j1m4kos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Παιδια σκεφτομαι να αγορασω μια ηλεκτρικη Fender απο ebay αλλα δεν ειμαι σιγουρος για τις τιμες αυτες με τα τα 300$ ειναι μουφα ή οχι?
ge0rge007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Αν πάρεις απο ebay Αμερικής θα έχεις τελωνείο... Γιατι δεν βλέπεις σε Ευρώπη? Αν θέλεις μπορείς να δείς αυτό: http://www.thomann.de Είναι στην Γερμανία,στέλνουν Ελλάδα και υπάρχει και έλληνας μέσα οπότε μιλάς και ελληνικά. Εγώ έχω ψωνίσει 3 φορές (περίπου 1500ε ) και και είναι άψωγει απλά.
slipknot Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 +1 για thomann έχουν ψωνίσει φίλοι και γνωστοί από εκεί, πολύ καλές τιμές σχεδόν πάντα -20% (τουλάχιστον) απ' ότι εδώ, άψογη εξυπηρέτηση, ασφάλεια κλπ. Από ebay μπορεί να αγοράσεις κιθάρα και να σου ρθει μόνο ο λαιμός
thanocaster Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Θεωρώ εξαιρετικά παράτολμο να αγοράσεις ένα όργανο που δεν έχεις παίξει πρώτα. Είναι προτιμώτερο, κατά τη γνώμη μου, να πληρώσεις ένα 20-40% πάνω αλλά να ξέρεις τί παίρνεις, παρά να το γλυτώσεις και να μην έχεις ιδέα τί όργανο αγοράζεις. Θωμάς μόνο για ενισχυτές, πετάλια, καλώδια, χορδές και ανταλλακτικά. Η γνώμη μου, κατέβα στο κέντρο και λυώσε στο περπάτημα. Μπες σε όλα τα μαγαζιά που πουλάνε κιθάρες, απαίτησε να ακούσεις εσύ ο ίδιος αυτές που θες, και όταν βρεις το κατάλληλο όργανο αγόρασέ το επί τόπου (το συγκεκριμένο κομμάτι που έπαιξες και σου άρεσε). Παραθέτω από άλλο νήμα κάποιες συμβουλές για αγορά ηλεκτρικής κιθάρας: Γενικότερες συμβουλές για αγορά κιθάρας: 1) Πρώτα ΠΑΙΖΟΥΜΕ με το όργανο που θα πάρουμε (το συγκεκριμένο εννοώ) και μετά το παίρνουμε. 2) Βλ. 1 3) Δεν παραμυθιαζόμαστε από το ποιοι άλλοι έχουν παίξει με αυτό το όργανο, ούτε από την εμφάνιση. Σίγουρα δεν θα διαλέξεις κάτι που δεν σου αρέσει, αλλά αυτό που θα πάρεις θα πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά που θες να παίξεις. 4) Πάντα μα πάντα πριν αγοράσουμε το όργανο πρέπει να έχουμε σιγουρευτεί ότι δεν μας ενοχλεί στο πιάσιμο (ακόμα κι αν είναι πρώτη φορά στη ζωή μας που πιάνουμε κιθάρα), και ελέγχουμε τον ήχο τόσο με κλειστό το volume (δηλαδή χωρίς να λειτουργούν οι μαγνήτες - κατ' επέκταση και ο ενισχυτής), όσο και με ανοιχτό. 5) Το ότι εκεί που θα την ακούσουμε μας την έχουν καρφώσει στον ENGL των 3 χιλιάδων, δεν σημαίνει ότι θα ακουστεί έτσι και στο κονσερβοκούτι που έχουμε σπίτι μας. Προσπαθούμε αν είναι δυνατόν να την ακούσουμε σε γκάμα ενισχυτών την κιθάρα για να πάρουμε γραμμή το πώς ανταποκρίνεται σε κάθε είδους ενισχυτή. 6) Την πρώτη μας κιθάρα κατά πάσα πιθανότητα θα την πουλήσουμε όταν βαρεθούμε να παίζουμε (για όσους δεν είναι σίγουροι ότι θα καταπιαστούν). Προτιμούμε η στάμπα που έχει πάνω να εξασφαλίζει ότι θα πάρουμε τουλάχιστον το 70% της αρχικής της αξίας, παρά να πάρουμε μια ότι να 'ναι που θα έχει 50€ λιγότερα και στο τέλος να την πετάξουμε στο τζάκι. 7) Δεν υπάρχει universal κιθάρα που να παίζει τα πάντα. Όλες όμως οι κιθάρες μπορούν να αλλάξουν κατεύθυνση με τις κατάλληλες μόντες (αλλαγή μαγνητών, κλειδιών, τρέμολο, τάστων και γενικότερα ό,τι υπάρχει πάνω της). 8) Ο ήχος της κιθάρας ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ αποφασιστικά από τα ξύλα της. Ό,τι κι αν λένε, πάνω από ένα 10% δεν επιρρεάζουν τα ξύλα της. Όταν ο ήχος περνάει από χορδές-μαγνήτες-προενίσχυση-10 πεταλάκια με εφφέ-ενισχυτή, είναι βέβαιο ότι το αρχικό σήμα είναι άλλα 'ντ' άλλα κουτρουβάλα της Παρασκευής το γάλα. 9) Το 8 δεν σημαίνει ότι δεν παίζουν ρόλο τα ξύλα της. Πάντα το maple δίνει πιο σκαστό ήχο από το rosewood, και τις περισσότερες το ash είναι πιο ελαφρύ από το alder. Δεν υπάρχει όμως καλύτερο/χειρότερο γενικά. Υπάρχει πιο κατάλληλο για μένα. 10) Όντως, στο noiz.gr θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το καλύτερο. 11) Βλ. 1
slipknot Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Μπορεί επίσης να πάει σε κάποιο μαγαζί εδώ και να δοκιμάσει την κιθάρα και ύστερα, αφού σιγουρευτεί πως του κάνει να την αγοράσει φθηνότερα από thomann.
