Wavemaster Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 (επεξεργασμένο) Ρεκόρ αποζημιώσεων σχεδόν €160.000 αποδόθηκε για χρήση παράνομου λογισμικού κατά το 2008 από ελληνικές επιχειρήσεις στην Business Software Alliance (BSA). Η πλειονότητα των περιπτώσεων αφορούσε σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό κλάδο στην περιοχή της Αττικής. Ωστόσο, οι οικονομικές επιπτώσεις δεν αποτελούν το μοναδικό πρόβλημα που οι επιχειρήσεις πρέπει να αναλογιστούν. Η χρήση παράνομου λογισμικού μπορεί να προκαλέσει τεχνικά προβλήματα όπως την προσβολή από ιούς και προβλήματα ασφαλείας όπως απώλεια αρχείων με συνέπεια την δυσφήμιση της επιχείρησης. Το νόμιμο λογισμικό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τεχνική υποστήριξη, υπηρεσίες και αναβαθμίσεις που διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία και αποδοτικότητα κάθε εταιρείας. «Οι συνέπειες της πειρατείας λογισμικού περιλαμβάνουν οικονομικές απώλειες για τις ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου της πληροφορικής και έμμεσα του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και τεχνικά προβλήματα για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις» τονίζει ο κ. Απόστολος Κατσιδονιώτης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών . Στις περιοχές της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ)όπου δραστηριοποιήθηκε η BSA κατά το 2008, το κόστος για τις επιχειρήσεις (ζημίες και αγορά νόμιμου λογισμικού), ξεπέρασε τα $23 εκ. Συγκεκριμένα, λίγο περισσότερα από $8 εκ. αποδόθηκαν στην BSA ως αποζημίωση και περισσότερα από $15 εκ. δαπανήθηκαν από τις επιχειρήσεις για την αγορά λογισμικού, που ήταν απαραίτητο για τη νομιμοποίηση τους. Περισσότερες από 3.000 νομικές υποθέσεις διενεργήθηκαν από την BSA το 2008 στην περιοχή ΕΜΕΑ ως αποτέλεσμα των συνολικά 5.546 αναφορών πειρατείας που προωθήθηκαν στην BSA. Η κα Sarah Coombes, Senior Director for Legal Affairs στην BSA για την περιοχή ΕΜΕΑ, δήλωσε σχετικά «Η παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας δεν επηρεάζει μόνο τους δημιουργούς του λογισμικού αλλά όπως διαπιστώνεται και από το ύψος των αποζημιώσεων, αφορά και τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν παράνομο λογισμικό. Στην προσπάθειά μας να καταπολεμήσουμε την πειρατεία, θα συνεχίσουμε να αναζητούμε τις επιχειρήσεις εκείνες που περιφρονούν τους νόμους της πνευματικής ιδιοκτησίας. Στον αβέβαιο καιρό της οικονομικής κρίσης οι επιχειρήσεις οφείλουν να προστατεύσουν τους πόρους τους και να μην χρησιμοποιούν την αστάθεια της αγοράς ως δικαιολογία για αποποιηθούν τις ευθύνες τους». Η BSA ερευνά περιπτώσεις πειρατείας που προκύπτουν από αναφορές για χρήση παράνομου λογισμικού σε επιχειρήσεις, ή μεμονωμένα άτομα και οργανισμούς που πωλούν πειρατικό λογισμικό στο Διαδίκτυο. Πηγή: cosmo.gr Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2009 από privateer
gdp77 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Γιατί νομίζετε ότι έχουμε φτάσει να πληρώνουμε ΧΡΥΣΟ για το κάθε τι σε αυτή τη χώρα? Στη τιμή ενός προϊόντος / κατασκευής περιλαμβάνονται υπεραξίες, φούσκες, υπερκέρδη, μεσάζοντες, μιζαδόροι ΚΑΙ ΤΩΡΑ και τα πρόστιμα που πληρώνουν για παράνομο λογισμικό. Χρησιμοποιήστε open source ρε ΖΩΑ.
Vatos_locos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 ναι τώρα θα βάλουν όλοι Linux για να τρέχουν software που τρέχει μόνο σε win επειδή το λες εσύ καλώς η κακός όπως έχουν τα πράγματα κάποια software πρέπει να πληρώνονται εκτός αν μπορείς εσύ να μας πεις πώς να τρέχει το dreamweaver και άλλα αμέτρητα windows software σε Linux
FarCry Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 ναι τώρα θα βάλουν όλοι Linux για να τρέχουν software που τρέχει μόνο σε win επειδή το λες εσύ μπα οχι υπαρχει και το wine
De@th L0rd Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Μα καλά δεν ντρέπονται λίγο;Δεν φτάνει που αισχροκερδούν,πληρώνουν σκατά μισθούς στους εργαζομένους τους κτλ κτλ ούτε καν αυθεντικό λογισμικό στην επιχείρησή ΤΟΥΣ δε βάζουν;Ε βέβαια το έχω ξαναπεί.Η Cayenne ,Cayenne και ο θείος θείος.Α βρε γύφτουλες αφεντικά αυτά κατορθώνετε όταν και ο πιο μικρός βιοτέχνης θέλει να κυκλοφοράει με mercedes.
