Προς το περιεχόμενο

105 C CPU temp σε macbook pro

memtsas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειναι απο τα late 2008 μοντελα. με τη βασικη διαμορφωση.

εκανα μετατροπη ενα βιντεο να το περασω στο ipod (προγραμμα μετατροπης handbrake)

το ειδα ξεκινησε και φουλαραν και τα 2 core της CPU. ανεβαινε ανεβαινε οι θερμοκρασια, τα ανεμιστηρακια στις 2000 στροφες.λεω θα το αφησω να δω ποσο θα φτασει. τελικα ο επεξεργαστης εδειξε μεγιστη θερμοκρασια 105 C. τα ανεμιστηρακια αρχισαν να ανεβαζουν σιγα σιγα στροφες στους 95 C.

τωρα ανοιξα το smcFanControl και το εβαλα στις 6200 να βαρανε. φοβηθηκα.....

εχει κανεις καμια παρομοια εμπειρια? μπορει κανεις να επαναλαβει τη διαδικασια να το επιβεβαιωσουμε??

μηπως το προγραμμα που εχω να διαβαζει τη θερμοκρασιες,το istatpro, διαβαζει μλκς??

ή μηπως τελικα ο αλγοριθμος που εχει το μακ για να ελεγχει τις στροφες απο τους ανεμιστηρες λαμβανει πολυ υπ΄οψην και αλλες θερμοκρασιες απο διαφορα μερη του μακ και μπορεις να καταληξεις με εναν επεξεργαστη να ψηνεται ενω το υπολοιπο λαπτοπ ειναι σχετικα κρυο.(με μια αποτομη απαιτητικη εργασια οπως εδω??) για την ιστορια GPU temp 67 C, GPU heatsink 65 C at the same time, while CPU was at 105 C.

δε προλαβα να βγαλω screenshot γιατι σαστισα!

ο επεξεργαστης ποτε κλεινει μονος του για να προστατευθει απο υπερβολικη θερμοκρασια? 105 βαθμοι δεν ειναι εκτος "φακελου λειτουργιας" εστω και για λιγες στιγμες??

εκανα μλκ που το αφησα να ζοριστει τοσο πολυ??

αφου εγγραψα το ποστ εκλεισα το smcFanControl και το αφησα. μετα απο λιγο και ενω η μετατροπη συνεχιζοταν εβγαλα τo screenshot

στη φωτο βλεπετε τις θερμοκρασειες ολες, αριστερα οι κιτρινες μπαρες ειναι η χρηση του επεξεργαστη

fullkb9.tiff

Δημοσ.

για τέτοιον επεξεργαστή μου φαίνεται εντάξει όταν μάλιστα δουλεύει 100%. Στο κάτω-κάτω είναι υπολογιστής που απευθύνεται για profesional χρήση

και μια χαρά έκανες και τον ζόρισες (ζορίστηκε?) αυτή είναι η δουλειά του

Δημοσ.

Η θερμοκρασια ειναι τραγικα υψηλη..

(ειδικα για εναν επεξεργαστη οχι ιδιαιτερα ενεργοβορο, με μολις 25watt tdp)

Κινδυνευει να χαλασει ..

Δεν πρεπει να λειτουργει τοσο υψηλα ο επεξεργαστης..

H ιδια η intel δινει οτι το ανωτατο οριο πριν κλεισει ή ριξει την συχνοτητα του ο επεξεργαστης ειναι 105 βαθμοι..

http://processorfinder.intel.com/Details.aspx?sSpec=SLB3S

Εσενα προφανως εφθασε στους 105 κ τοτε εριξε την συχνοτητα του για να μην ανεβει κι αλλο κ χαλασει.

Δηλαδη πηρες μηχανημα με επεξεργαστη στα 2.4GHz που οταν ζοριζεται δουλευει σε χαμηλοτερη συχνοτητα, γιατι ζεσταινεται υπερβολικα..Αρα ουσιαστικα δεν εχεις επεξεργαστη στα 2.4GHz, αλλα πιο αργο.

