Προς το περιεχόμενο

Δημόσια συζήτηση περί συνεπούς moderation

DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Είχα μείνει με την εντύπωση ότι σαφές σε όσους συμμετείχαν στο thread από το οποίο αποσπάστηκαν τα μηνύματα που αποτέλεσαν τη βάση αυτού του thread ότι εκείνη η παράθεση ήταν η αφορμή. Το έλεγε, άλλωστε, αφού συνέκρινε εκείνο το μήνυμα με άλλες περιπτώσεις οι οποίες αντιμετωπίστηκαν διαφορετικά.

Τι άλλες κινήσεις έκανε ο DrLo δεν μπορώ να ξέρω, οπότε τύποις και ουσία θα ήταν άδικο να μιλάμε για υποκρισία.

Από εκεί και πέρα, και με δεδομένο ότι η διεύθυνση άφησε μέχρι αυτού του σημείου να κυλήσει η συζήτηση, ας μου επιτραπεί να πω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχω εντοπίσει στο θέμα της διαχείρισης είναι η υποκειμενικότητα με την οποία εφαρμόζονται οι κανονισμοί.

Ο κανονισμός για να είναι κανονισμός εφαρμόζεται απαρέγκλητα. Ειδάλλως είναι μια γενική κατευθυντήρια γραμμή που οσάκις εξαντλείται η υπομονή μας, θίγονται οι προτιμήσεις μας ή ανησυχούμε πως μπορεί να δημιουργηθεί θέμα, την επικαλούματε.

Μαζί με την περίφημη "κρίση" του διαχειριστή, όπως σωστά επισημαίνει ο DrLo.

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δηλαδή στα υπόλοιπα έπεσα μέσα? Ή δε μου κάνεις τη χάρη να απαντήσεις?

Δε με καλύπτει η απάντησή σου.

Αφού έχεις τις μπάλες για δημόσια συζήτηση και άνοιξες το θρεντ το λιγότερο που οφείλεις να κάνεις είναι να απαντάς περιεκτικά και όχι κατ'επιλογή. Αλλιώς ας πήγαινες με πμ.

Ή μήπως άνοιξες το θρεντ για να κάνεις σήριαλ απάντησης στον παρεδώσε?

Απάντησα μόνο σε αυτό καθώς είμαι στο χώρο εργασίας μου και έχω και άλλα πράγματα να κάνω. Αφού το ζητάς τόσο ευγενικά θα απαντήσω πιο αναλυτικά όταν βρω τον χρόνο.

Δημοσ.
Είχα μείνει με την εντύπωση ότι σαφές σε όσους συμμετείχαν στο thread από το οποίο αποσπάστηκαν τα μηνύματα που αποτέλεσαν τη βάση αυτού του thread ότι εκείνη η παράθεση ήταν η αφορμή. Το έλεγε, άλλωστε, αφού συνέκρινε εκείνο το μήνυμα με άλλες περιπτώσεις οι οποίες αντιμετωπίστηκαν διαφορετικά.

Οι "άλλες περιπτώσεις" (περί λινκς προς παράνομο περιεχόμενο) ουδεμία σχέση με την παρούσα δεν έχουν ούτε στους τύπους ούτε στην ουσία.

Τι άλλες κινήσεις έκανε ο DrLo δεν μπορώ να ξέρω, οπότε τύποις και ουσία θα ήταν άδικο να μιλάμε για υποκρισία.

Πως δεν μπορείς να ξέρεις? Κάτσε διάβασε τα δύο threads και θα ξέρεις. Μίλησα για υποκρισία για 3 λόγους. Μου απαντήθηκε ο μισός. Ναι υποκρισία. Δε νιώθω άδικος. Απλά δε θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβεις πως το να βάλεις ένα διαχειριστή απέναντί σου σε δημόσια συζήτηση είναι στημένη παγίδα. Γιατί εσύ έχεις το ελεύθερο να πεις την άποψή σου και να κάνεις και λάθος ενώ ο διαχειριστής εκπροσωπεί το φόρουμ και δεν του επιτρέπεται το λάθος. Οι κανονισμοί έχουν ένα σκεπτικό από πίσω τους και καλά θα κάνουμε να προσπαθούμε να το αντιληφθούμε πριν αρχίσουμε τις ακριβοδίκαιες δηλώσεις. Σε κάθε περίπτωση ο OP θα κέρδιζε περισσότερα με μια προσωπική συζήτηση παρά με το παρόν έκτρωμα που πλησιάζει την κακεντρέχεια.

