stavregos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Γνωρίζει κανεις με ποιο προγραμμα θα μπορεσω να κανω περιστροφη σε κάποια βίντεο που θέλω???
kastel Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Αν είναι avi χρησιμοποίησε το VirtualDub με το φίλτρο rotate.
parsifal Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Το θέμα μεταφέρθηκε από το Software στην ορθή ενότητα του forum. Παρακαλώ πριν να ανοίξετε νέο θέμα, να ελέγχετε τις περιγραφές της κάθε ενότητας στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας.
stavregos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Φίλε kastel μπορείς να μου πεις που μπορώ να βρω το VirtualDub...??
parsifal Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Το πρώτο αποτέλεσμα αν βάλεις στο Google ή σε άλλη μηχανή αναζήτησης τη λέξη "virtualdub" είναι το official site του VirtualDub...
stavregos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Ευχαριστώ parsifal δεν περίμενα οτι θα είναι τοσο απλό...Ευχαριστώ Μία ακόμα ερώτηση..το έκανα περιστροφή με το virtualdub αλλα μου εβγαλε ένα αρχείο περίπου 2 γιγα..πώς μπορω να μειώσω το μέγεθος του αρχείου?? Μία ακόμα ερώτηση..το έκανα περιστροφή με το virtualdub αλλα μου εβγαλε ένα αρχείο περίπου 2 γιγα..πώς μπορω να μειώσω το μέγεθος του αρχείου??
parsifal Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Πριν να σώσεις, πρέπει από το μενού Video > Compression... να επιλέξεις τον codec με τον οποίο θα κωδικοποιηθεί το video, καθώς και να τον παραμετροποιήσεις όσον αφορά bitrate (αυτό θα καθορίσει το τελικό μέγεθος) κ.ά. ρυθμίσεις. By default, το VirtualDub σώζει σε raw (εντελώς ασυμπίεστο) video που έχει τρομακτικά μεγάλες απαιτήσεις σε αποθηκευτικό χώρο.
stavregos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Ευχαριστώ φίλε parsifal αλλά μπορείς μήπως να μου πεις τι πρέπει να επιλέξω για να έχω μια αρκετα καλή ποιότητα εικόνας και παραλληλα το αρχειο να μην ειναι πολύ μεγάλο σε μεγεθος??
parsifal Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δύσκολο και ασαφές το ερώτημά σου, δεν υπάρχει απάντηση με γενική ισχύ. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: 1. Τί ανάλυση και τί διάρκεια έχει το αρχικό υλικό; Από που προέρχεται (μήπως π.χ. είναι video από κινητό τηλέφωνο με χαμηλή γενικά ποιότητα; ) 2. Είναι «καθαρό» από ψηφιακό «θόρυβο» ή όχι; 3. Η εικόνα χαρακτηρίζεται περισσότερο ως sharp ή ως soft/blurry/fuzzy; 4. Περιέχει σκηνές με έντονη κίνηση (high action scenes) ή όχι; 5. Το playback του τελικού αποτελέσματος σε τί συσκευή θα γίνει; (Σε PC μόνο, σε DVD player απλό, σε DVD player που μπορεί να παίξει και MPEG-4 AVI, σε κινητό τηλέφωνο, σε MP3/MP4 player; ) 6. Πόσο μεγάλο είναι το «μεγάλο μέγεθος» ; Θα σου πρότεινα να επιλέξεις κωδικοποίηση κατά XviD με δύο περάσματα και μέσο bitrate που να δίνει περίπου 0.17 bits/pixel, αλλά εφόσον δε γνωρίζω τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα.
