nikolakis25 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Το "sudo -i" αποκλειεται να σου βγαζει τετοιο σφαλμα, απλα σου ζηταει τον κωδικο σου.Αυτο ειναι σφαλμα του cd που δειχνει οτι ο φακελος Desktop δεν υπαρχει πχ >modis@laptop:~$ cd mitsos bash: cd: mitsos: Δεν υπάρχει τέτοιο αρχείο ή κατάλογος Πως λεγεται ο φακελος που "περιεχει" την επιφανεια εργασιας? Μηπως λεγεται "Επιφανεια εργασιας" και οχι "Desktop"? Αν λεγεται ετσι πρεπει να δωσεις >cd "Επιφανεια εργασιας" που το θεωρω περιεργο αλλα οχι αδυνατο. (επισης πρεπει να βαλεις και τονους που δεν βαζω εγω ) Για να παρακαμψεις αυτο το βημα αν ειναι, σωσε το sis_vga_drv_161208-Ubuntu810.run μεσα στο φακελο home. λοιπον παρακαμτω το βημα [cd Desktop] και κανω> > root@nick-laptop:~#chmod +x sis_vga_drv_161208-Ubuntu810.run chmod:cannot access `sis_vga_drv_161208-Ubuntu810.run :no such file or directory φυσικα εχω σωσει το sis_vga_drv_161208-Ubuntu810.run στο home/nick Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2009 Λοιπον, επειδη θα χασεις πιο πολυ ωρα να ψαχνεις το .run εδω και εκει, θα βαλεις ενα addon στον nautilus για να ανοιγει το τερματικο μεσα στον φακελο στον οποιο βρισκεσαι. >sudo apt-get install nautilus-open-terminal Μετα κλεινεις τον nautilus για να τον αναγκασεις να κανει "ανανεωση", αρα να δει και το addon. >killall nautilus Και τελος πας στο φακελο που εχεις αποθηκευμενο το .run, κανεις δεξι κλικ καπου μεσα στο φακελο σε ελευθερο χωρο, και επιλεγεις "Open in terminal". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolakis25 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 φιλοι μου δεν εχω προλαβει να κανω κατι απο ολά αυτα!!!!ειχα μπλεξει με τη δουλεια κ ουτε που τον ανοιξα!!!! Το πρόβλημα με το shutdown το έχω συναντήσει κι εγώ. Εντελώς συμπτωματικά, ήταν σε μητρική με SiS chipset. Λύνεται όπως περιγράφεται εδώ: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=433404 στο λινκ που μου εδωσεσ λεει: edit your /boot/grub/menu.lst (or /boot/grub/grub.cfg for Grub2) Find this entry (your kernel and hard disk/partition specifications might be different and you may not have a UUID entry) and add the part in bold to yours. "title Ubuntu, kernel 2.6.20-15-generic root (hd0,5) kernel /boot/vmlinuz-2.6.20-15-generic root=UUID=3015a7a1-6e5d-42d6-934d-193459bed89b acpi=force initrd /boot/initrd.img-2.6.20-15-generic quiet savedefault" δεν μπορω να το κανω save και να γραψω με bolt οπωσ λεει! μπορειτε να βοη8ησετε???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 sudo gedit /boot/grub/menu.lst κανεις τις αλλαγες και επιλεγεις αποθηκευση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolakis25 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 sudo gedit /boot/grub/menu.lst κανεις τις αλλαγες και επιλεγεις αποθηκευση tnx φιλε μου!!!!!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Εισαι με ubuntu 7.10? Γιατι ο πυρηνας σου αυτο λεει. Αν ειναι ετσι, στο thread του ubuntuforums ειχε ενα ετοιμο .deb αν δεν κανω λαθος. Αλλα δεν μπορω να βρω το url. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 δεν μπορω να το κανω save και να γραψω με bolt οπωσ λεει!μπορειτε να βοη8ησετε???? Δεν εννοεί να γράψεις με bold! Και να ήθελες δε γινόταν, το αρχείο αυτό είναι plaintext. Αυτό που εννοεί είναι να προσθέσεις στο τέλος της γραμμής-εντολής που φορτώνει τον kernel την φράση που είναι μαρκαρισμένη με bold στο μήνυμά του, δηλαδή την επιλογή: >acpi=force Εισαι με ubuntu 7.10?Γιατι ο πυρηνας σου αυτο λεει. Το κείμενο που παρέθεσε είναι από ένα παλιότερο thread στα Ubuntu Forums, όχι από το δικό του GRUB configuration. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolakis25 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Λοιπον, επειδη θα χασεις πιο πολυ ωρα να ψαχνεις το .run εδω και εκει, θα βαλεις ενα addon στον nautilus για να ανοιγει το τερματικο μεσα στον φακελο στον οποιο βρισκεσαι. >sudo apt-get install nautilus-open-terminal Μετα κλεινεις τον nautilus για να τον αναγκασεις να κανει "ανανεωση", αρα να δει και το addon. >killall nautilus Και τελος πας στο φακελο που εχεις αποθηκευμενο το .run, κανεις δεξι κλικ καπου μεσα στο φακελο σε ελευθερο χωρο, και επιλεγεις "Open in terminal". λοιπον το εκανα αυτο αλλα παλι δεν γινετε κατι >nick@nick-laptop:~/Επιφάνεια εργασίας$ chmod +x sis_vga_drv_161208-Ubuntu810.run nick@nick-laptop:~/Επιφάνεια εργασίας$ sh sis_vga_drv_161208-Ubuntu810.run sis_drv.so cp: cannot create regular file `/usr/lib/xorg/modules/drivers/sis_drv.so': Permission denied nick@nick-laptop:~/Επιφάνεια εργασίας$ και αν κανω > nick@nick-laptop:~/Επιφάνεια εργασίας$ sudo -i [sudo] password for nick: root@nick-laptop:~# chmod +x sis_vga_drv_161208-Ubuntu810.run chmod: cannot access `sis_vga_drv_161208-Ubuntu810.run': No such file or directory root@nick-laptop:~# Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 δωσε sudo -i cd /home/nick/Επιφάνεια εργασιας (η οπως αλλιως το εχεις ονομασει την επιφανεια εργασιας) chmod +x sis_vga_drv_161208-Ubuntu810.run και μετα sh sis_vga_drv_161208-Ubuntu810.run Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolakis25 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 δωσε sudo -i cd /home/nick/Επιφάνεια εργασιας (η οπως αλλιως το εχεις ονομασει την επιφανεια εργασιας) chmod +x sis_vga_drv_161208-Ubuntu810.run και μετα sh sis_vga_drv_161208-Ubuntu810.run λοιπον επιτελουσ μετα απο πολυ προσπα8εια(κ πολυ help) τα καταφερα!!! > nick@nick-laptop:~$ sudo -i [sudo] password for nick: Sorry, try again. [sudo] password for nick: root@nick-laptop:~# cd /home/nick/"Επιφάνεια εργασιας" -bash: cd: /home/nick/Επιφάνεια εργασιας: No such file or directory root@nick-laptop:~# cd /home/nick/"Επιφάνεια εργασίας" root@nick-laptop:/home/nick/Επιφάνεια εργασίας# chmod +x sis_vga_drv_161208-Ubuntu810.run root@nick-laptop:/home/nick/Επιφάνεια εργασίας# sh sis_vga_drv_161208-Ubuntu810.run sis_drv.so root@nick-laptop:/home/nick/Επιφάνεια εργασίας# αλλα ακομα δεν μπορω να αλλα3ω αναλυση!! προφανωσ 8α πρεπει να κανω κατι με gedit alla τι ομωσ ε φανταστικοι μου φιλοι??? tnx παντωσ ολουσ για το χρονο σασ κ την υπομονη σασ!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 οταν το ετρεξες τι σου εβγαλε;; μονο αυτο που εχει εμφανισει και βλεπω;; (sis_drv.so) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolakis25 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 οταν το ετρεξες τι σου εβγαλε;;μονο αυτο που εχει εμφανισει και βλεπω;; (sis_drv.so) ακριβωσ!!μονο αυτο!κ μετα προσπαθησα να αλλαξω αναλυση απο system>προτιμησεισ>αναλυση οθονησ αλλα τπτ αφου πρωτα ειχα κανει restart!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Αυτο το sis_drv.so που το εβαλε? Κανε ενα >sudo updatedb και μετα ενα >locate sis_drv.so Η σωστη του θεση ειναι στο φακελο /usr/lib/xorg/modules/drivers/. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolakis25 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Αυτο το sis_drv.so που το εβαλε?Κανε ενα >sudo updatedb και μετα ενα >locate sis_drv.so Η σωστη του θεση ειναι στο φακελο /usr/lib/xorg/modules/drivers/. σωστα εκει ειναι αποθηκευμενο! >nick@nick-laptop:~$ sudo updatedb [sudo] password for nick: nick@nick-laptop:~$ locate sis_drv.so /usr/lib/xorg/modules/drivers/sis_drv.so nick@nick-laptop:~$ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2009 Τελευταια προταση πριν παραδωσω τα οπλα περι αυτου... Στο xorg.conf σου εχεις ορισει σαν driver τον sis στο αναλογο section, πχ στο δικο μου >Section "Device" Identifier "Card0" [b] Driver "vesa"[/b] VendorName "nVidia Corporation" BoardName "NV36 [GeForce FX Go5700]" BusID "PCI:1:0:0" EndSection Το γιατι εχω vesa driver σε nvidia καρτα γραφικων ειναι πονεμενη ιστορια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.