thanocaster Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Απλά το κακό με τα μοουσικά όργανα είναι ότι δυο πχ Fender Stratocaster '68 ri, δεν έχουν την ίδια αίσθηση ούτε τον ίδιο ήχο. Μπορεί να σου κάτσει καλό κομμάτι, μπορεί να σου κάτσει στραβό κομμάτι. Γι αυτό και έγραψα ότι αγοράζεις το συγκεκριμένο κομμάτι που άκουσες. Βέβαια, μπορεί για κάποιον η οικονομική διαφορά να παίζει μεγαλύτερο ρόλο. Στο χέρι του αγοραστή είναι αυτό. @j1m4kos: Τί budget διαθέτεις γενικότερα;
kokas08 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 παιδιά εγώ αγόρασα πριν 2 μήνες μια yamaha pacifica 112j κατα παραγγελία από γνωστό του ωδείου μου (όχι μεταχειρισμένη). Γενικά όμως στο θέμα ''αγορά νέας κιθάρας'' ρε παιδιά με τόσους ενισχυτές και τόση ''επεξεργασία'' από τη στιγμή που παίζεις μέχρι ποθ βγαίνει ο ήχος πως μπορείς να καταλάβεις διαφορές απο κιθάρα σε κιθάρα?
thanocaster Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 παιδιά εγώ αγόρασα πριν 2 μήνες μια yamaha pacifica 112j κατα παραγγελία από γνωστό του ωδείου μου (όχι μεταχειρισμένη). Γενικά όμως στο θέμα ''αγορά νέας κιθάρας'' ρε παιδιά με τόσους ενισχυτές και τόση ''επεξεργασία'' από τη στιγμή που παίζεις μέχρι ποθ βγαίνει ο ήχος πως μπορείς να καταλάβεις διαφορές απο κιθάρα σε κιθάρα? Φυσικά και καταλαβαίνεις. Σίγουρα, ο ενισχυτής παίζει πιο σπουδαίο ρόλο, αλλά η πηγή σου είναι ένα καθ' όλα σημαντικό μέρος του ήχου σου. Και όλος ο εξοπλισμός σου παίζει το ρόλο του στον ήχο σου. Αν για παράδειγμα έχεις έναν πολύ κακό κομπρέσσορα και όλα τα άλλα στοιχεία του εξοπλισμού σου είναι αστέρια, ο κομπρέσσορας θα χαλάει όλο τον ήχο σου. Σκέψου λοιπόν μια κιθάρα με κακούς μαγνήτες, πολύ βόμβο, κακοσεταρισμένη (κακό intonation πχ), κακό πάτημα ταστιέρας-σώματος (σε περίπτωση bolt-on συνήθως) κλπ. Από όπου και να περάσει το κακό σήμα που θα δίνει, θα παραμένει κακό σήμα. Αυτά όσον αφορά στον ήχο. Αν μιλήσουμε και στην αίσθηση των οργάνων, εκεί πλέον οι διαφορές είναι χαώδεις. Κάνε το εξής πείραμα: Πήγαινε σε ένα κιθαροπωλείο () και παίξε 5 λεπτά με μια Squier Strat Affinity και μετά με μια (όχι πολύ πιο ακριβή) Fender Strat Classic Player '50. Αν δεν καταλάβεις τεράστια διαφορά, ωφείλεται κυρίως σε απειρία, καθότι τα δυο όργανα είναι η μέρα με τη νύχτα.
nikoskon Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Στις ηλεκτρικές κιθάρες κυρίως παίζουν ρόλο οι μαγνήτες και ο ενισχυτής. Ξύλα κτλπ έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Δεν αναφέρομαι σε υποκειμενικά ζητήματα όπως: 1.Την ικανότητα του εκτελεστή. 2.Το setάρισμα. Μιλάω καθαρά για το "hardware" που ευθύνεται για τον ήχο μιας κιθάρας.
thanocaster Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Ξύλα κτλπ έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το καταλάβουν επιτέλους μερικοί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.