pagratios Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Αγόρασα το 3110 classic από τον Γερμανό τον Οκτώβριο και πριν 30 λεπτά του έκανα αναβάθμιση από την Nokia και δεν έχει ελληνικά λόγω του ότι δεν είναι alpha copy!!!Κάπου διάβασα πως αν θέλω το πάω σε nokia και μου τα βάζουν τα ελληνικά με 15€ και δωρεάν αναβαθμίσεις από νοκια shop, ισχύει?Μπορώ να πάω στον Γερμανό και να κάνω παράπονα λόγω παραεισαγωγής κινητού ή δεν παίζει κάτι τέτοιο?
dali13gr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δεν είχε από την αρχή Ελληνικά ή μετά την αναβάθμιση;
pagratios Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Μετά την αναβάθμιση δεν είχε ελληνικά ενώ μέχρι τότε ελληνικά κανονικότατα!!!Έχω και ένα 6630 εδώ και 4 χρόνια και δεν μου έπαθε τίποτα!!!!Λένε ότι τα alpha copy στα πλήκτρα έχουν και ελληνικούς χαρακτήρες όπως και το 6630 που έχω!!!Μπορώ να τους το πάω και τους πω καλά μας κοροιδευεται?
G_Zisis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Φίλε μου κι εγώ έχω πάρει δύο κινητά από γερμανό,και τα δύο ήταν παραεισαγωγές.Δυστυχώς για το πρώτο κινητό κατάλαβα ότι ήταν παραεισαγωγή μετά από αρκετούς μήνες (δεν ήξερα καλά από παραεισαγωγές) και το δεύτερο ήταν πολύ φθηνό κινητό,οπότε δεν άξιζε τον κόπο. Άποψή μου,πήγαινε και πες τους.
pagratios Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Όταν λες πολλούς μήνες εννοείς ότι τελείωσε η εγγύηση?
G_Zisis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Όχι,εννοώ τέσσερις μήνες μετά την αγορά.Δεν έχει σχέση η εγγύηση με την παραεισαγωγή.
pagratios Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Και μένα έχουν αρκετοί μήνες αφού το πήρα οκτώβριο!!!
G_Zisis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Τότε νομίζω είναι λίγο αργά.Θα σου πουν "τόσο καιρό δεν το κατάλαβες και μου ήρθες τώρα που έχει περάσει καιρός για να στο αλλάξω?".Βέβαια η προσπάθεια ποτέ δεν πάει χαμένη.
dali13gr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Και πως ακριβώς καταλάβατε ότι είναι παραεισαγωγές;
gilardino Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 οταν δεν εχει ελληνικα το πληκτρολογιο κι οταν μετα απο update χανεται η ελληνικη γλωσσα.......
dali13gr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Αν είναι παραεισαγωγή, μπορεί να διαπιστωθεί μόνο αν πάνε στην Alpha Copy με το IMEI και το ελέγξουν αυτοί. Δύσκολο το βλέπω ο Γερμανός να φέρνει συσκευές μόνος του και όχι από την Alpha Copy. Μπορεί και η ίδια η Alpha Copy να φέρνει τέτοια μοντέλα που είναι πολύ καινούργια και δεν έχουν προλάβει να τα "εξελληνίσουν".
