασία στη συγκεκριμένη περιοχή, αίσθηση κούρασης κ.α) Asthenopia Δεν έχουν να κάνουν με τις οθόνες φορητών συγκεκριμένα, αλλά με τις οθόνες γενικά.
Dwro8ea Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Αυτο που ξερω δεν εχει να κανει με το μεγεθος της οθονης αλλα με το ποση ωρα βρισκομαστε μπροστα σε αυτη χωρις διαλειματα. Αν τα ματια εστιαζουν σε μικρη αποσταση (ακομα και 50cm δλδ) χωρις διαλειματα μπορει να εμφανιστει μυοπια. Γι'αυτο πρεπει να κανουμε συχνα διαλειματα δηλαδη καθε 15-20 λεπτα να κοιταμε για λιγο (δεν χρειαζεται πολυ) εξω απο το παραθυρο ωστε τα ματια να εστιασουν κ σε μακρινα αντικειμενα. Συμφωνώ αυτό ισχύει! Έχω πάει σε οφθαλμίατρο και μου είπε ακριβώς αυτό το πράγμα! Εγώ βασικά είχε μια παρόμοια ερώτηση... Δουλεύω πολλές ώρες στον υπολογιστή. Τουλάχιστον 10. Και τελευταία έχω παρατηρήσει οτι είμαι συνέχεια κουρασμένη και μου είπαν οτι μπορεί να είναι λόω υπολογιστή. Απόψεις;;
freedubus Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Koυράζονται τα μάτια σου εννοείς ή το σωμα σου λόγω συνεχούς καθιστής στάσης;
adi32 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Συμφωνώ αυτό ισχύει! Έχω πάει σε οφθαλμίατρο και μου είπε ακριβώς αυτό το πράγμα! Κι εμενα το ιδιο Το χειροτερο παντως ειναι να δουλευεις ωρες σε κακη σταση και σκυφτος Η οθονη πρεπει να ειναι στο υψος των ματιων γιατι πας με 1000 για παθησεις αυχενα και σπονδυλικης Οποτε μακρυα απο λαπτοπ
Chris_85 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Το πρωτο συμπτωμα απο χρηση Η/Υ ειναι οι τενοντίτιδες
De@th L0rd Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα τενοντίτιδα είναι έτσι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.