Δημοσ.
Απάντησα μόνο σε αυτό καθώς είμαι στο χώρο εργασίας μου και έχω και άλλα πράγματα να κάνω. Αφού το ζητάς τόσο ευγενικά θα απαντήσω πιο αναλυτικά όταν βρω τον χρόνο.

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2600989&postcount=1

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2600979&postcount=4

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2600953&postcount=3

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2600951&postcount=7

Από τις 6.20 μέχρι τώρα βρήκες το χρόνο να διαβάσεις και να απαντήσεις σε όλους αυτούς, αλλά όχι σε εμένα?

Ω ναι υποκρισία φίλε μου

• Super Moderators
Δημοσ.
Πως δεν μπορείς να ξέρεις? Κάτσε διάβασε τα δύο threads και θα ξέρεις. Μίλησα για υποκρισία για 3 λόγους. Μου απαντήθηκε ο μισός. Ναι υποκρισία. Δε νιώθω άδικος. Απλά δε θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβεις πως το να βάλεις ένα διαχειριστή απέναντί σου σε δημόσια συζήτηση είναι στημένη παγίδα. Γιατί εσύ έχεις το ελεύθερο να πεις την άποψή σου και να κάνεις και λάθος ενώ ο διαχειριστής εκπροσωπεί το φόρουμ και δεν του επιτρέπεται το λάθος. Οι κανονισμοί έχουν ένα σκεπτικό από πίσω τους και καλά θα κάνουμε να προσπαθούμε να το αντιληφθούμε πριν αρχίσουμε τις ακριβοδίκαιες δηλώσεις. Σε κάθε περίπτωση ο OP θα κέρδιζε περισσότερα με μια προσωπική συζήτηση παρά με το παρόν έκτρωμα που πλησιάζει την κακεντρέχεια.

Εννοείται πως δεν μπορώ να σου επιβάλω πώς θα νιώθεις. Απλά, την άποψή μου λέω.

Ήταν πασιφανές από το πρώτο του μήνυμα πως το θέμα του δεν ήταν αυτό καθεαυτό το συγκεκριμένο μήνυμα με το link, αλλά η (κατά την άποψή του) εντελώς διαφορετική λογική με την οποία αντιμετωπίζονται κάποιες καταστάσεις. Το έγραφε ξεκάθαρα, πώς να το κάνουμε;

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ως προς το τι "κερδίζει" όποιος διαθέτει χρόνο και φαιά ουσία για να διατυπώσει ένα πρόβλημα μέσω προσωπικών μηνυμάτων. Τουλάχιστον, έχω προσωπική εμπειρία επ' αυτού.

Τώρα, μην πιάσουμε πάλι το θέμα των κανονισμών και της εφαρμογής τους. Την άποψή μου την έχω πει από μήνες, την επαναλαμβάνω και τώρα: η υποκειμενικότητα με την οποία εφαρμόζονται οι κανονισμοί είναι ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από το ανεπαρκές πλαίσιό τους.

Επαναλλαμβάνω, απορώ πώς άφησε η διεύθυνση να συνεχιστεί αυτή η κουβέντα.

Δημοσ.
Γιατί γαμώ το φελέκι μου διεφθαρμένος;

Κάνε λίγο έτσι,στην άκρη στο δεξί σου χειλάκι υπάρχει μια μικρούλα σταγονίτσα αίμα.Α,θάναι απ' τ' αγκίστρι,σκούπισέ το...

btw,μη με κάνεις να επαναλαμβάνομαι:zciv85lef9xylhe6ksm8.gif

Δημοσ.