pournaras Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Γιατί νομίζετε ότι έχουμε φτάσει να πληρώνουμε ΧΡΥΣΟ για το κάθε τι σε αυτή τη χώρα? Στη τιμή ενός προϊόντος / κατασκευής περιλαμβάνονται υπεραξίες, φούσκες, υπερκέρδη, μεσάζοντες, μιζαδόροι ΚΑΙ ΤΩΡΑ και τα πρόστιμα που πληρώνουν για παράνομο λογισμικό. Χρησιμοποιήστε open source ρε ΖΩΑ. Καλα, βρες μου εσυ σχεδιαστικο ΕΛΛΗΝΙΚΟ software, ή τουλαχιστον το autocad, δωρεαν παντα, και μετα ξαναμιλα. Και το ΖΩΑ να το λες στον καθρεπτη σου οχι σε εμας. μπα οχι υπαρχει και το wine Τι να το κανω το wine, οταν το λογισμικο που θα τρεξω μεσω αυτου παλι θα το εχω πληρωμενο; Για να κερδισω τα 80ευρω που κανει ενα windows xp;
FarCry Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Καλα, βρες μου εσυ σχεδιαστικο ΕΛΛΗΝΙΚΟ software, ή τουλαχιστον το autocad, δωρεαν παντα, και μετα ξαναμιλα. αν θυμαμαι καλα ο gtroza αναπτυσει κατι τετοιο. καλα βεβαια μη φανταστεις οτι φτανει το autocad αλλα εμπιπτει στην πρωτη προταση σου σχεδιαστικο ΕΛΛΗΝΙΚΟ software Τι να το κανω το wine, οταν το λογισμικο που θα τρεξω μεσω αυτου παλι θα το εχω πληρωμενο; Για να κερδισω τα 80ευρω που κανει ενα windows xp; ask gdp77
SilverCloak Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Η είδηση έχει λίγο πλάκα πάντως. Έχει ένα άρωμα "αγοράστε αυθεντικό software αλλιώς θα πέσουν οι πολυκατοικίες σας" Πάντως είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείς software για commercial χρήση και να είναι πειρατικό. Τώρα θα μου πεις ο ψάρακας ο αρχιτέκτονας που μόλις τελείωσε τη σχολή, πως στο καλό θα αγοράσει το autocad??? Αλλά οι μεγάλες κατασκευαστικές;;;;;; 'Έλεος! Και μη το κάνετε Windows vs Linux και αυτό, ε?
lordvec Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Τώρα θα μου πεις ο ψάρακας ο αρχιτέκτονας που μόλις τελείωσε τη σχολή, πως στο καλό θα αγοράσει το autocad??? Όπως ο μπακάλης για να ανοίξει μπακάλικο αγοράζει τελάρα, έτσι και ο ψάρακας αρχιτέκτονας να αγοράσει το software. Αν ο φέρελπις μπακάλης δεν έχει λεφτά, τότε ή δεν ανοίγει μπακάλικο ή παίρνει δάνειο ή κάνει άλλη δουλειά μέχρι να μαζέψει λεφτά να πάρει τα τελάρα. Ούτε κλέβει τα τελάρα από άλλο μπακάλη, ούτε τρυπώνει κρυφά στο εργοστάσιο με τα τελάρα να βάλει της μηχανές να του φτιάξουν μερικά, ώστε να μην τα στερηθεί κανείς. Το ίδιο να κάνει και ο αρχιτέκτονας. Αλλιώς έχει και την επιλογή του open source Έτσι απλά. Δεν καταλαβαίνω γιατί το software πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα εργαλεία μιας δουλειάς, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που υπεύθυνη για την τήρηση των νόμων, την επιβολή και είσπραξη προστίμων (από ότι συμπεραίνω ) χρίζεται η .... "BSA"!!!! (όχι ότι πρέπει να αρχίσει να κυνηγιέται ο κάθε φοιτητής ή οικιακός χρήστης, αλλά αυτοί οι οποίοι έχουν οικονομικό όφελος από εμπορικό software, είναι απαράδεκτο να μην το έχουν αγορασμένο)
Blackman Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 ας τα πω εκ των έσω... κοιτάξτε τι θέλει λεφτά... (ένα παράδειγμα) Windows Server 2008 με 5 licences...αν έχεις 100 χρήστες θες ακόμα 95 άδειες να αγοράσεις και ΔΕΝ κάνουν 10 ευρώ η κάθε μία μετά θες email...οπότε αγοράζεις τον exchange...και φυσικά θες άδειες για ΚΑΘΕ ένα mailbox Που πρέπει να ανοίξεις... office?εννοείται...οπότε αν έχουμε μία εταιρεία με 100 χρήστες, θέλουμε 100 office και μην ψάχνετε για open office το έχω δοκιμάσει...