Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Ναι φυσικα μιλαμε για την περιπτωση που δεν εχει ιο, δηλαδη να υπαρχει ενα αντιικο.. Οπως κ στην περιπτωση των mac , μιλαμε για την περιπτωση που δεν εχουν ασυμβατοτητες, τα γνωστα προβληματα θερμοκρασιων κλπ. Εννοείται. Ζήτημα συχνότητας που συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα είναι. ΥΓ. Γνωρίζεις βέβαια, ότι ένα αντιικό δεν εγγυάται πως δεν έχεις ιό. Απλά μειώνει τις πιθανότητες. ΥΓ2. Στα Mac τι συμβατότητες μπορείς να έχεις; Δεν είναι όλα fix; Εγώ για παράδειγμα είχα κάποτε μια κάρτα ήχου Audigy 2 που μου δημιουργούσε μονίμως προβλήματα στα προγράμματα ήχου σε συγκεκριμένο υπολογιστή, άσχετα με το λειτουργικό του (win98,win2000, winxp) ή το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσα (logic, cubase). Δεν έμαθα ποτέ τι είδους ασυμβατότητα είχε (σε άλλα μηχανήματα δούλευε σωστά). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elven Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Εννοείται. Ζήτημα συχνότητας που συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα είναι. ΥΓ. Γνωρίζεις βέβαια, ότι ένα αντιικό δεν εγγυάται πως δεν έχεις ιό. Απλά μειώνει τις πιθανότητες. ΥΓ2. Στα Mac τι συμβατότητες μπορείς να έχεις; Δεν είναι όλα fix; Εγώ για παράδειγμα είχα κάποτε μια κάρτα ήχου Audigy 2 που μου δημιουργούσε μονίμως προβλήματα στα προγράμματα ήχου σε συγκεκριμένο υπολογιστή, άσχετα με το λειτουργικό του (win98,win2000, winxp) ή το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσα (logic, cubase). Δεν έμαθα ποτέ τι είδους ασυμβατότητα είχε (σε άλλα μηχανήματα δούλευε σωστά). Εμένα γιατί ποτέ μα ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα ασυμβατότητας; Επίσης το λειτουργικό της MS είναι τα Vista[ούτε πρόβλημα με ιούς έχουνε,δεν νομίζω για μια ακόμη φορά να πρέπει να ανφέρουμε ότι το ρημάδι το UAC αν το χρησιμοποιήσεις σωστά δεν χρειάζεσαι ούτε αντιικό και ούτε πλέον προβλήματα με drivers και ασυμβατότητες έχουν] οπότε αν θες να εκφράσεις γνώμη για το θέμα πρέπει να συγκρίνεις με αυτό,εκτός αν όταν λέμε MacOS εννοούμε το panther ή το Jaguar ή το Tiger ξερω γω. Τα προσωπικά σου παραδείγματα δλδ δεν έχουν κάποια βαρύτητα,είναι σαν να λέω ότι είχα προβλήματα με το MacOS Τσιτάχ. Ο haha έχει δίκιο,ένα pc έχει καλύτερες επιδόσεις και λιγότερα χρήματα,δεν υπάρχει κάτι που να αναιρεί το παραπάνω. Δεν εξαντλήθηκε ήδη το θέμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δεν εξαντλήθηκε ήδη το θέμα; Αν δεν φτάσουμε στο τι λένε οι φίλοι μας και στο ότι ένας είναι ο σωστός εδώ μέσα δεν τελειώνει κανένα τόπικ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pantnick Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Αν δεν φτάσουμε στο τι λένε οι φίλοι μας και στο ότι ένας είναι ο σωστός εδώ μέσα δεν τελειώνει κανένα τόπικ... Με ξεχνάαααας.... δεν τελειώνει αν δεν πουλήσω το δικό μου το διαμάντι που πάνω απ ολα συμφέρει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elven Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Άντε αυτός,εσύ μου ήθελες και PRO Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Άντε αυτός,εσύ μου ήθελες και PRO και το έλεγα... να πω δεν το έλεγα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Επίσης το λειτουργικό της MS είναι τα Vista[ούτε πρόβλημα με ιούς έχουνε,δεν