Snolly Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 1000 φορές το ίδιο θέμα σύγκριση χαρακτηριστικών και τιμές ενός PC και ενός Mac. Είναι άλλο πράγμα το ένα και άλλο πράγμα το άλλο κι ας ανήκουν και τα 2 στην κατηγορία Η/Υ. Το ένα τρέχει Mac OS X το άλλο όχι. Εκεί αρχίζει και εκεί τελειώνει η οποιαδήποτε κουβέντα. Βρείτε μου ένα PC να τρέχει Mac OS X επίσημα χωρίς ματσακωνιές ώστε να φοβάσαι σε κάθε update μη γίνει καμιά τσακουρδελιά (βλέπετε επιστημονική ορολογία έτσι; ) και το αγοράζω αύριο.
haHa Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 1000 φορές το ίδιο θέμα σύγκριση χαρακτηριστικών και τιμές ενός PC και ενός Mac. Είναι άλλο πράγμα το ένα και άλλο πράγμα το άλλο κι ας ανήκουν και τα 2 στην κατηγορία Η/Υ. Το ένα τρέχει Mac OS X το άλλο όχι. .. Μωρε συμφωνουμε, απλα υπαρχουν κ περιπτωσεις οπου ακουγαμε οτι τα mac δεν ειναι ακριβοτερα ή οτι ενας mac ιδιων χρηματων με ενα pc εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο κ καλυτερες επιδοσεις απο το pc. (πχ ενας μονοπυρηνος iMac G5 3+ ετων οτι εχει καλυτερες επιδοσεις/μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο ενα διπυρηνο pc της ιδιας εποχης ή ενας iMac διπυρηνος 20" εχει καλυτερες επιδοσεις/μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο ενα τετραπυρηνο pc 22" ) Εδω εχουμε ακουσει οτι mac = value for money.. Αλλα ειπαμε : το ενα μπορει να τρεξει μονο windows, ενω το αλλο τρεχει κ windows κ mac os x .
alexzzz Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Μωρε συμφωνουμε, απλα υπαρχουν κ περιπτωσεις οπου ακουγαμε οτι τα mac δεν ειναι ακριβοτερα ή οτι ενας mac ιδιων χρηματων με ενα pc εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο κ καλυτερες επιδοσεις απο το pc. ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για πότε μιλάς...
parsifal Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Snollygoster, δεν έχεις δίκιο. Εσύ συγκεκριμένα ζητάς μηχάνημα που να τρέχει Mac OS, γιατί το γνωρίζεις, το έχεις συνηθίσει, δε μπορείς χωρίς αυτό, δε θέλεις κάτι άλλο βρε παιδάκι μου. Ωραία, δεκτόν. Για κάποιον άλλον, το ζητούμενο είναι ένας Η/Υ για να κάνει τη δουλειά του, χωρίς κόλλημα στο αν αυτός θα τρέχει Mac OS είτε Vista είτε Ξύστα. Δεκτόν...or not... ;
Directx Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Με βάση την φιλοσοφία και την ιστορία της Apple, οι τιμές των Mac Mini μπορούν να χαρακτηριστούν καλές, όσοι παρακολουθούν διαχρονικά την πορεία της Apple καταλαβαίνουν τι εννοώ.
billxl Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Στην τιμή του κάθε mac περιλαμβάνεται και το κόστος ανάπτυξης του εξαιρετικού mac os καθώς και άλλων πολύ καλών λογισμικών της Apple.Το να αναπτύσεις δικό σου λειτουργικό που τρέχει μόνο στα μηχανήματά σου και να είναι και τόσο καλό έχει μεγάλο κόστος.Σκεφτείτε τι ξοδεύει η Microsoft για το δικό της λειτουργικό.Το κόστος των mac δεν είναι μόνο τα μηχανήματα, είναι και το λογισμικό.Και μη μου πείτε πόσο κοστίζει το mac os x σκέτο, γιατί αυτά που βγάζει η Apple από κάποια πακέτα με το λειτουργικό της που πωλούνται σε όσους θέλουν να αναβαθμιστούν δε συγκρίνεται με αυτά που βγάζει από την πώληση ολόκληρων υπολογιστών.Προσωπικά πιστεύω ότι η αξία του mac os είναι μεγαλύτερη από την τιμή που πωλείται σκέτο για να μην αναφέρω το κόστος σουϊτών όπως το iLife και το iWork. Το χρήμα επομένως πρέπει να βγει από κάπου και αυτό είναι η αυξημένη τιμή των mac σε σχέση με αντίστοιχων συνθέσεων hardware PC.
