Προς το περιεχόμενο

Καινούριο "gaming"-pc μεχρι 550 ευρώ..??

VakisTS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας ρε παίδες, θα ήθελα απεγνωσμένα τι βοήθεια σας για ένα καινούριο pc, επειδ το παλιό δυστυχώς μας άφησε.. Εδώ όμως χαλάει η δουλειά.

΄καθώς το pc θα το ήθελα και για κανένα παιχνιδάκι.. Το καλό είναι πως οθόνη έχω μια καλή Samsung 22”.. Το budget όμως πρέπει να κρατηθεί στα πλαίσια των 550 ευρώ.

Κατά προτίμηση θα παραγγείλω από το e-shop αφού δεν υπάρχει πλαίσιο στην Κομοτηνή, και κάτι τελευταίο, ένα φιλαράκι μου αφού γέλασε με το ποσό που του είπα πως διαθέτω και τη χρήση που το θέλω το pc, μου πρότεινε κάτι το οποίο ως άσχετος πρώτη φορά το άκουσα… μια μητρική που να επιτρέπει 2 γραφικών, οπότε να πάρω μία μέτρια τώρα και όταν αυτή δε θα με καλύπτει πια να πάρω άλλη μια…

Αυτά είναι τα δεδομένα παιδιά, και τώρα σας ζητώ βοήθεια για την επιλογή επεξεργαστή quad core, μητρικής με 2 κάρτες, μνημών RAM, σκληρού, και last but not least κάρτας γραφικών. Πείτε μου σας παρακαλώ ποιοι είναι οι καλοί και σωστοί συνδιασμοί..

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το φιλαράκι αναφερόταν στο SLI και το Crossfire. To SLI γίνεται με κάρτες nVidia (πρέπει να το υποστηρίζει η μητρική και οι κάρτες να είναι ίδιες). Το Crossfire γίνεται με κάρτες ATi (πάλι πρέπει να το υποστηρίζει η μητρική και οι κάρτες να είναι ίδιες, αν και σε μερικές περιπτώσεις γίνεται και με διαφορετικά μοντέλα, με επιπτώσεις όμως).

Το θέμα είναι οτι αυτά τα 2 αξίζουν σε λίγες περιπτώσεις καθώς:

1. Η αύξηση των επιδόσεων δεν είναι ανάλογη των χρημάτων που επενδύει κάποιος. Δηλαδή 2 κάρτες σε SLI ή Crossfire δε σημαίνει διπλασιασμός των επιδόσεων.

2. Αυξημένες απαιτήσεις ενέργειας, άρα και μεγαλύτερου τροφοδοτικού.

3. Αυξημένες θερμοκρασίες.

4. Δεν εκμεταλλεύονται όλα τα παιχνίδια SLI και Crossfire.

Επίσης η πλειοψηφία των παιχνιδιών σήμερα και των εφαρμογών γενικότερα δεν αξιοποιούν τους 4 πυρήνες, οπότε εάν δεν πρόκειται να δουλέψεις πάνω σε εφαρμογές που να το κάνουν, δε θεωρώ υποχρεωτική την αγορά τετραπύρηνου.

Και κάτι άλλο που είναι σημαντικό: τι τροφοδοτικό έχεις; Διότι υπάρχει περίπτωση να χρειαστείς νέο, κάτι που θα αλλάξει αρκετά τη σύνθεση από τη στιγμή που έχεις κλειστό budget.

Δημοσ.

Ασε τους quad αφου το θες για παιχνιδια. Ο Ε8400 ριχνει στα αυτια ακομα και στο core i7 920 σε μερικα παιχνιδια ,αφου ειναι λιγα παιχνιδια που υποστηριζουν πανω απο 2 πυρηνες. Επισης ασε τις 2 καρτες γραφικων. Παρε αυτο και θα εισαι αψογος

31093594.jpg

w1280.png

Δημοσ.

παιδιά συγνώμη, αλλά έχετε δίκιο, και δεν έχω διευκρινίσει, ναι θέλω και ένα κουτί, όσο για dvd drives, παίρνω και του παλιόυ μου.. αλλα μακάρι να ήταν αυτό το μεγαλύτερο έξοδο...

και κάτι άλλο, όλα τα παιχνίδια από εδώ και πέρα δε ζητάνε τατραπύρηνο..? νομίζω το gta έκανε την αρχή..

Δημοσ.
Ο Ε8400 ριχνει στα αυτια ακομα και στο core i7 920 σε μερικα παιχνιδια

link NOOWW!

Κατά τα άλλα ας μας πει ο TS τι έχει ξεμείνει από το προηγούμενο PC (HDDs,case,PSU...) να του προτείνουμε το καλύτερο δυνατό ;)

Δημοσ.

Ενα αξιοπιστο μηχανηματακι.Μπορει να παρει και δευτερη καρτα γραφικων στο μελλον χωρις αλλαγη τροφοδοτικου

47403995.jpg

w1600.png

Δημοσ.

Τίποτα το σοβαρό, to pc ήταν αρχαίο.. Ηταν pentium 4 στα 2,8 Ghz αν δεν κάνω λάθος.. και από αυτό τι να πάρω ρε παιδιά..? το κουτί είναι αίσχος και μόνο τα dvd-recorders άμα σωσω.. οι μνήμεσ ακόμα είναι ddr1 αν δεν κάνω λάθος, και φαντάζομαι δεν έχουν θέση σε ένα νέο pc..

Δημοσ.

Μια χαρά είναι αλλά θα προτιμούσα 800άρες μνήμες, μεγαλύτερο και ταχύτερο δίσκο, και ίσως άλλη μητρική. Αυτά όμως θα προσθέσουν άλλα 30-50 ευρώ στο σύνολο...

VakisTS πες μας ακριβές budget.

Δημοσ.
link NOOWW!

Κατά τα άλλα ας μας πει ο TS τι έχει ξεμείνει από το προηγούμενο PC (HDDs,case,PSU...) να του προτείνουμε το καλύτερο δυνατό ;)

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3492&p=18

Στην πρωτη αναλυση του ριχνει και στην δευτερη ειναι σχεδον ισα ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...