kx5 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Έχω φέρει αρκετά αντικείμενα από US και όχι μόνο. Ποτέ δεν την πάτησα με το τελωνείο. Αν δηλωθεί ως gift ή με αξία μικρότερη από 50$ είμαι 99% σίγουρος ότι δε το κοιτάνε. Μόνο όταν τα δέμα είναι ογκώδες συνήθως με χρεώνουν 3 ευρώ τέλη εκτελωνισμού. Γνωστός αγοράζει ανταλλακτικά αυτοκινήτων από ebay US και δεν τον έχουν φορολογήσει ποτέ, και μιλάμε για μεγάλα δέματα.
arxaggelos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Ρε παιδιά σορι για το offtopic αλλά έχω μπερδευτεί λίγο. Σκέφτομαι να παρω μια φωτογραφική τσάντα από Ασία μέσω Ebay. Με τα μεταφορικά βγαίνει 80Ε τελική, και ο πωλητής (κατάστημα, 99,6% rating) συμφώνησε να βάλει gift. Το δέμα έχει κάποιον όγκο (όσο ένα κουτί από λαπτοπ περίπου) αλλά είναι λιγότερο από 1,5 κιλό. Το ότι δεν πρόκειται για ηλεκτρονική συσκευή παίζει κάποιο ρόλο στο να μη πληρώσω φόρο?
kx5 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Αν τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφεις δε θα πληρώσεις τελωνείο. Αν είναι από Κίνα ακόμα καλύτερα. Από εκεί έχω φέρει ηλεκτρονικές συσκευές και όχι μόνο δεν τις αγγίζουν στο τελωνείο, αλλά φτάνουν πιο γρήγορα από ότι τα δέματα από Ευρώπη. Πρέπει να παίζει κάποια συμφωνία, δε μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.
Spok Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Spok , δηλαδή να το τυλίξει και να γράψει απο πάνω δώρο και χρησιμοποιημένο?εαν γίνει αυτό , θα έχουμε τελωνείο? η απλά θα έχουμε και δεν θα πληρώσουμε πολλά?? το ζήτημα είναι οτι το σύστημα κοστίζει 1200ευρώ και αν γίνει όπως το κινητό που έγραφε ενας φίλος πιο πάνω...... αρα την usps προτείνετε με την υπηρεσία International Priority Mail η οποία παραλαμβάνει το δέμα απο το σπίτι του φίλου και έρχεται ελλάδα στην πόρτα σου μέσω ΕΛΤΑ. Όπως στα λέει ο Κχ5 είναι. Κι εγώ έχω φέρει πολλά από ΗΠΑ. Στο ξαναλέω ΜΑΚΡΙΑ από ιδιωτικές κούριερ. Είναι ΛΗΣΤΕΣ θα σε ΓΔΑΡΟΥΝ. Ζήτησε να στο στείλουν με την αμερικάνικη υπηρεσία που παραδίδει στα ΕΛΤΑ, και ναι, ρίσκαρε, πές να βάλουν used gift με τιμή ασφάλισης περί τα 100 με 150 δολάρια. Θα πληρώσεις τρία ευρώ ίσως και κάτι παραπάνω (ανάλογα με το βάρος) στην υπηρεσία ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ των ΕΛΤΑ και θα τόχεις. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 04:16 ---------- μηπως δεν ηταν usps k ηταν ups? Μηπως το international priority mail δεν ειναι εταιρια αλλα υπηρεσια ?http://www.usps.com/international/prioritymailinternational.htm Αυτή ακριβώς είναι η Αμερικάνικη υπηρεσία ταχυδρομείων που παραδίδει στα ΕΛΤΑ.
zoranb Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 ...Δεν παει να γράφει gift , used ή οτιδήποτε άλλο, αν αποφασίσει ο τελωνειακός να ανοίξει το δέμα και δει pc το οποίο ΔΕΝ συνοδεύεται απο κάποιο χαρτί RMA (οτι δηλαδή το είχες στείλει για επισκευή και τώρα στο επιστρέφουν) θα πληρώσεις φόρο κανονικά... Αυτό με το RMA έχει μια σωστή βάση κ ίσως δουλέψει, δεν μένει παρά να καταφέρει κανείς με κάποιο τρόπο να μπορέσει να βάλει ένα τέτοιο χαρτί μέσα στο κουτί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.