haHa Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Το iWork δεν ειναι προεγκατεστημενο οταν αγοραζεις καινουριο μηχανημα, πρεπει να το αγορασεις ξεχωριστα... Κ οπως το mac os x εχει κοστος αναπτυξης ,παρομοιως κοστος αναπτυξης εχουν κ τα windows..
elven Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Βρείτε μου ένα PC να τρέχει Mac OS X επίσημα χωρίς ματσακωνιές ώστε να φοβάσαι σε κάθε update μη γίνει καμιά τσακουρδελιά (βλέπετε επιστημονική ορολογία έτσι; ) και το αγοράζω αύριο. Καλησπέρα. Install Mac Leopard OS X Retail DVD on a Ordinary PC with Boot 132 hack Κάνεις install το γνήσιο retail DVD που λογικά εσύ ήδη θα έχεις αφού έχεις Mac. Τα updates γίνονται ΟΛΑ κανονικά απο Apple Update και δεν υπάρχει φόβος κάτι να πάει στραβά ή να γίνει καμιά τσακουρδελιά O οδηγός είναι noob friendly,δλδ δεν θέλει να έχεις καμιά τρελή γνώση,ούτε παίδεμα είναι να αλλάξεις μια φορά cd. Άσε που το OSX δεν θέλει format κάθε 3 και λίγο σαν τα Windows όπως λέει κι ο Manuel άρα θα το κάνεις μόνο μια φορά. Αν θες κάνε λιγάκι υπομονή,σε κανα 2μηνο-3μηνο θα είναι ακόμα ευκολότερα τα πράγματα. Καλές αγορές,αύριο τ' απόγευμα είναι κλειστά,να πας πρωί
billxl Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Το iWork δεν ειναι προεγκατεστημενο οταν αγοραζεις καινουριο μηχανημα, πρεπει να το αγορασεις ξεχωριστα... Ναι το iWork δεν είναι προεγκατεστημένο, το κόστος του όμως αντιστοιχεί στην τιμή πώλησής του;Αν όχι, από πού θα βγούν τα χρήματα αυτά; Κ οπως το mac os x εχει κοστος αναπτυξης ,παρομοιως κοστος αναπτυξης εχουν κ τα windows.. Σοβαρά;Πόσα τεμάχια πουλάει η Microsoft και σε τι τιμή;Βγάζει το κόστος+κέρδος από αυτά;Ναι το βγάζει. Τι μερίδιο αγοράς έχει η Apple και πόσο πουλάει το λειτουργικό της σκέτο;Βγάζει το κόστος+κέρδος με την τιμή αυτή;Όχι.Τι θα κάνει λοιπόν;Θα αυξήσει την τιμή πώλησης του λειτουργικού που προσφέρει σκέτο για αναβάθμιση;Όχι γιατί πάλι δεν βγάζει καν το κόστος έτσι.Επομένως θα περάσει το πραγματικό κόστος του λειτουργικού της και όποιου άλλου λογισμικού έχει στην τιμή των υπολογιστών που πουλάει συν το κέρδος που θέλει να βγάλει.
