inrainbows Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα τη βοήθεια σας σε κάτι που προέκυψε ξαφνικά και ενώ όλα πήγαιναν ρολόι. Εδώ και περίπου ένα χρόνο χρησιμοποιώ το πρόγραμμα convert X to dvd και μετατρέπω τα avi αρχεία σε dvd για τον player sony που έχω. Προσπαθώ πάντα να χρησιμοποιώ καλής ποιότητας δισκάκια και όλα έως τώρα ήταν ok. Ξαφνικά όταν έγραψα 2 ταινίες και τις έπαιξα στον player, άρχισε η εικόνα να "παγώνει" σε διάφορα σημεία, και κάποια στιγμή μου έβγαλε μήνυμα οτι "δεν μπορεί να παίξει αυτό το δισκάκι" Το τρελλό είναι οτι διάφορες πιο παλιές ταινίες τις παίζει κανονικά, και επίσης στο pc παίζουν όλα κανονικά. Αναρωτιέμαι τι μπορεί να φταίει, τό dvd player τα "έπαιξε", τα δισκάκια δεν ήταν καλά αυτή τη φορά (TDK), ή κάτι άλλο? Συγνώμη αν οι ερωτήσεις μου είναι λίγο αφελείς, αλλά δε γνωρίζω και πολλά πράγματα σχετικά με αυτά τα θέματα. Μπορεί κανείς να μου πεί τη γνώμη του? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Βασίλειος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Μάλλον μόνος σου θα ανακαλύψεις την απάντηση...Πρώτον, διότι, κατά πάσα πιθανότητα, δεν "τα έπαιξε" το DVD σου. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, δεν θα έπαιζε ούτε τις παλιές σου ταινίες. Δεύτερον, από δω και κάτω αρχίζουν οι πειραματισμοί: Α). Υπό μάλης τα πρόσφατα δισκάκια και δοκιμή αν άλλοι DVD players τα παίζουν. Στο σαλόνι του αδελφού σου, της (του) φίλης σου, οπουδήποτε αλλού. Αν δεν παίζουν ούτε εκεί, ήδη έχεις ένα στοιχείο για να εστιάσεις στην ποιότητα των DVD που χρησιμοποιείς. Αν παίζουν στα ξένα players, πάλι έχεις ένα στοιχείο ότι δεν φταίει η ποιότητα. Άρα...Β). Αν δεν παίζουν, κάτι γίνεται με το software που χρησιμοποιείς. Απεγκατέστησέ το. Κοίτα για νεότερη έκδοση. Ξαναβάλτο. Δούλεψε την ίδια ταινία. Δες το αποτέλεσμα. Τώρα έχεις κι άλλο στοιχείο. Αν παίξει η ταινία με την καινούργια επεξεργασία, έφταιγε το software. Αν δεν παίξει, τότε...Γ). Προχωράς βαθύτερα σε θέματα συνεργασίας του μετατροπέα που χρησιμοποιείς με τα Windows. Και πράττεις ανάλογα. Για παράδειγμα, αλλάζεις software. Την ίδια δουλειά, την κάνουν 3-4 προγράμματα. Επιλογές έχεις. Ελπίζω να κατάλαβες το νόημα της παρέμβασής μου. Σε θέματα σαν το δικό σου, σημαντικό είναι ο πειραματισμός. Και η κοινή λογική που λέει "αφού δεν είναι αυτό, τότε είναι άλλα δύο. Ας πάμε στο επόμενο. Κι αν δεν είναι κι αυτό, τότε το βρήκα! Είναι το τελευταίο που μένει". Βασίλειος
inrainbows Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Ευχαριστώ πολύ Βασίλειε, αυτό θα κάνω αύριο. Ομως πως εξηγείται ότι το ίδιο δισκάκι, το δοκίμασα το πρωί και το έδειχνε κανονικά, και το βράδυ που κάθησα να το δώ είχε πρόβλημα? Και γιατί στο pc παίζει κανονικά?
Βασίλειος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Μην συγκρίνεις τα δύο. Διαφορετική συμπεριφορά έχει το DVD player του υπολογιστή μας και διαφορετική αυτό του σαλονιού μας. Στον υπολογιστή μας, ένα video που το φτιάξαμε εμείς σ' αυτόν τον υπολογιστή, το επεξεργαστήκαμε, το διαμορφώσαμε, που κυριολεκτικά "γεννήθηκε" μέσα στον υπολογιστή και που μετά το παίζουμε στον ίδιο υπολογιστή μέσα στον οποίο δημιουργήθηκε, έχει τελείως διαφορετική συμπεριφορά από το να πάρουμε το δισκάκι και να το παίξουμε στον υπολογιστή του φίλου μας. Που πιθανόν έχει άλλον επεξεργαστή, άλλη μητρική, άλλο σύστημα γενικά. Πόσο μάλλον να απομακρυνθούμε τελείως και να προσπαθήσουμε να το παίξουμε σε κάποιον player χωρίς Windows. Όσο για το ότι το πρωί έπαιζε και το βράδυ όχι, εγώ, για παράδειγμα, χθες το βράδυ κλείδωσα κανονικά το αυτοκίνητό μου και πήγα για ύπνο και το πρωί...πήγα στη δουλειά με ταξί. Δεν έπαιρνε μπροστά με τίποτα. Μεταφέροντας το παράδειγμα σε "κομπιουτερίστικη" μορφή, από το πρωί που έπαιζε το DVD, μέχρι το βράδυ που δεν μπορείς να δεις την ταινία σου, δυνατόν να συνέβησαν τα πάντα. Σκόνη, γρατζουνιές, ο σκύλος, η υγρασία, η μάνα σου με το ξεσκονόπανο, τα πάντα. Στα Windows κατά Gates, αγαπητέ, η λογική έχει προ πολλού εκλείψει. Απλώς, υποθέσεις κάνουμε για τα διάφορα παράλογα που κάθε μέρα μας συμβαίνουν μ' αυτούς τους διαόλους που μπλέξαμε. Ελπίζω κάποια υπόθεση απ' τις παραπάνω να σε διευκολύνει... Βασίλειος.
inrainbows Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δε ξέρω αν είμαι τυχερός ή άτυχος, αλλά από ότι φαίνεται είναι πρόβλημα του player, δεδομένου οτι τα δισκάκια παίζουν κανονικά σε όλα τα άλλα dvd players. Εγώ το προτιμώ βέβαια αυτό , από το να είχε πρόβλημα το pc μου ή το πρόγραμμα. Οπότε μάλλον είμαι για αγορά dvd player
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.