Προς το περιεχόμενο

[INFO] Project-Linux και παλιο hardware...

tritonas00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για να δουλεψει το sudo, εκτος απο το να ειναι εγκατεστημενο, πρεπει ο χρηστης να εχει δικαιωμα να το χρησιμοποιησει, πχ

απο το σταθερο μου

>[b]$ id jim[/b]
uid=1000(jim) gid=1000(jim) groups=1000(jim),24(cdrom),[u]27(sudo)[/u],29(audio),44(video),46(plugdev),100(users),111(powerdev),112(fuse),1001(vboxusers)

(μπορει να χρησιμοποιησει sudo)

και απο το λαπτοπ

>[b]$ id modis[/b] 
uid=1000(modis) gid=1000(modis) ομάδες=1000(modis),20(dialout),24(cdrom),25(floppy),29(audio),44(video),46(plugdev),111(netdev),112(vboxusers)

(δεν μπορει να το χρησιμοποιησει, παρολο που ειναι εγκατεστημενο).

Για να μην μπερδευεσαι, γινε root με su και τον κωδικο του root και τρεξε οτι εντολες εχουν το sudo χωρις να γραψεις sudo μπροστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 226
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ετσι οπως εισαι στην κονσολα, δωσε ενα su.

Θα σου ζητησει τον κωδικο του root κλπ και θα σε "ανεβασει" σε root. Οταν τελειωσεις με αυτα που εχουν sudo μπροστα, δωσε ενα exit για να "πεσεις" ξανα σε κανονικος χρηστης.

Ετσι οπως εισαι στην κονσολα, δωσε ενα su.

Θα σου ζητησει τον κωδικο του root κλπ και θα σε "ανεβασει" σε root. Οταν τελειωσεις με αυτα που εχουν sudo μπροστα, δωσε ενα exit για να "πεσεις" ξανα σε κανονικος χρηστης.

Το έκανα και πάλι τα ίδια μου βγάζει

Δίνω aptitude install xterm xserver-xorg xinit xfonts-base xfonts-75dpi msttcorefonts icewm icewm-themes menu fbpanel μου βγάζει όλο

> couldn't find any package whose name or description matched "xinit"

όπου "xinit" βάλε όλες τις πιο πάνω παραμέτρους και φυσικά στο τέλος λέει μεταξύ άλλων

> 0 packages upgraded, 0 newly installed klp klp

Υπάρχει κάποιο text ή βιντεακι στο youtube να λέει βήμα βήμα την διαδικασία γιατί είμαι άσχετος και χάνομαι με το παραμικρό;

Πριν δωσεις τις εντολες για install, εκανες update?

Γινε root με su και password και δωσε aptitude update και μετα ξαναπροσπαθησε με aptitude install

Γενικα να ξερεις οτι για να περασεις προγραμμα ή να κανεις οποιαδηποτε ρυθμιση στο linux που επηρεαζει το συστημα πρεπει να εισαι root.

Πριν δωσεις τις εντολες για install, εκανες update?

Γινε root με su και password και δωσε aptitude update και μετα ξαναπροσπαθησε με aptitude install

Γενικα να ξερεις οτι για να περασεις προγραμμα ή να κανεις οποιαδηποτε ρυθμιση στο linux που επηρεαζει το συστημα πρεπει να εισαι root.

Δεν έχει ιντερνετ ο υπολογιστής (δεν έχει θύρα ethernet καν)

@iznotak χωρις internet ειναι αχρηστος ο οδηγος.

Ολα αυτα τα πακετα τα κατεβαζει και εγκαθιστα απο online repositories.

Η κατεβαζεις ολα τα cd για να κανεις δουλεια(LOL)

η δοκιμασε κατι που ερχεται "ετοιμο" αλλα και παλι μετα χωρις internet..θα ειναι λιγο δυσκολα..θα πρεπει να κατεβαζεις πακετα απο αλλο pc και να τα περνας με το χερι σε αυτο.

Ριξε μια ματια στο SliTaz

http://www.slitaz.org/en/

• 5 μήνες μετά...

πάρα πολύ κατατοπιστικό ο οδηγός.

βλέπω όμως πότε έχει γραφτεί και σκέφτομαι αν ισχύουν ακόμη οι παρατηρήσεις για κάθε διανομή.

έχει η μάνα μου ένα σταθερό με 764 μεγκα ραμ και πέντιουμ 4 και προσπαθω κι εγώ -με το λειψό χρόνο μου- να της βάλω κάποια διανομή ίσα ίσα για να σερφάρει και να βλέπει τα μέηλ της .

έχω περάσει ουμπου και φαίνονται να παγένουν καλά αλλά έχω σκαλώσει γιατί δεν βρίσκω ντράηβερ για τη usb wifi κάρτα που της αγόρασα.

ψάχνοντας το γενάρη που είχα παραπάνω χρόνο , πέτυχα τη παππυ λίνουξ διανομή που την προτείνανε για ελαφριά αλλά δεν πρόλαβα να την σετάρω.

εν πάσει περιπτώση, η ερώτηση είναι απλή , ισχύουν οι παρατηρήσεις για τις διανομές ?

να δοκιμάσω την συγκεκριμένη που προτείνεται στο αρχικό ποστ ?

μήπως η πάππυ λίνουξ μας κάνει ?

ξέρω ότι για τους υπολογιστές το καλύτερο είναι οι απανωτές δοκιμές , το έκανα άλλωστε εδώ και χρόνια , αλλά έρχεται κάποια φάση που δεν είσαι πλέον ούτε μαθητής , είτε φοιτητής, αλλά εργαζομενοάνεργος και έχουν αυξηθεί και οι υποχρεώσεις....

Τα οσα λεγονται εδω ειναι πανω κατω τα ιδια. Αν με το χρονο εχει καταργηθει καποιο πακετο απο τα repos δεν μπορει να το ξερει καποιος απο μας.

Σχετικα με την ασυρματη καρτα σου, θα βοηθουσε παρα πολυ αν μας ελεγες τη μαρκα και το μοντελο της ή ακομα καλυτερα πως την βλεπει το lsusb.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπερα, γραφω εδω για να μην ανοιξω αλλο θεμα...

Εχω ενα HP Omnibook XE3 GC με 850mhz Pentium 3 cpu (το speccy μου βγαζει celeron) και 128mb ram, και 10 gb σκληρο.

Το κακο ειναι οτι δεν δουλευει το cd drive . Μπορω να βαλω τετοιο λογισμικο απο usb ή μεσο των windows ? Ηρθε με windows 98 και εβαλα xp. Ευχαριστω....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...