Jason13 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 πως ξερω τι αποσταση εχω απο dslam??γιατι μπορει να ειμαι μακρια και να ειναι αχρηστο..και αν ειμαι μακρια πειτε μου εναλλακτικες λυσεις και να εχουν ταχυτητες 8mbit ανετα..γιατι θα αναβαθμισω στα 8 mbit(ΟΤΕ)...και site για να δω ταχυτητα απο το σπιτι μου μεχρι DSLAM:cool:
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Θεωρητικά πάντα, απο το downstrean attenuation της γραμμης σου (το βλέπεις στα στατιστικά του modem/router σου) συμφωνα με το παρακατω διαγραμμα. http://adsl.yesyes.info/pics/att_vs_speed.jpg π.χ. εγω θεωρητικά πρέπει να πιάνω 20-21 και είμαι στα 17.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 ναι, δεν εχει σημασια, ποσο downstream attenuation εχεις ;
Jason13 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 ρε man δεν εχω ακομα ...εχω 1mbps αλλα δεν ξερω ποσο μακρια θα ειμαι απο το κεντρικο.. αν το παρω..μπορει να ειμαι 6 χιλιομετρα...γι'αυτο ρωταω πως μπορω να βρω..ποσο μακρια ειμαι
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 το θέμα είναι να έχεις adsl γενικότερα... κοιτάς στο router το downstream line attenuation που είπε ο Exarxeia_City και σου λέμε τι απόσταση έχεις και ποια είναι η μέγιστη θεωρητική ταχύτητα που μπορείς να πιάσεις...
panos2171 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Eγω που εχω 35.5 ποσο κοντα ειμαι?????Με 10500 περιπου μπαινω.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Με 35.5 είσαι περίπου στα 2.5Km και θεωρητικά θα έπρεπε να είσαι στα 13500.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php σύμφωνα με αυτό είσαι στα 2.5-2.6km εγώ ρε thresh με είμαι με 2db τι παίζει ? εσύ παίζει ξύλο...ετοιμάσου
Jason13 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 θελω να βαλω 8mbit τελικα ειμαι μακρια ειδα σε χαρτη πανω απο 4 χιλιομετρα...αν θελω ειπα 8 mbit ..τι θα κανω να βαλω ενσυρματο??τι διαφορα θα εχει?θα κατεβαζω με 800 περιπου kb???΄΄η υπαρχει αλλος τροπος να βαλω 8αρα αφου ειμαι μακρια απο dslam
geioannou Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 εγω παντος με 36-37 το ανωτερο που εχω συνχρινισει ειναι τα 8.5 ΜΟΝΟ μια φορα και αυτο σε τριημερο αργειας οπου η μιση αθηνα ελειπε.σε μεσο ορο συνχρινιζω στα 5.5
BritGreek Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Να σας πω τι έκανα εγώ. Τώρα έχω 2mbit πρώην ΟΤΕΝΕΤ (Conn-X) και θέλω να αναβαθμίσω την ταχύτητά μου. Πήρα λοιπόν την εξύπηρέτηση πελατών και ρώτησα ποια είναι η μέγιστη ταχύτητα στην οποία μπορώ να συγχρονίσω. Ο άνθρωπος με τον οποίο μίλησα μου άνοιξε για λίγο την 24άρα ενώ μιλάγαμε, για να δω το κλείδωμα ταχύτητας από το Interface του router. Τελικά κλείδωνα στα περίπου 10.5 mbps, κι έτσι με συμβούλεψε να βάλω την οχτάρα, καθώς ήταν αδύνατο βάσει γραμμής (ή υποδομής) να πλησιάσω τα 24. Αυτό ακριβώς θα κάνω, λοιπόν, γιατί για να λέμε αλήθεια, έχω 3 χρόνια adsl με τον ΟΤΕ και δεν έχω αποσυνδεθεί πάνω από 5 φορές. Μόνο που από τότε που συγχωνεύτηκαν ΟΤΕΝΕΤ και Conn-x, έχω ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα. Μετά τις 8 το βράδυ τις περισσότερες ημέρες, τα 2 Mbit που έχω δυστυχώς αποκτούν ταχύτητα του παλιού καλού modem, ενώ όλες τις υπόλοιπες ώρες, η ταχύτητα των download μου δεν πέφτει κάτω από 205 kb/sec, με τη 2άρα που έχω. Σκεφτείτε ότι το βράδυ κάνει χρονομετρημένα γύρω στα 1.5 λεπτά να ανοίξει σελίδες στον firefox. Κι αν κάνω βράδυ επανεκκίνηση στο ρούτερ, κάνει πάνω από 8 λεπτά να μου δώσει ip. Ήρθε και τεχνικός στο σπίτι, ο οποίος μου είπε να δοκιμάσω άλλο router (έχω 3, μια απ'τα ίδια με όλα), και είπε ότι δεν βλέπει κάτι. Άρα, συμπεραίνω, χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις, ότι δεν είναι μόνο η απόσταση από το dslam της περιοχής, αλλά και το πόσο πιταρισμένο είναι αυτό. Εγώ απέχω από το dslam με το οποίο συνδέομαι, γύρω στα 2km. Για να μη σας πω ότι ο διπλανός μου (με τον οποίο παίρνουμε γραμμή από το ίδιο καφάο) έχει 24άρα από ιδιωτικό πάροχο και δεν έχει δει ποτέ download πάνω από 1Μbit, ενώ κλειδώνει στα 12. Ε, και είπαμε. Φταίει ο ΟΤΕ.
Jason13 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 ναι αλλα γινεται εγω να βαλω 8mbit αλλα με ενσυρματο ή ασυρματο αλλα με αλλο τροπο??οχι dslam!!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 ναι αλλα γινεται εγω να βαλω 8mbit αλλα με ενσυρματο ή ασυρματο αλλα με αλλο τροπο??οχι dslam!!! ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.