Προς το περιεχόμενο

Καμια ιδεα πως να υπολογισω την καταναλωση ρευματος ενος φορητου που δουλευει 24ωρο?

Fotis_Greece

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα παλιο φορητο Toshiba (Celeron 1Ghz) που δουλευει ολη μερα ενα dos προγραμμα, μια συσκευη παιρνει ρευμα απο usb και εχει και ενα wireless pcmcia adaptor. Εχω απενεργοποιησει Hibernation standby και τα λοιπα, μονο η οθονη που σβηνει οταν κλεινω το καπακι,

Το τροφοδοτικο του λεει Output DC 15V, 4 A.

Ψαχνω να βρω κατι στο Internet να δω τι ρευμα καιει οταν λειτουργει 24 ωρες την ημερα, 365 μερες τον χρονο.

Εχει κανεις καμια ιδεα?

Δημοσ.

Πως... σχεδον 1,5 (ενα και μισο) κιλοβατωρες την ημερα χ 0,08761=0,13 ευρω την ημερα και επι 365 ημερες = 47 ευρω. σωστα τα λεω?

Αυτο ισχυει ειτε τρεχει στο φουλ ο επεξεργαστης ειτε ειναι στο idle η απλα το πιασαμε στο μεσο ορο?

Δημοσ.

δηλαδη αν πουμε οτι τρεχοντας ενα dos προγραμμα καiει μεσο ορο 20 watt (την ωρα??) επι 24 ωρες=480 watt επι 365 ημερες =175200 watt δηλαδη 175 κιλοβατωρες το χρονο επι 0,08761=15 ευρω το χρονο?

Καλα τα λεω παλι?

Δημοσ.

Οταν λεμε οτι "καιει" 20watt αναφερομαστε σε ισχυ.

Τα watt ειναι μοναδες μετρησης ισχυς.

Κατι που "καιει" 20watt(εει ισχυ) σημαινει οτι σε μια ωρα καταναλωνει 20watth (βατωρες).

Aπο εκει κ περα, σωστος μου φαινεται ο συλλογισμος σου.

Δημοσ.

Ωραιος... θα βγαλει ενταξει χρονο, ειναι απο τα παλια σκυλια Toshiba με σειριακη θυρα που με εσωσε.

Δημοσ.

Μπορείς και να αγοράσεις ένα "βατόμετρο" από κάποιο κατάστημα με ηλεκτρονικά (10-15 ευρώ νομίζω κάνουν). Βγάζεις Μ.Ο. από δεδομένα μερικών ημερών και υπολογίζεις περίπου για το χρόνο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...