Προς το περιεχόμενο

ζητούνται άμεσα αθόρυβες λύσεις σε νέο PC

zaico

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε νέο Η/Υ φίλου ( intel i7 , X58, 9800GTX, WD500,Enermax 525W) βάλαμε κουτί Lian Li PC-007FB Case Plus II W/25CM Fan.

Αφού το στήσαμε μου λέει ότι έχει πολύ θόρυβο μάλιστα περισσότερο απο το PC 6ετίας που είχε. ( λογικό κατ εμέ).

Το συγκεκριμένο κουτί στο πλάι από την μιά μεριά εχει 25αρι ανεμιστήρα και είναι με «σίτα» όχι συμπαγές.

Λέτε σαυτό να οφείλεται ο θόρυβος ????

Εάν ναι τι μπορούμε να κάνουμε ? Αλλαγή κουτιού??

Σκέφτηκα μήπως ρίχνοντας τις στροφές του 25CM ανεμιστήρα ή σταματώντας τον τελείως να είχαμε κάποιο αποτέλεσμα. Ακόμη και να βάλουμε ηχομονωτικό υλικό στο πλάι ( εσωτερικά) .

Υπόψιν έχει άλλους δυο ανεμιστήρες ένα πίσω ( νομίζω 14 εκ.)και ένα από μπροστά ( 12εκ) και μια θέση για ανεμιστήρα οροφής.

Κατά τα άλλα φαίνεται πολύ καλό case. Από ψύξη πάντως σκίζει.

Δεκτές όλες οι απόψεις.

Δημοσ.

Θεωρώ απίθανο να κάνει ζημιά ο 25άρης ανεμιστήρας. Ο λόγος που είναι μεγάλος είναι για να σπρώχνει πολύ αέρα με λίγα rpm (= λίγος θόρυβος). Και οι 12άρης ακόμα της Lian Li είναι αθόρυβος, αν κρίνω απ' τον δικό μου.

Θα σου έλεγα να αλλάξεις τη stock ψύκτρα με κάποια πιο "ογκώδη" με 12άρη ανεμιστήρα. Θα πέσει αρκετά ο θόρυβος. Επίσης κοίτα τα καλώδια του κουτιού σου, μήπως μπλοκάρουν τη ροή του άερα και αναγκάζουν τους ανεμιστήρες να δουλεύουν πιο έντονα.

Πέρα απ' αυτά... το Enermax σου παράγει ελάχιστο θόρυβο (έχω το 425άρι και πρέπει να πλησιάσω για να το ακούσω) και τα Lian Li είναι ήσυχα κουτιά, με λάστιχα στους δίσκους, κλπ. Δεν έχεις να κάνεις πάρα πολλά με "συμβατικές" μεθόδους ψύξης. Αν δε θες νερά κι ιστορίες, μάλλον περιορίζεσαι στο πόσο "ήσυχο" μηχάνημα θα έχεις. Είναι το τίμημα της ισχύος.

Δημοσ.

Για το πλαινό πανέλ του 25αρι που δεν είναι συμπαγες αλλα " ανοιχτό με σίτα" παίζει ρόλο στην αυξηση του θορύβου??

Δημοσ.

προσπάθησε να δεις από που προέρχεται ο θόρυβος...φοβάμαι μήπως είναι η κάρτα γραφικών σου. γενικά τα lian li είναι καλά μελετημένα κουτιά και αρκετά ήσυχα.Ο 25αρης πρεπει να ειναι πολυ χαμηλοστροφος οποτε μάλλον δεν θα ακουγεται.το τροφοδοτικό εγγυημένα είναι ήσυχο, οποτε μας μενει καρτα γραφικων και επεξεργαστης...

Δημοσ.

Ποια μητρικη πηρε? Κοιτα αν εχει στο Bios επιλογη για να δουλευει τον ανεμιστηρα του επεξεργαστη σε χαμηλοτερες στροφες. Επισης κοιτα και σε ποσες στροφες δουλευει η 9800 και αν θελεις χαμηλωσε λιγο με RivaTuner για να δεις αν θα εχει διαφορα. Επισης, οπως ειπε και ο mihalakis, προσπαθησε να σιγουρευτεις απο που προερχεται ο θορυβος.

Δημοσ.

Η μητρική είναι η asus P6T . Νομίζω εχει τετοια επιλογή απο το BIOS. Αρα απο αυτα που λετε καταλαβαίνω ότι δεν φταίει το πλαινό πανελ του κουτιού που είναι λίγο αεράτο ( μάλλον θα μαζευει πολύ σκόνη). ψυκτρα εχει την stock μπορούμε να δουμε καποια πιο αθόρυβη λύση για i7 ( Xigmatek, Noctua etc)

Δημοσ.
Η μητρική είναι η asus P6T . Νομίζω εχει τετοια επιλογή απο το BIOS. Αρα απο αυτα που λετε καταλαβαίνω ότι δεν φταίει το πλαινό πανελ του κουτιού που είναι λίγο αεράτο ( μάλλον θα μαζευει πολύ σκόνη). ψυκτρα εχει την stock μπορούμε να δουμε καποια πιο αθόρυβη λύση για i7 ( Xigmatek, Noctua etc)

Μια Xigmatek s1283 πάρε απο πλαίσιο και θα είσαι οκ.(αν δεν εχει κλιπς για i7 δες τα s1284 και την Achiles).

Με speedfan η με κάποιο άλλο τρόπο μπορείς να μειώσεις εως και τις 500-600 rpm.

Κάτω απο 1000 στροφές είναι τελείος stealth το πράγμα και ακόμα και εκει ψύχει καλά!

Αν φταίει ο ανεμιστήρας της vga πάρε μια fanless accelero.

O ήχος στο pc είναι πολύ ζόρικο πράγμα οπότε προτείνω πολύ διάβασμα στο frosty tech και υπομονή...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...