Προς το περιεχόμενο

σύγκριση απόδοσης.

neXTgen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ολες οι ανακριβειες μαζεμενες μαζι...

Μπραβο Vasilisxd!

Το αγαπημενο μου σημειο ειναι αυτο:

Anyways τι να μου πείς εμένα απο ταχύτητα και σταθερότιτα όταν στο Mac μου ανοίγω 10 video , Excel - Word ,

Msn , iDVD , Vuze , Google Earth και το συστημα πάει μαλιοκούβαρα και εσύ με τον i7 σου όταν ανοίγεις το Vuze

κανα Google Earth κανα Excel και τρώς τα μούτρα σου !

(Παντως εδω μπορω με εναν διπυρηνο υπολογιστη 2 χρονων να ανοιξω 2 hd video 1080p(ή οσα απλα video θελεις) , οσα excel-word θελεις, οσους firefox θελεις, msn, vuze να κατεβαζει φουλ, photoshop ανοιχτο, google earth κ ταυτοχρονα να κανει μετατροπη video(οχι απλα να ειναι ανοιχτο το προγραμμα, αλλα να κανει κανονικα μετατροπη οπως χαρακτηριστικα βλεπεις κ στο screenshot) κ να μην χανει ουτε ενα καρε το παιξιμο των 2 hd video 1080p(δηλαδη να παιζουν στα 24fps οπως χαρακτηριστικα φαινεται στο screenshot, οπου παιζουν 2 hd videos των 11.1mbps κ 28.6mbps). Πολυ αμφιβαλλω αν το mac σου θα μπορει απλα να παιξει ταυτοχρονα μονο τα 2 hd 1080p videos, οχι να κανει ταυτοχρονα μετατροπη video, google earth, vuze κλπ.)

αλλα μετα διαβαζω κ αυτο κ λυνομαι στα γελια:

Μήν ξεχνάς ότι ο μισός κώδικας των Windows είναι γραμμένος σε Visual Basic την πιο Ημαρτον Γλώσσα προγραμματισμού Ever !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Bαριεμαι να διαβασω και τις 7 σελιδες, απλα εχω να προτεινω στο φιλο που θελει Laptop για photoshop,

κανα 17'' c2d με WINDOWS...γυρω στα 700-800...MAC για τετοιες δουλειες μονο Macbook Pro Και η τιμη ξεφευγει...

Επισκέπτης
(Παντως εδω μπορω με εναν διπυρηνο υπολογιστη 2 χρονων να ανοιξω 2 hd video 1080p(ή οσα απλα video θελεις) , οσα excel-word θελεις, οσους firefox θελεις, msn, vuze να κατεβαζει φουλ, photoshop ανοιχτο, google earth κ ταυτοχρονα να κανει μετατροπη video(οχι απλα να ειναι ανοιχτο το προγραμμα, αλλα να κανει κανονικα μετατροπη οπως χαρακτηριστικα βλεπεις κ στο screenshot) κ να μην χανει ουτε ενα καρε το παιξιμο των 2 hd video 1080p(δηλαδη να παιζουν στα 24fps οπως χαρακτηριστικα φαινεται στο screenshot, οπου παιζουν 2 hd videos των 11.1mbps κ 28.6mbps). Πολυ αμφιβαλλω αν το mac σου θα μπορει απλα να παιξει ταυτοχρονα μονο τα 2 hd 1080p videos, οχι να κανει ταυτοχρονα μετατροπη video, google earth, vuze κλπ.)

Έλα ρε συ haHa! Ειλικρινά ώρες ώρες δε μπορώ να καταλάβω τι γίνεται, λες κι εγώ ζω σε άλλο κόσμο. Θέλεις να πεις ότι τόσο καιρό στα Windows, ανοίγεις παράλληλα όσα προγράμματα θέλεις και δεν είχες ποτέ προβλήματα;! Είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Δεν λέω ότι είναι κάτι που μου συνέβαινε ΚΑΘΕ φορά, αλλά πολύ συχνά τα Windows, όταν φόρτωνα πολλά προγράμματα παράλληλα άρχιζαν τις αστάθειες και τις ασυμβατότητες, συχνά ο explorer μου ζητούσε να κλείσει, κάτι που ήταν σαν mini-επανεκκίνηση.

Και βέβαια δεν έχει σχέση αν είχα 1, 2 ή 4 πυρήνες. Είναι καθαρά ζήτημα λειτουργικού. Φυσικά, όταν λειτουργούν όλα καλά, οι διαφορές είναι εμφανείς, όταν όμως δε λειτουργούν...

Οφείλω βέβαια να ομολογήσω, ότι το screenshot είναι εντυπωσιακό! Αλλά δε νομίζω ότι είναι κάτι που μπορεί να γίνει στα περισσότερα PC 2 χρόνων.

Τι να πω, εκτός πια κι αν όλη μου η εμπειρία στα PC τα δικά μου και των γνωστών μου τόσα χρόνια, ήταν μια ψευδαίσθηση και απλά ήμασταν όλοι γκαντέμηδες.

Μήν ξεχνάς ότι ο μισός κώδικας των Windows είναι γραμμένος σε Visual Basic την πιο Ημαρτον Γλώσσα προγραμματισμού Ever !

Αυτό τώρα τι το' θελες...? Δεν φτάνουν τα άλλα που γράφεις? :rolleyes:

Κατι δηλωσεις τυπου "ανοιγω οσα προγραμματα θελω κ δεν εχω προβληματα" ειναι για γελια..

Τι προβλημα μπορεις να εχεις απλα ανοιγοντας προγραμματα τυπου firefox, vuze, word,excel, msn που δεν απασχολουν καθολου σχεδον τον επεξεργαστη?

Τετοια μπορεις να ανοιξεις απειρα,σιγα το κατορθωμα..(εκτος αν εχεις 512mb μνημη κ τσιγκουνευσαι να δωσεις 14 ευρω για να πας στα 2GB ή 32 ευρω για να πας στα 4GB ή 64 ευρω για να πας στα 8GB)

Οι δυσκολιες αρχιζουν οταν ανοιγεις προγραμματα που πραγματικα στρεσσαρουν τον επεξεργαστη.

Πχ photoshop οταν κανει μετατροπες-εφαρμοζεις φιλτρα (οχι δηλαδη οταν απλα ειναι ανοιχτο),

μετατροπες video,

θεαση hd video οταν δεν βοηθαει η καρτα γραφικων (σε windows σπανιως εχεις τετοιο προβλημα, σε αντιθεση με το mac os x)

Οταν μαλιστα κανεις ολα αυτα ταυτοχρονα, τοτε οι περισσοτεροι πυρηνες , μεγαλυτερη κ πιο γρηγορη ram, πολλαπλοι σκληροι κανουν την διαφορα..

Κ για αυτο ενα pc μηχανημα 2 χρονων θα εχει καλυτερες επιδοσεις κ μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο εναν iMac ιδιας εποχης κ χρηματων, οπως ακριβως ενα διπυρηνο pc 3+ ετων ειναι πολυ πιο γρηγορο κ εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο τον μονοπυρηνο iMac G5 ιδιων χρηματων ή ακομα κ ενα περσινο τετραπυρηνο pc θα ειναι πιο γρηγορο κ θα εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο τον ολοκαινουριο iMac 20" .

Κ για αυτο ενα pc μηχανημα 2 χρονων θα εχει καλυτερες επιδοσεις κ μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο εναν iMac ιδιας εποχης κ χρηματων, οπως ακριβως ενα διπυρηνο pc 3+ ετων ειναι πολυ πιο γρηγορο κ εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο τον μονοπυρηνο iMac G5 ιδιων χρηματων ή ακομα κ ενα περσινο τετραπυρηνο pc θα ειναι πιο γρηγορο κ θα εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο τον ολοκαινουριο iMac 20" .

Συγκρίνεις ανόμια πράγματα ( all-in-one με desktop ) .. Αλλά ακόμα και έτσι, αμφιβάλλω αν ο iMac θα έχει λιγότερο αντοχή στον χρόνο από ένα PC με 2-3 χρόνια registry, disc fragmentation και τα διάφορα "temporary files" στον δίσκο .. Με κάποιο πρόσφατο format ναι, αλλιώς δύσκολα τα πράγματα ..

Συγκρίνεις ανόμια πράγματα ( all-in-one με desktop ) .....

Δυστυχως παρα πολλα ατομα που θελουν κανονικο desktop καταληγουν στον iMac λογω οτι ο mac pro ειναι πανακριβος..

Οι περισσοτεροι ζητουν desktop, οχι all in one, διαφορετικα θα ειχαμε πλημμυρισει απο τετοια μοντελα. (πχ οπως εχουμε πλημμυρισει απο λαπτοπ)

Οπως κ να εχει, ενα pc desktop εχει πολυ καλυτερες επιδοσεις κ αντοχη στο χρονο απο εναν iMac.