Η δική μου άποψη...

Σχετικά με την παράθεση του κειμένου απο την Καθημερινή... Στις 03-03-2009 16:52 ποστάρεις τη συγκεκριμένη ένσταση και κάνεις και report. Δε σημαίνει πως με κάθε report που γίνεται συμφωνούμε. Στη συγκεκριμένη λοιπόν περίπτωση αποφασίστηκε να μην κλειδωθεί το επίμαχο topic και μάλιστα σου απάντησε ο paredwse μέσα στο topic. Ακόμα και αυτή τη στιγμή εγώ προσωπικά πιστεύω πως καλά κάναμε.

Τώρα σχετικά με το θέμα της συνέπειας του moderation γενικότερα. Αυτό πραγματικά είναι κάτι αναπόφευκτο, έτσι δεν είναι? Πχ, αυτό το topic δεν κλειδώθηκε άμεσα και αποφασίστηκε να σε αφήσουμε να το συζητήσεις γιατί κρίναμε ότι περισσότερα προβλήματα θα δημιουργηθούν και περιέργες εντυπώσεις θα σχηματιστούν ΑΝ το κλειδώναμε όπως έπρεπε να έχουμε κάνει απο την αρχή σύμφωνα με τους κανόνες. Πέρα απο τους κανόνες λοιπόν, υπάρχει και η 'κρίση κατά περίπτωση' με γνώμονα διάφορα πράγματα όπως η ομαλότητα της λειτουργίας του forum κτλ. Κατά την άποψή μου, moderation χωρίς κρίση δεν μπορεί να υπάρξει και η κρίση είναι κάτι το υποκειμενικό.

Δημοσ.
Η δική μου άποψη...

Πέρα απο τους κανόνες λοιπόν, υπάρχει και η 'κρίση κατά περίπτωση' με γνώμονα διάφορα πράγματα όπως η ομαλότητα της λειτουργίας του forum κτλ. Κατά την άποψή μου, moderation χωρίς κρίση δεν μπορεί να υπάρξει και η κρίση είναι κάτι το υποκειμενικό.

Σωστά!(respect)

Κοινώς,έχουμε το μαχαίρι,έχουμε και το πεπόνι.Σ' όποιον αρέσει,αλλοιώς το κουβαδάκι του και σ' άλλη παραλία.

Απλά.B)

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Σε κάθε περίπτωση χάνεις το δάσος. Το συγκεκριμένο post είναι μόνο ΑΦΟΡΜΗ.

Έχω πάρα πολλές φορές ενοχληθεί που θέματα κελιδώνονται με την υποψία και μόνο ότι κάτι στραβό μπορεί να έχουν και που στη τελική δεν παραβιάζουν τόσο ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ την νομοθεσία περί προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας όσο το συγκεκριμένο post (το οποίο ξαναλέω ότι χρησιμοποιώ μόνο ΩΣ ΑΦΟΡΜΗ).

Έεετσι πες το και άσε τις ηθικολογίες περί δήθεν "πνευματικής ιδιοκτησίας".

Το συγκεκριμένο "ζήτημα εκ του μηδενός" είναι η ΑΦΟΡΜΗ που επιζητούσες για να βγάλεις τα παράπονα σου για το moderation. Τώρα μάλιστα, γίνεσαι κατανοητός και τα κίνητρά σου είναι σαφώς πιο ξεκάθαρα.

[...]

Τις περισσότερες φορές όταν ο mod έρχεται σε δύσκολη θέση όταν καλείται να αιτιολογήσει την απόφασή του να κλειδώσει ένα θέμα απανατά με το περιβόητο " Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του forum"

Αλλά φαίνεται ότι αυτό και ΜΟΝΟ το κριτήριο είναι αυτό που πραγματικά υπάρχει. Θα μου αρκούσε ένα και μοναδικός όρος χρήσης "Επιτρέπουμε ότι γουστάρουμε και κλειδώνουμε ότι δε γουστάρουμε"

Δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθεί αλλά βρίσκεσαι σε έναν ιδιωτικό χώρο. Βρίσκεσαι εδώ με τους όρους που θέτει ο ιδιοκτήτης. Βρίσκεσαι εδώ επειδή αποδέχεσαι τους όρους του ιδιοκτήτη και επιθυμείς να συμμετέχεις. Θυμήσου ότι η συμμετοχή στο forum είναι προνόμιο, δεν είναι δικαίωμα. Η παραμονή σου στο forum συνεπάγεται ότι αποδέχεσαι τους όρους του ιδιοκτήτη. Αν δεν σου αρέσουν οι όροι, δεν σε κρατάει κανένας.