νομίζω για μια ακόμη φορά να πρέπει να ανφέρουμε ότι το ρημάδι το UAC αν το χρησιμοποιήσεις σωστά δεν χρειάζεσαι ούτε αντιικό και ούτε πλέον προβλήματα με drivers και ασυμβατότητες έχουν] οπότε αν θες να εκφράσεις γνώμη για το θέμα πρέπει να συγκρίνεις με αυτό Μέσα είμαι αν κρίνουμε υπό τέτοιες συνθήκες, συμφωνώ φυσικά (το ξέρω πολύ καλά ότι 4>2). Ξέρω ελάχιστους όμως που να χρησιμοποιούν το μηχάνημα τους σωστά. Και επειδή μας ενδιαφέρουν τα πρακτικά αποτελέσματα και όχι τα θεωρητικά... Φυσικά, για την προσωπική χρήση του καθενός, ισχύουν άλλα δεδομένα. Κάποιος που προσέχει το μηχάνημα του, κάνει τακτικά φορμάτ, ξέρει, προσέχει κτλ κτλ, θα έχει πάντα καλύτερες επιδόσεις με το PC του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elven Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Κάποιος που προσέχει το μηχάνημα του, κάνει τακτικά φορμάτ, ξέρει, προσέχει κτλ κτλ, θα έχει πάντα καλύτερες επιδόσεις με το PC του. Κοίτα δεν θέλω να το πάω πάλι σε Windows vs OSX ή Mac vs PC αλλά πιστεψέ με που θα στο πω,εδώ και πολλά χρόνια μπορείς αν θες να πάρεις image του σκληρού,βαριά κανα 20λεπτο παίρνει και επανέρχεται με όλα τα παρελκόμενα[προγράμματα,ρυθμίσεις κοκ],το format ήταν κάποτες και συνεχίζει να είναι για αυτούς που δεν ασχολούνται. Κατα τ' άλλα αν μου δικαιολογήσεις γιατί ένα pc με Windows γίνεται πιο αργό με το χρόνο τότε θα παραδεχτώ το λάθος μου. Το δικό μου[το ένα απο τα 2] έχει να formaριστεί ή να επανέρθει απο image κανα 2-2,5 χρόνια,όπως πήγαινε πάει σε ταχύητα,τύχη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Μισό να γράψω... "τα μακ είναι πανάκριβα" ... και vouala... έχουμε ολοκληρωμένο deja vu... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elven Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Δεν κατάλαβα,αλλά νταξ δεν φημίζομαι κιολας. Τες πα βαρέθηκαα,άκρη δεν βγαίνει και τζάμπα χαλάσαμε το thread Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilisxd Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 +1 απο εμένα για το MacBook, λιγό μικρή οθόνη, αλλα βολεύει πολύ στην μεταφορά. Σε κανα χρόνο του βάζεις και έναν SSD και θα σκίζει. Οσο για το ποιό , ενοειτε το Aluminium κατα την αποψή μου, γιατί κατασκευαστικά και αισθητικά είναι TOP. "Σ΄λέει, φίλος με ±300 ευρώ παραπάνω παίρνεις Φέτα-Aluminium όχι Plastic-ούρες. Αλλοι σου λένε - χέστικα για το υλικό κατασκευής και τις φανφάρες , εγώ θέλω να κάνω την δουλεια μου και τέλος - και άλλοι γουστάρουν να κάνουν την δουλειά τους με φωτιζόμενα πλήκτρα , multitouch και ιστορίες. Οσο για το Software, δέν νομίζω ότι με τα Windows θα κερδιζες κατι περισσότερο απ'οτι με OSX. Ειδικά τα Laptop φαίνετε να τα πηγένουν πιο καλά με OSX + Linux καθώς είναι σημαντικά πιο ελαφριά λειτουργικά. Και λέω 'ειδικά' τα Laptop γιατί 'εχουν πιο χαμηλές ταχύτητες (Οχι ονομαστικές), τα Chip τους είναι "μισά" σε σχέση με τα Desktop και έχουν ανάγκη ένα Boost απο το λειτουργικό. btw ... τα Mac έχουν λόγο που είναι πανακριβα , είναι για να έχει περισσότερα κέρδη η Apple !!! να επενδύει - ώστε εσύ να κρατάς στα χέρια σου συσκευές σαν το iPhone και το MacBook και λίγο αργότερα να σε πάει σε Touch OS interface κτλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Κοίτα δεν θέλω να το πάω πάλι σε Windows vs OSX ή Mac vs PC αλλά πιστεψέ με που θα στο πω,εδώ και πολλά χρόνια μπορείς αν θες να πάρεις image του σκληρού,βαριά κανα 20λεπτο παίρνει και επανέρχεται με όλα τα παρελκόμενα[προγράμματα,ρυθμίσεις κοκ],το format ήταν κάποτες και συνεχίζει να είναι για αυτούς που δεν ασχολούνται. Κατα τ' άλλα αν μου δικαιολογήσεις γιατί ένα pc με Windows γίνεται πιο αργό με το χρόνο τότε θα παραδεχτώ το λάθος μου. Το δικό μου[το ένα απο τα 2] έχει να formaριστεί ή να επανέρθει απο image κανα 2-2,5 χρόνια,όπως πήγαινε πάει σε ταχύητα,τύχη; Τα είπαμε ρε παιδιά, γιατί να τα ξαναγράφω; Απλά τα πράγματα: κάποιος που ξέρει, είναι καλά με το PC του, υπάρχουν οι τρόποι και να συντηρείς και να μη χρειάζεσαι φορμάτ και τα πάντα (με εξαίρεση κάτι σπάνιες περιπτώσεις ασυμβατότητας, όπως αυτή που μου συνέβη με την κάρτα ήχου, που βρίσκουν λύση μόνο από πολύ πολύ hardcore χρήστες, αν υπάρχει). Κατά τα άλλα, πρακτικά, από τους γνωστούς μου, ασχολούμαι πολύ σπανιότερα με όσους έχουν Mac υπολογιστές, απ' ότι με όσους έχουν PC. Το ξέρω ότι κάνουν κακή χρήση και οι μεν και οι δε, αλλά η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Μια άποψη είναι εν πάσει περιπτώσει, απ' αυτά που βλέπω γύρω μου. Τα PC που συναντάω, έχουν πάντα μειωμένες επιδόσεις σε σχέση με αυτά που υποτίθεται θα έπρεπε να έχουν. Αν οι υπόλοιποι δεν παρατηρείτε κάτι τέτοιο, στα PC των γονιών σας, φίλων σας και γνωστών σας, μπορείτε να απορρίψετε το επιχείρημα. Κι εγώ, δε λέω ότι συμβαίνει πάντα. Κάποιοι είναι κ...φαρδοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
reload13 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Σταθεροτητα.Αυτη ειναι η διαφορα με windows.Ναι το hardware ενος pc ειναι ποιο φθηνο και ισχυει οτι μπορεισ να αγορασεις κατι πολυ φθηνοτερο και καλυτερο πιθανον.Απο κει και περα μπαινουν και αλλα 2 πραγματα στη μεση,η εταιρια που κανει τη συναρμολογηση και προσφερει στο προϊον μια επιπλεον τεχνογνωσια και το λειτουργικο. Τα windows δε κολλανε ιους? Αυτο ειναι αστειο.Και MacOS μπορουνε να παρουσιασουν προβληματα αλλα η διαφορα που διαπιστωνει ο μεσος χρηστης σε windows και MacOS νομιζω ειναι τεραστια. Και ναι αν μεσα σε ενα χρονο μου γλυτωσει 20 reboot και αλλα τοσα κολληματα,τοτε ναι, τα nsecond που εκτελει μια διεργασια το θεωρητικο pc που λετε,ποιο γρηγορα, ειναι μαλλον λιγοτερα .Και επειδη πλεον τα η γενικοτερη εμπειρια του υπολογιστη πλεον αφορα το multitasking νομιζω ειναι αρκετα σημαντικο να εξεταζεται και με αυτο το τροπο η επιδοση ενος "υπολογιστη" ή λειτουργικου συστηματος. Ειδκα παντως στο θεμα laptop και με δεδομενη την ταση που εχουν,οσα τρεχουν windows,μετα απο καποιο καιρο χρησης,με ιντερνετ,εγκατασταση-απεγκατασταση προγραμματων,η επιδοσεις τους πεφτουν κατακορυφα νομιζο οτι ειναι λιγο τραβηγμενο να λεμε οτι ενα laptop 3-ετιας τρεχει καλυτερα απο ενα σημερινο macbook, ειδικα αν συνυπολογισουμε οτι πριν απο 3 χρονια, ετρεχε ή τα υπερκολλημενα XP ή η ηταν καποιο vista ready το οποιοοταν κατλαβε ποσο βαρυ ειναι το λειτουργικο που του ειχαν περασει μετανιωσε την ωρα που το βαλανε στην πρηζα. Γενικα θεωρω οτι mac εχχουν πολλα προβληματα.Και σε καποια θεματα μου αρεσουν τα windows.Αλλα νομιζο οτι ειναι λιγο ατοπο να λεμε σε εναν μεσο χρηστη οτι ενα ενα mac θα τον κουρασει με τις αποδοσεις του η οτι με αντιστοιχα λεφτα η εμπειρια του με ενα pc θα ειναι καλυτερη,ποιο γρηγορη η κατι τετοιο.