gpan Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Λοιπόν επειδή ο προγραμματισμός δεν είναι/ήταν ποτέ και το καλύτερό μου, έχω κάποια απορία "προγραμματιστικού" περιεχομένου. Έχω τους εξής αριθμητικούς χαρακτήρες 4 0 0 1 7 2 5, όπου το 4 εκφράζει το start και το 5 το stop και θέλω να τους κάνω decompression (τη διαδικασία compression την έχω καταλάβει) με Lempel Ziv αλγόριθμο (LWZ algorithm). To αποτέλεσμα μετά από το decompression πρέπει να είναι αυτό: AABABC. O αλγόριθμος του lempel ziv είναι ο ακόλουθος: > 1 Initialize table with single character strings 2 OLD = first input code 3 output translation of OLD 4 WHILE not end of input stream 5 NEW = next input code 6 IF NEW is not in the string table 7 S = translation of OLD 8 S = S + C 9 ELSE 10 S = translation of NEW 11 output S 12 C = first character of S 13 OLD + C to the string table 14 OLD = NEW 15 END WHILE Στο πρώτο βήμα λέει ότι κάνω αρχικοποίηση βασιζόμενος σε ένα 4-character alphabet (ABCD), οπότε έχω: > [b]Code Table[/b] 0 A 1 B 2 C 3 D 4 start 5 stop Δεν έχω καταλάβει καλά το βήμα 12, δηλαδή ποιος θα είναι κάθε φορά ο πρώτος χαρακτήρας του S. Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.