suser Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Λοιπόν, το πρόβλημα μου είναι το εξής: α)Όταν γράφω στο openoffice στα ελληνικά ένα κείμενο μου υπογραμμίζει όλες τις λέξεις σαν να έχουν όλες λάθος. β)Όταν γράψω μια λέξη με ορθογραφικό λάθος π.χ. σκίλος μου το υπογραμμίζει όπως όλες τις λέξεις,αλλά όταν εγώ πηγαίνω στην επιλογή για ορθογραφικό έλεγχο , δεν μου κάνει καμία πρόταση για διόρθωση. Ποιο είναι το πρόβλημα; Τι να κάνω; Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreas_g Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Εχω και εγω το ιδιο προβλημα..............συν τις αλλης δεν μπορω να δω σχεδον κανενα ppt αρχειο.........κρασαρει σχεδον παντα..............καμια ιδεα και για αυτο???????????????:rolleyes: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Koultouras Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 sudo apt-get install myspell-el-gr openoffice.org-l10n-el Μετά πηγαίνεις Tools -> Options Εκεί επιλέγεις αριστερά το Language Settings -> Language και στο Default languages for documents στο Western επιλέγεις Greek Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suser Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 sudo apt-get install myspell-el-gr openoffice.org-l10n-el Μετά πηγαίνεις Tools -> Options Εκεί επιλέγεις αριστερά το Language Settings -> Language και στο Default languages for documents στο Western επιλέγεις Greek Μα εμένα είναι επιλεγμένα ως default τα ελληνικά. Παιδιά βοηθήστε είναι επίγον!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Ποια έκδοση του OpenOffice χρησιμοποιείς... ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suser Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 3.0.1 είναι η έκδοση!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Στο 3.x branch έχει γίνει πολύ εύκολη η προσθήκη dictionaries για ορθογραφικό έλεγχο σε σχέση με το 2.x. Ανοίγεις τον Extension Manager (Tools > Extension Manager...), κάνεις κλικ στο Get more extensions here..., οπότε και θα ανοίξει ο web browser σου στο extension portal του OO.o. Εκεί, στα αριστερά της σελίδας εισάγεις στο search box τη λέξη "greek" και Enter. Θα σου εμφανίσει μερικά αποτελέσματα. Εσύ κατεβάζεις το "Hellenic (Greek) Dictionary κλπ", είναι ένα αρχείο με κατάληξη .oxt. Επιστρέφεις στον Extension Manager, κάνεις κλικ στο κουμπί Add... και επιλέγεις το .oxt που κατέβασες πιο πριν. Κάνε ένα restart το OO.o καλού κακού, δε θυμάμαι αν είναι απαραίτητο ή όχι. Μετά, αρκεί από το μενού Tools > Options... > Language Settings > Writing Aids να κάνεις enable στο κάτω μέρος την επιλογή Check spelling as you type. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suser Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Στο 3.x branch έχει γίνει πολύ εύκολη η προσθήκη dictionaries για ορθογραφικό έλεγχο σε σχέση με το 2.x. Ανοίγεις τον Extension Manager (Tools > Extension Manager...), κάνεις κλικ στο Get more extensions here..., οπότε και θα ανοίξει ο web browser σου στο extension portal του OO.o. Εκεί, στα αριστερά της σελίδας εισάγεις στο search box τη λέξη "greek" και Enter. Θα σου εμφανίσει μερικά αποτελέσματα. Εσύ κατεβάζεις το "Hellenic (Greek) Dictionary κλπ", είναι ένα αρχείο με κατάληξη .oxt. Επιστρέφεις στον Extension Manager, κάνεις κλικ στο κουμπί Add... και επιλέγεις το .oxt που κατέβασες πιο πριν. Κάνε ένα restart το OO.o καλού κακού, δε θυμάμαι αν είναι απαραίτητο ή όχι. Μετά, αρκεί από το μενού Tools > Options... > Language Settings > Writing Aids να κάνεις enable στο κάτω μέρος την επιλογή Check spelling as you type. Το δοκίμασα αλλά δεν δούλεψε υπογραμμίζει κυμματιστά όλες τις λέξεις οπότε πατάω F7 και βγάζει το πινακάκι της διόρθωσης αλλά δεν προτείνεται τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Ξέχασα μία ρύθμιση! Tools > Language > For all Text > Greek Επίσης, τώρα που το θυμήθηκα: Κάποιο μέλος (νομίζω ο firewalker, δεν είμαι σίγουρος) είχε φτιάξει ένα δίγλωσσο dictionary (Ελληνικά+Αγγλικά) για το OO.o. Κάνε μία αναζήτηση εδώ στο forum αν σε ενδιαφέρει... edit: Εδώ το δίγλωσσο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suser Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Ούτε πάλι έφτιαξε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Ειλικρινά, δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Μόλις πόσταρες την έκδοση του OO.o που έχεις, απεγκατέστησα εντελώς το 2.4.(κάτι) που είχε το virtualized Intrepid μου, πέρασα το 3.0.1 μέσω ppa.launchpad.net, έκανα ό,τι ακριβώς περιέγραψα πιο πάνω (και τίποτα περισσότερο) και απλά έπαιξε το spellchecking. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chr1s Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 ίσως βοηθήσει.... http://wiki.services.openoffice.org/wiki/Dictionaries Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreas_g Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Ξέχασα μία ρύθμιση! Tools > Language > For all Text > Greek Κανω αυτο το πραγμα αλλα δεν μου βγαζει επιλογη για ελληνικα!!!!!!!! Παταω more αλλα μου ανοιγει τα settings και εκει δεν ξερω τι να κανω!!!!!!!!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suser Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Εμένα μου βγάζει επιλογή ελληνικά αλλά απλά δεν δουλεύει ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- edit: Παιδιά το έλυσα!! Τελικά δεν είχα εγκαταστήσει το κατάλληλο πακέτο απ' το yast αλλά το μοναδικό μειωνέκτημα είναι πως δεν έχω πια την έκδοση 3.0.1 αλλά την 2.4,την οποία το πακέτο αυτό με ανάγκασε να εγκαταστήσω. Τώρα πρέπει να περιμένω μέχρι στο repo του suse να μπει η έκδοση 3.0.1 ώστε να την χρησιμοποιήσω. Y= Το πακέτο-->OpenOffice_org-el-2.4.0.14-1.2 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2009 Πριν που είχες την 3.0.1, πώς την είχες εγκαταστήσει; Εκτός package management system; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.