parlapipas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Αν και ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό με τις παραεισαγωγές και ότι δεν έχουν εγγύηση ... ( Δηλαδή δεν ισχύει η πανευρωπαϊκή εγγύηση , όπως αν θα είχα αγοράσει μια συσκευή πχ στο Βέλγιο και μου χάλαγε εδώ δε θα ήταν υποχρεωμένη η εδώ αντιπροσωπεία να την επισκευάσει ; ...λες και η Alpha copy δεν είναι η επίσημη αντιπροσωπεία της Nokia ! Εκτός αν στην πραγματικότητα δεν είναι επίσημη αντιπροσωπεία , αναλαμβάνει μόνο τις συσκευές που φέρνει με δική της πρωτοβουλία στην Ελλάδα και εγώ δεν το ξέρω, άρα αλλάζουν τα πράγματα ... ) Πολύ περίεργο μετά την αναβάθμιση στο νέο firmware που κυκλοφόρησε η Nokia να μην είχε τα ελληνικά ενώ πριν τα είχε στο συγκεριμένο κωδικό περιοχής και προϊόντος ( δηλαδή θα το έβγαζε χωρις να είναι έτοιμη και να έχει μέσα τις γλώσσες που προβλέπονται ; Δεν το καταλαβαίνω , έτσι τότε δε θα έπρεπε να βγάζει το software updater ότι μπορεί να κάνει αναβάθμιση... ) Aπό αυτό που υποθέτω - αν η συσκευή δεν ήταν εξαρχής πειραγμένη - είναι πολύ πιθανό το πρόβλημά σου ίσως να είναι θέμα firmware της συσκευής και πιο συγκεκριμένα του λεγόμενου "κωδικού περιοχής" ή σε πιο ακραία περίπτωση του "κωδικού προϊόντος". Μπορείς απλά να πας στο γνωστό μαγαζάκι ( http://www.i.....-f.....com , δε μιλάω για cracks αν καποιος moderator θεωρεί πως παραβιάζω κάποιον κανόνα του forum ζητώ προκαταβολικά συγνώμη και ας σβήσει τη συγκεκριμένη αναφορά ) για να το ψάξεις αν και πώς θα αλλάξεις μια και καλή τον κωδικό περιοχής ή αν γίνεται και χρειάζεται τον κωδικό προϊόντος (προσοχή, θέλει να ασχοληθείς πολύ μέχρι να καταλάβεις αν και πώς γίνεται , είναι ριψοκίνδυνο για τη συσκευή και ίσως σταθεί κι αφορμή για να σου την πουν με την εγγύηση) . Αν το πας σε Nokia shop φοβάμαι αν τα καταφέρουν ότι 1) ή θα κάνουν downgrade σε κάποιο firmware που - αν το έχουν - θα περιέχει ελληνικά , αλλά φυσικά το πρόβλημά σου θα επανέλθει αν η Nokia δε βγαλει το σωστό firmware και ξανακάνεις εγκατάσταση με το software updater μέσω internet (και αν σου πουν ότι θέλουν να πληρώσεις 15 ευρώ , αυτό σημαίνει ότι θα χρειάζεται να πληρώνεις κάθε φορά που θα θέλεις επανεγκατάσταση firmware σε Nokia shop και χωρίς να έχεις αξίωση εγγύησης) ή 2) θα αλλάξουν κωδικό περιοχής / προϊόντος , θα βάλουν firmware που κάνει στη συσκευή σου και έχει τα ελληνικά και στη συνέχεια πλέον θα μπορείς από το σπίτι σου μέσω του software updater να εγκαθιστάς δωρεάν και τις αναβαθμίσεις (και πάλι ισχύει ότι αν σου πουν ότι θέλουν να πληρώσεις 15 ευρώ , θα χρειάζεται να πληρώνεις κάθε φορά που θα θέλεις επανεγκατάσταση firmware σε Nokia shop και χωρίς να έχεις αξίωση εγγύησης) . Το πρώτο δε μπορείς να το κάνεις μόνος σου, ενώ το δεύτερο αν το ψάξεις όπως σου είπα ίσως και να μπορείς.
pagratios Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Όπως το είπε ο gilardino!!!Βέβαια λένε ότι μπορείς να πας στους καταναλωτές και να τους κάνεις μήνυση!!!
dali13gr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Άμα έχεις την απόδειξη που αναγράφει το IMEI επάνω, πας απευθείας στην Alpha Copy, τους λες πως έχουν τα πράγματα και βρίσκεις άκρη. Όλα τα υπόλοιπα, περί μηνύσεων χωρίς να ξέρεις τι έχει γίνει, είναι "να 'χαμε να λέγαμε".
G_Zisis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 dali13gr,μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι το κινητό είναι παραεισαγωγή.Εκτός από το ότι δεν έχει ελληνικά το πληκτρολόγιο,οι οδηγίες με ελληνικά είναι χάλια τυπωμένες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα