Vasilisxd Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Προσωπική μου γνώμη είναι ότι αυτή τη στιγμή το καλύτερο OS που κυκλοφορεί είναι τα Vista. Τι άλλο θα ακούσω εδω μέσα...
elven Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Τι άλλο θα ακούσω εδω μέσα... Αν μπορείς να παραθέσεις επιχειρήματα για το αντίθετο ή επιχειρήματα γιατί πχ πιστεύεις ότι το OSX είναι καλύτερο τότε ακούω. Αν και θα πάει σε flame,το κόβω Αλλιώς μη τ' ανοίγεις για να πεις τη λαλακια σου. Για πες τι θες να συγκρίνεις,features,ταχύτητα λειτουργικού,ταχύτητα σε προγράμματα,ασφάλεια πες τι,βάζω στοίχημα ότι είσαι ακόμας ένας που επειδή τ' άκουσε κάτι το αναμασάει χωρίς να 'χει ιδέα. ΥΓ. Τι εννοούσες ότι δεν ισχύει το επιχείρημα ότι η registry κουτσαίνει; Δεν είναι γεγονός ότι τα προγράμματα των MacOS Χ δε χρησιμοποιούν registry, ενώ των Windows ναι; Manuel γεγονός είναι αυτό που λες,αυτό που είπα ότι δεν ισχύει είναι ότι η registry δεν δημιουργεί κλειδιά μόνη της και ότι δεν βλέπω πως μειώνει την ταχύτητα του υπολογιστή.
ixthy Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 The 32-bit kernel of Mac OS X Snow Leopard will deliver the first 64-bit kernel for Mac OS X. Earlier versions of the operating system, including today's Leopard, can run 64-bit software but do so using a 32-bit kernel. More accurately, whether running on 32 and 64-bit CPUs, Mac OS X loads the same kernel image and run it as a 32-bit process, although when run on 64-bit hardware, the 32-bit kernel switches into "long mode compatibility mode." Apple's current implementation allows the existing 32-bit kernel to run both 32-bit and 64-bit applications at once, as well as being able to handle 64-bit virtual memory allocations, giving 64-bit applications and background tasks the capacity to allocate memory spaces larger than 4GB when working with large data sets. In Tiger, 32-bit graphical apps could create a 64-bit process; under Leopard, Mac OS X can run full 64-bit graphical apps. Leopard's 32-bit kernel has been fitted with enhancements that handle copying between 32 and 64-bit user address spaces, and its syscall and trap handlers are also 64-bit code. This hybrid design enabled Apple to deliver a kernel that could run 64-bit apps without needing to immediately deliver 64-bit kernel drivers for it, nor to require third parties to all ship 64-bit versions of their drivers. As described in earlier coverage of Snow Leopard's 64-bit features, Mac OS X can also currently use various techniques to use more than 4GB of installed RAM, the limit imposed by 32-bit memory addressing, despite using a 32-bit kernel. Intel's hardware uses a method called PAE to enable certain Mac models to address as much as 32GB of installed RAM, despite Mac OS X's use of a 32-bit kernel. Από τη διεύθυνση http://www.appleinsider.com/articles/08/10/28/road_to_mac_os_x_snow_leopard_64_bit_to_the_kernel.html Το πιο απλό που έχω να πω είναι ότι στα 32 bit το Leopard είναι το καλύτερο. Για 64 bit πρέπει να περιμένουμε το Snow Leopard το οποίο θα τρέχει σε όλα τα macintel (εκτός αν το osx project προλάβει και το βγάλει πολύ γρήγορα και στα pc, αν και γω έχω καλομάθει να μου τρέχουν όλα out of the box). Τότε οι συγκρίσεις θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρουσες. Η επιλογή είναι δική σου. Y.Γ. Ο καθένας έχει τη γνώμη του. Εγώ πάντως σα χρήστης vista και xp ξέρω ότι δε μου αρέσουν τα λειτουργικά με registry.
haHa Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Γιατί έτσι κάνουν οι άνθωποι όταν κάτι δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Σου λέει "χάλασε, πάλιωσε, δεν αρκεί πια αυτή η ταχύτητα, θα πάρω ένα καινούργιο, για να μην κάθομαι ν' ασχολούμαι πάλι μετά από 1 χρόνο". Μπορείς να πεις πως το κάνουν και γιατί είναι άσχετοι, δεκτόν. Οι πιο πολλοί δεν έχουν χρόνο ν' ασχοληθούν καθόλου με τους υπολογιστές τους. Aν δεν εχουν χρονο να ασχοληθουνε, γιατι τοτε τα πετανε?Εκει να δεις μπελας: τρεξιμο κ αγορα καινουριου μηχανηματος,σεταρισμα κλπ. ... Το πιο απλό που έχω να πω είναι ότι στα 32 bit το Leopard είναι το καλύτερο. Για 64 bit πρέπει να περιμένουμε το Snow Leopard το οποίο θα τρέχει σε όλα τα macintel (εκτός αν το osx project προλάβει και το βγάλει πολύ γρήγορα και στα pc, αν και γω έχω καλομάθει να μου τρέχουν όλα out of the box). ... Ηδη τρεχει το snow leopard σε pc-οsx project. Γενικοτερα ειναι καλα τα μεχρι τωρα νεα για το snow leopard.
ixthy Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 haHa μήπως ξέρεις αν το Snow Leopard εκτός από PC τρέχει και σε Mac?
haHa Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 haHa μήπως ξέρεις αν το Snow Leopard εκτός από PC τρέχει και σε Mac? Φυσικα κ τρεχει!!
Mercyful_Fate Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 haHa μήπως ξέρεις αν το Snow Leopard εκτός από PC τρέχει και σε Mac? Ομολογώ πως δεν την κατάλαβα την ερώτηση αυτή...
ixthy Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Είναι απλό. Στα pc τρέχει με το osx project. Στα mac ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει. Κάτι άκουσα για μια beta, αλλά μπορούμε να τη βρούμε; Αν ναι που; Μήπως το Snow για τα pc είναι πλήρες; Δε νομίζω αλλά λέμε τώρα! Πάνω απ' όλα όμως μου άρεσε το concept τρέχει το mac σε mac? Το εξήγησα καλά; Χιχι! Το λέω γιατί haHa πέρα από την πλάκα περιμένω απαντήσεις αν ξέρεις! Thx!!!
haHa Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Μα την beta που εχει "κυκλοφορησει" για δοκιμες σε κανονικα mac, την εχουν παρει καποιοι τυποι κ την εχουν βαλει κ σε pc..
xalia Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2009 Τουλάχιστον 2 beta του snow leopard έχουν κυκλοφορίσει στα γνωστά μαγαζάκια... Την πρώτη τη δοκίμασα στο macbook black που έχω, την δέυτερη όχι ακόμα. Αν υπολογίσουμε και ότι η κάθε beta βγήκε σε απλή και server έκδοση έχουμε τουλάχιστον 4 εκδόσεις του snow leopard που έχουν διαρεύσει. Φήμες λένε ότι η έκδοση server μπαίνει πιο εύκολα σε non mac, αλλά προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει.
ixthy Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Και ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τη beta του Snow?
xalia Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 οπτικά ίδιο με το leopard. Σε απόδοση μικρή διαφορά, λίγο πιο γρήγορο στο δικό μου μηχάνημα σε σχέση με το leopard. Λίγο μικρότερο σε "όγκο". Δεν το κράτησα πολύ, γιατί πήρα time capsule και δεν ήθελα να τρέχω με beta λειτουργικό.
NiCk_ Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Μπορεί να αλλάξει πάντως το interface μέχρι το τελικό προϊόν ... Αυτό που ακούγεται για "marble" look ίσως να βγεί και αληθινό ...
Vasilisxd Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Αν μπορείς να παραθέσεις επιχειρήματα για το αντίθετο ή επιχειρήματα γιατί πχ πιστεύεις ότι το OSX είναι καλύτερο τότε ακούω. Αν και θα πάει σε flame,το κόβω Αλλιώς μη τ' ανοίγεις για να πεις τη λαλακια σου. Για πες τι θες να συγκρίνεις,features,ταχύτητα λειτουργικού,ταχύτητα σε προγράμματα,ασφάλεια πες τι,βάζω στοίχημα ότι είσαι ακόμας ένας που επειδή τ' άκουσε κάτι το αναμασάει χωρίς να 'χει ιδέα. Ταχύτητα ... ασφάλεια ... γκούχου γκούχου ... Οταν μιλάς για Windows ξεχνάς την ταχύτητα, σταθερότιτα και την ασφάλεια , το μόνο που σου μένει είναι η μεγαλύτερη γκάμα προγραμμάτων. Επίσεις το κολλημένο το κεφάλι "μας" έχοντας συνηθίσει στα Windows δέν επιτρέπει την όποια ομαλή μετάβαση σε άλλα λειτουργικά προβάλοντας πεισματική αρνηση στην μάθηση οποιουδήποτε καινούργιου Τερτιπιού του OS και έτσι καταλήγουμε πάλι πίσω στην ασφάλεια της γνώσης των Windows. Βλέπεις στα Win ξέρουμε να ξεψιρίζουμε την Registry ή να περνάμε <Drive Letter> σέ ένα USB Stick που δέν αναγνώρισε το συστημα και πολλά άλλα , πράγματα τα οποια έχουμε μάθει με κόπο και μας προσφερουν ικανοποίηση όταν τα διεκπεραιώνουμε. Στο OSX οι περισότεροι βαδίζουμε στα τυφλά και παρόλα αυτά δέν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ακόμα και ένας PC Expert μέ τα windows. Anyways τι να μου πείς εμένα απο ταχύτητα και σταθερότιτα όταν στο Mac μου ανοίγω 10 video , Excel - Word , Msn , iDVD , Vuze , Google Earth και το συστημα πάει μαλιοκούβαρα και εσύ με τον i7 σου όταν ανοίγεις το Vuze κανα Google Earth κανα Excel και τρώς τα μούτρα σου ! Μήν ξεχνάς ότι ο μισός κώδικας των Windows είναι γραμμένος σε Visual Basic την πιο Ημαρτον Γλώσσα προγραμματισμού Ever !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.