Το ότι πολλές φορές έχει χρησιμοποιηθεί ως πρόφαση η υποχρέωση του site να τηρεί τα προσχήματα με ενόχλει όταν αυτό δε γίνεται συστηματικά αλλά επιλεκτικά όντως με ενοχλεί και πιστεύω ότι θα έπρεπε να ενοχλεί κι άλλους.

Λυπάμαι αλλά χωρίς απτά παραδείγματα το μόνο που κάνεις είναι να αερολογείς και να αοριστολογείς για να δημιουργείς εντυπώσεις περί "διαφορετικής μεταχείρισης" και "επιλεκτικής εφαρμογής". Περιέργως δεν θυμάμαι κανένα post σου με το οποίο να στηλιτεύεις κάτι τέτοιο. Ούτε και κανένα report σου. Η "ευαισθησία" σου είναι μάλλον όψιμη. Μήπως κλειδώθηκε thread ή σου διαγράφηκε κάποιο μήνυμα, εκνευρίστηκες και αποφάσισες να σηκώσεις την επαναστατική παντιέρα;

Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις με αυτό.

Ούτε για αυτό φταίω

Δεν με απασχολεί ποιός φταίει. Εάν γράφεις κάτι και περιμένεις απάντηση καλό είναι να γίνεσαι κατανοητός. Αλλιώς' date=' πολύ απλά, δεν θα λάβεις απάντηση.

Το forum είναι καθαρά μη κερδοσκοπικό. Το ότι μία εταιρεία (με την οποία έχουμε και "συναισθηματικούς δεσμούς") διαχειρίζεται την γραφειοκρατεία ...

Σημ : στο thread στο οποίο συμμετείχε και ο HAL αναφέρεται ο όρος "εμπορική εκμετάλλευση" ' date=' δε λέω ότι απαραίτητα έχει σημαντική διαφορά αλλά αυτό λέει[/quote']

Μην διαστρεβλώνεις όσα γράφτηκαν για να 'εξυπηρετήσεις' ανύπαρκτα επιχειρήματα και ψευδέστατες εντυπώσεις: Ο όρος "εμπορική εκμετάλλευση" αναφέρεται στο κείμενο της "Ναυτεμπορικής", όχι στο μήνυμα του Hal9000.

Ιδού και τα σχετικά posts:

- Το αρχικό κείμενο της είδησης: http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2574070&postcount=1

- Το μήνυμα του Hal9000 (ο οποίος μάλιστα με διορθώνει): http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2574650&postcount=8

Το forum δηλαδή τι είναι , μη κερδοσκοπικό σωματείο ?

[...]

Καλά και το gmail.com είναι ανοικτό σε όλους και δε ζητά συνδρομή (για τις βασικές υπηρεσίες του) από κανένα, αυτό δε σημαίνει ότι είναι .... "το χαμόγελο του παιδιού"

Κανείς δεν είπε ότι το forum είναι σωματείο ή ότι τα έσοδα από τις διαφημίσεις παραχωρούνται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αν έχει γραφτεί κάτι τέτοιο, σε προκαλώ να το βρεις και να το παραθέσεις. Από τη στιγμή, όμως, που δεν πληρώνεις συνδρομή και δεν έχεις κληθεί να καταβάλεις το οτιδήποτε όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας σου εδώ, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να σου απολογηθεί η διαχείρηση για τα έσοδα ή τα έξοδα του forum. Ως προς τα μέλη του, το forum παρέχεται αφιλοκερδώς, αυτό νομίζω ότι αρκεί.

