Προς το περιεχόμενο

Αργό boot από Intel X25-M SSD

nick_gr2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις διαπίστωσα πως το desktop PC μου (Pentium 4, 1GB RAM, Seagate 7200rpm), bootάρει πιο γρήγορα από το laptop (Core 2 Duo 2.53, 3GB RAM, Intel X25 SSD)...

Και τα 2 έχουν Windows XP Professional.

Αναφέρομαι στο χρόνο που κάνουν μέχρι να "μπουν" στα Windows. Όχι από εκεί και μετά που αρχίζουν και φορτώνουν antivirus κλπ.

Στο laptop με τον SSD έχω κάνει διάφορα tweaks για τον SSD (prefetch, indexing κλπ κλπ)

Παρ' όλα αυτά ο P4 bootarei στο μισό χρόνο!

Πώς είναι δυνατόν...??? :-(

Δημοσ.

Αν αργει αφου ξεκινησει η μπαρα των Windows, ειναι λιγο περιεργο. Αν το κανει πριν απο αυτο, μαλλον κανει καποια τεστ το Bios.

Και μενα, το κατεβαστηρι φορτωνει σχεδον στο 1/3 του χρονου που θελει ο αλλος υπολογιστης μου.

Δημοσ.

O ssd σου είναι τεχνολογίας SLC ή MLC ? Αν είναι το δεύτερο, απλά έπεσες θύμα προπαγάνδας. Είναι πιο αργοί από μοντέρνους HDD.

Δημοσ.
Αν αργει αφου ξεκινησει η μπαρα των Windows, ειναι λιγο περιεργο. Αν το κανει πριν απο αυτο, μαλλον κανει καποια τεστ το Bios.

Και μενα, το κατεβαστηρι φορτωνει σχεδον στο 1/3 του χρονου που θελει ο αλλος υπολογιστης μου.

Ναι αυτό!

Ξεμπερδεύει από το bios και αργεί στην μπάρα των windows.

Για να σου δόσω να καταλάβεις, αν και είναι λίγο χοντροκομμένο το παράδειγμα, στο desktop "περνάει" η μπάρα 2 φορές περίπου. Στο laptop περνάει 7!

bootup60.gif

O ssd σου είναι τεχνολογίας SLC ή MLC ? Αν είναι το δεύτερο, απλά έπεσες θύμα προπαγάνδας. Είναι πιο αργοί από μοντέρνους HDD.

Είναι λιγάκι ισοπεδωτικό να λες πως γενικώς οι MLC είναι πιο αργοί από τους "μοντέρνους" hdd. Σαφώς και υπάρχουν προβλήματα με κάποια "φτηνά" μοντέλα OCZ κλπ, αλλά εδώ μιλάμε για τον X25. Άρα μάλλον εσύ έπεσες θύμα της άγνοιάς σου. Ας μην εξελιχθεί όμως σε κόντρα. Άνοιξε αλλού ένα topic αν θέλεις να το συζητήσουμε. Εδώ είναι άλλο το πρόβλημά μου. :confused:

Δημοσ.

γειά σας φίλοι μου!

αγόρασα καινούργιο σκληρό δίσκο (sata II) και προσπαθώ να εγκαταστήσω τα windows XP. Δεν μπορώ όμως να το κάνω, επειδή μου γράφει:

Reboot and Select proper Boot device

or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key.

Εχω μπει Bios και έβαλα να κάνει boot από cd των windows, αλλά πάλι μου βγάζει το ίδιο μήνυμα. Τώρα τι άλλο να κάνω??

Η μητρική μου είναι ASRock P4i65G, (αν το έγραψα καλά!)

Δημοσ.
γειά σας φίλοι μου!

αγόρασα καινούργιο σκληρό δίσκο (sata II) και προσπαθώ να εγκαταστήσω τα windows XP. Δεν μπορώ όμως να το κάνω, επειδή μου γράφει:

Reboot and Select proper Boot device

or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key.

Εχω μπει Bios και έβαλα να κάνει boot από cd των windows, αλλά πάλι μου βγάζει το ίδιο μήνυμα. Τώρα τι άλλο να κάνω??

Η μητρική μου είναι ASRock P4i65G, (αν το έγραψα καλά!)

Φιλε, αν θελεις ανοιξε δικο σου θεμα καλυτερα και πριν το κανεις ψαξε λιγο στο φορουμ μιας και εισαι καινουριος.

nick_gr2, δεν ειναι και τοσο τραγικη η διαφορα, για να πεις οτι κατι εχει προβλημα. Στο δικο μου, στην αρχη αργουσε να φορτωσει, αλλα τωρα που το εφερα στα μετρα μου και εβγαλα μερικες μλκς που ειχε ανοιγει αρκετα γρηγοροτερα. Ψαξε για τιποτα tweaks στο νετ.