Δεν θελεις να ξερεις τι θα γινει το καλοκαιρι οταν θα εχουμε 35-40 βαθμους αντι για 20-25 που εχει τωρα το δωματιο που λειτουργεις τον φορητο..

Αφου εισαι μεσα στην εγγυηση, πηγαινε τον πισω για αλλαγη. Ειναι προβληματικος.

Δημοσ.
για τέτοιον επεξεργαστή μου φαίνεται εντάξει όταν μάλιστα δουλεύει 100%. Στο κάτω-κάτω είναι υπολογιστής που απευθύνεται για profesional χρήση

και μια χαρά έκανες και τον ζόρισες (ζορίστηκε?) αυτή είναι η δουλειά του

No offence, αλλα η συγκεκριμενη ειναι κλασικη (σχεδον) Mac User απαντηση :P

Με την καμμια, δεν ειναι ενταξει -οχι δουλεια της cpu δεν ειναι να τηγανιζεται :shifty:

Μηπως να μην εμπιστευοσαστε τοσο στα τυφλα την Apple? Λεω τωρα εγω... :o

Δημοσ.

τα mac είναι γνωστά για τις υψηλές τους θερμοκρασίες, macbook γνωστού μου (ίδιος προ leopard) δεν μπορούσες να το κρατήσεις.

Όσο για να έχω τυφλή εμπιστοσύνη, ναι της έχω της apple, ποσο μάλλον σε ένα προ μηχάνημα που δεν θεωρώ ότι σκορσαρετε ιδιαιτερα να κάνει encode μια ταινία. (αν είναι προβληματικό κατασκευαστικό λάθος είναι άλλη συζήτηση,εκεί αλλάζει)

το καημένο το ibook μου έκανε encode μια τεραστια ταινία από το βραδυ ως το επόμενο μεσημέρι με 100% cpu (ψηνόταν) και όλα καλά.

Αν το μηχάνημα δεν έχει κατασκευαστικό λάθος, θέλω να πιστεύω ότι έχει τις ασφαλιστικές δικλίδες να μην ψηθεί από μονο του (ίδιος το pro που είναι η δουλειά του να σκορσαρετe)

Δημοσ.
τα mac είναι γνωστά για τις υψηλές τους θερμοκρασίες, macbook γνωστού μου (ίδιος προ leopard) δεν μπορούσες να το κρατήσεις.

Όσο για να έχω τυφλή εμπιστοσύνη, ναι της έχω της apple, ποσο μάλλον σε ένα προ μηχάνημα που δεν θεωρώ ότι σκορσαρετε ιδιαιτερα να κάνει encode μια ταινία. (αν είναι προβληματικό κατασκευαστικό λάθος είναι άλλη συζήτηση,εκεί αλλάζει)

το καημένο το ibook μου έκανε encode μια τεραστια ταινία από το βραδυ ως το επόμενο μεσημέρι με 100% cpu (ψηνόταν) και όλα καλά.

Αν το μηχάνημα δεν έχει κατασκευαστικό λάθος, θέλω να πιστεύω ότι έχει τις ασφαλιστικές δικλίδες να μην ψηθεί από μονο του (ίδιος το pro που είναι η δουλειά του να σκορσαρετe)

Οταν φθανει στους 105 βαθμους κ ριχνει(ασφαλιστικη δικλειδα) την συχνοτητα για να μην καει, τοτε προφανως δεν αγορασες λαπτοπ στα 2.4GHz, αλλα πιο αργο..

Το συγκεκριμενο εχει προβλημα, πρεπει να παει πισω.

Για την τυφλη εμπιστοσυνη θα διαφωνησω:

ειδικα στην apple στο θεμα θερμοκρασιων δεν πρεπει κανενας να εχει εμπιστοσυνη..

Εδω το rev a του macbook air ηταν πολυ συχνα προβληματικο.(χωρια τα πρωτα macbook pro πριν 2-3 χρονια)

Core shutdown γραφεις στο google κ βγαζει αποελεσματα μονο για το macbook air.

To πρωτο μελημα οταν αγοραζεις λαπτοπ απο την apple ειναι να ελεγξεις τις θερμοκρασιες του γιατι η apple εχει αποδειξει οτι δεν μπορεις να της εχεις καμμια εμπιστοσυνη στο θεμα θερμοκρασιων.

Δημοσ.

πάω πάσο! ίσος επειδή εμενα δεν μου έδωσε αφορμή να φοβάμαι από θερμοκρασίες γιαυτο τα είπα, ίσος και να παίζουν γενικά προβλήματα τα οποια στάθηκα τυχερός και δεν αντιμετώπισα

Δημοσ.

Παιδιά, ανεξαρτήτως εταιρείας κατασκευής, όταν το laptop δουλεύει σε τέτοιες θερμοκρασίες μειώνεται δραστικά ο χρόνος ζωής των υποσυστημάτων κυρίως δε του σκληρού (το πιο ευαίσθητο απ' όλα)... την έχω πατήσει γι' αυτό το λέω...

Δημοσ.
Παιδιά, ανεξαρτήτως εταιρείας κατασκευής, όταν το laptop δουλεύει σε τέτοιες θερμοκρασίες μειώνεται δραστικά ο χρόνος ζωής των υποσυστημάτων κυρίως δε του σκληρού (το πιο ευαίσθητο απ' όλα)... την έχω πατήσει γι' αυτό το λέω...

+1

Ολοσωστος..

Οι υψηλες θερμοκρασιες της cpu δεν εχουν κακο αντικτυπο μονο στη cpu , αλλα σε ολα στα υποσυστηματα..

Αν ζεσταινεται τοσο η cpu, τοτε καποια απο αυτην την ζεστη θα "μεταφερεται" και στην καρτα γραφικων κ στη motherboard κ στον σκληρο κλπ, μειωνοντας την διαρκεια ζωης τους..

Χωρις την δυσκολια να λειτουργησεις το λαπτοπ για τον σκοπο που κατασκευαστηκε: on the go , οταν δηλαδη θα εισαι εκτος κ θα το εχεις πανω στα ποδια σου κ οχι στο γραφειο...

Δημοσ.

Όσο για να έχω τυφλή εμπιστοσύνη, ναι της έχω της apple...

θέλω να πιστεύω ότι έχει τις ασφαλιστικές δικλίδες να μην ψηθεί από μονο του (ίδιος το pro που είναι η δουλειά του να σκορσαρετe)

Ασφαλιστικες δικλειδες δεν εχει η cpu απο τη μαμα Intel,

ειναι θεμα κατασκευαστη να παρεχει το σωστο cooling :shifty:

Πραγμα που η καλη μαμα Apple (σε αντιθεση πχ με MSI)

μολονοτι ζηταει ενα τσουβαλακι ευρα δε το προσφερει :shock:

Δημοσ.
Ασφαλιστικες δικλειδες δεν εχει η cpu απο τη μαμα Intel,
Δεν υπαρχει επεξεργαστης χωρις ασφλαεια. Απο ενα σημειο και περα ριχνει την συχνοτητα για να μην κανει. Το θεμα ειναι οτι αν αυτο γινεται συνεχεια χανει την αξιοπιστια του
Δημοσ.

Με το Rmclock κάνεις underclock & undervolt στον επεξεργαστή σου και ξενοιάζεις... από τότε που το έβαλα έχω ρίξει τις θερμοκρασίες μου 20-30 βαθμούς...

Δημοσ.

MBP 2,4 Aluminium με το HandBrake να κάνει Encode μια ταινία και λίγο απο Serfing

istat.th.png

Maximum 71 βαθμούς, με και χωρίς ρεύμα.

Παντως και πάλι πολλά μου φένονται αν και δεν ξέρω τι παίζει με τα Laptop γιατί είναι

το πρώτο μου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...