Προς το περιεχόμενο

Διαφορά καλωδίων SATA1-SATA2

Skia11

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια, εγινε μυλος...

Βασικα υπαρχουν 2 ερωτηματα σε αυτο το thread, ενα του author και ενα δικο μου αλλα καποιοι τα μπερδεψατε:-)

Οποτε ας τα παρουμε απ την αρχη και καθαρα:

1) Ο author λεει οτι εχει μητρικη για sata1 και της εβαλε εναν sata2.

Θα υπαρχει πτωση επιδοσεων του sata2 σε αυτη τη παραταιρη συνδεση?

2) Η δικη μου ερωτηση ειναι οτι εχω μια μητρικη sA που δεν υποστηριζει sata δισκους, οποτε της εχω βαλει μια pci sata controller καρτα και της εχω συνδεσει 2 sata δισκους. Οι δισκοι αυτοι λειτουργουν κανονικα με τις ταχυτητες των sata ή μονο σαν ide?

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
1) Ο author λεει οτι εχει μητρικη για sata1 και της εβαλε εναν sata2.

Θα υπαρχει πτωση επιδοσεων του sata2 σε αυτη τη παραταιρη συνδεση?

Εάν έχεις βάλει κάναν super-wow SSD, ναι. Με "ταπεινό σκληρό δίσκο" δεν έχεις διαφορά. Σε non-RAID καταστάσεις, τα 150MB/s του SATA1 δε ξεπερνιώνται.

2) Η δικη μου ερωτηση ειναι οτι εχω μια μητρικη sA που δεν υποστηριζει sata δισκους, οποτε της εχω βαλει μια pci sata controller καρτα και της εχω συνδεσει 2 sata δισκους. Οι δισκοι αυτοι λειτουργουν κανονικα με τις ταχυτητες των sata ή μονο σαν ide?

Η θύρα PCI περιορίζεται στα 133MB/s. Κι αυτή η ταχύτητα μοιράζεται μεταξύ ΌΛΩΝ των PCI slots της μητρικής σου. Οπότε, καταλαβαίνεις...

Δημοσ.
...όχι "ό,τι είναι η κάρτα"...αλλά "ό,τι είναι η μητρική" (δε πα να 'ναι SATA 2 compatible η κάρτα, σε παλιά μητρική στην ουσία τις δυνατότητες διαμεταγωγής ενός ΑΤΑ δίσκου θα έχει)

παρολο που δεν εχω κανει καποια τετοια συνδεση σε pc δεν ειμαι και τοσο σιγουρος αν ισχυει (δε λεω οτι δε μπορεις να εχεις δικιο)

γιατι μπορει να ισχυσει το ιδιο και με το pci usb2 adapter, καθως σε μητρικες που δεν υποστηριζουν usb2 με pci καρτα οι ταχυτητες διαμεταγωγης δεν ειναι αυτες του usb1.1

βεβαια στους σκληρους μιλαμε για πιο μεγαλες ταχυτητες. Αν το εχεις κανει και το εχεις ελεγξει τοτε οκ

υπαρχει βεβαια και ο περιορισμος ταχυτητας που μπορει να αποδωσουν οι PCI θυρες απο την αλλη

Δημοσ.

george______ .... πόσο πιο αναλυτικά θα μπορούσα να τα γράψω ; :rolleyes:

(το λέω απλά επειδή έκανα ένα μεγάλο ποστ)

Και quotation έκανα, και λινκς έβαλα, και εξηγήσεις έδωσα...

(όχι ότι αυτά που είπαν o Bass & ο ThReSh δεν ήταν αρκετά...)

Και δε νομίζω κανείς να μπέρδεψε τους 2 σας που ρωτούσατε.

Οπότε...;

disqualified, ήταν ένα απολαυστικό ποστ, αναρωτιόσουν...απαντούσες...μια χαρά :-D

(δεν ειρωνεύομαι...απλά είχε "πλάκα", σα live μονόλογος ήταν... :)

και ναι, έχω πχ σε έναν PIV PCI ver 2.1 ("αυτόν" ;) ) μία SATA-to-PCI κάρτα, και μου έχει ένα average read στα 64MB/sec για παράδειγμα... (bench με HDTune)

Δημοσ.

Washcloud, επειδη τα ειπες καπως μπερδεμενα(εβαλες links της wikipedia, νομιζες οτι εχω μητρικη για PII, ειπες γενικοτητες κλπ) μπορεις να απαντησεις ευθεως στα 2 βασικα ερωτηματα?

Δημοσ.

αυτο που ηθελα να πω washcloud ηταν οτι δεν ειναι απαραιτητο επειδη δεν υποστηριζε εξ αρχης sata η μητρικη να μην μπορει να αποδωσει μεγαλυτερες ταχυτητες απο ata συνδεση με pci

Δεν γνωριζα απ εξω και δεν κοιταξα περαιτερω βεβαια τα ονομαστικα transfer rate γι αυτο ηταν ενα θεωρητικο φιλοσοφικο (ερωτησεις-απαντησεις) κειμενο

ελπιζω μονο να εβγαλες νοημα απο αυτο που εγραψα

Δημοσ.

