tolis_01 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Αν κι έχω δοκιμάσει μερικές διανομές linux, θεωρώ τον εαυτό μου άσχετο σε αυτό τον τομέα. Επειδή έχω συνηθίσει το ubuntu, και επειδή είπα να δοκιμάσω και το mandriva, τα έχω βρει λίγο σκούρα. Αρχικά δεν.... βρίσκω τους δίσκους μου. Μπορώ να ανοίξω πχ αρχεία βίντεο από το totem κάνοντας "open file" και browse στους δίσκους, αλλά απλό browse χωρίς κάποιο έξτρα πρόγραμμα δεν μπορώ να κάνω γιατί... δεν τους βρίσκω (δεν εχει και το κλασικό kmenu το άτιμο) Δεύτερον, πως βάζω προγράμματα; Πχ. για το vlc. Σε ubuntu θα έδινα sudo apt-get install vlc και καθάρισα. Υπάρχει αντοίστοιχος τρόπος στο mandriva; Α, η διανομη είναι mandriva 2009 με kde (4,1 λογικά). Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liapinio Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2009 βασικα υπαρχει ενας καλος οδηγος εδω : http://www.linuxformat.gr/?q=forum/mandriva-2009-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82 ειναι αρκετα διαφωτιστικος και θα σε βοηθήσει να λυσεις τις αποριες που εχεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Thank you. Ακουστά το είχα το urpmi αλλά δεν ήξερα ακριβώς Τους δίσκους τους βρήκα βάζοντας το lancelot στο panel. Το απλό μενού δεν μου τους βγάζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 μπορεις εφοσον εχεις ξεκλειδωτο το plasma να κανεις δεξι κλικ στο menu και switch to kickoff menu ωστε να εχεις αυτο του kde που μοιαζει με το lancelot Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Thanks παιδιά. Τώρα έχω άλλο πρόβλημα. Κατέβασα το vlc και το amsn αλλά δεν τα βρίσκω πουθενά. Μεσω κονσόλας τρέχουν, αλλά θέλω να τα κάνω συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας edit: Ο vlc τελικά υπάρχει στο kmenu. Το amsn και k3b όχι (το οποίο k3b δεν θα έπρεπε να είναι προεγκατεστημένο?? Το έβαλα με "urpmi k3b". Αλλά γράφοντας "k3b" σε τερματικό μου λέει πως δεν υπάρχει τέτοια εντολή). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Το k3b 2, που προοριζεται για το kde4, ειναι ακομα σε svn σταδιο. Εγκατεστησε το k3b 1.x του kde3. Στο kde4 υπαρχει μια εφαρμογη που κανει update το kmenu και προς το παρον το μονο που κανει ειναι να βαζει μη-kde4 εφαρμογες στο menu γιατι δεν μπαινουν αυτοματα. Δεν εχω kde4 πλεον γιατι το χαλασα, αλλιως θα ελεγα πιο πολλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Ωχ, δεν θυμάμαι ποιο k3b έβαλα, αλλά νομίζω το urpmi κάποια 1,x μου έβαλε από μόνο του. Θα ψαχουλέχω λίγο τις επιλογές του kde κι ελπίιζω να μην το διαλύσω (πολύ μπερδεμένο πάντως το kde σε σχεση με το gnome). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Το k3b 1.x θα εβαλες λογικα. Δεν νομιζω να εχει καμια διανομη το k3b-svn σαν βασικο πακετο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 για το k3b κοιτα στο kmenu → εργαλεία αν θες να δεις ποιο πακετο εβαλες μπορεις να γραψεις στην κονσολα rpm -qa | grep k3b[/codE] στα repos της 2009.0 εχει το k3b qt3 (1) στα repos της 2009.1 εχει το k3b qt4 (2) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 k3b-1.0.5-9mdv2009.0 λέει, οπότε υποθέτω πως είμαι ok. Thank you (μόνο το k3b δε έχω βρει ακόμα στο kmenu, αλλά ανοίγει τελικά δίνοντας "k3b" σε τερματικό). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 μπορείς να το βάλεις manual από το kmenuedit κανονικα επρεπε να το βαλει μεσα στο kmenu ας ειναι εφαρμογη kde3 αλλα σε μια εγκατασταση που ειχα θυμαμαι δεν εβαζε αυτοματα τις εφαρμογες kde3 ξεχασα να σου πω τα εκτελεσιμα του kde3 είναι στον φάκελο: /opt/kde3/bin Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Είσαι φοβερός, thank you. Το έφτιαξα κι αυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 αν και ειμαι σιγουρος πως μετα απο καποια επανεκκινηση θα δει τις εφαρμογες kde3 και θα τις βαλει στο menu αργα ή γρηγορα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.