Εν κατακλείδι: Δυστυχώς τα μηνύματά σου είναι γεμάτα αοριστολογίες και μισόλογα. Σε προκαλώ λοιπόν, εάν έχεις να προσάψεις κάτι συγκεκριμένο, να το κάνεις ανοιχτά. Εάν έχεις κάποιο πρόβλημα με το moderation, να στείλεις pm στον Hal9000.

Σε κάθε περίπτωση, πάψε να καλύπτεσαι πίσω από "αφορμές". Αν μη τι άλλο, σεβάσου την μέχρι τώρα παρουσία σου εδώ και τα υπόλοιπα μέλη του forum.

Edit:

Μόλις διάβασα το μήνυμα του The_Edge και διαπιστώνω ότι, μέσα σε λίγες γραμμές, έγραψε αυτό που πασχίζω να εκφράσω με τόσες παραγράφους. Και μετά σου λέει ότι οι θεωρητικοί υπερέχουμε στον γραπτό λόγο... :P

Δημοσ.
http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2600989&postcount=1

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2600979&postcount=4

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2600953&postcount=3

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2600951&postcount=7

Από τις 6.20 μέχρι τώρα βρήκες το χρόνο να διαβάσεις και να απαντήσεις σε όλους αυτούς, αλλά όχι σε εμένα?

Ω ναι υποκρισία φίλε μου

Νομίζω ότι μου ζήτησες κάτι αναλυτικότερο από μικρά On-liners που γράφω μεταξύ καφέ-ξεκούρασης στη δουλειά μου.

ΥΓ : και για την ακρίβεια είναι ... "από τις 9.20 τοπική" (γι να μη νομίζουν μερικοί ότι ξυπνώ από τα άγρια χαράματα και γράφω στο insomnia)

Το συγκεκριμένο "ζήτημα εκ του μηδενός" είναι η ΑΦΟΡΜΗ που επιζητούσες για να βγάλεις τα παράπονα σου για το moderation. Τώρα μάλιστα' date=' γίνεσαι κατανοητός και τα κίνητρά σου είναι σαφώς πιο ξεκάθαρα.

[/quote']

Νομίζω ότι η προσπάθειά μου να υποδείξω την ασυνέπεια του moderation ήταν εμφανής. Αν δυσκολευτηκες να το πιάσεις με την πρώτη τότε ούτε γι αυτό φταίω (Ο Snoob το κατάλαβε πάντως)

Δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθεί αλλά βρίσκεσαι σε έναν ιδιωτικό χώρο. Βρίσκεσαι εδώ με τους όρους που θέτει ο ιδιοκτήτης. Βρίσκεσαι εδώ επειδή αποδέχεσαι τους όρους του ιδιοκτήτη και επιθυμείς να συμμετέχεις. Θυμήσου ότι η συμμετοχή στο forum είναι προνόμιο' date=' δεν είναι δικαίωμα. Η παραμονή σου στο forum συνεπάγεται ότι αποδέχεσαι τους όρους του ιδιοκτήτη. Αν δεν σου αρέσουν οι όροι, δεν σε κρατάει κανένας.

[/quote']

Έπαψα ξαφνικά να είμαι σε ένα μη κερδοσκοπικό κα΄τι και πέρασα σε trespassing ? Μα ακριβώς αυτούς τους όρους του "Ιδιοκτήτη" υποστηρίζω.

Λυπάμαι αλλά χωρίς απτά παραδείγματα το μόνο που κάνεις είναι να αερολογείς και να αοριστολογείς για να δημιουργείς εντυπώσεις περί "διαφορετικής μεταχείρισης" και "επιλεκτικής εφαρμογής". Περιέργως δεν θυμάμαι κανένα post σου με το οποίο να στηλιτεύεις κάτι τέτοιο. Ούτε και κανένα report σου. Η "ευαισθησία" σου είναι μάλλον όψιμη. Μήπως κλειδώθηκε thread ή σου διαγράφηκε κάποιο μήνυμα' date=' εκνευρίστηκες και αποφάσισες να σηκώσεις την επαναστατική παντιέρα;

[/quote']

Report γενικά δεν κάνω. Δε μου αρέσει η πράξη. Μου θυμίζει ρουφιανισμό.