Δημοσ.
Φιλε, αν θελεις ανοιξε δικο σου θεμα καλυτερα και πριν το κανεις ψαξε λιγο στο φορουμ μιας και εισαι καινουριος.

nick_gr2, δεν ειναι και τοσο τραγικη η διαφορα, για να πεις οτι κατι εχει προβλημα. Στο δικο μου, στην αρχη αργουσε να φορτωσει, αλλα τωρα που το εφερα στα μετρα μου και εβγαλα μερικες μλκς που ειχε ανοιγει αρκετα γρηγοροτερα. Ψαξε για τιποτα tweaks στο νετ.

Πρόβλημα δεν θα το έλεγα... Και πέρα από αυτό το σύστημα πετάει και είναι super responsive. Απλά μου φάνηκε παράξενο και είπα μήπως κανείς έχει καμιά ιδέα! :)

Δημοσ.

Είναι λιγάκι ισοπεδωτικό να λες πως γενικώς οι MLC είναι πιο αργοί από τους "μοντέρνους" hdd. Σαφώς και υπάρχουν προβλήματα με κάποια "φτηνά" μοντέλα OCZ κλπ, αλλά εδώ μιλάμε για τον X25. Άρα μάλλον εσύ έπεσες θύμα της άγνοιάς σου. Ας μην εξελιχθεί όμως σε κόντρα. Άνοιξε αλλού ένα topic αν θέλεις να το συζητήσουμε. Εδώ είναι άλλο το πρόβλημά μου. :confused:

Οk. Αν πάρεις καλύτερες μετρήσεις με αυτό το δίσκο από έναν μοντέρνο HDD να τις ποστάρεις εδώ και εγώ θα παραδεχτώ την άγνοιά μου. Καλή τύχη στο πρόβλημά σου.

Δημοσ.
Οk. Αν πάρεις καλύτερες μετρήσεις με αυτό το δίσκο από έναν μοντέρνο HDD να τις ποστάρεις εδώ και εγώ θα παραδεχτώ την άγνοιά μου. Καλή τύχη στο πρόβλημά σου.

ok. Παραδέχομαι την άγνοιά μου. Αν καταφέρεις να boot-άρεις γρηγορότερα, παρά το εξωφρενικό read transfer, πες μας πώς τα κατάφερες.

Δημοσ.

Τρομερή η απόδοση! Δεν το φανταζόμουν ότι οι MLC εξελίχθηκαν τόσο πολύ...

Μήπως όμως η απόδοση φρενάρεται από τα "αργά" writes? Οπότε συνολικά δεν είναι πιο γρήγορος από έναν καλό WD 640GB Black edition? (Με έναν τέτοιο έχω 100ΜΒ περίπου read tranfer στο HDtach, αλλά σαφώς boot-άρω ταχύτερα από εσένα).

Υπάρχει κανά καλό write speed benchmark ή κάποιος τρόπος να bench-άρουμε real world performance?

• Super Moderators
Δημοσ.
Τρομερή η απόδοση! Δεν το φανταζόμουν ότι οι MLC εξελίχθηκαν τόσο πολύ...

αυτό συμβαίνει επειδή είναι ο MLC SSD της Intel (πανάκριβος παρεπιπτόντως), αλλιώς οι υπόλοιποι είναι πάνω κάτω όπως τα είπες αρχικά...

πάντως πράγματι το βρίσκω πολύ περίεργο να αργεί σε σχέση με το συγκεκριμένο desktop...

nick2_gr μπας και έχεις το laptop καραφορτωμένο και το desktop "ελαφρύ"?

Δημοσ.

είναι άδεια και τα 2 τα μηχανήματα.

με format... και φρέσκια κόπια xp.

Το λάπτοπ το έχω AHCI... το desktop είναι IDE... αλλά και πάλι αυτό δεν εξηγεί κάτι...

Μήπως όμως η απόδοση φρενάρεται από τα "αργά" writes? Οπότε συνολικά δεν είναι πιο γρήγορος από έναν καλό WD 640GB Black edition? (Με έναν τέτοιο έχω 100ΜΒ περίπου read tranfer στο HDtach, αλλά σαφώς boot-άρω ταχύτερα από εσένα).

Υπάρχει κανά καλό write speed benchmark ή κάποιος τρόπος να bench-άρουμε real world performance?

Αφού τo "real world" bench-άρισμά μου συμπίπτει με αυτό του tomshardware δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητήσω και το "write transfer rates" του. Δεν υπάρχει λόγος να το κουράζουμε άλλο. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ταχύτητας απλού σκληρού, είτε λέγεται black edition είτε cheetah. Ούτε read ούτε write. Αλλού είναι το πρόβλημα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...