α οκ disq τότε...

Είχα μείνει με την εντύπωση ότι τα "ξεκαθάρισες" καθώς τα έγραφες.....:)

Ναι οκ νόημα έβγαλα, απλά όπως το "φοβόσουν", όντως μια PCI κάρτα, περιορίζει στο ονομαστικό "133MB/sec" την ταχύτητα των δίσκων, όταν η PCI έιναι ver 2.1...

• Super Moderators
Δημοσ.
Kαλα κρασια...:))

έχεις ακόμα απορίες? :o

διότι δεν νομίζω να μπορούμε να τα πούμε πιο απλά

Δημοσ.

Bλεπω οτι υπαρχουν αντικρουομενες πληροφοριες αλλα νομιζω οτι η καλυτερη λυση ειναι ο αμεσος ελεγχος μεσω καποιου διαγνωστικου προγραμματος.

Εγω εχω απ'ολα... ide + sata1 + sata2+ sata pci καρτα.

Mε ποιο προγραμμα μπορω να τσεκαρω στη πραξη τις ταχυτητες των δισκων?

Θεωρητικα ειναι (??),1.5G/sec, 3G/sec αντιστοιχα, σωστα? Οι ταχυτητες αυτες τι ακριβως αφορουν? εγγραφη? αναγνωση? μεταφορα? Το pata τι ειναι?...

Και αλλη μια ερωτηση, αν δε κανω λαθος ο sata2 δε χρειαζεται τζαμπερακι ε? Μολις αγορασα τον WD raptor:-D

Bαζοντας 2 σκληρους στο συστημα που εχουν και οι 2 ενεργο λειτουργικο(win xp pro), εναν sata και εναν sata2, αντι να μου εχει επιλογη λειτουργικου κατα την εναρξη οπως περιμενα, μου εκκινει απ το λειτουργικο του sata1... Kανεις απ τους 2 δεν εχει τζαμπερακι.

Δημοσ.

Εγω εχω απ'ολα... ide + sata1 + sata2+ sata pci καρτα.

Και γω είμαι λεφτάς,αλλά δεν κάνω επίδειξη στο φόρουμ.

Mε ποιο προγραμμα μπορω να τσεκαρω στη πραξη τις ταχυτητες των δισκων?

http://www.simplisoftware.com/Public/index.php?request=HdTach

Θεωρητικα ειναι (??),1.5G/sec, 3G/sec αντιστοιχα, σωστα? Οι ταχυτητες αυτες τι ακριβως αφορουν? εγγραφη? αναγνωση? μεταφορα? Το pata τι ειναι?...

1)pata=το αντίθετο του sata(ide..)

2)Aφορούν αυτούς που πιστεύουν τα 500watt των 5.1..

Και αλλη μια ερωτηση, αν δε κανω λαθος ο sata2 δε χρειαζεται τζαμπερακι ε? Μολις αγορασα τον WD raptor:-D

Bαζοντας 2 σκληρους στο συστημα που εχουν και οι 2 ενεργο λειτουργικο(win xp pro), εναν sata και εναν sata2, αντι να μου εχει επιλογη λειτουργικου κατα την εναρξη οπως περιμενα, μου εκκινει απ το λειτουργικο του sata1... Kανεις απ τους 2 δεν εχει τζαμπερακι.

Tα πηδηχταράκια στους sata δεν έχουν τον ίδιο πρωταγωνιστικό ρόλο όπως στους pata.Είναι κομπάρσοι!

Δημοσ.
Και γω είμαι λεφτάς,αλλά δεν κάνω επίδειξη στο φόρουμ.

Kαλό το χιουμορ σου αλλα καποιος ασχετος μπορει να το παρει τοις μετρητοις...:-)

To ΗD Tach μου λεει 136,1ΜΒ/s για τον sata1 και 253,3 ΜΒ/s για τον sata2.

Για να ειμαστε σιγουροι, ποιες ειναι οι θεωρητικες ταχυτητες και για τα 3 ειδη δισκων?

2)Aφορούν αυτούς που πιστεύουν τα 500watt των 5.1..

Tι θα πει παλι αυτο? Μπορεις να δωσεις μια σαφη απαντηση?

Tα πηδηχταράκια στους sata δεν έχουν τον ίδιο πρωταγωνιστικό ρόλο όπως στους pata.Είναι κομπάρσοι!

Koμπαρσοι ή πρωταγωνιστες, εγω θελω να μαθω τον ακριβη ρολο τους. Για την περιπτωση που ανεφερα παιζουν καποιο ρολο?

Δημοσ.

Oι ταχύτητες αυτές (xxxGbit/s) είναι για ανάγνωση,και όπως διαπίστωσες και μόνος σου,είναι απλά θεωρητικές (λόγω διαφόρων παραγόντων)

Εκεί πήγαινε και το σχόλιο μου για τα watt των 5.1.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...