Το πιο πρόσφατο post "δυσφορίας μου" αν θυμάμαι καλά (έχει περάσει πολύς καιρός) είχε τίλτο "Πολύ αέρα δεν έχει πάρει ο Lucifer" το οποίο κλειδώθηκε (κάπου εδώ σε αυτό το sub-forum είναι).

Μην διαστρεβλώνεις όσα γράφτηκαν για να 'εξυπηρετήσεις' ανύπαρκτα επιχειρήματα και ψευδέστατες εντυπώσεις: Ο όρος "εμπορική εκμετάλλευση" αναφέρεται στο κείμενο της "Ναυτεμπορικής"' date=' όχι στο μήνυμα του Hal9000.

[/quote']

Τώρα εσύ διαστρεβλώνεις τα πράγματα και αφήνεις εντυπώσεις. Πουθενά δεν είπα ότι αυτό το ανέφερε ο HAL. Αντίθετα χτησιμοποίησα την ίδια φράση, "στο θέμα στο οποίο συμμετείχε ο HAL" την οποία εσύ πρώτος είπες αφήοντας να εννοηθεί όχι "ήταν υπό την αιγίδα του HAL. όπως είπε και ο Λεωνίδας "I chose my words carefully"

Εν κατακλείδι: Δυστυχώς τα μηνύματά σου είναι γεμάτα αοριστολογίες και μισόλογα. Σε προκαλώ λοιπόν' date=' εάν έχεις να προσάψεις κάτι συγκεκριμένο, να το κάνεις ανοιχτά. Εάν έχεις κάποιο πρόβλημα με το moderation, να στείλεις pm στον Hal9000.

[/quote']

Δε έχω κανένα λόγο να στείλω pm στον Hal

και όπως είπα και πιο πάνω δε μου αρέσει να μιλάω με pms και mails καθώς είναι εντελώς αντίθετο με αυτό που θα έπρεπε να είναι το forum (κατά την ταπεινή μου άποψη). Α! και δε θ έκανα ποτέ κάτι επειδή με προκάλεσε κάποιος, όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι μάλλον το αντίθετο θα έκανα.

ΥΓ : Να με συγωρέσει ο frenzy που έκανα και άλλο post

του έχει ξεφύγει νομίζω και ένα ακόμα

Δημοσ.

Να πω και 'γω την ταπεινή μου άποψη, έτσι τυπικά βρε αδερφέ, μιας και υποψιάζομαι πως το κέντρο μάζας της όλης υπόθεσης αφορά το ΜπλαΜπλα και όχι κάποιο θρεντ στους Επεξεργαστές πχ.

Όπως έλεγα και στον Snoob, προσωπικά δεν πιστεύω πως υπάρχει σύστημα κανόνων (τουλάχιστον σε χώρες που δεν τηρούν το νόμο της σαρίας) το οποίο αποτελεί ένα πλήρες σύνολο σαφών οδηγιών. Αν γινόταν αυτό δε θα χρειαζόντουσαν δικαστήρια υποθέτω, οι μπάτσοι θα εκτελούσαν εν ψυχρώ όσους παραβίασαν τους σαφέστατους κανόνες (oh, wait...) και ο παρεδώσε θα πουλούσε πιτόγυρα στην Πλεσίβιτσα Ηπείρου. Αναγκαστικά, από το Σύνταγμα μέχρι τους Όρους Χρήσης του insomnia, δεν γίνεται να υπάρχει σαφές guideline για το τι είναι "προσβολή" ή "ανεκτό spamming" ή "Βυζάντιο". Όταν πχ στους Όρους Χρήσης λέει πως "μπλαμπλα χωρίς να θίγονται οι τάδε πεποιθήσεις κάποιο μέλους" αντιλαμβάνεται κανείς πως αυτό είναι τουλάχιστον ελαστικό -δε θα μπορούσε παρά να είναι- καθώς εμένα με θίγει ας πούμε που ο όμνισλας ψηφίζει ή που ο παρεδώσε αγορεύει όντας γαύρος ή που κάποιος έχει για άβαταρ την αλβανική, ελληνική ή ταϋλανδέζικη σημαία.

