Προς το περιεχόμενο

ξαφνικα το iphone αρχισε να στελνει δεδομενα

vitalogy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πριν κανα διμηνο αγορασα σκετη την συσκευη χωρις συνδεση απο την vodafone. O λογος τοτε ηταν οτι ειχα ακομα υποχρεωτικο συμβολαιο με την cosmote για τρεις μηνες και δεν ηθελα να μου ερχονται δυο λογαριασμοι. Ετσι ειπα να περιμενω λιγο και υστερα να παω στην vodafone ωστε να μπορεσω να εκμεταλευτω και τα 200mb δωρεαν δεδομενα που δινει στο φθηνοτερο πακετο.

Να πω οτι στην καρτα sim της cosmote που εχω μεσα απο το προηγουμενο τηλεφωνο που ειχα, ειχα φροντισει να απενεργοποιησω της ρυθμισεις του gprs.

Eτσι ο μονος τροπος για να συνδεθω στο ιντερνετ μεσω του iphone ηταν μεσω του wifi που εχω στο σπιτι, οπως και εκανα.

Οταν πηγαινα να πατησω καποια εφαρμογη που χρειαζεται συνδεση και δεν ειχα ενεργοποιημενο το wifi οπως ειναι φυσικο μου πεταγε οτι δεν υπαρχει συνδεση γιατι δεν βρισκει δικτυο.

Σημερα προσεξα πατωντας μια εφαρμογη(και ενω το wifi ηταν απενεργοποιημενο)οτι η εφαρμογη λειτουργησε και κατεβασε δεδομενα. Ετρεξα μεσα στο μενου του iphone και διαπιστωσα οτι εχω κατεβασει καπου 1,5mb. παλι καλα που το πηρα ειδηση εγκαιρα.

τι να φταιει αραγε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και σε εμένα συμβαίνει. Πηγαίνει και ξαναβάζει σωστά το APN στο Cellular Data Network αυτόματα.... Έχω παρατηρήσει να συμβαίνει μετά από σύνδεση και συγχρονισμό με το itunes. Βάλε του ένα άσχετο APN π.χ. vitalogy.gr και να ελέγχεις κάθε τόσο ότι δεν επαναφέρει μόνο του το σωστό.

λοιπον εποικινωνησα με την cosmote και μου απενεργοποιησαν της ρυθμισεις του wapa και ολα οκ.

τωρα οσον αφορα το apn εμενα εκει μου αναφερει την λεξη internet. πρεπει δηλαδη να το αλαζω αυτο?

και αυριο αν κανω συνδεση vodafone ειναι καποια πραγματα που πρεπει να προσεξω για να μην μου ερθει καμια μεγαλη χρεωση? Επειδη εχω διαβασει για πολυ μεγαλες χρεωσεις χωρις οι χρηστες απο μονοι τους να ξεπερασουν τα δωρεαν δεδομενα.

λοιπον εποικινωνησα με την cosmote και μου απενεργοποιησαν της ρυθμισεις του wapa και ολα οκ.

τωρα οσον αφορα το apn εμενα εκει μου αναφερει την λεξη internet. πρεπει δηλαδη να το αλαζω αυτο?

και αυριο αν κανω συνδεση vodafone ειναι καποια πραγματα που πρεπει να προσεξω για να μην μου ερθει καμια μεγαλη χρεωση? Επειδη εχω διαβασει για πολυ μεγαλες χρεωσεις χωρις οι χρηστες απο μονοι τους να ξεπερασουν τα δωρεαν δεδομενα.

Ναί, αυτό είναι. Άμα αλλάξεις το APN από ''internet'' σε κάτι άσχετο, τότε με τίποτα δεν θα μπορεί να συνδεθεί.

Το APN της Vodafone είναι ''internet.vodafone.gr'', άμα το αλλάξεις, τότε δεν θα μπορεί να συνδεθεί και να χρεώνει βέβαια....

Αλλά όπως σου είπα, καμιά φορά επαναφέρεται αυτόματα, οπότε θα χρειαστεί κάπου-κάπου να το ελέγχεις.

Για τα πακέτα που δίνει η Vodafone και την επιπλέον χρέωση δεν ξέρω να σου πω....

Το "internet" είναι το APN της cosmote. Γι' αυτό συνδεόταν το iPhone. Άλλαξε το σε κάτι άλλο (πχ άσε το κενό) για να μην μπορεί να συνδεθεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...