haHa Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Ναι το iWork δεν είναι προεγκατεστημένο, το κόστος του όμως αντιστοιχεί στην τιμή πώλησής του;Αν όχι, από πού θα βγούν τα χρήματα αυτά; Παντως , το iWork ειναι πιο ακριβο απο το office! Οποτε θα πρεπει να αναρωτηθεις το ιδιο κ για το office... Κ επισης δεν με νοιαζει αν δεν βγαινει η apple πουλωντας το iWork κ πρεπει οπως λες να βαλει στα μηχανηματα της κ το κοστος αναπτυξης του iWork. Μπορει εγω ρε παιδι μου να μην θελω το iWork, γιατι να πληρωσω οπως λες μερος της αναπτυξης του iWork μεσα απο την αυξημενη τιμη των υπολογιστων της? Ειναι τελειως ακυρος ο συλλογισμος αυτος.. Σοβαρά;Πόσα τεμάχια πουλάει η Microsoft και σε τι τιμή;Βγάζει το κόστος+κέρδος από αυτά;Ναι το βγάζει. Τι μερίδιο αγοράς έχει η Apple και πόσο πουλάει το λειτουργικό της σκέτο;Βγάζει το κόστος+κέρδος με την τιμή αυτή;Όχι.Τι θα κάνει λοιπόν;Θα αυξήσει την τιμή πώλησης του λειτουργικού που προσφέρει σκέτο για αναβάθμιση;Όχι γιατί πάλι δεν βγάζει καν το κόστος έτσι.Επομένως θα περάσει το πραγματικό κόστος του λειτουργικού της και όποιου άλλου λογισμικού έχει στην τιμή των υπολογιστών που πουλάει συν το κέρδος που θέλει να βγάλει. Aν με 2 πραγματα κανω την δουλεια μου, δεν με νοιαζει αν θα βγαινει οικονομικως η εταιρια που πουλαει το 1 απο τα 2(πχ επειδη κανει λιγες πωλησεις) , με νοιαζει να μην το πληρωνω παραπανω.... Τοσο απλο..
Snolly Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Snollygoster, δεν έχεις δίκιο. Εσύ συγκεκριμένα ζητάς μηχάνημα που να τρέχει Mac OS, γιατί το γνωρίζεις, το έχεις συνηθίσει, δε μπορείς χωρίς αυτό, δε θέλεις κάτι άλλο βρε παιδάκι μου. Ωραία, δεκτόν. Για κάποιον άλλον, το ζητούμενο είναι ένας Η/Υ για να κάνει τη δουλειά του, χωρίς κόλλημα στο αν αυτός θα τρέχει Mac OS είτε Vista είτε Ξύστα. Δεκτόν...or not... ; Μα δεν είπα πως δεν είναι θέμα εντελώς προσωπικό. Απλά συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Ένα Mac σου προσφέρει εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτά που προσφέρει ένα PC. Μπορείς να ξεκινήσεις να κάνεις το γύρω της ευρώπης με Subaru Impreza και γκαζιάρικο και δεν είναι και ακριβό μπορείς να το κάνεις και με Mercedes που βγάζει λιγότερα άλογα και κάνει και τα διπλάσια λεφτά. Το Mac OS X είναι καλύτερο λειτουργικό από τα Windows._ Με τα ίδια λεφτά φτιαχνείς σαφέστατα ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ υπολογιστή σε τεχνικές προδιαγραφές ΟΧΙ όμως απαραίτητα και σε ποιότητα κατασκευής.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Παντως , το iWork ειναι πιο ακριβο απο το office! Οποτε θα πρεπει να αναρωτηθεις το ιδιο κ για το office... Επειδή το'χεις ξαναπεί αυτό το πυροτέχνημα: δεν είναι όλοι μαθητές και φοιτητές. Εμένα, ως επαγγελματία (και φαντάζομαι ότι οι υπολογιστές της Apple απευθύνονται και σε επαγγελματίες) μου κοστίζει φτηνότερα το iWork (79 Ευρώ) από την νορμάλ έκδοση του Office που κοστίζει γύρω στα 600 Ευρώ.
Snolly Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Επειδή το'χεις ξαναπεί αυτό το πυροτέχνημα: δεν είναι όλοι μαθητές και φοιτητές. Εμένα, ως επαγγελματία (και φαντάζομαι ότι οι υπολογιστές της Apple απευθύνονται και σε επαγγελματίες) μου κοστίζει φτηνότερα το iWork (79 Ευρώ) από την νορμάλ έκδοση του Office που κοστίζει γύρω στα 600 Ευρώ. H basic έκδοση ξεκινάει από τα 210 και μετά ανεβαίνουμε...
alexzzz Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 που κοστίζει γύρω στα 600 Ευρώ. http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=MICROSOFT+OFFICE+PROFESSIONAL+&cat_id=
elven Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Η Normal έκδοση του Office είναι η Home,δεν είναι; Τελικά Snollygoster δεν θα το πάρεις το pc που τρέχει native MacOS;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα