george___ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Οι μετρησεις που ανεφερα τι ειδους ταχυτητα αφορουν? Το HD Tach μετραει τις ταχυτητες αναγνωσης? Οι ταχυτητες μεταφορας(που με ενδιαφερουν περισσοτερο) πως αναφερονται? Επισης μετρησα τις εξης ταχυτητες: ide....................................92.6 MB/s sata2 on pci sata controller........105.3MB/s Οι τιμες ειναι ανεξαρτητως χωρητικοτητας ή cache? Παντα τα ιδια νουμερα θα βγαζει οσες φορες κι αν κανεις το test? Ποια η διαφορά μεταξυ quick/long bench? Το σχολιο σου περι "watt των 5.1" δεν το εχω καταλαβει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 ότι δεν είναι τα πραγματικά watt αυτά που αναφέρονται...
washcloud Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Bλεπω οτι υπαρχουν αντικρουομενες πληροφοριες [...] ...έλεος ρε συ - απλά έλεος Οι ταχυτητες αυτες τι ακριβως αφορουν? εγγραφη? αναγνωση? μεταφορα? Ανάγνωση. Το pata τι ειναι? PATA(Parallel AT Attachment)/ATA/ATAPI/IDE/EIDE = Έννοιες/όροι/ονομασίες που κατ' ουσία όλες υποδηλώνουν παράλληλη σύνδεση - σε αντιπαραβολή με τον όρο SATA = σειριακή σύνδεση (άλλη φάση τεχνολογία). Και αλλη μια ερωτηση, αν δε κανω λαθος ο sata2 δε χρειαζεται τζαμπερακι ε? Το τζαμπεράκι που (όταν) υπάρχει εκεί, είναι κατά βάση για την περίπτωση που η μητρική είναι SATA1 δυνατοτήτων και δεν αναγνωρίζει αλλιώς τον δίσκο. Το βάζεις στα σωστά pins, και ΤΣΟΥΠ τον αναγνώρισε. Kαλό το χιουμορ σου αλλα καποιος ασχετος μπορει να το παρει τοις μετρητοις... ...έλα τώωωωωωραααααα... Εδώ δεν το πήρες ούτε καν εσύ... Για να ειμαστε σιγουροι, ποιες ειναι οι θεωρητικες ταχυτητες και για τα 3 ειδη δισκων? ...Άμα είχες κάνει τον κόπο να διαβάσεις εκείνα τα ρημαδο-Wiko-links, θα είχες διαπιστώσει ότι οι μέγιστες δυνατές θεωρητικές ταχύτητες είναι : ΑΤΑ interface = 133ΜΒ/sec - όπως και η σύνδεση δίσκου αναξαρτήτου "τεχνολογίας", μέσω PCI κάρτας, ανεξαρτήτου τεχνολογίας και αυτή (συγκεκριμένα από ΑΤΑ133 μέχρι SATA2), σε PCI 2.1 θύρα SATA interface = 150MB/sec (1.5Gbit/sec) SATA2 interface = 300MB/sec (3Gbit/sec) Koμπαρσοι ή πρωταγωνιστες, εγω θελω να μαθω τον ακριβη ρολο τους. Για την περιπτωση που ανεφερα παιζουν καποιο ρολο? Όχι (ο ρόλος τους αναφέρθηκε πριν 3 quote). Καμμία σχέση με τον ορισμό για master/slave όπως με τους ΑΤΑ (o μόνος τρόπος για να ορίσεις "προτεραιότητα" στους SATA, είναι να συνδεθούν οι δίσκοι στη μητρική με τη σειρά που αναφέρεται δίπλα σε κάθε SATA connector ("υποδοχή") της μητρικής : SATA0, SATA1,SATA2 κ.ο.κ.) Οι μετρησεις που ανεφερα τι ειδους ταχυτητα αφορουν? Ανάγνωση. Οι τιμες ειναι ανεξαρτητως χωρητικοτητας ή cache? Ναι. Παντα τα ιδια νουμερα θα βγαζει οσες φορες κι αν κανεις το test? Πιθανώς. Ποια η διαφορά μεταξυ quick/long bench? Η ακρίβεια. Είμαι ο washcloud και μόλις τελείωσα.
george___ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Φιλε Washcloud, ευχαριστω για το post σου αν και σε καποια σημεια παρεκτρεπεσαι και χαλας τη γενικη εικονα... 1. ...έλεος ρε συ - απλά έλεος 2. PATA(Parallel AT Attachment)/ATA/ATAPI/IDE/EIDE = Έννοιες/όροι/ονομασίες που κατ' ουσία όλες υποδηλώνουν παράλληλη σύνδεση - σε αντιπαραβολή με τον όρο SATA = σειριακή σύνδεση (άλλη φάση τεχνολογία). 3. Το τζαμπεράκι που (όταν) υπάρχει εκεί, είναι κατά βάση για την περίπτωση που η μητρική είναι SATA1 δυνατοτήτων και δεν αναγνωρίζει αλλιώς τον δίσκο. Το βάζεις στα σωστά pins, και ΤΣΟΥΠ τον αναγνώρισε. 4. ...Άμα είχες κάνει τον κόπο να διαβάσεις εκείνα τα ρημαδο-Wiko-links, θα είχες διαπιστώσει ότι οι μέγιστες δυνατές θεωρητικές ταχύτητες είναι : ΑΤΑ interface = 133ΜΒ/sec - όπως και η σύνδεση δίσκου αναξαρτήτου "τεχνολογίας", μέσω PCI κάρτας, ανεξαρτήτου τεχνολογίας και αυτή (συγκεκριμένα από ΑΤΑ133 μέχρι SATA2), σε PCI 2.1 θύρα SATA interface = 150MB/sec (1.5Gbit/sec) SATA2 interface = 300MB/sec (3Gbit/sec) 5. Όχι (ο ρόλος τους αναφέρθηκε πριν 3 quote). Καμμία σχέση με τον ορισμό για master/slave όπως με τους ΑΤΑ (o μόνος τρόπος για να ορίσεις "προτεραιότητα" στους SATA, είναι να συνδεθούν οι δίσκοι στη μητρική με τη σειρά που αναφέρεται δίπλα σε κάθε SATA connector ("υποδοχή") της μητρικής : SATA0, SATA1,SATA2 κ.ο.κ.) 6. Ανάγνωση. 1. Οριστε? Μα αφου υπαρχουν αντικρουομενες αποψεις, πως να το κανουμε? Θα τους περιφρονησεις ολους? 2. Ενταξει, το ειπαμε αυτο. Pata=ide. 3. Οχι ακριβως... ειχα μητρικη sata1 και της ειχα βαλει sata2 δισκο. Δεν χρειαζοταν τζαμπερακι. Νομιζω οτι αυτο ισχυει στους WD. 4. Σε παρακαλω, εκφρασεις τυπου "τα ρημαδο-links" να αποφευγονται, να εισαι ευγενης οπως ειμαι κι εγω. Εξαλλου εχεις αδικο. Για τους μεν sata την εγραψα και μόνος μου τη ταχυτητα, για τους δε ide εψαξα αρκετα στο google/wiki χωρις ομως να βρω τη ταχυτητα. Την γνωριζα μεν γιατι ειχα/εχω εδω και χρονια ide, αλλα εκεινη τη στιγμη μου διεφευγε το ακριβες νουμερο. 5. Kαλα, δεν ρωταω γενικα για τα τζαμπερακια. Χρόνια τα χρησιμοποιω... τον τελευταιο καιρο οχι, γιατι ο sata2 δεν χρειαζεται τζαμπερακι. Βεβαιως και τους συνδεσα με τη σειρα που αναφερει το manual της μητρικης αλλα χωρις αποτελεσμα. Πως θα γινει να μπουταρω απ το δισκο που θελω?? 6. Ok, οι μετρησεις που ανεφερα απ το HD Tach αφορουν αναγνωση. Που ομως βρισκονται οι υπολοιπες τιμες? ΕΓΓΡΑΦΗ? ΜΕΤΑΦΟΡΑ? Οταν μεταφερεις απο sata2 σε ide, ποιου δισκου τη ταχυτητα εχεις? Τελος, μια επιπλεον ερωτηση: Αφου οι ονομαστικες ταχυτητες δεν επιτυγχανονται, τοτε ποιοι ειναι οι παραγοντες εκεινοι που τις διαμορφωνουν? οι μητρικες μηπως? πχ. ειπαμε οτι ide=130MB/sec αλλά εγω με το HD Tach βγαζω 92... Βεβαια αυτη ειναι μητρικη 5ετιας(sA). Mηπως σε μια αλλη μητρικη θα ηταν υψηλοτερο νουμερο? Ομοιως, στους sata1/2 βγαζω αντιστοιχα 136/253 αντι 150/300. Εντυπωση μου κανει το οτι ο 3ετιας sata1 που θεωρω αργο, εχει τη μεγαλυτερη συγκλιση(136 απο 150). Μηπως παιρνει αβαντα διοτι ειναι συνδεδεμενος σε μητρικη για sata2? Επηρεαζει καθολου τη ταχυτητα το κατα πόσον ειναι γεματος/ανασυγκροτημενος ο δισκος?
washcloud Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 ...και θα μου πεθάνεις και τον Bass . Λοιπόν : 0) ...έχεις καμμιά συγγένεια με το μέλος Jimarass ; (απλή περιέργεια) 1) ΠΟΥ τις είδες τις "αντικρουόμενες απόψεις" ; Ένα-δυο μόνο "κάτι" είπαν, απαντήθηκαν/διασταυρώθηκαν/αποσαφηνίστηκαν από τρεις+1 (wiki links), τελείωσε. Γιατί δεν πείθεσαι ; Θα τους περιφρονησεις ολους? ...wat?!? 2) ...επειδή "ψοφάς" για..."ΣΑΦΕΙΣ" απαντήσεις, κι ΑΣ πούμε ότι ο _BASSstarlet_ στα είπε..."μισά" και κάπως "φλου", είπα να ξεκαθαρίσουμε αναλυτικά ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ "τί εστί PATA" (...μην τον "κυνηγάς" κι όλας σε καμμιά φάση...) 3) ...τί Οχι ακριβως... ; Μια χαρά ΑΚΡΙΒΩΣ πώς έχουν τα πράγματα σου έγραψα. Ξαναδιάβασε. Δεν ερμήνευσες σωστά. 4) Εγώ, ευγενής είμαι. Τα links είναι ρημάδια. Και 'συ τρόπον τινά αχάριστος που δεν έκανες τον κόπο να τα διαβάσεις, όπως έκανα εγώ τον κόπο να τα παραθέσω. ...Άδικο έχω ; (και μετά γκρινιάζεις που γράφουμε όπως γράφουμε...) Για ΞΑΝΑΔΕΣ πόσες και πόσες φορές ρωτάς και ξαναρωτάς για τις ταχύτητες, και τί παίζει μ' αυτές. Ε, όπως και με τον όρο "PATA", είπα μια κι έξω να τελειώνουμε (και) μ' αυτές (τις ρημάδες). 5) ...ΕΙΠΑ 'ΓΩ ΌΤΙ ΡΩΤΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΖΑΜΠΕΡΑΚΙΑ ; ΑΑΑΑ!!! ...παρεκτρέπεσαι και είσαι κι άδικος...Για τα συγκεκριμένα τζαμπεράκια ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΕΣ για τους SATA δίσκους απάντησα... : Koμπαρσοι ή πρωταγωνιστες, εγω θελω να μαθω τον ακριβη ρολο τους. Για την περιπτωση που ανεφερα παιζουν καποιο ρολο? (θα ορίσεις απ' το BIOS τη σειρά του boot, κι αν και εκεί είναι όλα καλά, έχουν γίνει αχταρμάς οι boot loaders των 2 windows και απλά θα χρειαστεί να κάνεις ξαναμανα εγκατάσταση των 2 λειτουργικών -για να μην το κουράζουμε περισσότερο- αν δεν μπουτάρουν ΚΑΙ οι 2 δίσκοι ξεχωριστά, ο καθ' ένας μόνος του πάνω στη μητρική). 6) ...Το HD Tach, ΟΥΤΕ που το 'χω απαντήκει ποτέ μου, γι' αυτό ΚΑΙ πριν δεν έκανα λόγο περί αυτού, και ούτε και τώρα βεβαίως θα κάνω. Το HD Tune που εγώ χρησιμοποιώ, έχει ενδείξεις πάντως για Read και Write. ΨΑΞΕ (...) και τα σχετικά του Tach. Όσον δε αφορά την ταχύτητα μεταφοράς, πάντα λαμβάνεις τις δυνατότητες του "υποδεέστερου" μέσου. Αν μεταφέρεις από ATA σε SATA, θα γράφονται με ταχύτητα ανάλογη της ταχύτητας ανάγνωσης του ATA. Aν μεταφέρεις από SATA σε ΑΤΑ, θα γράφονται με ταχύτητα ανάλογη της ταχύτητας γραφής του ΑΤΑ (και πάλι). Το λέει η λογική άλλωστε (τα "ντόμπερμαν" του Bass... ) ...+1) EIΠΑΜΕ ήδη ότι "πολλοί" παράγοντες παίζουν, ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. Στην ΠΡΑΞΗ επίσης, μπορεί να δεις διαφορά, με άλλη μητρική, αλλά δε νομίζω να είναι τόσο ουσιαστική/σημαντική. ΠΑΝΩ απ' ΟΛΑ μετράει ο δίσκος. Και οι δίσκοι, έχουν μαλλιάσει τα πλητρολόγια των παιδιών πριν να λένε, ότι ΔΕΝ αποδίδουν τις μέγιστες δυνατές ταχύτητες που αναφέρουν (..εγώ δε, αν θες ακόμη περισσότερη ταχύτητα, σου είχα κάποια ποστ πίσω πει υπάρχει και η RAID διάταξη) Αν και, για 'μένα, ΜΙΑ ΧΑΡΑ (...καλή σου ώρα δάσκαλε...) είναι το 90άρι που αναφέρεις, και μην το κουράζεις παραπάνω... Επηρεαζει καθολου τη ταχυτητα το κατα πόσον ειναι γεματος/ανασυγκροτημενος ο δισκος? ..εννοείται. Άμα πχ τα ταΐσεις του ΣΚΑΣΜΟΥ τα ντόμπερμαν, ενδέχεται η γιαγιά να τη σκαπουλάρει (...όχι ΚΑΙ απ' τον ταρίφα βέβαια...). Μηπως παιρνει αβαντα διοτι ειναι συνδεδεμενος σε μητρικη για sata2? α) ...definitely maybe... ωραία ταινία btw ...σημειωτέον ότι δεν την έχω δει β)...τελικά...SATA 2 ή SATA 1 έχεις ; Ή και τα δύο ; Ή και μία ακόμη "αρχαία" ; ΠΟΣΕΣ έχεις τεσπα ;! ...μη τολμήσεις ν' απαντήσεις πόσες...
george___ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Ρες χριστιανε μου, γιατι απλα δεν απαντας χωρις σαλτσες και χωρις να προκαλεις? Φτιαχνεσαι ετσι? Δε μπορω να καταλαβω Και να κανεις κατι καλο(να απαντας συγκεκριμενα) το χαλας και παρασυρεις κι αλλους. Παλι θα πρεπει να αντικρουσω τις ανακριβειες και να αποκαταστησω τη ταξη? Αυτη τη δουλεια θα κανουμε? 1) Αν διαβασεις ολο το thread θα δεις οτι δεν λενε ολοι οι φιλοι τα ιδια. Καποιοι λενε τα δικα τους. Σεβομαστε ολο το κοσμο και δεν περιφρονουμε κανεναν. 2) Ποσες φορες ακομα θα διευκρινησουμε οτι pata=ide? Καθαρη απαντηση δοθηκε ηδη απο αλλον, μηπως στενοχωρηθηκες που δεν την εδωσες εσυ? 3) Δεν ερμηνευσα κατι. Σου ειπα τι ισχυει απ τη προσωπικη μου εμπειρια. Μην κανεις θεμα εκει που δεν υπαρχει. 4) Οταν μιλάς με τετοιο τροπο δεν εισαι ευγενης. Δημιουργεις κακη εικονα και, ασφαλως ξερεις οτι οταν προκαλεσεις καποιον θα εισπραξεις την αναλογη απαντηση. Χρονο απεριοριστο δεν εχω να δiαβαζω τα links του καθενα οταν μπορω να εχω λυση με μια απλη μονολεκτικη απαντηση. Και σου επαναλαμβανω οτι ξοδεψα αρκετα χρονο(καπου 20') ψαχνοντας στο νετ να βρω τη ταχυτητα του ide αλλα χωρις αποτελεσμα. 5) Οταν καθεσαι και μου αναλύσεις τα τζαμπερακια, master, slave και λοιπα ασχετα ειναι σα να νομιζεις οτι δεν εχω ιδεα. Εγω ρωτησα κατι συγκεκριμενο που με επειγει αυτη τη στιγμη. Δεν επειγομαι για αχρηστες αντιδικιες μαζι σου, καταλάβες? 6) Οk, ok. Θα βαλω το ΗD Tune. Eυχαριστω για τις λοιπες πληροφοριες και οσο για το θεμα του boot θα κανω χωριστο thread. Τελος, επειδη ρωτας τι σκληρους εχω, εχουν ηδη αναφερθει στο post #42.
washcloud Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 ...ε, μόνο που κατάλαβες ότι ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ρώτησα...φτάνει. Τσιν-τσιν.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 ............................................................
george___ Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 ...ε, μόνο που κατάλαβες ότι ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ρώτησα...φτάνει.Τσιν-τσιν. Eσυ δεν το ειπες αυτο: "...τελικά...SATA 2 ή SATA 1 έχεις ; Ή και τα δύο ; " Για την περιπτωση παντως που μιλας για μητρικες, οπως εχω πει, εχω sA, s939 με sata1, s939 με sata2. Αλλά αυτο το info ειναι ασχετο.
madsc Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Η ερώτηση θεωρείται απαντημένη από το forum. george___ αν δεν κατάλαβες ακόμη ξαναδιάβασε τις ιδιαίτερα κατατοπιστικές απαντήσεις των υπόλοιπων μελών. Παρακαλώ να μην γίνεται κατάχρηση της φιλοξενίας της κοινότητας. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας. /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.