Προς το περιεχόμενο

Απορίες για partitioning

zaico

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Χθες έκανα εγκατάσταση σε νέο Η/Υ (ένας HD 640G) τα win xpo sp3 En.

Έχω ξανακάνει εγκαταστάσεις xp αλλά χωρίς partitions.

Στον δικό μου μετά το boot δημιούργησα 3 partitions .

1 -40G για τα xp

2 -250 G για program files –games –software

3 - 350 G για data και λοιπά.

Έβγαλε μόνο του και ένα χώρο 8ΜΒ

Αφού έφτιαξα τα partitions με ρώτησε για εγκατάσταση των xp στο 1ο και προχώρησα κανονικά.

Στα άλλα δυο δεν έκανα τίποτε αφού φόρτωνα το λειτουργικό.

Όταν έβαλα τους drivers της Μ/Β από το CD κάθε φορά που έκανε boot ( ενώ το CD ήταν μέσα ) μου έβγαζε:

Free DOS Kernel version 1.1.35w Build 2033w- UNSTABLE, Nov 30 2005)

Bad or missing Command Interpreter. Enter the Full shell command Line: command.com /P/E :256 .

Μετά κόλλαγε εκεί ( ούτε με exit, Esc) έβγαινε. To έκλεινα και μετά άνοιγε κανονικά.

Από τα windows μόνο ο C έχει properties κανονικά.

Οι άλλο δυο όταν πατάω properties λέει RAW.

Μπορείτε να με διαφωτίσετε για το τι έπρεπε να κάνω και δεν έκανα κιαν μπορώ να το κάνω τώρα και πως? Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Τι υπολογιστής είναι, laptop ή desktop;

Είχε προεγκατεστημένα windows;

Ο σκληρός είναι σε IDE ή AHCI mode; Για xp βάλτον σε IDE.

Δημοσ.

Μηπως ξεκινουσε απο το CD γιαυτο και το παραξενο μηνυμα;

Τα αλλα 2 partition ειναι RAW γιατι ενω τα εφτιαξες, δεν τα φορμαρες. Μπες μεσα απο το disk manager (Right Click on MY COMPUTER, Manage απο το μενου που θα σου παρουσιαστει, και Disk Management απο τις επιλογες αριστερα).

Δημοσ.

Είναι Desktop καινούργιο ( quad9400, WD640,Asus P5Q) δεν είχε λειτουργικό.

Partitioning εκανα απο το boot CD των winxp.

μόνο στο πρωτο partition επελεξα NTFS στα άλλα δυο δεν εκανα τίποτε.

Δημοσ.
Μηπως ξεκινουσε απο το CD γιαυτο και το παραξενο μηνυμα

+1, δεν το πρόσεξα, αν έτσι είναι από το bios δίνεις προτεραιότητα στον σκληρό...

Δημοσ.
+1, δεν το πρόσεξα, αν έτσι είναι από το bios δίνεις προτεραιότητα στον σκληρό...

Αυτο δεν το είχα ξανακάνει δηλ να δωσω προτεραιότητα στον σκληρό και δουλευε κανονικά. Αρα επειδή εβαλα αρχικά να bootarei απο το CD γιαυτό γραφει τα περίεργα και κολλάει. Επομενως πρέπει απο το bios να βάλω first boot device τον σκληρό??Σωστα τα λέω??

Μηπως ξεκινουσε απο το CD γιαυτο και το παραξενο μηνυμα;

Τα αλλα 2 partition ειναι RAW γιατι ενω τα εφτιαξες, δεν τα φορμαρες. Μπες μεσα απο το disk manager (Right Click on MY COMPUTER, Manage απο το μενου που θα σου παρουσιαστει, και Disk Management απο τις επιλογες αριστερα).

Αν κανω απο τα windows format στα δυο partitions απο το Disk Management να επιλεξω NTFS και γιαυτα? Τέλος με αυτο τον τρόπο θα είμαι ΟΚ ή πρέπει να κανω κατι μεσω bIOS or Boot CD ?

Δημοσ.
Αυτο δεν το είχα ξανακάνει δηλ να δωσω προτεραιότητα στον σκληρό και δουλευε κανονικά. Αρα επειδή εβαλα αρχικά να bootarei απο το CD γιαυτό γραφει τα περίεργα και κολλάει. Επομενως πρέπει απο το bios να βάλω first boot device τον σκληρό??Σωστα τα λέω??

Σωστα τα λες.

Αν κανω απο τα windows format στα δυο partitions απο το Disk Management να επιλεξω NTFS και γιαυτα? Τέλος με αυτο τον τρόπο θα είμαι ΟΚ ή πρέπει να κανω κατι μεσω bIOS or Boot CD ?

Σωστα επισης. :-D Φορματ απο τα Windows μονο και τιποτα αλλο.

Δημοσ.
Σωστα τα λες.

Σωστα επισης. :-D Φορματ απο τα Windows μονο και τιποτα αλλο.

Ευχαριστω πολύ . θα μαθω που θα παει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...