Αν λοιπον το παιδι θελει να τρεχει photoshop να ακουει μουσικη,να εχει εχει ανοιχτα 10 site, να κατεβαζει 10 τσοντες απο rapidshare(η και απο αλλους ποιο μολυσμενους ¨τοπους"),και να κανει αναπαραγωγη σε αλλες 10 ταινιες νομιζο οτι ενας μαψ θα τον βολεψει πολυ και θα τον αφησει να ασχολειται ποιο πολυ με αυτα που θελει.Αν θελει να ασχοληθει να αγορασει εναν ακριβο pc ή ενα mac pro και να το διαχειριζεται αντιστοιχα ωστε να εχει βελτιστη αποδοση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 ...ΥΓ2. Στα Mac τι συμβατότητες μπορείς να έχεις; Δεν είναι όλα fix; Εγώ για παράδειγμα είχα κάποτε μια κάρτα ήχου Audigy 2 που μου δημιουργούσε μονίμως προβλήματα στα προγράμματα ήχου σε συγκεκριμένο υπολογιστή, άσχετα με το λειτουργικό του (win98,win2000, winxp) ή το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσα (logic, cubase). Δεν έμαθα ποτέ τι είδους ασυμβατότητα είχε (σε άλλα μηχανήματα δούλευε σωστά). Ακριβως οπως το παραδειγμα που ειπες με την καρτα ηχου, υπαρχει κ σε mac.. Ως γνωστον, οι καρτες ηχου των mac ειναι λιγο για τα πανηγυρια.. Υπαρχουν ατομα που καταφευγουν σε ξεχωριστες καρτες ηχου.. (λιγες κ ακριβες υπαρχουν με drivers για mac, πχ m-audio) Εχουν ομως τα προβληματακια τους. Εδω εχω δει kernel panics μονο απο τους drivers των ποντικιων της logitech. Υ.Γ.: Την audigy 2 μου φαινεται πολυ περιεργο να την εβαλες σε win98...Βγηκε πολυ μετα τα win98 κ ποτε δεν εβγαλε drivers για αυτο το λειτουργικο... Ουτε για win2000 νομιζω.. Ασε που για cubase κλπ δεν επαιρνες για κανενα λογο audigy..(κ για αυτον τον λογο πχ δεν τις διεθεταν κ για mac) (Φυσικα πληρη ασυμβατοτητα θα ειχε κ με οποιοδηποτε apple μηχανημα. ) ...η οτι με αντιστοιχα λεφτα η εμπειρια του με ενα pc θα ειναι καλυτερη,ποιο γρηγορη η κατι τετοιο.Αν λοιπον το παιδι θελει να τρεχει photoshop να ακουει μουσικη,να εχει εχει ανοιχτα 10 site, να κατεβαζει 10 τσοντες απο rapidshare(η και απο αλλους ποιο μολυσμενους ¨τοπους"),και να κανει αναπαραγωγη σε αλλες 10 ταινιες νομιζο οτι ενας μαψ θα τον βολεψει πολυ και θα τον αφησει να ασχολειται ποιο πολυ με αυτα που θελει.... Κι ομως αυτη ειναι η αληθεια... Πχ με τα 600+ ευρω του mac mini παιρνει τετραπυρηνο pc με ξιολογη καρτα γραφικων.. Και ναι πιστεψε με το μηχανημα θα ειναι πολυ πιο γρηγορο κ θα τρεχει photoshop, θα εχει ανοιχτα 10 site, θα κατεβαζει 10 τσοντες απο rapidshare(η και απο αλλους ποιο μολυσμενους ¨τοπους"),και να κανει αναπαραγωγη σε αλλες 10 ταινιες πολυ πιο ανετα.. Για να επανελθουμε on topic και να μην χασουμε την ουσια: Η αποδοση στο photoshop ειναι ιδια στα δυο λειτουργικα για μηχανηματα με ιδια specs αν μιλαμε για μικρα-μεσαια αρχεια.. Για μεγαλα αρχεια, το photoshop σε windows ειναι πολυ πιο γρηγορο. Τελος : το μηχανημα του nextgen (amd x2:4200 2gigz ram) που ειναι 3+ ετων θα εχει παρομοιες επιδοσεις με το ολοκαινουριο macbook. Αντιστοιχης εποχης imac (iMac g5 μονοπυρηνος) θα εχει πολυ χαμηλοτερες επιδοσεις σε σχεση με το pc 3+ ετων.. Ειναι η μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο των pc που λεγαμε . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pantnick Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2009 Άντε αυτός,εσύ μου ήθελες και PRO Υπάρχει ο μακάκας (Αλέκος) και ο grande μακάκας (guess who...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.