Και εκεί μπαίνει στη μέση η κρίση του μοντερέητορ, που λέει, ξέρετε, εγώ δε θεωρώ πως είναι προσβλητικό να λέει ο τάδε χρήστης πως ο Δαρβίνος έλεγε πίπες και ακολούθως, μπορώ και εγώ να υποστηρίξω το ίδιο για τη Βίβλο. Αν δε είναι και λίγο μαζόχας, θα προσθέσει πως αν δεν υπήρχαν τέτοιες διαφωνίες, καμιά 50αριά ενδιαφέροντα ποστς που προσπαθούν να προσεγγίσουν τη Βίβλο αλλιώς ή την έννοια του θεού ή τα κατά καιρούς επιστημονικά πειράματα θα απουσίαζαν. Όλο αυτό το παραπάνω, είναι η περίφημη κρίση του μοντερέητορ -και για να συνεχίσουμε τον αναλογικό συλλογισμό μας, μοντερέητορ είναι αυτός που επιλέχθηκε από τον δημιουργό του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ αυτού site, για να -μαντέψτε- ΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ. Θεωρητικά, η κρίση αυτή μπορεί να ασκείται με υπερμαλακισμένο και αυταρχικό τρόπο, κάτι που εγώ τουλάχιστον θεωρώ πως δεν κάνω και πιστεύω πως οι αρκετές φορές που έχω παραδεχτεί τα εκάστοτε λάθη μου το αποδεικνύουν -περιττή "αμυντική θέση" μιας και επιμένω να πιστεύω πως το ΜπλαΜπλα αποτελεί το επίκεντρο του ζητήματος.

Κατά τα άλλα, επειδή είμαι δογματικός υπέρμαχος του αφορισμού no.12 που λέει "Δεν είναι η έλλειψη νοημοσύνης ή χαρακτήρα που κάνουν έναν άνθρωπο ρηχό, είναι απλούστατα τα φθηνά κίνητρα", για να πειστώ πως πράγματι τα κίνητρα των επικριτών μιας κατάστασης που δεν τους επιβλήθηκε, είναι αγαθά, θα πρότεινα το αυτονόητο: πρακτικές αντιπροτάσεις. Μπορεί ο Snoob και ο DrLo να έχουν δίκιο, μπορεί πράγματι να δύναται να γίνει συγκεκριμενοποίηση των όρων χρήσης και να είναι σαφέστερο τι είναι αδόκιμο και τι επιτρεπτό -εδώ επικρίνεται η θεόπνευστη βίβλος, οι παρεδωσιανοί κανόνες θα είναι αλάθητοι;

Το θέμα είναι, καλά μου παιδιά: έχουμε ένα φόρουμ, η πρόσβαση στο οποίο αποτελεί προνόμιό σας (και μου) και στο οποίο αντί να αντιμετωπιστείτε ως "δε μας χέζεις ρε φλούφλη, τράβα βρες καλύτερα" επιτρέπεται ένα θρεντ κατά των κανονισμών και η ατμόσφαιρα είναι "ωραία, έλα να το μιλήσουμε άμα νοιάζεσαι τόσο". Δε νομίζετε πως είναι καιρός να γίνετε συγκεκριμένοι, τόσο στις κατηγορίες όσο και στις αντιπροτάσεις σας; Στην τελική κάντε μια δοκιμαστική επιμέλεια των όρων χρήσης στα σημεία που θεωρείτε λάθος -εκτός αν εν τέλει όντως δεν είναι η διόρθωση που αποτελεί το κίνητρό σας αλλά η εκ του ασφαλούς στηλίτευση -και γυρνάμε στον αφορισμό #12...

