@topos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 βάλε το beta εγώ αυτό θα έβαζα αλλά ψάξε και στο net πιο clockάρει καλύτερα ρίξε και μία λίστα με τα settings σου να δούμε γιατί όντως δεν δικαιολογείτε να μην μπορεί να φτάσει 300+ εδώ σε G31 παίζω εγώ έναν 6750 στα 400 Πες τα ρε Vatos.. Οντως δεν εστεκε.. Την βρηκα την λυση,μερικες(ιδιαιτερα ds3l) gigabyte πασχουν απο "cold boot",αυτο οφειλεται σε αρκετους παραγοντες αλλα συνηθως τρωνε φρικη εαν εχει usb συνδεδεμενα. Μετα απο αυτο με την μια μου 300αρησε αλλα δεν ειχα χρονο να το ψαξω περισσοτερο γιατι πεταω κρητη αποψε. (Θα δωσω λινκ αργοτερα γιατι δεν το χω ευκαιρο)
Vatos_locos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Απο ότι εχω ακούσει.Το fsb που βλέπουμε στο bios δεν είναι το πραγματικό fsb που παίζει το mobo όταν παίζουμε με τον multiplier κατεβασμένο. Το πραγματικό fsb βγαίνει απο τον τύπο default multiplier/selected multiplier X FSB Αν για παράδειγμα εχουμε τον E6600 που εχει default 10 με selected multi 7 και fsb 295 θα εχουμε 10/7 X 295 ~ 421fsb !!! Γι αυτό το λόγο τα μάπα boards δεν εχουν επιλογές οπως το κατέβασμα του πολλαπλασιαστή ενω κάποια άλλα που εχουν και είναι επίσης μάπα φτάνουν λιγότερο fsb αντί για περισσότερο καθώς ρίχνεις το multi. Ίσως λέω βλακείες αλλά το είχα διαβάσει κάπου??? μπα είτε x6 είτε x12.5 παίζει το fsb αν το έχεις 333 είναι 333Μhz μάλλον λες το οτι σε κάποιες μητρικές παίζει pumped quad όπως το δείχνει και το cpuz και το 333 μεταφράζετε σε 1333 αν κατάλαβα καλά αυτό θες να πεις αλλά τώρα ξύπνησα κιόλας
yiannis_1 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Αυτό κατάλαβα απο εδω βασικά. http://www.thetechrepository.com/showthread.php?t=30 Example: An Intel E6400 @ 7x500Mhz = 3.5GHz NBCC = (8/7) * 500 = 571MHz Since the E6400 has a default multiplier of 8x (8x266 = 2.13GHz) was can see that simply dropping the multiplier to 7x has in effect overclocked the NB! Note 1: The "Rated FSB" of 4*500 = 2GHz is simply an "marketing effective" way of saying that the Front Side Bus is "quad-pumped" meaning that there are 4 separate 64-bit wide data paths from the CPU to the MCH. Realize that whether you look at it like a single 64-bit pathway running at 2GHz or 4 seperate 64-bit pathways running at 500Mhz it makes no difference in the maximum amount of theoretical data transfer possible per clock cycle.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.