stavregos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Λοιπόν έχουμε και λέμε.. 1.Τα βίντεο προέρχονται από βιντεοκάμερα.η διαρκεια τους αρχικα(γιατι θέλω να κόψω και κάποια σημεια τους) είναι περίπου στις 2.30 ώρες.Την ανάλυση δεν την γνωρίζω ακριβώς αλλα είναι αρκετα καλή. 2.Ναι η εικόνα είναι καθαρή απο ψηφιακό θόρυβο.. 3.Ως sharp χαρακτηρίζεται περισσότερο. 4.Περιέχει αρκέτα έντονη κίνηση. 5.Σε υπολογιστή κυρίως θα παιχθεί μετά το βίντεο. 6.Όσο για το μεγάλο αυτή τη στιγμη έχω περιπου στα 100 μικρά βίντεο τα οποια θέλω να περιστρέψω και να κόψω καποια τμήματα τους και στη συνεχεια να τα ενώσω και να μπορέσω να χωρεσω το αρχειο αυτο σε ενα DVD. Ελπίζω να έγινα λίγο πιο κατανοητός τωρα.. Λοιπόν έχουμε και λέμε.. 1.Τα βίντεο προέρχονται από βιντεοκάμερα.η διαρκεια τους αρχικα(γιατι θέλω να κόψω και κάποια σημεια τους) είναι περίπου στις 2.30 ώρες.Την ανάλυση δεν την γνωρίζω ακριβώς αλλα είναι αρκετα καλή. 2.Ναι η εικόνα είναι καθαρή απο ψηφιακό θόρυβο.. 3.Ως sharp χαρακτηρίζεται περισσότερο. 4.Περιέχει αρκέτα έντονη κίνηση. 5.Σε υπολογιστή κυρίως θα παιχθεί μετά το βίντεο. 6.Όσο για το μεγάλο αυτή τη στιγμη έχω περιπου στα 100 μικρά βίντεο τα οποια θέλω να περιστρέψω και να κόψω καποια τμήματα τους και στη συνεχεια να τα ενώσω και να μπορέσω να χωρεσω το αρχειο αυτο σε ενα DVD. Ελπίζω να έγινα λίγο πιο κατανοητός τωρα..
parsifal Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Αν μιλάμε για ψηφιακή βιντεοκάμερα, τα αρχεία που παίρνεις με μεταφορά του υλικού στο PC θα έχουν στην χειρότερη περίπτωση ανάλυση Full D1 (720x576 σε PAL). Καλό είναι να μείνεις σε αυτήν την ανάλυση. Τώρα: για να χωρέσεις 2μιση ώρες (150min) υλικού MPEG-4 AVI σε ένα Data DVD, το average bitrate θα πρέπει να είναι περίπου 4100Kbps (συμπεριλαμβανομένου και του ήχου). Είναι αρκετά μεγάλο. Τόσο ώστε να κάνει και την επιλογή MPEG-2 ρεαλιστική ως λύση (και να παράγεις τελικά ένα κανονικό DVD VIDEO που θα παίζει παντού και σε όλα τα επιτραπέζια DVD players). Θα σου πρότεινα να πειραματιστείς και με τα δύο τελικά formats (κωδικοποίησε δοκιμαστικά 1-2 clips), για να βρεις τη λύση που σε ικανοποιεί περισσότερο από άποψη ποιότητας. Για την κωδικοποίηση: Ανέφερες ότι έχεις πολλά αρχεία να επεξεργαστείς. Μπορείς να δεις και κάποιο αυτοματοποιημένο εργαλείο. Για MPEG-4 AVI προτείνω το MeGUI. Αν θες να δεις πώς θα βγει το τελικό αποτέλεσμα σε MPEG-2, δοκίμασε με το DVD Flick. Αμφότερα δωρεάν. Μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να κάνεις την περιστροφή με άλλον τρόπο. Δες μία λύση που είχα αναφέρει σε παλαιότερο post μου με την χρήση του Avisynth frameserver: Έστω ότι έχεις το αρχείο D:\MyVideos\MyVideo.3gp. Εγκαθιστάς το AviSynth, γράφεις σε ένα αρχείο κειμένου με κατάληξη .avs (π.χ. Rotated3GP.avs) τα παρακάτω : > DirectShowSource("D:\MyVideos\MyVideo.3gp") TurnLeft() ...και ανοίγεις το .avs με έναν οποιονδήποτε DirectShow-based media player (π.χ. Media Player Classic). Υπάρχει αντίστοιχα και φίλτρο TurnRight για rotate κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού...
stavregos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Τα MeGUI και Avisynth μπορείς να μου πεις λίγο τι ακριβώς κάνουν??
parsifal Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Το MeGUI είναι ένα MPEG-4 encoding frontend. Υπάρχει και αναλυτικός οδηγός στο Insomnia Wiki. Για το Avisynth, διάβασε αυτό το thread όπου αναφέρω συνοπτικά περί τίνος πρόκειται.
stavregos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Μια ερωτηση ακόμα με το Avisynth μπορώ να περιστρέψω πολλά βιντεάκια μαζί??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.