Δημοσ.
Δε δικαιούστε να ομιλείτε κύριε. Τα δικά σας σπασμένα πλερώνουμε... :devil:

:lol:

Ο topic starter κράζει,ο δεύτερος κράζει με το γάντι,ο τρίτος(1980) που ακολουθεί τους κανόνες έιναι banned :lol:

Για άλλο λόγο θα γινε αλλά έχει πλάκα

• Super Moderators
Δημοσ.

Δυστυχώς, καίτοι αναφέρομαι ονομαστικά, δεν έχω τη δυνατότητα να απαντήσω "συγκεκριμένα" χωρίς να απεμπολήσω το προνόμιο της συμμετοχής στο insomnia.

Απλά θα πω ότι δε γίνεται να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και ο νοών, νοείτο.

Το "δε μας χέζεις ρε φλούφλη" θα είχε μια βάση αν η συμμετοχή στο insomnia δεν αποτελούσε asset για το site και κατ' επέκταση για την ιδιοκτησία. Επομένως, κάτι κερδίζουμε εμείς από το insomnia, κάτι κερδίζει το insomnia από εμάς. Ευχαρίστως, χάριν συζητήσεως, να δεχτώ ότι ο χρήστης οφελείται περισσότερο. Αλλά, μήπως να πάψουμε να το βλέπουμε τόσο μονοδιάστατα το θέμα;

Όσο για την παράμετρο της υποκειμενικότητας: είναι τουλάχιστον αστείο να θεωρείται υποκειμενικό το "ο τάδε λέει πίπες". Ούτε η κοσμιότητα είναι υποκειμενική. Ειδικά όταν ο χειρισμός χρηστών που βρίζουν συστηματικά ξεφεύγει από κάθε λογική παράμετρο. Ειδικά από τη στιγμή που έχουν τιμωρηθεί με αποβολή, έστω και λίγων ημερών, χρήστες που έβαλαν "άστοχη" αρνητική ψήφο (ώρα περίπτωση εγώ) και χρήστες που κατέβαζαν Παναγίες "καθάρισαν" με ένα θαυμάσιο συμμάζεμα των υβριστικών μηνυμάτων τους.

Όσο για το "συγκεκριμένος", έχω γίνει απόλυτα συγκεκριμένος σε προσωπικά μηνύματα που έχω αποστείλει στο Lucifer, στον paredwse, στον Hal και στον Edge. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, μέσα στην ίδια παράγραφο που με τρόπο τουλάχιστον άκομψο ο Lucifer μας θυμίζει πως χάρη μας κάνει η διεύθυνση που δε μας φιμώνει όταν ασκούμε (ηπιότατη, νομίζω) κριτική, να καλούμαστε να γίνουμε συγκεκριμένοι.

Αυτά. Ελπίζω να συνεχίσω να βρίσκομαι μαζί σας και μετά τη δημοσίευση αυτού του μηνύματος.

Δημοσ.

Βρήκα το θέμα που ανέφερα παραπάνω

Οφείλω να επισημάνω την φαινομένικη ασυνέπειά μου επειδή τότε έγραφα ότι ο κανόνας "οι mods έχουν δικαίωμα να κλειδώνουν ότι γουστάρουν" δε με καλύπτει ενώ πριν είπα ότι είμαι έτοιμος να τον δεχθώ. Θα τον δεχόμουν ως επιλογή της διοίκηση και το πιαθνότερο είναι να μη συνέχιζα.

Το thread αυτό είχε κλειδωθεί όπως είχε προβλέψει ο προφήτης Lucifer "επειδή δε διάβασα τους κανόνες". (από που το διαπίστωσαν αυτό)

Επειδή είμαι λίγο χαζός ποτέ δεν κατάλαβα πιον κανόνα παραβίασα.

Να επισημάνω την τραγική ειρωνία ότι στους κανόνες δεν αναφέρεται ότι θα κλειδώνεται το θέμα όποιου δεν διάβασε τους κανόνες επειδή έτσι κατάλαβαν οι mods

Αντίθετα αναφέρουν κάτι περί ισχύουσας νομοθεσίας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...