Προς το περιεχόμενο

intel core 2 quad Q9400 (2.66ghz) overclock

tzouv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια γραφω πρωτη φορα στο site και επισης ειναι η πρωτη φορα που θα ασχοληθω με το overclocking.

Λοιπον εχω τον intel core 2 quad Q9400 (2.66ghz) και θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος αλλος απο εδω μεσα εχει προσπαθησει να κλοκαρει αυτον τον επεξεργαστη.

Αν ναι ποσο μπορει να ανεβει περιπου? και ακομα αν θα ηταν ευκολο να ανταλλαξουμε msn με καποιον για να με βοηθαει την ωρα του κλοκαρισματος καθως οπψς προειπα ειναι το πρωτο μου..

Το υλικο μου ειναι:

cpu: intel core 2 quad Q9400 (2.66ghz)

case: antec nine hundred

mobo: p5q pro

τροφοδοσια antec 650watt

gpu: hd 4870

ψυκτρα: coolermaster v8

σκληρος: western digital 750

temps με core temp σε idle 26 21 39 (kollimenos) 30 (αυτος ανεβαινει μονο προς τα πανω)

και σε full με prime95 38 33 39 34

Αυτα λοιπον!!! περιμενω απαντησεις.. ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

Καλως ηρθες man.

Αν εχεις κολλημενο αισθητηρα, πας τον επεξεργαστη για αλλαγη εφοσον εχει εγγυηση.

Μετα ερχεσαι παλι εδω, διαβαζεις τους οδηγους για overclocking που εχει, κανεις κι ενα search για παρομοια θεματα και μετα αν συνεχισεις να εχεις αποριες ξαναρωτας.

Δημοσ.

και ενας φιλος μου που πηρε τον ιδιο επεξεργαστη απο το ιδιο καταστημα και αυτος το ιδιο προβλημα ειχε με τον αισθητηρα!!!

Δημοσ.

καλα εισαι χαζος?χαχαχα!Μπορει και να εχουμε τον ιδιο επεξεργαστη μπορει και να κα8ομασταν στο ιδιο 8ρανιο 3 χρονια...Βλακα παρε με τηλ οταν ειναι για clock...

Δημοσ.

Ξεκινησα τωρα να κανω το clock!! Διαβασα τον οδηγο του phovos και εκανα τις ρυθμισεις στο bios..

Αυτο που δεν καταλαβα ηταν τι παιζει με το multi x fsb

με το cpuz που κοιταξα ανεβωκατεβαινει απο 6χ σε 8χ και δεν ξερω γιατι.

το FSB Freqeuency θα το παω για πρωτη φαση απο 333 σε 338? δηλαδη 5 mhz?

Δημοσ.

Βάλε το pci-e στα 101mhz καλού κακού (αν και στα 100 δέν νομίζω να έχει πρόβλημα).

Για αρχή θα έλεγα να ξεκινήσεις απο μια μεγάλη συχνότητα πχ. 3-3,2ghz και απο εκεί να αρχίσεις δοκιμές με steps των 5mhz-10mhz μέχρι να βρείς το μέγιστο.Παράλληλα θα πρέπει να δουλεύεις χειροκίνητα και την τάση του επεξεργαστή, γιατι με την επιλογή auto οι μητρικές δίνουν υπερβολικό ρεύμα,κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο και στις θερμοκρασίες.Καλό θα ήταν το Vcore να μήν υπερβαίνει τα 1,4V προς αποφυγή degrade του επεξεργαστή.

Δημοσ.

Λοιπον ετρεξα για μια ωρα το prime95 και τα temps einai

41 35 39 36 στα 2.8 ghz..

Παιδια παντως σας ευχαριστω πολυ για τις βοηθειες!!!

Παω για την συνεχεια...

Περασε και το test στα 3.00 ghz με 1.4 v απο bios και 1.392 v απο cpu-z με temps

52 48 52 (ναι εγινε θαυμα και δουλεψε και αυτος ο αισθητηρας) και 49

με prime95 για 1.30 ωρα!!!

Οι θερμοκρασιες μηπως ειναι αρκετα υψηλες?

Δημοσ.

Θα έλεγα να δοκιμάσεις να χαμηλώσεις λίγο την τάση.Για +333mhz τα 1,4V μου ακούγονται υπερβολικά και παράλληλα ο επεξεργαστής θερμαίνετε αναίτια.Δοκίμασε ~1,248V (δανεισμένο απο phanispal για τον Q9550 μου)για τα 3ghz,~1,325V για τα 3,2Ghz και 1,385~1,4V για υψηλότερες συχνότητες.Πιθανότατα μπορέσεις να φτάσεις μέχρι τα 3,6Ghz,δέν ξέρω κατα πόσο ανετα θα νιώσεις με τις θερμοκρασίες.

To prime95 καλό είναι να το αφήσεις περισσότερο να τρέξει,όχι για το θέμα της θερμοκρασίας,άλλα για να επιβεβαιώσεις την σταθερότητα του συστήματος.

Δημοσ.

Οσο αυξανω το clock αυξανω και την ωρα του τεστ..

Τωρα ειμαι στα 3ghz και temps εχω 52 49 51 50

θα κατεβασω λιγο την ταση και θα το ξαναβαλω.

Τωρα ειναι στις 2 ωρες το test.

Δημοσ.

lol +0.2V για +333MHz; Κάνε ό,τι σου λέει ο Tenshi. Αν και για τα 3GHz δε θα πείραζα καθόλου την τάση, θα έπαιζα κοντά στα 1.1875V-1.2000V.

@ Tenshi: Με τόσο ρεύμα που έχει δώσει τώρα, πρέπει να τα έχει άνετα τα 3.6GHz.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...