Επισκέπτης

Οπως κ να εχει, ενα pc desktop εχει πολυ καλυτερες επιδοσεις κ αντοχη στο χρονο απο εναν iMac.

είναι εντελώς υποκειμενικό το θέμα(σχετικά με την αντοχή κυρίως)...αλλά, ας μη το συζητήσουμε πάλι...

haHa αυτό το screenshot το έκανες με Vista ή με XP;

Xp 32bit..

Σε vista θα ηταν λογικα λιγο καλυτερα τα πραγματα λογω καλυτερου scheduler που εχει το λειτουργικο. (θα κανει και καλυτερο load balancing μεταξυ των απαιτικων εφαρμογων)

Vista δεν εχω βαλει, γιατι δεν θελω να δωσω 125 ευρω (ασε που βαριεμαι να τα περασω).

Xp 64bit δεν εχω περασει (παρολο που εχω 4gb ram κ ετσι θα ηταν λιγο πιο γρηγορο το συστημα), γιατι αν κ εχω το license , βαριεμαι να τα περασω..

Αλλα καποια στιγμη πρεπει να παω σε 64bit λειτουργικο..

Xp 64bit δεν εχω περασει (παρολο που εχω 4gb ram κ ετσι θα ηταν λιγο πιο γρηγορο το συστημα), γιατι αν κ εχω το license , βαριεμαι να τα περασω..

Βασικά τα 64 bit απλώς διευρύνουν το φάσμα των διευθύνσεων μνήμης που μπορεί να χρησιμοποιήσει το λειτουργικό, που με λίγα λόγια σημαίνει πως μπορείς να βάλεις παραπάνω μνήμη στο μηχάνημα. Αμφιβάλλω αν θα έβλεπες κάποια διαφορά σε "ταχύτητα" μηχανήματος.

Βασικά τα 64 bit απλώς διευρύνουν το φάσμα των διευθύνσεων μνήμης που μπορεί να χρησιμοποιήσει το λειτουργικό, που με λίγα λόγια σημαίνει πως μπορείς να βάλεις παραπάνω μνήμη στο μηχάνημα. Αμφιβάλλω αν θα έβλεπες κάποια διαφορά σε "ταχύτητα" μηχανήματος.

Μα σε αυτο αναφερομαι, μιας κ εχω 4GB.

Επισης εχουν λιγο πιο καινουριο κ πιο προσεγμενο kernel.

haHa άλλη μια ερώτηση αν ξέρεις. Μπορώ σε vlc για mac να ανοίξω 2 ή περισσότερα παράθυρα με video; Δε φαίνεται να έχω τέτοια επιλογή και μου φαίνεται περίεργο να το κάνουν άλλοι players και όχι το vlc.

Επίσης ποιος ακριβώς είναι ο διπύρηνος με τον οποίο τράβηξες το screenshot και ποια η κάρτα γραφικών;

Επισκέπτης
Αλλά ακόμα και έτσι, αμφιβάλλω αν ο iMac θα έχει λιγότερο αντοχή στον χρόνο από ένα PC με 2-3 χρόνια registry, disc fragmentation και τα διάφορα "temporary files" στον δίσκο .. Με κάποιο πρόσφατο format ναι, αλλιώς δύσκολα τα πράγματα ..

Αυτό είναι βασικά το όλο ζήτημα και αυτό ακριβώς εννοούσα πάντα όταν έλεγα ότι τα Mac έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. Είναι καθαρά ζήτημα οπτικής. :-)

Όσον αφορά τα άλλα, παρόλο που ο haHa έχει κερδίσει την εκτίμηση μου και το σεβασμό στην άποψη του, τα Windows έχουν συχνά απρόβλεπτες συμπεριφορές. Και μπορεί η λογική να λέει ότι δεν είναι πρόβλημα το ν' ανοίγεις 20 ελαφριά προγράμματα ταυτόχρονα, πρακτικά όμως έχω δει προβλήματα πραγματικά χωρίς λόγο, απ' αυτά που λες "μα γιατί να μη δουλεύει το μαραφέτι;!"

ΙΣΩΣ, τα προβλήματα αυτά να προκύπτουν από τα διάφορα antivirus ή firewalls, μια που εγώ όταν είχα τέτοια ζητήματα, συνήθως ήταν λύση το να βάζω antivirus άλλης εταιρείας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...