οι χρήστες αρνούνται να δουλέψουν με κάτι που δεν ξέρουν (resistance to change) αν στα μηχανήματα που έχετε αγοράσει το λειτουργικό που ήρθαν ήταν Home (αν είναι XP) ή το αντίστοιχο για τα Vista, τότε πρέπει να αγοραστεί η professional έκδοση για XP ή Vista Business ή Vista Ultimate... ωραία... γύρω στα 200ευρώ αυτά το καθένα. υπάρχει ERP στην εταιρεία; ωραία... θέλουμε άδειες χρήσης... στο πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε η κάθε άδεια χρήσης κοστίζει γύρω στα 1200 ευρώ. που αυτό πάει πακέτο με SQL SERVER κλπ κλπ οπότε με τα παραπάνω σας έθεσα ένα εργασιακό περιβάλλον με μία θέση εργασίας να κοστίζει στην εταιρεία γύρω στις 2000 ευρώ κατά μέσο όρο. Από εκεί και πέρα, κάντε τους υπολογισμούς για ότι έξτρα προγράμματα. Μετά πας στον οικονομικό διευθυντή για να πάρεις έγκριση αγοράς και του πέφτουν τα μαλλιά... οπότε έτσι πολλές εταιρείες βρίσκουν πιο εύκολο το πειρατικό. αυτό εννοείται ότι είναι ΛΑΘΟΣ...γιατί αν έρθει ο έλεγχος θα βγουν καινούρια μαλλιά... ο καλύτερος τρόπος είναι να αγοραστεί ότι πρέπει και μετά να βρεθούν λύσεις open source για συγκεκριμένες λειτουργίες... πχ εγώ χρησιμοποίησα 7zip αντί winzip και winrar που πρέπει να αγοραστούν. για να παρακολουθήσω το δίκτυο μου χρησιμοποιώ το Spiceworks που είναι free και όχι το OpManager χρησιμοποιώ το freepdfcreator αντί του Acrobat Professional κλπ κλπ κλπ η αλήθεια είναι ότι ο οικιακός χρήστης δεν έχει επαφή με τα νούμερα που παίζουν στις περιπτώσεις εταιρειών...που συνήθως είναι πολύ μεγάλα
WordUp Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Με ποιό σκεπτικό ένας Windows user που χρησιμοποιεί το AutoCAD του thepiratebay είναι περισσότερο εκτεθιμένος σε malware σε σχέση με αυτόν που χρησιμοποιεί το AutoCAD του κουτιού;
nukem111 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Στις επιχειρησεις και στο ολο τριπακι περι πειρατειας υπαγονται και τα πανεπιστημια αν δεν κανω λαθος. Οταν δουλευα στη σχολη μου σε κατι εργαστηρια, φωναζαν να βαζουμε αυθεντικα προγραμματα μονο και να μην κατεβαζουμε πειρατικα και τετοιες βλακειες... Ετσι εβαζα free antivirus (avg), freei unrar program (7zip),openoffice και παει λεγοντας για να αποφυγουμε τπτ περιεργα...
De@th L0rd Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Ναι αλλά γι αυτό υπάρχει και η έννοια της ΕΤΑΙΡΙΑΣ.Υπάρχει κεφάλαιο υπάρχουν μέτοχοι κάτι υπάρχει τέλος πάντων.Και ξαναλέω ναι μεν δε θέλουν να τα βάλουν από την τσέπη τους αλλά για ένα αυτοκίνητο 120.000 ευρώ τα δίνουν.Στο συγκεκριμένο θέμα τα πρόστιμα πρέπει να ναι γερά και να τσούζουν γιατί εκεί υπάρχει χρήμα κ πολύ μάλιστα. Εγώ έχω όλη την καλή θέληση να χρησιμοποιήσω open source και όπου μπορώ το κάνω.Εκτός λειτουργικού το οποίο έχω αυθεντικό (winxp).Αλλά όταν πάω μια εργασία στη σχολή ή μία δακτυλογράφηση από open οffice και γκρινιάζουν γιατί στον υπολογιστή τους δε τα βγάζει σωστά,ή στο linux το orcad,eagle και άλλο λογισμικό για ηλεκτρονικούς μηχανικούς δεν τρέχει με την καμία σωστά, πως να το γυρίσω σε opensource να κάνω την δουλειά μου.Από την άλλη υπάρχει η δυσκολία της αλλαγής όταν έχεις ένα μηχάνημα για δουλειά και οχι απλά για να ακούς μουσική,βλέπεις ταινίες και σκέφτεσαι αν κάτσει κάτι στο linux που δεν το ξέρω και μπλέξω πως θα βγεί η δουλειά;
nukem111 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Με ποιό σκεπτικό ένας Windows user που χρησιμοποιεί το AutoCAD του thepiratebay είναι περισσότερο εκτεθιμένος σε malware σε σχέση με αυτόν που χρησιμοποιεί το AutoCAD του κουτιού; Να τρομαξουν τον αφελη χρηστη θελουν και καλα επειδη ειναι cracked το exe που κατεβασε, σημαινει οτι ειναι ανεπαρκης ο σπασμενος κωδικας και ''μπαζει'' απο παντου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα