Προς το περιεχόμενο

ASUS XG Station External Graphics Card for Laptops

nevar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάτι ανάλογο δεν έχει και η fujitsu siemens με την καλύτερη 3870? Συγνώμη κιόλας, αλλά ζητάνε 375 δολάρια για μια 8600γτ? Με 320 ευρώ φτιάχνω υπολογιστή με core2d 5200 (που είναι καλύτερος από τους περισσότερους επεξεργαστές φορητών-κυρίως των φορητών που έχουν κάρτες χειρότερες από την 8600γτ του πακέτου), 4670 και παίζω καλύτερα. Αν μου πείτε οτι δεν θα μπορώ να μεταφέρω το σύστημά μου, ούτε και με αυτό της asus γίνεται, γιατί προϋποθέτει την ύπαρξη εξωτερικής οθόνης για να δουλέψει...

Δημοσ.
Κάτι ανάλογο δεν έχει και η fujitsu siemens με την καλύτερη 3870? Συγνώμη κιόλας, αλλά ζητάνε 375 δολάρια για μια 8600γτ? Με 320 ευρώ φτιάχνω υπολογιστή με core2d 5200 (που είναι καλύτερος από τους περισσότερους επεξεργαστές φορητών-κυρίως των φορητών που έχουν κάρτες χειρότερες από την 8600γτ του πακέτου), 4670 και παίζω καλύτερα. Αν μου πείτε οτι δεν θα μπορώ να μεταφέρω το σύστημά μου, ούτε και με αυτό της asus γίνεται, γιατί προϋποθέτει την ύπαρξη εξωτερικής οθόνης για να δουλέψει...

Δεν προυποθέτει ύπαρξη εξωτερικής οθόνης. Συνδέεται με το laptop κανονικά. Η τσιμπημένη τιμή οφείλεται στο όλο πακέτο της ανεξάρτητης μονάδας.

Αν έχει μέλλον η ιδέα και επιζήσει δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να πάρει κάποιος ένα φορητό με ενσωματωμένα γραφικά, αρκετά φτηνότερο και με μικρό συνολικό βάρος και να υπάρχει η μονάδα γραφικών για όταν χρειάζονται πραγματικά επεξεργαστής γραφικών. Ας μην είναι 8800, αν στο άμεσο μέλλον υπάρξουν μονάδες με το RV740 που μόλις κυκλοφόρησε, μια τέτοια μονάδα θα φυσάει.

Δημοσ.
Δεν προυποθέτει ύπαρξη εξωτερικής οθόνης. Συνδέεται με το laptop κανονικά. Η τσιμπημένη τιμή οφείλεται στο όλο πακέτο της ανεξάρτητης μονάδας.

Αν έχει μέλλον η ιδέα και επιζήσει δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να πάρει κάποιος ένα φορητό με ενσωματωμένα γραφικά, αρκετά φτηνότερο και με μικρό συνολικό βάρος και να υπάρχει η μονάδα γραφικών για όταν χρειάζονται πραγματικά επεξεργαστής γραφικών. Ας μην είναι 8800, αν στο άμεσο μέλλον υπάρξουν μονάδες με το RV740 που μόλις κυκλοφόρησε, μια τέτοια μονάδα θα φυσάει.

Σαν ιδέα είναι πολύ καλή, σαν τιμή δεν είναι όμως. Η ιδέα αυτή καθυστέρησε να υλοποιηθεί, και ήταν στα σχεδια της asus απο τις αρχές του 2007, με σκοπό να έβγαινε περίπου στα μέσα του 2007 με 7900γς πάνω. Κάπου μάλλον σκάλωσε και τώρα που βγήκε εξοπλίζεται με μια ηλικιωμένη πλεον 8600γτ. Δεν παυει να αποτελει μια καλή αναβάθμιση βέβαια για κόσμο που έχει κάτι 945 της ιντελ, ή χ3100 ή άλλα παρόμοια. Δεν ξέρω αν είναι δυνατόν να δεχθεί ισχυρότερη κάρτα, ή περιορίζεται λόγω μεγέθους των δυνατών καρτών, αδυναμίας τροφοδοσίας ισχυρού ρεύματος, θερμοκρασιών, ή μειωμένου bandwidth απο την express card. Αν μπορεί να γίνει αυτό σαφώς και θα είναι μια καλή κίνηση. Ωστόσο η εξωτερική οθονη είναι απαραίτητη σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία

http://event.asus.com/vga/2008/xg_station/index.htm

Δημοσ.
Σαν ιδέα είναι πολύ καλή, σαν τιμή δεν είναι όμως. Η ιδέα αυτή καθυστέρησε να υλοποιηθεί, και ήταν στα σχεδια της asus απο τις αρχές του 2007, με σκοπό να έβγαινε περίπου στα μέσα του 2007 με 7900γς πάνω. Κάπου μάλλον σκάλωσε και τώρα που βγήκε εξοπλίζεται με μια ηλικιωμένη πλεον 8600γτ. Δεν παυει να αποτελει μια καλή αναβάθμιση βέβαια για κόσμο που έχει κάτι 945 της ιντελ, ή χ3100 ή άλλα παρόμοια. Δεν ξέρω αν είναι δυνατόν να δεχθεί ισχυρότερη κάρτα, ή περιορίζεται λόγω μεγέθους των δυνατών καρτών, αδυναμίας τροφοδοσίας ισχυρού ρεύματος, θερμοκρασιών, ή μειωμένου bandwidth απο την express card. Αν μπορεί να γίνει αυτό σαφώς και θα είναι μια καλή κίνηση. Ωστόσο η εξωτερική οθονη είναι απαραίτητη σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία

http://event.asus.com/vga/2008/xg_station/index.htm

Τώρα είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται εξωτερική οθόνη, πράγμα που για μένα αχρηστεύει κάτα έναν τρόπο την όλη ιδέα.

΄Οπως προείπα αν δεις την επερχόμενη RV740 έκδοση για φορητούς δεν θα είχε πρόβλημα με το εύρος να μπει σε μια τέτοια συσκευή. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι πλέον ότι με το σημερινό κόστος της μονάδας (και αφού προυποθέτει εξωτερική οθόνη) όντως φτιάχνεις PC να το έχεις συνδεδεμένο με την εξωτερική οθόνη.

Είμαι περίεργος αν μπορεί να αντικασταθεί θεωρητικά σε ένα docking station η κάρτα γραφικών. Αν όχι τότε ίσως θα πρέπει οι κατασκευαστές να κοιτάξουν 2 πράγματα για το μέλλον:

1. Να μην προυποθέτει χρήση εξωτερικής οθόνης.

2. Δυνατότητα αντικατάστασης κάρτας γραφικών μέσα σε Χ συγκεκριμένο power envelope.

΄Ετσι όχι μόνο διευρύνει την χρήση της συσκευής, αλλά της δίνει και μεγαλύτερο χρόνο ζωής αν μπορείς να την κρατήσεις τουλάχιστον για 2-3 γενιές GPU (με απλή αλλαγή κάρτας γραφικών).

Το bandwith της exress card θα επνιγε οποιαδηποτε σοβαρη καρτα...

΄Εχεις απόλυτα δίκιο. Θέλω να πιστεύω ότι εδώ πρόκειται για κανονική 8600GT και όχι για mobile8600 που είναι αρκετά υποδέεστερη. Η διαφορά εδώ σε ένα φορητό με μια ενσωματωμένη μονάδα γραφικών είναι αρκετά μεγάλη όσων αφορά την επεξεργασία γραφικών. Τα προαναφερόμενα μειονεκτήματα ωστόσο παραμένουν.

Δημοσ.

Ailouros πρεπει να ειναι κανονικη 8600GT οχι mobile. Τουλαχιστον απο οσα εχω καταλαβει. Περαν αυτου για αυτους ολους τους λογους που προαναφερατε (ολοι) ειπα αρχικα οτι το πραγμα `ξεκινησε`. Θελω να πιστευω οτι και οι υπολοιπες εταιριες που εχουν αναλογα projects στα σκαρια θα τα βγαλουν πλεον στην αγορα (λογω ανταγωνισμου) και οποτε και πιο καλα συστηματα θα δουμε και καλυτερες τιμες. Το συγκεκριμενο project υπηρχε οντως, παρα πολυ καιρο τωρα, αλλα τους τελευταιους μηνες εψαχνα συνεχως να βρω καποιον να την πουλαει αλλα ουδεις... Και τωρα ξαφνικα χωρις καμια ειδοποιηση-ανακοινωση το βγαλανε στην αγορα...! Η τιμη του ακομη ειναι απαγορευτικη εννοειται αλλα φανταζομαι και εγω με την σειρα μου οτι καποιοι οι οποιοι χρησιμοποιουν μονο laptops και οχι desktops γενικα, ισως να μην ειναι διατεθειμενοι να αλλαζουν καθε τρεις και λιγο ολοκληρο το laptot τους για να μπορουν να `τρεχουν` τα γραφικα τους οι ποιο απαιτητικες εφαρμογες οποτε αυτη την ιδεα θα την δουν θετικα και ας χρειαστει να παρουν εξωτερικο μονιτορ για το σπιτι... Αλλωστε (αν παρω απο μενα) το παλιο μου CRT το εχω κρατησει... ;)

Δημοσ.

Μια καλή ιδέα για PC που θα ήθελα να δω στο μέλλον θα ήταν ένα (GPU) docking station για PC. Φαντάσου ένα ανεξάρτητο mini κουτί με δικό του τροφοδοτικό με μια μικρογραφία μητρικής με 2-4 PCI-e slots για κάρτες γραφικών.

΄Ετσι δεν θα χρειαζόταν ένας χρήστης που θέλει να χτίσει ένα high end/enthusiast σύστημα να ανησυχεί αν χωράνε τα μεγαθύρια καρτών στο κουτί του, για τις θερμοκρασίες περιβάλλοντος στο κουτί ή και να αναβαθμίζει τόσο συχνά τροφοδοτικά.

...ισως να μην ειναι διατεθειμενοι να αλλαζουν καθε τρεις και λιγο ολοκληρο το laptot τους για να μπορουν να `τρεχουν` τα γραφικα τους οι ποιο απαιτητικες εφαρμογες οποτε αυτη την ιδεα θα την δουν θετικα και ας χρειαστει να παρουν εξωτερικο μονιτορ για το σπιτι...

Αν ο φορητός είναι ο μοναδικός υπολογιστής ενός χρήστη ναι μεν, αλλά αν συνυπολογίσεις το κόστος της μονάδας και μιας εξωτερικής οθόνης δίνει ένα σχετικά μικρό ποσό παραπάνω και αγοράζει νέο φορητό. ΄Ασε που αν υποθετικά πας για ένα επαγγελματικό ταξίδι θα ήταν λίγο κουλό να ψάχνεις αν η τηλεόραση στο δωμάτιο του ξενοδοχείου π.χ. μπορεί να την χρησιμοποιήσεις για την ανάλογη σύνδεση.

Δημοσ.

Αυτο θα ηταν το ΙΔΑΝΙΚΟ!

Πολυ καλη ιδεα δεν την πατενταρεις πλακα, πλακα;;; Εαν ειδικα δεν σου στοιχιζε ενα ποδι και ενα χερι για να κανεις αναβαθμιση καθε τρεις κ λιγο, το συστημα αυτο θα πουλαγε τρελα...

Κοιτα η αληθεια ειναι πως θα προτιμουσα ακομη και αυτο το docking station να ειναι εστω και ελαφρως αναβαθμισιμο και να μην χρειαζεται με τοσα λεφτα να το παντρευεσαι..

Βεβαια παιδια η αληθεια ειναι οτι οι τυποι που το πουλανε ειναι Αυστραλοι οποτε πιθανον να μιλαμε και για αυστραλιανα δολλαρια και πιθανον να μην στελνουν κ Ελλαδα.

Αν λεω ΑΝ, η τιμη αφορα Αυστραλεζικο δολλαριο τοτε μιλαμε για 191.567ευρω σημερινη τιμη χωρις βεβαια εξοδα αποστολης (αν στελνουν)...

Δημοσ.

Δυστυχώς για εμένα δεν είναι δική μου ιδέα. ΄Εχει συζητηθεί από IHVs και κατασκευαστές ήδη, αλλά με την τωρινή κρίση δύσκολα βλέπω να γίνεται τίποτα. Θα' ναι τυχεροί αν ξεφορτωθούν τους τόνους chip γραφικών που έχουνε και κάθονται σε stock για το 2009.

Δημοσ.

Οι καλές ιδέες πάντα αξίζει να συζητούνται

Αυτό που λείπει είναι ένα πραγματικά Industry standard πρότυπο που να επιτρέπει αυτή τη διασύνδεση.

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει για external pci express … αλλά σχεδόν ‘παραμένει στα χαρτιά’

Απορίας άξιο είναι και γιατί οι φορητοί δεν έχουν hdmi-in για να μετατρέπονται σε monitor με εξωτερική πυγή (από όσο καταλαβαίνω το ολοκληρωμένο θα κόστιζε ελάχιστα).

Με ένα συνδυασμό video-in & external pci express θα είχαμε την επιλογή για αυτά τα καλούδια… αλλά λείπει το industry standard που θα πρόσθετε και τις λεπτομέρειες που θα έκαναν χρηστική τη λύση του external docking station.

Δεν γνωρίζω ακόμα λεπτομέρειες αλλά κάτι σχετικό (αλλά όχι για το ευρύ κοινό) ετοιμάζει η ELSA & Lucidbox.

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12011&Itemid=34

«Interestingly, it's also looking like ELSA will be offering its Vixel PC-over-IP solution paired up with two Quadro cards as one possible configuration.»

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12128&Itemid=34

«as ELSA is using the chip as a PCI Express controller for use with Nvidia Tesla cards for GPGPU applications.»

Δημοσ.

Μην δίνεις ιδιαίτερη σημασία στις τελευταίες δύο παραπομπές. Αν κάτσεις και το σκεφτείς λίγο λογικά θα ήθελα να μου πεις πως ένας τρίτος πυρήνας θα αποκτήσει πρόσβαση στο framebuffer μιας GPU.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...